Alkohol a klamstvá

zuzana212722
9. nov 2013

Ahojte neviem ani prečo sem píšem ale ja už nevládzem ďalej žiť mám dve deti 3ročne a 8 mesačne prvý vzťah mi stroskotal boli sme mladý a chlapec nebol pripravený na dieťa tak som dospela iba ja a nakoniec som ho opustila veľmi zlý koniec..po pár mesiacoch som spoznala chlapa ktorý bol ako svetlo v tme presne úplne všetkym taký akého som hľadala správanie a milovali sme sa navzájom po polroku sme otehotneli napriek hak šok ale zároveň obrovská radosť.. Nakoniec som samovoľne potratila veľmi má to vzalo a on mi bol oporou.. Ešte viac som ho milovala..po tom sme sa dohodli že chceme spoločné babo a tak o 3 mesiace sme otehotneli šťastie je slabé slovo čo som prežívala celé tehotenstvo no on sa menil ako keby som mala ružové okuliare na sebe a nevidela jeho postupne popíjanie a to že čím viac tým viac som sama v noci a cez deň keď je on v práci no po nej začal chlastat az kým nebol namol a došiel domov o štvrtej ráno smradlavy.. A toto robil celé tehotenstvo a ja som to neriešila že neham ho tak nech sa chlapec vyvenci nebudem stíhačka no samozrejme vadilo mi to..vrchol nastal pred pôrodom kedy si našiel milenku a celý mesiac po pôrode si za ňou behal ako pohoda doma malé decko a on si niekde suchne no pri tom všetkom mi dával pocítiť že má ľúbi bol pozorný a všetko fajn no začal hrať automaty a prehral veľa našich peňazí po nejakom čase sa to ukludnilo no teda hentu poslal do riti a ostal s nami tak ja hus som odpustila a dookola prosila nech nepije nehrá vždy to všetko robil len vtedy keď chlastal automaty aj ona no po 4mesiacoch sa zase s ňou dal dokopy prišla som na to a on ju zase poslal ..ale to už sú 3mesiace ďalšie počas ktorých pil hral.. Raz som ho ani neviem ako som ho v noci o druhej našla v meste v herni v ktorej som v živote nebola ani neviem ako som to spravila..a ide o to že ja už nevládzem som ako stíhačka on sedí len doma a stále sa bojím čo mi zase spraví v robote to má nahnute o vodičák prišliel v lete všetko ten chlast..najhoršie je že nemám kam ísť rodičia neprichádzajú do úvahy a rodina kamaráti nič proste a sama to nezvládnem finančné.. Ale on ako by mu níčo zaplo zrazu prestal piť je poctivo tabletky proti alkoholizmu začal poriadne jesť je fajn no ja neviem či je to len fáza a naozaj to všetko robil len preto lebo si to ospravedlnil chlastom a keď nebuďe piť a hrať, bude ako predtým neviem či mám pri ňom stať a dostať ho z tohto. Samozrejme ho ja hlupana milujem oddane aj niekedy mám pocit ZE bez neho mi bude lepšie čo s ňim? A našim vzťahom pomôcť ??nechať?? Ujsť??

mima4
9. nov 2013

@zuzana212722
no popri vztahu s teobu mal aj dalsiu priatelku, cize sucasne dve frajerky, plus alkohol... tak ak so svojim sucasnym priatelom ostanes, rataj s tymto vsetkym. Nema problem mat paralerne viac priateliek.
Fakt nechapem, prečo si sla do vztahu s nim... ved uz si sa raz popalila..
Najidelanejsie by bolo sa s nim rozist a ist k rodicom, aj ked si im dost narobila problemov pre vlastnu hlupost a najivitu. Skus sa s nimi zmierit.

zuzana212722
autor
9. nov 2013

@mima4 lenže ja s rodičmi niesom rozhádaná oni s. Rozvedeni a otec pomali bezdomovec Mama býva na internáte..

tajomna21
9. nov 2013

@zuzana212722 no neviem veru, ale automaty, alkohol a v neposlednom rade milenka .... si si ista, ze ta miluje? urcite si treba sadnut a uplne vazne a seriozne sa porozpravat, ze ako si to dalej predstavuje, lebo ty takto zit nechces ... a dat mu vazne STOP! kedze mu stale nieco prepacujes, tak sa aj on chova ... nema ziaden "postih" za svoje spravanie ....osobne by som s alkoholikom a gamblerom nezila ani za svet a dala by som mu na vyber ... my alebo jeho "zaluby".

zuzana212722
autor
9. nov 2013

@tajomna21 samozrejme sa tak stalo a teraz po tom všetkom posledný týždeň je tie tabletky a nepije nehrá

tajomna21
9. nov 2013

@zuzana212722 bohuzial tyzden je velmi malo .... ale tak snad sa "zobudi" a da sa dokopy .... aspon povedal, co bolo spustacom u neho ?

zuzana212722
autor
9. nov 2013

Ak je tu aj nejaký chlap nech sa zapojí rada by som si prečítala aj názory z chlapskeho pohľadu..

zuzana212722
autor
9. nov 2013

@tajomna21 nie že jemu chutí alkohol že nemá nič z minulosti ani nič zlé čo by ho k tomu nútilo..asi len útek od reality a za alkoholol skryť všetko

tajomna21
9. nov 2013

@zuzana212722 hmmm, tak to je podla mna dost zle ... ak mu alkohol chuti .... to pochybujem, ze bude mat skutocnu snahu s tym prestat raz a navzdy ....v kazdom pripade, ak si mu dala na vyber a vybral si vas, ok, treba to skusit ... ak vsak znova nieco z toho zacne, treba skutocne odist (demonstrativne na tyzden, dva nech si uvedomi) ... pretoze inak nebude teba ani tvoje slova brat vazne, vzdy ta nejako ukeca ....

zuzana212722
autor
9. nov 2013

@tajomna21 všetko by som s ním preskalala vo všetkom som pri ňom ochotna stať podržať ho vytiahnuť ho s toho.. Ale to že ma hnusne podvádzal s tým Mam najväčší problém to boli a znechutuje mi s ním život..ale na druhej strane aj ona mi povedala ž. Nikdy nebol za ňou triezvy urobil si a odišiel a na mňa bol vždy dobrý nikdy som nepocitila že by ma nemiloval nelubil vždy bol pozorný doprial mi..ja neviem

mima4
9. nov 2013

@zuzana212722

vies čo je vôbec laska? čo je byt milovana? čo je milovať?

zuzana212722
autor
9. nov 2013

@mima4 vedela som pokým ma nepodviedol celé dní to mám v hlave rozoberam preveram mám scenáre neskutočne ako to celé je bude bolo..do tej doby som cítila v ňom že je ten pravý dôvera, pocit bezpečia a istotu šťastia že má. Vedľa seba svoju polovicku..a milovaná cítila som že ma miluje aj teraz cítim že maa ľúbi to by nebol s rodinou nestaral sa o nás nemiloval sa so mnou nehovoriil by mi také krásne veci nenosil kvety..len sama viem nemusíš mi hovoriť že keď niekto niekto naozaj miluje neklame nesklame nepodvádza..ale čo je toto potom?

mima4
9. nov 2013

@zuzana212722
prepac ze to poviem blbo..ale ty si ako mechom udretaaaa a ukazkovy typ zeny, co si v zivote vzdy najde len chruna do vztahu...
- on mal paralerne s tebou dalsiu partnerku (mozno tiez to brala, ze ju podvadza s tebou)
- sex s tebou... ver, ze sex u muzov neznamena lasku a uz vobec nie zavazok
- krasne kaleraby do hlavy... reci su reci a chlieb sa je
- kvety, darceky... kolko je pripadov, chlap ztlcie zenu a donesie jej kyticu a so slzami v ociach hra svoje divadielko

Vies co to je? Je to nevyzrety chlapec, ktori nema sajn o laske, a ktory uz vobec nie je vhodny, aby si s nim niekedy vstupila do manzelstva a zalozila si s nim rodinu. Takyto nezreli jedinci si hladaju nezrele zeny, ktore im skoncia na ich kaleraby .... To nie je laska.

zuzana212722
autor
9. nov 2013

@mima4 nemôžem povedať že nemáš pravdu mas ju v niečom a vo väčšine... Ale nešiel by žiť s ňou za bezdetnou ženou s vlastným bytom a plnou hrcou peňazí kde sa len zábava bez záväzkov? Ja ho nejdem ospravedlnovat že je dobrý muž no podľa mňa potrebuje pomoc.. Pretože je chorý.. On ma nikdy neudrel a kvety mi nosí len tak nič mi deň predtým nespravil proste príde je milý a keď nám presral peniaze vždy sa postaral čo som povedala že potrebujem prišiel a dal mi..aj keď chlastal..zatiaľ čo kým bol s ňou nikdy jej nič nedal bol s ňou 3 krát a vždy všetko platila ona keď som mala meniny poslal ju že bude somnou.. Aj keď áno proste vo vzťahu sa to nerobí pokiaľ chceš mať fungujúci vzťah to proste nejde ale čo mám robiť vnútorný hlas alebo moje srdce mi vraví aby som mu pomohla že keď sa z toho dostane bude to fajn no hlava mi vraví utec je to idiot nezmení sa sklame má a ja budem nešťastná nie on..nieje to jednoduché keď sú deti

mima4
9. nov 2013

@zuzana212722
poviem ti tak, srdce dokaze byt klamlive, je zle sa spoliehat cisto na srdce. Pri rozhodovani sa treba pouzivat aj hlavu, a velmi dobre zvazovat.
Ak mu zalezi na tebe, prečo sa nejde liečiť na protialkoholicke?
Urob ako sama myslis, ale ak s nim ostanes, ides do toho s tym, ze akceptujes, aj ked sa veci nezmenia a mozno ta neskor podvedie aj s inou zenou..sem tam si vypije... ale kazdopadne ty si slobodna zena, nemas voci nemu ziadny zavazok, nie je tvojim manzelom, .. mozes preto slobodne a aj ihned s nim ukoncit vztah, aj neskor... Kazdopadne mala by si sa zamysliet aj nad sebou, prečo sa ocitas v takychto nefungujucich vztahoch a neist vkuse do nejakeho vztahu. Nauc sa byt aj sama, hladat urcity vnutorny pokoj, tes sa zo zivota a mysli na svoje deti, ktore potrebuju stabilne a harmonicke prostredie.

zuzana212722
autor
9. nov 2013

@mima4 ďakujem za milé slová niečo v tom je čo hovoríš.. Len ja teraz nemám moc na výber ísť nemám kam takže ostat zatiaľ musím ale môžem si začať nejako šetriť do budúcnosti aby bol lepší štart v tomto mi je to jasné.. No možno aj ja budem raz potrebovať aby mňa niekto podržal dostal ma z niečoho možno práve z tohto vzťahu.. Sama neviem

mima4
9. nov 2013

@zuzana212722
dôlezite je:
- nauč sa važiť si sama seba! Mas svoju hodnotu, si cenna zena a zasluzis si byt milovana!
- mozes svojmu priatelovi radit, pomahat ale neupinaj sa na neho, aby si sa nedostala este do vacsich problemov. Je to velmi rizikovy typ partnera do zivota - riad sa tym.
- v ziadnom pripade uz s nim neotehotni, chran seba a hlavne svoje deti!
- snaz sa ho dostat na protialkoholicke liečenie, trvaj na tom, aj si od neho oddychnes.
- neriad sa jeho krasnymi slovami, kvietkami, neznostkami. Poznas a vies, ze dokaze tieto veci krasne konbinovat s neverou, alkoholom...
- nevrhaj sa do dalsiehov ztahu, aby si usla z tohto vztahu. Najprv musis sama dozriet, ukludnit saj, dospiet ako zena... a hlavne deti potrebuju kludne prostredie, nie neustale sa meniacich "partnerov".
- setri si peniazky do buducna, nemaj s nim spolocne hospodarenie

zuzana212722
autor
9. nov 2013

@mima4 ďakujem

sandracs
9. nov 2013

Ľahko sa mi to asi píše, ale ja by som v prvom rade brala ohľad na deti a ich šťastie. Ja naivné myslieť si, že sa ich Vaše problémy nedotýkajú, hlavne to staršie ich musí vnímať dosť intenzívne.
Tvoj partner ťa nepotrebuje, ale potrebujú Ťa Tvoje deti.
Tvoj partner je dospelý muž, ktorý keď naozaj bude chcieť, dokáže si pomôť sám. Nájsť si milenku popri tehotnej partnerke, za to nemôže alkohol, ale za to môže charakter. Ak je byt v ktorom žijete tvoj, radím vysťahovať partnera. Ak nieje, navštíviť Alianciu žien, alebo podobnú organizáciu, kde ti ich pracovníčka poradí všetky možnosti aké máš. A ver mi, finančne to sama s deťmi zvládneš lepšie ako s partnerom so sklonom k automatom, lebo práve tam sa Ti môže stať, že prídeš z jedného dňa na druhý aj o stoličku na ktorej sedíš, keď u vás zazvoní exekútor.
A ešte jedna vec -vychovávaš skoro sama dve deti - zaslúžiš si partnera, ktorý ťa bude milovať srdcom, nielen jazykom. Ktorý si ťa bude vážiť za to aká si a nebude mať potrebu chovať sa ako somár -alkohol, cudzia žena automaty.

iveta71
9. nov 2013

@zuzana212722
Tu pomôže len jedna vec - dať manželovi podmienku, presné pravidlá a nepopustiť ani za svet. Nikdy. A keď nepomôže ultimátum, tak liečenie a potom druhé, tretie, pokiaľ to vydržíš (ak ti na ňom záleží). A keď to nepomôže, tak rozchod. Lebo ak neprestane, tak sa utrápiš a on sa aj tak nezmení. Ak sa chce zmeniť, tak to urobí a ak nie, tak je to zbytočný boj.

adri266
9. nov 2013

@zuzana212722 Ty si idealna zena kazdeho chlapa. Taka, co odpusta milenky, alkohol, automaty, a vzdy ho caka s otvoarenou narucou, ci ho dokonca pohlada ozrateho v herni a privezie domov. 😔 😔 😔

Viem, preco sa ho zastavas. Ale prosim, prosim, poriadne si premysli, ci si mu uz nedala dost sanci...lebo alkoholici a gambleri dokazu prepit byt, auto, narobit dlhy, ktore budes musiet Ty splacat, ak ste manzelia...
A aku mu chces dat este sancu, pekne krasne ho posli na odvykacku.

sissy27
9. nov 2013

@zuzana212722 každý si k tebe dovolí len toľko, koľko mu dovolíš ty... dovolila si alkohol, automaty, frajerku... rozmýšľam, čo mi tam ešte chýba, nech je to komplet... aha, už viem, ešte pár "výchovných faciek" alebo nadávok...
buď to bude mladý pán riešiť radikálne - liečením, alebo to rieš ty - zariaď si život bez neho... lebo ak nie si masochistka, tak potom neviem čo ťa pri ňom drží...
nepíšeš, ako vychádzaš s mamou, ale keby ste si spolu prenajali byt a obe pracovali a ona ti pomáhala so starostlivosťou o deti, tak by sa to zvládnuť dalo a určite lepšie ako s alkoholikom, gamblerom a kurevníkom v jednej osobe...
ak aj s mamou nevychádzaš, nejaké riešenie by sa isto našlo...

miriam642
20. nov 2013

dobrý deň, prepáčte, že tu spamujem, ale chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie anonymného dotazníka, ktorý sa týka problematiky týrania, a bude použitý výhradne na účely diplomovej práce https://docs.google.com/forms/d/1p_9aBLpIqXK89o...