icon

Aký má život zmysel?

vladkototh
4. apr 2022

Zdravím váš názor na všeobecne zamyslenie že aký ma život zmysel keď človek musí zomrieť potom načo sa človek narodí?? Zaujíma ma vaše názory váš pohľad na život. Ďakujem za odpovede

viestta
Odpoveď bola odstránená
vanda323
4. apr 2022

@zoro9836 Chápem, ale my neurcujeme pravidlá...
Teda ja v to verím...čo je vlastne totálna sloboda?

loliki
4. apr 2022

@vladkototh Zmyslom života je nájsť svoj cieľ a dostať sa domov do cieľa. Preto je život cesta, ktorá niekam vedie. Je už viac kníh, správ, ako napr. Život po živote. Tých zážitkov ľudí z rôznych kútov sveta na pokraji smrti je veľmi veľa. K tomu rôzne náboženstvá poukazujú na život po pozemskom živote. Žiť podľa svedomia, byť dobrý, milovať.

viestta
Odpoveď bola odstránená
ibrunova
Autor odpoveď zmazal
arielle123
4. apr 2022

@zoro9836 mozem to pochopit, ale to ako to vnimame my, pravdu nezmeni. Vnimas to tak Lebo Boha nepoznas, a ked by si Ho viac poznal verim ze by si zmenil nazor a bola by to aj pre teba dobra sprava. Uprimne ti to prajem.

slniecko_12
4. apr 2022

@zoro9836 nebuď taký sebec ;)

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
loliki
4. apr 2022

@arielle123 Kto z nás Boha pozná? A kto ho pozná dobre či lepšie? Možno cieľom či zmyslom života je, aby sme Boha našli. (Hrá sa s nami na skrývačku. Môj syn mi povedal: No, Pána Boha nevidíme preto, lebo sa vie dobre skrývať.) A vyhrá v živote ten, kto Ho nájde, kto si Ho aj zamiluje, lebo je dokonalý.

vanda323
4. apr 2022

@viestta Prosím toto neber ako rypanie, len ako úvahu...

Tvrdis že ho nepotrebuješ....tak si predstav že každý raz umrie veď to je jedna pravda ktorú nik nepoprie, a prídeš na to že človek keď umrie nezaspí a nekončí sa tým vsetko...že toto bola len dočasná dovolenka, aby Boh videl či si vážiš život kt. ti ON daroval...postavia sa pred NEHO a či ďalej? Ak si sa ty k.nemu nepriznala počas života on sa neprizná potom k tebe...
Ja sa Boha bojím...tak zdravo bojím...viem že mi daroval život preto nemám nárok si ho sama vziať , snažím sa dodržiavať 10 Božích prikázaní...aj keď je to ťažké nehresit ale snažím sa , každý večer HO poprosím o odpustenie mojich hriechov...ja rešpektujem tvoju odpoveď že ho nepotrebuješ, ale ako vlastne vieš že ho nepotrebuješ?

vanda323
4. apr 2022

@loliki Kto klope bude mu otvorené...na to aby sme Noha spoznali stačí čítať Bibliu....

elizabeth88
4. apr 2022

@viestta
Jasne,ze su dobri ludia aj tam aj tam.S tym suhlasime urcite vsetci.😊

vanda323
4. apr 2022

@elizabeth88 Áno súhlasíme

ibrunova
4. apr 2022

@vanda323 neveriaci vie, že ho nepotrebuje, tak ako veriaci vie, že ho potrebuje 😃 ja napríklad si na neho nespomeniem, nemám dôvod, keďže neverím, že existuje.

loliki
4. apr 2022

@vanda323 Nechcem sem nikoho privolávať, ale niekto by ti na to hneď napísal, že ešte lepšie Korán. 🙂 Myslím si, že viera je dar. Niektorí neboli v nej ani vychovávaní, niektorí ju zanedbali a nevideli hlbší zmysel. Ak však žijú podľa svedomia a snažia sa žiť dobre, teda volia dobro, je to správna cesta.

vanda323
4. apr 2022

@ibrunova No on si na teba spomenul , daroval ti život 🥰

vanda323
4. apr 2022

@loliki Nestačí si len myslieť že konas alebo žiješ dobré

mamina0078
4. apr 2022

Zmysel ma taky aký mu das ja napríklad by som tu ani nechcela žít večne takže mne to dava zmysel a netreba hľadať nad tým nič náboženské jednoducho som tak nastavená, ze môjmu životu som dala zmysel a raz skonci 🤷‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
ibrunova
4. apr 2022

@vanda323 to je tvoj názor, ale môj nie.

arielle123
4. apr 2022

Pozeram rozne nazory a kazdy ma pravo misliet si co chce, ale podstatne nie je co si my mislime, ale co je skutocna Pravda. Dokazy na existenciu Boha - pravdivost Biblie su v historii, geografii, dokonca aj vo vede, pre tych ktori chcu hladat a ist do hlbin. Skutocny zmysel veriaceho, neveriaci clovek nigdy nemoze pochopit Lebo nezazil znovuzrodenie a nema Svateho ducha. Pozera na realitu fyzicky, a nie duchovne. Je Pravda ze vela cirkvov a vela ludi co sa vidavaju za krestanov maju Len formu, nabozenstvo ktore je mrtve a to nie je zivy, skutocny vztah z Bohom. Skutocne veriacemu clovekovi ateisti nie su nepriatelmi, skor smuti ze idu do vecneho zatratenia, Bez Bozej /Jezisovej milosti, ktory polozil svoj zivot pre ludi ktori mu uveria a stanu sa Jeho ucenikmi. Viem ze je to komplikovane pre telesneho cloveka ale kedze som sama bola taka, viem ze toto je ta jedina cesta ktora ma zmysel ktoru by som nevymenila ani za vsetku slavu a bohatstva tohto sveta.

loliki
4. apr 2022

@vanda323 Nestačí myslieť, treba konať dobro. Jasné, ja som veriaca. Ale chápem, že sú ľudia aj neveriaci. Buď to akosi vzdali, alebo sa ani nedostali k viere. Sú takí ľudia (podľa ich slov), že by aj radi uverili, ale nedokážu. Majú taký typ myslenia, že ich to nepustí. Všetko musí byť dokázateľné, vedecky podložené, proste takí moderní "Tomášovia" - Uverím, až keď uvidím, keď sa dotkem... Ja ich aj obdivujem, že dokážu byť dobrí, čestní, ochotní pomáhať, ľudskí, empatickí a nevedie ich k tomu ich viera v Boha, ale svedomie, pocit ľudskosti, zodpovednosti, neviem čoho, ale volia si Dobro.

elizabeth88
4. apr 2022

Vo finale to bude aj tak ten nas jediny Boh,ktory nas bude sudit.Nezabudajme,ze nielen sudi,aj miluje a pozna kazdeho z nas najlepsie.😊

arielle123
4. apr 2022

@loliki nezhodnem sa s tebou ze Boh sa skryva. Boh sa nam odkryl v biblii- svojom Slove, v Jezisovi ktory prisiel a zaplatil za hriechy tych ktori mu uveria, a dava sa spoznat tim ktori Ho hladaju a chcu Ho najst.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ummimaryam
4. apr 2022

@vladkototh ahoj, my moslimovia verime ze tento zivot je skuska, kazda jedna zivotna situacia nas ma nieco naucit, mame sa snazit byt najlepsimi ludmi, starat sa o chudobnych a slabsich, o rodinu atd atd. Modlit sa k Bohu a neustale si ho pripominat lebo mu po smrti povieme co sme so svojim zivotom urobili, ako sme s nim nalozilo. Skutocny zivot zacne po smrti, a bude zavisiet od nasich skutkov ktore sme robili pocas zivota a akym clovekom sme boli v case smrti. Cize nieco take ako "aky ma zivot zmysel" u nas vobec nehrozi, je to pre nas viac nez jasne 😉

loliki
4. apr 2022

@arielle123 Nezhodneš, ale sama píšeš, že sa odkrýva, môžeme Ho nájsť. Teda je zakrytý, zahalený? Prečo Ho nevidíme? Moje dieťa dalo takú odpoveď a podľa mňa celkom trefnú. 🙂

loliki
4. apr 2022

@zoro9836 Na to Jób odpovedal: Pán Boh dal, Pán Boh vzal. Nech je pochválené jeho sväté meno. Ak som prijal od Boha toľko dobra, prečo by som nemal prijať aj to nepríjemné? Zatrpknú, lebo niektorí by chceli aj Pánu Bohu rozkazovať. Chýba im pokora. A niektorí zatrpknú či sa pohoršia, keď vidia rôznych "veriacich". Aj nekresťanov.