icon

Aký máte vzťah so svokrovcami vy?

michelleru
12. sep 2016

Ja už neviem či to len ja nejako intenzívnenie prežívam alebo to tak majú viaceré ženy. Sme s manželom spolu 15rokov. Jeho rodičia sú ľudia vyššej triedy ale za tie roky nám nikdy nepomohli. Či už finančné alebo hocijakou vypomocou. Manželovi dali na svadbu ako veno utierky po starkej. Sú to ľudia typu gestapo. Jediného syna vychovávali prísnou výchovou bez lásky. V 10 rokoch musel sám upratať celý byt a podobne. Jediné, čo z toho teraz má, že má chorobný odpor k upratovaniu. A má obrovský rešpekt pred nimi. Nikdy sa s nimi úprimne nerozprával. Celé roky som to brala tak, že ich musím rešpektovať takých akí sú. Pred rokom sa nám narodil syn. A tu začali problémy. Doteraz mu nedali ani na jeden cumlík. Chodia nás ku nám domov iba kritizovať a chváliť sa, čo všetko si nakúpili a kam idú na dovolenku. Prečo ho uspavam na rukách, bude to malý rozmaznanec. Prečo nie je celý deň v ohradke, keď si nestíham navariť a upratat. Chodia sa tu s ním iba pofotit, aby mohli kamarátom v krčme ukazovať ako sa starajú. Pred pol rokom sa manžel odvážil a posťažoval sa im, že nám s ničím nepomáhajú len kritizujú. Tak bolo mesiac peklo, že čo si to dovolil. A potom začala svokra chodiť aspoň 1x do týždňa pokocikovat. Ale donesie mi ho celého zablateného, celého od sladkého, pritom dobre vie, že nechcem aby mu niekto dával sladké. Neviem čo mám ďalej robit. Ja sa k ním správam s úctou len kvôli manželovi. Nevyvolávam konflikty. Ale už sa s nimi nechcem ani stretávať. Ako to máte vy? Moc to prežívam? Alebo je to bežné takýto vzťah?

lyckan
21. sep 2016
lyckan
21. sep 2016

Buďte radi že vás svokra neobťažuje tak ako mňa moja chcela by každý deň prísť a najradšej od rána do večera katastrofa.. je to obmedzovanie osobnej slobody a kvôli nej sú len problémy...

lyckan
21. sep 2016

@celasapremenim závidím mne by to takto vyhovovalo

celasapremenim
21. sep 2016

@lyckan ked sme sa vzali a bola som prvy krat tehotna, musela som riesit taku situaciu, aku mas ty, svokra sem dosla, sadla v obyvacke a sedela tu dve az tri hodiny, kym ju svokor nezobral od nas domov, bolo to velmi neprijemne, postupne som si ju nevedela ani z hlavy vyhodit vecer, co hovorila a tak, az som oslovila svokra, ze som rada, ked nas navstivia, ale kazdy den tri hodiny je na mna predsa len vela, nech to riesi ...aby som to upresnila, je to velmi neprijemna zena, ma na mna velmi neprijemne poznamky, a vlastne ona nikoho nema rada, jej miestami nejaka naklonnost je vyvinuta iba preto, aby z cloveka nieco vytiahla, co moze preprat so sestrou, pouzit proti cloveku niekedy v buducnosti, to som samozrejme vtedy ale nevedela :D clovek sa uci postupne
ten mi sice nic nepomohol, ani nikdy potom, ale ona sa odula, potom to uz bolo menej casto a nenarokovala si ani, aby som bola doma, alebo v blizkom okoli, zo zaciatku sem prisli hocikedy, tym myslim aj sest tridstat rano vstup v topankach do obyvacky, to bola dalsia vlna boj o kluc, az po rokoch pochopili, naco sluzi zalozny klucik
alebo by som povedala, ze si to tak nechceli posrat u druhej nevesty ako to spravili u mna
moja svokra sice nie je taka hlupa ako vacsina, co tu citam tie prihody, ale je to nieco v ruzovom, obdoba, ju pocuvat je skutocne namahave, nema zmysel pre humor, je ako psi cumak, o deti zaujem vlastne neprejavuje, je to jedna otazka na tyzden a zije v svojich historkach o svojom prvom synovi, svagor....pomoct v skutocnosti nechce, len chce udrzat dojem, ze chce pomoct
vyvolavala neprijemne hadky a udalosti v minulosti, kedze som mala postupne dojem, ze sa musim obhajovat aj pred manzelom, co ako bolo, lebo intriganci super, v podstate ma zhnusila postupne aj svokrovi, perie ma so svagrom, podla mna aj so svagrinou, ale ta je diplomat, pod tarchou udalosti som sa s nimi prestala na dva roky stykat, VELMI mi to pomohlo, vyprala som si ich z hlavy, vsetky telefonaty a vybavaovania a rozhovory okolo nich musel zvladat manzel, ten tam samozrejme jazdil aj s detmi, kedy ja som si doslova oddychla, bolo to velmi fajn
manzel zistil ake je to s nou vobec komunikovat, jemu dokonca skladala aj telefonaty, lebo on je trosku introvert a na hlupe otazky je ticho na rypania a narazky nefunguje, lebo on si niekedy ani neuvedomuje, ako to mysli, vlastne on tie dvojzmyselnosti nezavnima a hlavne jeho nema preco uplne likvidovat :D:D:D co ju teda riadne vytaca, lebo vlastne tym padom je dost ticho pri nej
nejake blbosti, ked tam deti boli, co pred nimi rozpravala som preplachla zelenym cajom :D
no a teraz sa vidime len sem tam, je to vlazne, ale hlavne som sa naucila mat ju v pazi a sice ma trosku obcas zamrzi, ked vidim, ze nema na tak krasne a uzasne deti ziadnu reakciu a chova sa, akoby bola vo vegetativnom stave
ale uz mi je ta zena lahostajna, cista sloboda toto, od hajzlikov, ktori vam robia kontinualne cielene zle, alebo zle zo zasady, sa treba na chvilu odputat, odstrihnut, nic si vtedy nepomohla
zacala som sa s nimi stykat iba preto, ze mame dalsie dieta, ktore este dojcim a teda musim byt pri nom a nebudem predsa branit starim rodicom stykat sa s vnucatami
ale musim konstatovat, ze tak vela by sa nestalo, lebo za tu vetu jednu voci malemu, ked tam ideme, mi to ani nestoji, ked ho odstavim, este zredukujem aj tieto minimalne stretnutia
a svoje narodeniny som s nimi uplne prestala oslavovat, lebo kazde jedny mi pokazila :D:D:D

celasapremenim
21. sep 2016

sorry, mam tam preklepy a chyby a je to pridlhe, no zase jeden debilny prispevok :D

celasapremenim
21. sep 2016

@salfusco ak by boli dobri, tak nie, len to nikdy nevies
niekto ma aj fajn svokrovcov, mne by stacilo uplne, keby som videla, ze miluju deti a hyckaju si ich, ale vedia deti hlavne komandovat, s vynimkou svokra, ten ich do tych troch rokov ma skutocne rad, oni to maju v rodine

ludka140281
21. sep 2016

.....nemusíme sa,o deti nemaju záujem,ale navonok pred ostatnými ukazuju akože sa tešia,no je to take nasilu....čím menej sa vídame,tým ich mám radšej 😅 ani nevedia kolko rokov deti maju a nevolaju ich na prázdniny,nepomáhaju,nezavolaju....vraj sme vzdialený príbuzní...už to nieje syn,ved má rodinu...a sme spolu manželia 10 rokov

figurantka
21. sep 2016

@ludka140281 mám pocit, že máme rovnakých 🙂

ludka140281
21. sep 2016

@figurantka tak sme rodina 🙂...na druhej stane ma to teší....ušetrím na káve ktoru by u mna pili 😀 ...len koli detom ma to mrzí,ale vnucovat ich nebudem...oni si to uvedomia,ked bude neskoro...a to som nenapísala,že su to ich jediné vnučatá 😅

celasapremenim
21. sep 2016

@ludka140281 podla mna si to takito ludia neuvedomuju, ze je to pre nich zle, ani pred smrtou, oni su taki spokojni so sebou, az krochkaju z toho
ja som mala uplne inu babicku, aj deda, chystam sa, ze aj my s manzelom budeme taki ako boli oni :D

ludka140281
21. sep 2016

@celasapremenim ja som mala tiež tu naj 🙂 dufam,že ja nebudem ježibaba 😀

lyckan
21. sep 2016

@celasapremenim ja ju ani nedostanem von z hlavy je to moja suseda a stále ju musím vidieť je to horšie ako nočná mora

risicka
21. sep 2016

@celasapremenim u nás situácia vcelku podobná. Normálne som zvažovala, že podám na svokru trestné oznámenie za obmedzovanie osobnej slobody, ohováranie a pošpinenie mena. Ale teda najmä za to obmedzovanie osobnej slobody. ... Konflikt vie niekedy posunúť veci dopredu a pomôže človeku sa oslobodiť. Svokra k nám nechodí a ja som sa od nej odstrihla. Toľko slobody čo teraz cítim .... na nezaplatenie...

babatkoo
21. sep 2016

@michelleru moj svokor svojho 16 mesacneho vnuka uplne ignoruje. Neprisiel ani na jeho 1. narodeniny, lebo bolo slnecno a jemu sa nechcelo zo zahrady... svokra vola mojmu muzovi 1 x do tyzdna alebo zavola moj muz jej. Maleho vidi asi raz za 2 tyzdne. Nestrata sa, nekrizizuje, nekocikuje, nevaruje. Myslim ze som spokojna 🙂 Moji rodicia vidia maleho kazdy den. Byvam od nich 2 minuty a chodim tam za svojim psom, takze sa vidia, lubia sa a tesia sa zo seba navzajom. Moj muz k rodicom nechodi.

celasapremenim
21. sep 2016

@lyckan maariska, to vyriesi jedine stahovacka, alebo smrt

salfusco
21. sep 2016

same zle vztahy so svokrovcami...Je tu aj niekto,kto ma s nimi velmi dobry vztah? Bo ma to demotivuje zatial 🙂

celasapremenim
21. sep 2016

@salfusco ale je, len treba hladat v diskusii
urcite su aj dobri svokrovci, aj moja kamoska ma super svokru, lepsiu ako jej vlastnu mamu, neboj

syslica
21. sep 2016

@salfusco ahoj, ja mám so svojimi svokrovcami skvelý vzťah, aj môj manžel... takže rozhodne neplatí, že svokra je najlepšia studená. Jediné, čo by som im mohla vyčítať je, že príšerne rozmaznavaju naše deti. Najmenší hovorí, že má babku Melanku a babičku, ktorá dáva dezertiky...

celasapremenim
21. sep 2016

@syslica brala by sooom, to máte supis

nini1010
21. sep 2016

Dlhe roky som si myslela ze mam skvelych svokrovcov.ake mam stastie a ako skvele vychadzam so svokrov.Nazyvala ma svojim dietatom ktore je ako kej vlastne.Az kym jedneho dna neprislo na lamanie chleba a pochopila som ze to tak nie je a dostali sa mi kriku a obrovskej nespravodlivosti.odvtedy tej osobe neviem prist na meno a minimalizujem kontakt s nou.

syslica
21. sep 2016

@celasapremenim Vieš, niekedy je to na nervy.... milión sladkostí a kopec hračiek, aj keď sa mi to nepáči, starkí majú selektívnu hluchotu a ja sa nemôžem na nich dlho hnevať, lebo svojich vnúčikov ozaj zbožňujú a sysle zbožňujú ich.

celasapremenim
21. sep 2016

@syslica ja uplne viem, co ta zere
ale keby si si to porovnala s tym komandovanim a zduvanim sa, svokra sa odula na deti, ak nedojedli nejaku polievku napr.......nevari velmi dobre, ale vdakabohu, ze im obcas ked tam boli aspon daco dala.....no ale ona bola schopna sa odut na malicke deti a odist do vedlajsej izby :D
akoze radsej by som bola, keby ich zasypala cukrikmi a to teda sa snazime doma jest naozaj zdravo a vadi mi aj zlozenie jedal, nie este sladkosti

lyckan
21. sep 2016

@nini1010 väčšinou to tak sladko začína a potom to zle končí..

lyckan
21. sep 2016

@celasapremenim vďaka za úprimnosť aj ja som si všimla že táto rovnica nemá riešenie.. sťahovanie nebude iba ak ja s deťmi a kto umrie skôr to netuším.. ešte keď tak rozvod:(

somavi
21. sep 2016

Ja mam so svokrovcami krásny vzťah 😊 Stále ich rada vidím , hovoria mi ako ma ľúbia a ľúbim ich 😊 a ľúbia taktiež aj naše detičky 😊 Takze nieco pozitívne by som pridala 😀

lyckan
21. sep 2016

@somavi treba ďakovať Bohu za také niečo mne svokra ničí život a manželstvo už horšie to nemôže byť. Ale každopádne vám blahoželám 🙂

irresistible
21. sep 2016

@salfusco ale jasne, napriklad ja, ale to asi clovek nema potrebu ventilovat 🙂

celasapremenim
22. sep 2016

@lyckan nehadz flintu do zita, niekedy sa takato beznadejne vyzerajuca situacia zazracne vyriesi, napr. zameranim pozornosti zle robiacej osoby na nejaky jej zdravotny problem
odkedy sa svokra zle citi, tak je menej sustredena na prezentovanie svojej povahy :D

christina_petrikova
25. sep 2016

@celasapremenim dobre si napisala asi je. Ono je tazko sudit, v podstate ani sudit nemozeme ale vsetko je to presne o tom ako si aj ty napisala, ze akcia vyvolava reakciu. Vzdy je chyba na oboch stranach.

timea7
25. sep 2016

@salfusco áno, ja mám so svokrou nádherný vzťah, ďakujem životu, že mi takého človeka poslal do cesty. Uvedom si, že tie, čo majú pekné vzťahy so svokrovcami, nebudú zakladať tému, na čo? Preto máš pocit, že všetci majú nepekný vzťah. Nie je to tak, aj moja mama, aj môj otec mali pekné vzťahy so svokrami, niektoré moje kolegyne a kamarátky tiež, takže neber MK ako vzorku.