icon

Aký má život zmysel?

vladkototh
4. apr 2022

Zdravím váš názor na všeobecne zamyslenie že aký ma život zmysel keď človek musí zomrieť potom načo sa človek narodí?? Zaujíma ma vaše názory váš pohľad na život. Ďakujem za odpovede

patys123
4. apr 2022

Nedavno som pocula zaujimavu myslienku uznavaneho psychiatra presne na tuto temu. Bolo to niečo, ako ze zmyslom života je hladat zmysel zivota a kto si mysli, ze zmysel zivota našiel tak ho vlastne stratil, pretoze zivot je cesta. Dalo by sa vela rozpravat ale myslim, ze zmysel zivota kazdeho cloveka je tak originalny ako je on sam.

zuzanazu85
4. apr 2022

Mne raz babka( a to veriaca), riekla. Každý má svoju sviečku,podľa veku dožitia dlhú,podľa kvality života hrubú a keď sviečka dohorí,proste zhasne,žiadny nový knôt, žiadny nový vosk. ☺️😏

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
gladys_07
4. apr 2022

@zazvorka87 “ asi by som sa riadila svojim rozumom tak by to bolo strasne zle..”
To ako vazne toto?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
vanda323
4. apr 2022

@viestta Ono to není o pravidlách, ak si veriaca nepotrebuješ pravidlá na to aby si vedela čo je správne a čo nie. Proste to cítiš...

elizabeth88
4. apr 2022

@viestta nechcem sa medzi Vas miesat,respekt obom.Je ale pravda,ze krestan naozaj ma v sebe uz zauzivane trocha ine nahliadanie na svet a kona troska inym sposobom aj reaguje,pripadne nereaguje.Je na seba aj inak narocny.

vanda323
4. apr 2022

@elizabeth88 Presne si to vystihla

ibrunova
4. apr 2022

Neveriaci ťažko pochopí zmýšľanie veriaceho a naopak. A zase sú veriaci a veriaci. Minule mi jeden hlboko veriaci človek tvrdil, že na kríži je ukrižovaný Boh.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
vanda323
4. apr 2022

@zoro9836 Musím nesúhlasiť...hoci v niektorých oblastiach život máš určite pravdu a funguje to takto..niesom veľmi dobrý rečnik aby som to vedela vysvetliť no je to taký moment kedy viem proste že mám zareagovať inak, ako som pôvodne chcela, ale ako keby niekto mi pošepol že to má byť inak lepšie....a vtedy viem že to je Boh...

arielle123
4. apr 2022

@vladkototh som veriaca v Boha, a ano, clovek fyzicky musi raz zomriet ale dobra sprava je ta ze ten kto veri v Boha aj ked by zomrel bude zit. A tento zivot beriem ako kratku cestu a pripravu na vecnost kde budem navzdy zo svojim Panom. A nie preto ze som dobra, ani ze sa to snazim zasluzit ale tento vecny zivot mi Boh daroval z milosti a chce ho dat kazdemu kto mu veri. Bez Boha clovek nemoze dosiahnut stastie, vzdy v nom bude diera ktoru moze zaplnit iba Ten kto ho stvoril. Je to jedina pevna istota v mojom zivote, Bez Neho by zivot naozaj nemal zmysel.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vanda323
4. apr 2022

@viestta Tak napísala si to pekne...len pre každého princíp dobrá a lásky neplatí...nie každý vie rozlíšiť dobro od zla...či už veriaci alebo neveriaci...ono rozdiel je aj veriaci a veriaci..je rozdiel ísť v nedeľu do kostola podriemat na omši hodiť do zvončka 2 eura na ísť domov . A je rozdiel ísť tam počúvať čo rozpráva farár, pastor atď. A snažiť sa to aplikovať vo svojom živote a žiť tak aby aj neveriaci mohli uveriť... samozrejme ak chcú...Boh nikoho nenúti každý má slobodnú vôľu...

tilonka
4. apr 2022
vanda323
4. apr 2022

@zoro9836 Prečo to vnímaš ako zlé?

vanda323
4. apr 2022

@zoro9836 Lenže ten pud nemusí byť stále správny.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zun
4. apr 2022

@viestta ako to robíš, že v každej diskusii si?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená