icon

Aký má život zmysel?

vladkototh
4. apr 2022

Zdravím váš názor na všeobecne zamyslenie že aký ma život zmysel keď človek musí zomrieť potom načo sa človek narodí?? Zaujíma ma vaše názory váš pohľad na život. Ďakujem za odpovede

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
gladys_07
4. apr 2022

@zazvorka87 “ preco ziju ale ateisti, to som tiez zvedava”
Asi si to tak ani nemyslela ale znie to ako ze zivot ateistu ani nema cenu a mali by zacat pachat hromadne samovrazdy.
@vladkototh pre kazdeho asi iny. Veriaci zrejme jasny, vid tuto zazvorku.
Pre mna osobne - pozitok. Nemyslim bohapuste obzerstvo a orgie. Ale zazit tolko peknych veci kolko sa len da. Dat peniaze radsej za zazitok ako za novy telefon. Vnimat svojich najblizsich, dat si kolac, smiat sa co najviac. A velmi sa mi paci veta “ked uz nepomozes, aspon neublizuj”

dskjhfdlkdjhl
4. apr 2022

@vladkototh Snaz sa robit to, co Ta bavi a pochopis, ze aky je zmysel zivota. Ak sa budes len tak zamyslat nad zmyslom zivota, tak Ti zivot pretecie pomedzi prsty a taky zivot je dost nanic.

lenkasarka
4. apr 2022

Tak sme sa práve dozvedeli,že my ateisti vlastne ani nežijeme,len prežívame a sme asi aj zbytoční ľudia bez zmyslu života a bez cieľa dostať sa do neba. Asi si to hodim 🤪

viestta
Odpoveď bola odstránená
zuzanazu85
4. apr 2022

@marca12 pravdivo,až mi je to divno 😉. Pánbožko radšej vezme neveriaceho ale slušného ateistu,ako falošného kresťana .

elizabeth88
4. apr 2022

Kazdy zijuci tvor ma v sebe chut zit,chce zit.Clovek ma tych myslienok,emocii,motivacii,rozumu oproti zvieratam viac.Preto je clovek clovekom,zodpovednym za seba a svoj zivot,ma v sebe aj prirodzenu tuzbu dat zivotu zmysel,je zvedavy a je fajn aj to,ked ten zmysel hlada.Kto hlada,najde.No a laska hlavne.🙂

lenkasarka
4. apr 2022

@viestta Jednoducho. Po nás nasledujú iné vierovyznania,ktoré im nie sú dosť dobre. (Nie všetkým) porovnávať sa teba majú s kým 😉

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
4. apr 2022

@vladkototh inak len pre tvoje info, ľudia sa v súčasnosti dožívajú oveľa viac rokov ako v minulosti 😉

edith267
4. apr 2022

Tak podľa mňa je zmysel života veľmi jednoduchý žiť a prežiť :D ostatné veci okolo toho sú už iba spestrenia inak by to bola asi fest nuda :D

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
vladkototh
autor
4. apr 2022

Super odpovede ďakujem 😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
tenerifka
4. apr 2022

Zmysel zivota je narodit sa, rozmnozit sa a zomriet. Na to nas stvorila priroda. Robia to tak aj muchy, zaby ci sliepky. Bodka. Vsetky tie omacky okolo toho vratane nabozenstva si vymyslel clovek na to, aby ta agonia bola prijemnejsia a prijatelnejsia.

zuzanazu85
4. apr 2022

Zmysel života...niekto si sadne pod strom,niekto musí do kostola,niekto ide na dlhú púť a niekto do vesmíru 😌. Myslím si,že keby aj takého putlera vystrelili na mesiac dva-tri do vesmíru,určite by sa ináč zamýšľal 🙄.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
nwnw
4. apr 2022

@zazvorka87 to mi vysvetli aky zmysel maju veriaci? 😳😳😳😳 Som same oko.
Ja som totiz nikdy nepochopila preco sa cely zivot obmedzuju koli dogmam, zabijaju cas ritualmi a inak ho premrhaju niektori.
Nic to mojim babkam nedalo.

zenulkaaa
4. apr 2022

Zmysel zivota je byt stastny, robit to co Ťa bavi, co mas rad.. byt s ludmi ktorych milujes a s ktorymi ti je dobre. Prezit ho najlepsie ako vies.

ibrunova
4. apr 2022

@zazvorka87 prepáč, ty si začala podrypovačne do ateistov.. Ale nejdeme sa chytať za slovíčka ❤️ V tvojom zmysle života mi chýbajú také hodnoty, ktoré vyznávam ja, napríklad rodina, deti, žiť život plný zážitkov,venovať sa tomu, čo mám rada..

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
4. apr 2022

@vladkototh zmysel má a tým je láska, milovať a tešiť sa zo života. A pre mňa život smrťou nekončí

vladkototh
autor
4. apr 2022

@zmrzlinka2021 veríš tomu že život existuje aj po smrti ??

zmrzlinka2021
4. apr 2022

@vladkototh jasne, a večný

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zuzanazu85
4. apr 2022

Ak by malo byť ešte niečo po smrti,tak sa zbytočne zaťažovať ,,zmyslom" života 😏. Veď stačí urobiť reset a ide sa ďalej 😁. Chvalabohu ,že sa ťa smrť nedá podplatiť, uplatniť,uchlacholit,zmanipulovať. Isté sú len dve veci v živote a to,dane a smrť. A možno ešte jednoduchá ľudská hlúposť 🤭.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
slniecko_12
4. apr 2022

Akí ste si všetci istí, že po smrti nič neexistuje 🙂 čo potom, ak áno, bude neskoro na výčitky svedomia.
Mojím zmyslom života je zdokonaľovať sa v sebe, pomáhať ostatným, milovať nie len tých, čo si to zaslúžia a prehlbovať vzťah s Bohom. A žiť každý deň naplno 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená