icon

Alkohol u ženy - ako jej pomôcť?

4. máj 2020

Prosím vás,ako presvedčiť človeka,ktorý má vážny problém s alkoholom,aby podstúpil nejakú liečbu.
Ide o ženu,ktorá má dve maličké deti,údajne ich začína zanedbávať(kvôli alkoholu!kedze pije celé dni)
Kde hľadať pomoc?

katkabg
4. máj 2020

A ako sa chova teda to pije od rana do vecera? 😯😯😯

A co pije preboha to uz tvrde ci? Podla jej treba pomoct a nie ako daktore ze socku na nu atd.podla mna ma dobod na to ze zial utisi v alkohole

malinoismum
4. máj 2020

Musí chcieť ona - mám to za sebou - smer psychiater - normálne som si vypýtala radikálnu liecbu - antabus a antidepresíva ... dnes úspešne abstinujem už dlhšiu dobu a nie, nehanbím sa si to priznať 😊

malinoismum
4. máj 2020

Toto je už pre mna našťastie minulosť... bola som krok ku smrti 48 kg a rodina pri mne ostala čo sa aj spätne čudujem :(

autor
4. máj 2020

@malinoismum máš moj obrovský obdiv.rozhodla si sa sama pre liečenie?

malinoismum
4. máj 2020

No trvalo to... moji rodičia a priateľ (a dvojročná dcérka ) si so mnou riadne užili... strácala som sa pred očami... klamala som schovávala som fľaše denne som od rana pila, večer som rozmýšľala na čo sa vyhovoriť aby som šla do obchodu...
až som skoro o nich prišla - dostala som ultimátum buď oni alebo alkohol. A skoro naozaj odo mna odišli... aj po navsteve psychiatra som zlyhala...
priznala som sa - a veľmi mi pomohlo byt úprimná s pocitmi..... a závislosť sa vybíja závislosťou - mám nové hobby inak;) a ďakujem za vyjadrenie obdivu🙂

malinoismum
4. máj 2020

A žiadala som rodinu aby ma kontrolovala (zabudla som dodať že priateľ je policajt )...

autor
4. máj 2020

@katkabg pije čokoľvek.pije celé dni.stale.
Potrebovali by sme dosiahnut,aby mala aspoň pár dni triezvu hlavu,aby vedela,že jej zle nechceme,chceli by sme,aby odišla od muza,nech si uvedomí za triezva,že sa neskutočne nici.zatial to nechce prijať.hlavne ti drobci trpia.

autor
4. máj 2020

@malinoismum boze,keby sa nám take čosi podarilo s ňou,pretože je vo veľmi podobnej situácii.

malinoismum
4. máj 2020

Asi by som jej to rada povedala osobne pretože presne viem - a myslím že viem najlepšie čo sa v jej hlave odohráva - ja som bola v šťadiu keď som nevedela zjesť ani gulicku rajcinky lebo som zvracala... nič do mna nešlo - promócie vs dom prezvracala (abstak).... ráno som vstala a musela som sa pred rannou kávou napiť... do nálady a pokračovala cez deň ;(

autor
4. máj 2020

@marca12 až by si videla človeka v takom stave,uložila by si ho spat a na nič sa nepýtala,ona pije stále.nie je šanca na normálnu komunikáciu.ano,zobrala by som ju odtiaľ,aj s detmi,má kam ísť.
Aj ja som zúfalá,pretože to začína byt vážne a sama sa nikdy neodhodlá na odchod.

katkati
4. máj 2020

@malinoismum Aj ja ťa obdivujem 😊

malinoismum
4. máj 2020

@katkati zo ❤️ Ďakujem ❤️❤️❤️ Som rada že žijem naozaj 🙂 a preto aj píšem ze rada by som pomohla takýmto ľuďom pretoze viem že na konci tejto choroby - ktorou alkoholizmus je - je buď cirhoza pečene alebo samovražda.... ja som mala žlté očné bielka až - z tých pečeňových testov 😞😞😞

jajka71
4. máj 2020

Riesit to sicialkou znamena v konecnom dosledku ze budu odobrate zrejme deti, pre deti to bude vytrhnutie zo sveta, kde nic ine ako to, co povazujeme za nenormalne nepoznaju...otazka znie, ci prestane pit....su pripady, ked ani to nepomohlo ;( su pripady, kedy si deti uradne osvojili pribuzni a neprerusil sa kontakt s matkou/a otcom....je niekto taky v rodine, ktory by si deti osvojil?je otec deti ochotny akceptovat tuto alternativu (aj ked odide na liecenie ostanu s otcom). Sudom nariadit liecenie nevidim realne, aj keby ju tam dokopali musi chciet, aby nad svojimi demonmi vyhrala....ked sa zacne riesit vec s uradmi tak to zrejme bude brat ze su vsetci proti nej a moze sa to u nej v neg.zmysle zlomit, ale uz pre tie deti treba nieco robit. Mozno najst v rodine niekoho, kto o deti sa postara....ak to nebude pre nu dalsi dovod si vypit....mto by chcelo intervenciu odbornika!

autor
4. máj 2020

@jajka71 súhlasím,preto som písala,že riešenie sociálnou je krajne riešenie,chcela by som v prvom rade dosiahnut nejakým spôsobom to,aby sa ona pozviechala,aby našla opäť nejaký zmysel v zivote,pretože je to čím ďalej tým horšie.
Áno,bolo tu spomínané,skontaktovať sa s nejakým psychiatrom.
Sme na strašne tenkom ľade,nechceme jej ublížiť ešte viac,chceme jej pomôcť.
Jej muž?ja neviem ci by sa o deti staral,mozno by ich odniesol k starým rodičom,ale my sme ochotní pomôcť jej so všetkým,ale musí s nami začať komunikovať,čo zatiaľ nechce.neprinutime ju,aby sa začala liecit,to musí chcieť sama.to by sme chceli dosiahnut,aby spravila prvý krok.

jajka71
4. máj 2020

to je scifi, aby sama chcela, minule psychiatricka zaoberajuca sa zavislostami povedala v spravach, ze zavisli musi mat strach, ze pride o nieco, co ma pre neho ovela vacsiu cenu, aby sa odlhodlal nejako konat (aj to vsak vraj nieje vseliek, niekedy ani to nepomoze), cize to, zeby sama od seba isla na liecenie povazujem za naivnu predstavu....

sima1236
4. máj 2020

neviem ci som prehliadla ale ako zanedbava deti?

autor
4. máj 2020

@malinoismum ona je tiež na tom zdravotne horšie a horšie :/ povedala som jej,že sa o ňu bojim,aj o deti-tak ma len objala a bola ticho

autor
4. máj 2020

@sima1236 o tom som nepísala nič konkretne 😕

janinka007
4. máj 2020

Odkiaľ berie peniaze na chlast??

malinoismum
4. máj 2020

Pretože vie, ze by si to nepochopila ;( a mysli si že jej nič nehrozí.... ;( veď som si to prežila.... ;(

katkati
4. máj 2020

@malinoismum Pomáhaš už tým, že o tom píšeš aj tu. Možno niektoré nakopnes, aby začali nad problémom uvažovať a možno niektoré sa rozhodnú hľadať riešenie. Aj keby len jednej to pomohlo, už by to bol úspech. Pozerala som videjka Michaely Duffkovej, tiež ma môj obdiv, ako vydržala nepiť a nehanbí sa o svojej závislosti hovoriť. Moje dve kolegyne, majú s alkoholom dosť veľký problém, ale nechcú si to priznať a ľudia okolo už rezignovali, lebo keď to ony zľahčujú, tak čo môže človek robiť. Ale už majú dospelé deti, tak tam aspoň deti netrpia.

mirgenah
4. máj 2020

Ak je to 10 rokov, tak je to už privela. Tu pomôže len psychiater a riadna liečba. Natvrdo. Inak sa nedá. Každý alkoholik má dôvod na pitie-zvycajne sú za tým nevyriešene problémy, ktoré dlho tlačil pred sebou už od skorého detstva, alebo neskôr ich prepuknute v partnerstve, vlastnej rodine, keď sa všetko vracia späť. Príčina je každopádne starsia. Nepochopenie, zrada, sklamanie, problémy doma, v praci. Pramenia v najbližšom okolí. Možno by pomohlo pohovoriť si narovinu. Ak je rozumná-mohla by sa z toho dostať, pokiaľ bude mať silnú oporu v blízkych, ktorí ju dokážu kontrolovať, motivovať, nedovoliť jej piť. Ak však pije celodenne a kazdodenne, tak len liečba. Držím palce.

sima1236
4. máj 2020

tak teda ako?

yipsylonka9742
4. máj 2020

@sima1236 to by aj mna zaujimalo...

autor
4. máj 2020

@sima1236
@yipsylonka9742 iba v skratke,nechcem sa o tom rozpisovať-deti často,veľmi často nemajú varenú stravu,max to,čo si zoberú samé.podotýkam,nie sú ešte natoľko veľké,aby sa o seba dokázali postarať.stalo sa,že odisli k susedom a nevedeli ich rodicia nájsť.ked sme tam boli naposledy,obidve deti behali pred domom na ceste,iba v tričkách,mama spala.oco v robote.
Ohrozuje ich napr tým,že šoféruje pod vplyvom alkoholu.
To stačí z mojej strany,nehnevajte sa.

simonkaa5
4. máj 2020

Keď sama nechce.... A nepripúšťa si to odporúčam dobrého psychiatra
Svagrinnu sme dohnali na liečenie, doslova na nútili lebo zanedbávala deti a hrozil detský domov
Na liečení 3 mesiace a po týždni doma hneď začala. Hlavne človek musí sám chcieť!!!
Porozprávať vysvetliť.... Ale ťažko s nim....

cargo22259
4. máj 2020

To ona musi chciet. Potrebuje pomoc psychiatra. U nas to bolo tak: zena nad 55r, o lieceni nechcela ani pocut(alkohol+depresia). Ale chodila k obvodnej (potrebovala lieky na tlak, na ...) tak sme sa s obvodno skontaktovali, ze jej prefpise aj nieco na nervy (akoze "ved v tom veku uz cloveku vsetko vadi,tak nech ich berie"). Po niekolkych mesiacoch vdaka nim sa dostala do stadia, ked pochopila ze ano potrebuje pomoc psychiatra, ta jej nasadila lieky. Po dalsich mesiacoch (ale ooooozaj to trvalo), ked uz sa citila lepsie z psychickej strany, pochopila ze musi prestat s alkoholom. Ale uz to CHCELA ONA! Az vtedy sa jej to podarilo. Je to uz 12rokov co abstinuje.
Asi aj ta tvoja kamoska "si lieci dusu" alkoholom. Mozno by pomohlo zacat tam. Bez psychiatra to nepojde, ver mi.

misinka866
4. máj 2020

Hned by som volala socialku. Detičky nesmu trpiet. Potom by som možno riešila ju. Ale deti mesmu byt pri nej . Lebo uz zajtra sa moze stat tragédia a budes si to vycitat. Lebo rozmýšľame ako jej pomoct. Najprv deti. Prosim
Nedavno mi zomrela mlada suseda. Našťastie mala super muza, ktory sa o dieta staral, kym bola ozrata. A verim, ze im je teraz lepsie.

lucinkab
5. máj 2020

Rozvod , ona kym sama neuzna ze ma problem tak to neskonci ..a to ze alkoholicka potvrdi veta" pijem kvoli tebe lebo ..." A neprizna ze preto lebo jej to chuti a potrebuje davku.... Poznam rodinu kde otec bol alkoholik do 50 tky mama chcela odist ale ustali to a vysledok? Syn od 18 na trave do 30tky...a potom od 31 do teraz zavysli na alkohole...a dcera? Zavisla na jedle...ma cez 135kil od 20 tich teraz ma 27 rokov
... 🤦 Zobrat deti skor ako si zafixuju ze je to normalne

kassandra25
5. máj 2020

To je lahke. Okamzite rozvodove papiere, predvolanie na sud, socialka okamzite a manzel nech si poda, ze do rozvodu bude mat vylucne on vo svojej starostlivosti. Naco sa vobec s takou handrkovat, co vas je po nej. Nikdy nepochopim toto ludstvo, pokial ide o narkomana, policia, basa, odvykacie hned, pokial ide o alkoholika, tak trosku povyhrazanie a akoze je to vyriesene. Co vas to vobec trapi, co by bolo s hentakou mumiou po rozvode? Ju trapia deti a manzel ked sa ozere, co je s nimi?