Aký máte vzťah so svokrovcami vy?
Ja už neviem či to len ja nejako intenzívnenie prežívam alebo to tak majú viaceré ženy. Sme s manželom spolu 15rokov. Jeho rodičia sú ľudia vyššej triedy ale za tie roky nám nikdy nepomohli. Či už finančné alebo hocijakou vypomocou. Manželovi dali na svadbu ako veno utierky po starkej. Sú to ľudia typu gestapo. Jediného syna vychovávali prísnou výchovou bez lásky. V 10 rokoch musel sám upratať celý byt a podobne. Jediné, čo z toho teraz má, že má chorobný odpor k upratovaniu. A má obrovský rešpekt pred nimi. Nikdy sa s nimi úprimne nerozprával. Celé roky som to brala tak, že ich musím rešpektovať takých akí sú. Pred rokom sa nám narodil syn. A tu začali problémy. Doteraz mu nedali ani na jeden cumlík. Chodia nás ku nám domov iba kritizovať a chváliť sa, čo všetko si nakúpili a kam idú na dovolenku. Prečo ho uspavam na rukách, bude to malý rozmaznanec. Prečo nie je celý deň v ohradke, keď si nestíham navariť a upratat. Chodia sa tu s ním iba pofotit, aby mohli kamarátom v krčme ukazovať ako sa starajú. Pred pol rokom sa manžel odvážil a posťažoval sa im, že nám s ničím nepomáhajú len kritizujú. Tak bolo mesiac peklo, že čo si to dovolil. A potom začala svokra chodiť aspoň 1x do týždňa pokocikovat. Ale donesie mi ho celého zablateného, celého od sladkého, pritom dobre vie, že nechcem aby mu niekto dával sladké. Neviem čo mám ďalej robit. Ja sa k ním správam s úctou len kvôli manželovi. Nevyvolávam konflikty. Ale už sa s nimi nechcem ani stretávať. Ako to máte vy? Moc to prežívam? Alebo je to bežné takýto vzťah?
@timea7 neboj sa, penzión sa už vybavuje 😉 Len to chvíľu trvá a bolo treba riešiť veci zo dňa na deň.
Ináč, len tak na zamyslenie. Môj svokor má uz po tretej porážke (!) Po prvých V pohode frcal, akoby len prechladol. V marci ostal ležať a vyzeralo to, že uz ma dni zrátané. Teraz v podstate nechodí a má vývod, ale inak je sebestacny, klaje ako pohan, nadáva na celý svet ako vždy... Má skoro 80. Na druhej strane, minulý týždeň som bola na pohrebe strýkovi, 59 rokov. Robotny, snaživý otec, dokonca aktívny kresťan, pomáhal kde sa dalo... Dve dcéry 30 tnicky, malé vnučky... Zároveň som sa dozvedela, ze nedávno zomrela jedna bývalá kolegyna, zlate šikovné žieňa, nemala ani 50. 2 mladí synovia. Mužov spolužiak pochoval ženu 40 ročnú, leukémia, 3 deti, mesiac po nej išla jej sestra, 2 deti... Akože, nekomentujem. Ale vychádza mi to tak, že niektorí ľudia tu ostávajú, aby sa polepšili... ☹
katastrofálne!!!!!!!!!!!Môj muž má ešte troch bratov (všetci sú ženatí, majú deti). Dvom zabezpečili domy, autá, starajú sa o vnúčence. Dvom nič....takže asi tak....Podľa mňa by mal byť na to zákon!!!!!!!Mňa by to nesralo, keby nikomu nič, ale takto to nie je spravodlivé už len z pohľadu voči vnučke!!!!!!To je môj názor.
@saskia5000 zákon? To hádam nie....stačí, aké požičaj, také vráť.
@timea7 ja som myslela tak ako píšem zákon. Keď som raz matka štyroch synov tak ja si myslím, že sa mám ku každému správať rovnako ako k dieťaťu a nie si vybrať ktorému synovi áno aj vnúčencom a ktorému nie. To je môj názor!!!!!!
Ja som mala dobry, so svokrom aj mam, ale svokra - diagnoza ucitelky..... Podrypuje a furt sa montuje. Cize klasicka situacia ako v 99% rodinach. Vystrelit ju na mars a bude pokoj
@yollanda mne nepokocikovali, ani jedno, iba co prisli na navstevu a nahodou o nas zakopli vonku....niektori ludia su taki
@celasapremenim mne tiež nikdy svokra nekočíkovala, ja to ale nepovažujem za mínus. Jedno dieťa som zvládala ľavou zadnou, keď prišla svokra, tak sme klábosili spolu, nechcela by som, aby ona s dieťaťom odišla a ja by som ostala sama. Jasné, že je iné, ak má žena detí viac, muža na týždňovkách a pod.
@timea7 prepac, ale este som nestretla normalnu ucitelku. No keby si pocula vsetky vyroky mojej svokry, dosla by si ju zabit za mna 😂
Chcem odhlasit deti z trvaleho pobytu na sk aby nemuseli chodit do skoly na sk aj v zahranici. Povedla som jej, nech sa nemontuje a necha to na mna. Velice bola proti a povedala:" no, niekto ma dobrych rodicov a niekto zlych"
Potom povedala ked som hej povedala ze som si nasla pracu po materskej :" uz mas dobru vyhovorku, aby si nemusela s malou na kruzky chodit"
Potom som si kupila psa, aby som sa nemusela detom venovat a milion dalsich kecov
@yollanda veď ja som sa v živote za normálnu ani nepovažovala 😀 😀 😀 😀 😀 To by som si o sebe nikdy nedovolila tvrdiť, byť učiteľkou je diagnóza 😀 😀 😀 😀 😀 .
Svokry sa spýtaj, či jej robí dobre stále ťa svojimi rečami podpichovať, nič tým totiž nezmení, možno vyventiluje svoj nesúhlas s tvojím rozhodnutím, ktorý nedokáže v sebe spracovať a iba prehĺbi priepasť medzi vami. Ale ak to tak chce, tebe to nevadí. Ja by som sa pri jej poznámkach už iba smiala, prípadne by som poznamenala - fakt? Pri poznámke o dobrých a zlých rodičoch by som sa jej spýtala, ku ktorým sa pridáva....ja som flegmatik,mňa by tými kydami nevytočila. Nehovor jej popredu, čo chceš urobiť, ani ty, ani nikto. Ak bude hlúpa poznámka - ako pri tom, keď si jej povedala, že si si našla prácu popri MD, tak iba poznamenaj, že sa jej nepýtaš na jej názor, iba jej to oznamuješ. A sama dobre vie, že to, čo povedala, je hlúposť, ktorá slúži iba na to, aby ťa podpichla, ale ak jej to robí dobre, nech si poslúži, tebe je to fuk. Bože, keď to tak po sebe čítam,mňa by už asi zabila....
tiez som odstrihla par hajzlikov okolo a je to skvele, odporucam
@celasapremenim niekedy to neni take jednoduche
@timea7 chysta sa niekedy na navstevu lebo u nas este nebola ... uvarim jej nieco dobre nech ma aspon tyzden sr*ačku :D Ju sem laka iba zvedavost ale nie vnucka a syncek(manzel).uz dopredu mam debku zo sviatkov co si bude zelat na vianoce ... urcite nieco nad 100e lebo lacnejsi darcek neni darcek ... minuly rok u cinana kupila syncekovi tasku na doklady za 4eur a ona dostala novu tv za 250 eur lebo jej sa nedobre kuka na staru bednu ... svagrina vymislí a bracek prispej ... svagrina dala 100e a manzel ze nech da 150 . vobec nikoho netrapilo ze sami nemame lebo prerabame dom. svokra by mala dat nam a nie my jej ona uz moc dostala ale nikdy jej nestaci nic ... a isla som snou na vianocne nakupy a nie vnucka bola prva v obchode ale svagrinin pes ze co ma psovi kupit na vianoce aku vesticku ja som si myslela ze ma v tej chvili je*ne 🙄
mam lepsi vztah nez s mojimi rodicmi..tot vsio😊
@yollanda suhlasim s tebou..tiez by som rada odstrihla a mala svaty pokoj, ale ked oni stale pridu a pytaju drobca, a on ich ma rad, lebo ved sladkosti a nove hracky, ktore dieta nelubi..
Ani tu nejde o to, ze nic nedajú vnukovi, ale o to, ze im ani svoj čas nedávajú. Veľa bab tu píše, ze vy ste rodina, máte sa starať, ale Však aj oni sú rodina. Ja nechápem, keď niekto toto napíše. Však si len spomeňte aké je to úžasné mať starých rodičov, ci ste už zabudli? Nie je to o hmotnej veci, ale o zážitkoch. Je mi ľúto, keď deti nezaziju starých rodičov. Ja na svoje starke nedám v živote dopustiť a neviem si predstaviť bez nich život. A svokru mám tiež úžasnú. A tebe by som len povedala, ze ked oni nemajú záujem o vás, tak vy sa nezaujimajte o nich🙂. Držím palce
@saskia5000 ako by si to kontrolovala? Láska a záujem sa nedá dávkovať na povel, materiálne veci možno áno a ako tu v mnohých témach čítam, niektoré nevesty sú radšej, keď sa či už rodičia alebo svokrovci o nich nezaujímajú a ani sa im nedivím.
@dooomca sú starí rodičia a starí rodičia. Ja mám tiež nádherné spomienky na starých rodičov a úžasné zážitky s nimi. Ale mať babku, ktorá zapotí, že dieťa kočíkovať nebude, lebo von chodí iba s nejakým cieľom (ako písala jedna mamička vyššie) ...babku, ktorá deťom tlačí do hlavy, aká je ich matka nemožná a hucká ich proti nej....babku, ku ktorej deti odmietajú chodiť, lebo ich stále buzeruje....to už radšej si nájsť nejakú milú tetu, alebo manželský pár, aj keď nie z rodiny, ale s veľkým srdcom. Moja teta aj s manželom tak chodí počas prázdnin strážiť tri deti, o ktoré sa ich babky nezaujímajú. 😒 Chodia s nimi aj na dovolenky, berú si ich na prázdniny. Vlastné babky netušia, že tie deti mali prvý koncert, aké majú známky, že mali kiahne....jedna je podnikateľka zahľadená sama do seba, správa sa ako tridsaťročná, aj keď už má pretočený dva krát tachometer a robí hanbu rodine, deťom ani nedovolila, aby ju volali babka a druhá by umrela, keby jej deti natrúsili a k nim nepríde, lebo to je ďaleko....asi 120 km. O takéto babky by som nestála.
nemam svokrovcov..je to výhra,či nie? 😀 😉
@timea7 to áno, ale potom nech muža nevyvolávajú na robotu. Oni nám nepomáhajú tak nech potom žijú svoj život načisto bez nás. ....Nieže my máme niečo naplánované a oni zavolajú a očakávajú, že do sekundy nastúpi na povel...myslím, že to by sa nikomu nepáčilo....nech pomáhajú potom tí, ktorých napomáhajú!!!

@papricka33 hrozné vzťahy 😠 😠 😠 😠 , ja som mala šťastie na more lásky okolo mňa, moja mama mi rozprávala, že keď prišla ako nevesta bývať k svojej svokre, stále čakala, kedy sa už svokrovci prestanú pretvarovať. Neskôr pochopila, že sa nepretvarovali, že vyše päťdesiat rokov spolu žili vo vzájomnej úcte, láske. No vtedy ľudia uznávali iné hodnoty....