Ako zvládnuť život bez vodičského preukazu?
Ahojte, poraďte, čo mám robiť, som úplne zúfalá a v koncoch. Prešla som na červenú na železničnom priecestí, vôbec som si ju nevšimla, ani zvukové znamenie tam nebolo žiadne. Oslňovalo ma Slnko oproti, proste som si červenú nevšimla. Navše auto 50 metrov predo mnou ešte prešlo, tak ma to nejak nenapadlo, že môže naskočiť červená a tak. Hneď za prvou zákrutou ma zastavili policajti a zadržali mi vodičský preukaz. Dali mi papier, na základe ktorého môžem ešte max. 15 dní šoférovať resp. dovtedy, kým mi nepríde poštou oznam o zadržaní vodičáku. Keď som sa spýtala policajta, na ako dlho mi zadržia vodičák, povedal že "asi rok". Skoro som doslova odpadla, normálne som si musela sadnúť 😕 Na auto som odkázaná, rozvážam deti do školy a na krúžky, bývam na predmesti BA mimo dosahu MHD. Ako to mám zvládnuť? Mám normálne nutkanie odísť z domu a niečo si urobiť, aby som ukončila toto trápenie. Ako ste vy alebo vaši partneri zvládli odobratie vodičáku? Dá sa zvyknúť na život bez auta, keď ste dovtedy denne šoférovali? Manžel šoférovať nemôže, začiatkom roka si roztrhol achilovku a nemá to ešte dobre, nemôže šoférovať, robí z domu.
ako si na tom finančne? tak si prenajmi byt v Starom.meste, ked ta to tak ohrozilo na živote
vidíš, kolobežka !! 🙂 a bicykel? malu daš do košika pred sebou a ideš !!
alebo predaj byt al.dom a vrať sa do Bratislavy, pri Chatam Sofer stavaju Vydricu, trochu si za byt priplatíš, ale pojdeš do školy v papučiach
To som riadne prekvapená ,že za prejdetie na začínajúcu červenú na koľajniciach berú vodicky😲...pochopím,že pokuta ale zobrať soferak 😵
@alexka89 Je to tak bohužiaľ: "Prejazd cez železničné priecestie na červenú signalizáciu je zakázaný a hrozí za to pokuta. Vodič môže dostať pokutu od 60 do 300 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá od šiestich mesiacov do dvoch rokov. V blokovom alebo rozkaznom konaní hrozí pokuta do 150 eur."
Podľa toho, čo som si naštudovala, naparia mi dolnú sadzbu, t.j. 6 mesiacov a po 3 mesiacoch môžem požiadať o odpustenie zvyšku trestu. Ak neurobím za tie 3 mesiace žiaden pristupok a nebudem šoférovať napriek zákazu, na 99,99% mi zvyšok trestu odpustia, keďže mám čistú kartu. Polícia potom má 60 dní na vyjadrenie, či mi odpustia ten trest alebo nie, pričom obvykle to stíha za 30 dní (na bratislavských inšpektorátoch), ale záruka tam nie je - závisí od vyťaženosti a personálneho vybavenia. Potom po odpustení treba prísť na Klientske centrum na Tomášikovej, kde spravím test (robí sa raz týždenne). S výsledkom testu potom pôjdem na inšpektorát, kde mi vodičák vrátia. Takže suma sumárum, ak pôjde všetko hladko, vodičák by som mala mať niekedy na prelome októbra a novembra +-.
Nechapem inak,naco ste sa odtrepali az do Samorina,ked vsetko mate v Starom meste. Vsak tam je aj problem zaparkovat. Nic blizsie sa nenaslo? A keby si realne havarovala, nic by sa nikomu nestalo a auto by bolo nepojazdne,ako by si sa dostala do prace? Alebo by sa pokazilo a bolo 3t.v servise,ako mal sused? To ti nikdy nenapadlo,ze mozete zostat nepojazdni??
https://vydrica.com/ponuka-bytov/?gad_source=1&...
MÔžeš si vybrať byty
1. do 400 000€
2. - 400 000€ - 750 000€
3. nad 750 000€
Nechapem inak,naco ste sa odtrepali az do Samorina,ked vsetko mate v Starom meste. Vsak tam je aj problem zaparkovat. Nic blizsie sa nenaslo? A keby si realne havarovala, nic by sa nikomu nestalo a auto by bolo nepojazdne,ako by si sa dostala do prace? Alebo by sa pokazilo a bolo 3t.v servise,ako mal sused? To ti nikdy nenapadlo,ze mozete zostat nepojazdni??
@iwesska Ako som už písala, išli sme tam presne z toho dôvodu, prečo desaťtisíce iných Bratislavčanov šlo do satelitných miest - pekný a relatívne lacný dom, naozaj kúsok autom od BA (17-20 minút je nič). Auto sme samozrejme mali párkrat v servise, vypýtali sme si náhradné auto alebo požičali od susedy, ktorá má dve, to nebol problém. Navyše Šamorín je celkom pekné malé mesto, je tam parádny areál X-Bionic s aquaparkom, pekné nábrežie Dunaja atď. Verejnú dopravu som neriešila, 10 rokov ju nevyužívame.
@iwesska tak urcite kvoli cene byvania :D podal mna nik rozmyslajuci si nekupi "maly" byt za milion v ba, ked za to ma inde haciendu pomaly...
No vidíš, konečne môžeš začať premýšľať ekologicky. Verejná doprava, alebo zdieľaná doprava. 🙂
@iwesska tak urcite kvoli cene byvania :D podal mna nik rozmyslajuci si nekupi "maly" byt za milion v ba, ked za to ma inde haciendu pomaly...
@simca06022011 tak ale pozor ! vo Vydrici si kupiš 4izbak za 750 000€ a viac, ale len keby si veĺmi chcela !!
@janage treba sa naučiť čítať s porozumením😉
@karolina04 ja čítam, písala si, že sme jej tu naložili! No bodaj by nie. Dostala x praktických rád, aj spoje jej tu vypísali a ona stále svoje. Ako prvotný šok sme pochopili, ale to ďalej je úplne neadekvátne. Reagovala som hlavne na ten výkričník na konci vety.
No verejnú dopravu 10 rokov nevyuzivate,ale chceli ste predsta mať deti, tie podrastu a potom tu verejnú dopravu bude nutné využívať alebo im do 18 robiť taxi. A stať sa môže naozaj čokoľvek. Zmena práce, rozdielny čas fungovania, dlhodobá PN po úraze, pri vážnej chorobe s vychádzkami 4h denne a potom čo? Jednoducho treba myslieť aj na také veci ako dostupnosť verejnou dopravou dopredu.
Neskutocne. Naozaj ziadna sebareflexia, ze to odobratie vodicaku je opravnene. Predstav si, ze zo Samorina chodi xy ludi aj s detmi busom. Ano, musia vstavat skor, ako ludia, ktori chodia autom. Ale to je uplne normalne. Aj v ramci bratislavskych mestskych casti vie byt presun aj vyse hodinu a pol. A aj takto cestuju ludia s detmi. Tiez parkrat v tyzdni musim ist mhd, dve deti na rozne strany, ja na dalsi smer do prace. Ked nechytim pripoj, tak mi trva cesta v ramci jednej mestskej casti presne hodinu a 20min. A ja… zijem.. a brat si kvoli pohodlnosti a vstavaniu podnajom v Ba, tak to je uz iny level pohodlnosti. Idealne hned vedla prace vsak?
@karolina04 ja čítam, písala si, že sme jej tu naložili! No bodaj by nie. Dostala x praktických rád, aj spoje jej tu vypísali a ona stále svoje. Ako prvotný šok sme pochopili, ale to ďalej je úplne neadekvátne. Reagovala som hlavne na ten výkričník na konci vety.
@janage Už som kľudnejšia. Aj tak s tým nič s tým nenarobím, zatiaľ mi ostáva len čakať na trest za môj zločin. Páchať samovraždu pravdepodobne nebudem, do 24.6. ešte mám vodičák, potom syna ospravedlním zo školy na posledné júnové dni, známky už bude mať uzatvorené. Ja sama cestu busom do/z nejak prežijem, prázdniny strávime doma a potom na tie 2 mesiace niečo vymyslíme, buď tú ubytovňu ja so synom od pondelka do piatka alebo taxi/bus. Malú nechám doma na ten čas, tú už nebudem stíhať. Nejak to dám, čo mi ostáva, mŕtva nebudem rodine asi nič platná, ani životnú poistku nedostanú.
Po tomto poslednom autorkinom komentári už mi je jasné, že je to vymyslené😃😃
Po tomto poslednom autorkinom komentári už mi je jasné, že je to vymyslené😃😃
@petracandle A čo je vymyslené? Keď tak, hodím sem papierik od polície keď prídem domov.
Ja budem hnusná. Tak ti treba. Máš dodržiavať predpisy. Nevidela si červenú? 🙄🤦♀️
Ja budem hnusná. Tak ti treba. Máš dodržiavať predpisy. Nevidela si červenú? 🙄🤦♀️
@fadama Nevidela.
Prazdniny stravime doma. Chudata deti, ktore nemozu za to, aku maju pripecenu mater. Teda ak si skutocna, lebo cim dalej, tym viac si hovorim, ze takyto clovek nemoze existovat. Predstav si, ze deti maju naozaj zazitok z jazdy vlakom, to im nikdy v zivote nechces dopriat napriklad? Si absolutne nemozna.
Myslela som na vylet, teda aby nemuseli cele leto sediet doma.
Este mozes niekomu platit, ze ta bude vozit (bud sofera alebo niekoho s vlastnym autom). A budes organizovat z kazdeho kuska cosi- zmiernit pokutu, menej kurzkov, sem tam mhd, neskor muz plus nejaky vodic...vsetko sa da zvladnut a ziadna kasa sa neje za horuca....
A inak, trochu klud, ono... v tom strese ked sa taketo stane, clovek je viac rozculeny, rozcarovany ako ked sa na to vyspi :DD ja mam skusenosti, s tym, ze po 20EUR pokute mi rodinny prislusnik prereval pol hodinu v aute, s tym, ze kasle na vsetko, konci s podnikanim a podobne bludy.. :DDD pritom to bola normalne opravnena pokutka a este aj nizka (vsak uznajte no..).. proste to je taky stav mysle :DDD clovek ma starosti, nieco sa nedari a potom este aj toto sa stane..
Vieš vyjadruješ sa tak, že miestami mam pocit, že sa na nás bavis tou rolou vinnika patriaceho do pekla. Nie je to normálne zmýšľanie.
Áno nič už také na konci roka nebude v škole, ale tak bol by predsa s kamošmi, dostane vysvedčenie, nemusíte sa učiť na ďalší deň. Ideálny čas vyskúšať cestovanie verejnou dopravou.
Už si sa otriasla a teraz by si mala začať rozmýšľať, ako deťom ukázať to dá sa to. Nebude to 17min.autom, mimochodom mnohí z jedného konca mesta na druhý cestujú 2nasobok aj s prestupmi. Ale bude to trvať 50 minút až hodinku. A? Nič neriešiteľné a hlavne niečo čo je dočasne len chvíľu treba vydržať.
Z môjho pohľadu sa stavia do role trpitela. Áno urobila si pomerne vážnu chybu. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Máš obrovské šťastie, že vlak nešiel skôr. A už len so vztycenou hlavou chlapsky prijať dôsledok. Tým je pokuta a dočasný diskomfort dochadzania. Nič viac, nič menej.
Myslela som na vylet, teda aby nemuseli cele leto sediet doma.
@eleanor2510 Nemyslela som doma, že medzi štyrmi stenami a na záhrade iba, preboha. Pôjdeme samozrejme niekam asi tým busom, kam sa bude dať.
To je už len výhovorka.... nevidela 🙄
Ber to ako príležitosť začať učiť deti cestovať MHD 🙂 Staršia o také 2 roky už kľudne bude môcť chodiť sama napríklad domov zo školy, alebo si sama poriešiť krúžky v Bratislave. Ale ako, ak nebide mať skúsenosť 🙂
A nad ubytovňu autorka ani neuvazuj, aj keď sa ti to zdá dobrý nápad. Hluk, kadejaké osadenstvo často v rôznom stave a stupni popijania. To len v krajnej núdzi v živote, keď nemáš strechu nad hlavou. Nevhodné prostredie pre dieťa. Skôr zisti, ktoré deti chodia do školy tým smerom a nech syn chodí s nimi.
Musí to byť ťažké ale za chyby sa platí. Nehnevaj sa ale nie si normálna keď uvazuješ takto....
Na začiatku čítania som chcela napísať, že stačila pokuta, že zobrať vodičak je extrém, ale ako som ďalej čítala som presvedčená, že dobre spravia ak jej ten vodičak odoberú.
Autorka dobre vedela čo robí, ešte chcela jednoducho rýchlo prebehnúť na červenú, lebo vedela, že vlak pôjde až za niekoľko minút (tým sa v podstate aj stále oháňa)
Preto aj zaplatila pokutu, lebo v tej rýchlosti ju nejaká vhodná výhovorka nenapadla. Teraz ju štve, že tak “ľahko” prišla o vodičak.
Inak by fakt mali robiť na vodičak aj nejaké psychologické testy a hysterkám ich rozhodne nedávať.

To som riadne prekvapená ,že za prejdetie na začínajúcu červenú na koľajniciach berú vodicky😲...pochopím,že pokuta ale zobrať soferak 😵