Asi som nemala mať ešte dieťa
Ahojte trochu výlev citov a hľadám porozumenie 😭 otehotnela som v 18 teraz v máji som porodila zdravé dievčatko je krásna zdravá všetko čo by si každá ktorá nemôže mat deti priala..Keď som bola tehotná tešila som sa na malú hrozne aj keď som mala veľmi náročné a veľmi rizikové tehotenstvo.. Bývame s priateľom u mojich psycho rodičoch nakoľko ešte nezarába priateľ aby sme si mohli dovoliť prenájom a z neho kupovať všetko potrebné..Moji rodičia nás doslova komanduju ani nie otec ten je poho ale mama je veľmi zlý človek a vždy sa snaží každého vyštvať z domu moja sestra sa s ňou nebaví vyše 5 rokov brat sa psychicky z nej zrútil a odišiel bývať do Prahy a na otázku či príde niekedy na návštevu odpovie až keď tam nebude mama.. Ja sa začínam psychicky rútiť som na pokraji síl premýšľam o samovražde nevladzem žiť nič ma nebaví chcem jedine a to len zomrieť.. Malá je úžasná ale najprv som si s ňou užila v pôrodnici tam v kuse len plakala a ja som doslova 5 dni nespala a musela ostať v nemocnici dlhšie lebo som odpadla na celkovú vyčerpanosť, doma z pôrodnice som mala psychické problémy neviem ako sa tomu hovorí niečo blues do toho mi prestala v noci spávať takze každú hodinku každých 15m hore, dostala silne koliky takze zase zle potom spala chvíľu v pohode a teraz zase ochorela má kašlik je nervózna z tepla takze celu noc nespi doslova celu a preplace cely deň ja už neviem ako vyzerá vonok keďže v kočíku na prechádzkach mi nevydrží a plače, som cela zanedbaná hnusná nemám čas ísť ani na wc a nikto neni že by mi s ňou pomohol sem tam priateľ ale malo a mama ta si nenechá narúšať svoj kľud a ešte do mna s prepáčením je*e ze som neschopná matka aj keď sa snažím že sa hanbi za takú dcéru a stále každý deň niečo potom sa somnou prestane rozprávať s ničoho nič alebo začne hovoriť otcovi aká som neschopná lebo som presolila obed a on mi začne nadávať do sprostých p.. a každý deň na mňa niečo moja mamička má dnes mám narodeniny a nepodala mi ani ruku ani mi nepovedala všetko naj nič len zazera ako každý deň...neviem čo mám robiť som hnusná matka pretože mám myšlienky o tom ako som malú mala dať radšej preč alebo ma niekedy napadá že som mama nemala byt že si zaslúži lepšiu alebo že ju nechcem že chcem mat pokoj od nej alebo že ju nechcem vidieť a iba sa modlim aby si ju aspoň na 15m zobral jej otec a aby som si mohla vydýchnuť potom dôjdu výčitky svedomia nad čím to rozmýšľam... mala som si fakt ešte užívať a nemať malú asi som ju mala dať preč aby sa takto netrápila lebo ona za to nemôže je bábätko ale ja som dospela a takéto veci ma napadajú ja už jednoducho nevladzem keď poviem priateľovi že by som chcela navštíviť psychológa lebo ma napadajú samovrazdene myšlienky mi povie že mi nič neni že si to veľmi beriem ale ja sa bojím každého nasledujúceho dňa čo zas bude či bude vôbec spat už keď ide noc už mám kŕče v žalúdku čo zase bude bojím sa čo bude za mesiac vždy sa modlim v noci keď na chvíľu zaspim aby som sa už nezobudila nikdy aby si ma ten hore zobral že nevladzem 😭😭😭😭😭 čo mám robiť
Tak povedzte, že idete na pár dní ku svokrovcom na návštevu a už sa proste nevrátite. Tvoji rodičia ti nemôžu nič urobiť, si dospelá. Ak ťa otec bude chcieť zbiť, zavolaj políciu.
Nepísala si tu už pred časom? Ešte ako tehotná? Lebo je mi to dosť povedome, vtedy veľa dobrých rád zaznelo. Nechápem, prečo sa proste nezbalis, priateľ príde domov, zbalte sa hádam pri nom ta otec mlátiť nezačne, a dovi dopo, choďte k jeho rodičom a hľadajte aj podnájom neskôr. Rodičia ti nemôžu rozkázat ostať ani nič podobné si plnoleta Jednoducho pretat kontakt, hotovo
tak zavolaj políciu a oni tam spravia poriadky. určite choď za lepším tvoja mama ťa má len za slúžku a ešte jej zato platíš. Za 350€ máš už hypotéku aj s energiami vyplatené.
Určite choď len akože na pár dní k "svokre" a už sa nevratte.. ak to nevadí priatelovym rodičom, tam sa dáte dokopy a osamostatnite sa časom.. ak sa otec bude vyhrážať, volaj políciu.. už musíš brániť seba aj svoju dcéru.. od takých ľudí rýchlo prec, priateľovi rodičia určite pomôžu keď sú takí ako píšeš..
Pokial sa tak veľmi bojíš rodicov a nechces to spravit tak,ako ti tu radia baby,tak mozno by som na tvojom mieste postupne odnasala veci z domu. Normalne po jednej taske,za pomoci priatela,nenapadne.. mozno to chvilu potrva,ale verim,ze sa budu dat vycihat chvilky,kedy nepozorovane budete vediet vyklznut s vecami 🤷
A ten zaverecny odchod? Zavolaj priatela,jeho otca,pripadne ak ma brata,kamarata,nech ti pridu pomoct a nech ta ochrania.
Ale rozhodne treba odist,uz nech si zvolis akykolvek sposob odchodu, hlavne chod. Uvidis,ako sa ti psychicky ulavi,veci budes vidiet potom v trosku inom svetle. Moc ti drzim palce
... Že mala nás nechce pustiť...? To čo je? Čo si soplave decko? Pobalte sa a chodte, tvoj priateľ vas dve má chrániť, nech sa konečne zachova ako chlapec a vybavi to s tvorbou mamou. Pri najhoršom volaj policiu. Takýuto mater mať... Len z vas zmyka peniaze. Keď sa fakt u Svokrovcov budete mať lepšie, nie je čo riesit
Bojis sa rodičov? V nich by si mala mať skôr oporu, otras, čo sú to zas asi za ľudia, že ich vlastné dieťa ma z nich taký stres. @janickacrazy to vystihla, ide im o to niekoho buzerovat, niektorí ľudia to potrebujú bohužiaľ. Od nich čo najďalej kvôli vlastnému psychickemu zdraviu. To čo ti tu píšu, že buď rada, že máš rodičov, lebo nie všetci majú, to sú iba naivní šťastlivci, ktorí si nevedia predstaviť, že isti rodičia môžu byť aj negatívna pridaná hodnota.
Takže presťahujte sa k jeho mame a dbaj pri Tom na tieto veci:
- Ber len dieťa, dokumenty a 1 ruksak a kašli na blbosticky, je milión darovacich skupín, detských veci a oblečenia je v dnešnej dobe ťažko sa zbaviť, to zoženies ľahko a zadarmo. Nenechaj sa brzdiť materiálnymi vecami, tie sú nahraditelne. Uznávam, v tvojom veku som to ešte tiež nevedela, ale môžeš na mňa dať...
- Buď vďačná za prichytenie, bude to tiež dočasné, tak ak príde ku konfliktom, radšej ustup, mysli na to, že to nebude navždy a ako si o jeho mame zmýšľala predtým, ako si sa tam nasťahovala. Takéto spoluzivanie nie je ideálne, ale lepšie než to čo máš teraz. Ukáž tam rešpekt, dbaj na dodržiavanie privátnej sféry, ....
- mama ta asi bude prenasledovať so všelijakými zámienkami, že chce vidieť vnuka a bla bla, ale vec, že jej pôjde o to mať nad tebou nadvládu. Tomu sa ťažko bráni ak nevieš ako na to, tak si prečítaj knihyo narcizme, pozri videá (napríklad Tomáš pour - bezpečná vina a ešte tu zvyknú jedného Čecha spomínat, ale vypadlo mi meno)
Drž sa
Šatku na nosenie a tam sa trosku vyspinka. Ak kojis tak s nou pekne v posteli a kludne si pospi. Koliky prejdu, budes stastna,ze ju mas 🙂 psychologa vyhladaj. Moze jej byt v kociku aj teplo.
Preboha ved si dospela a prepáč za vyraz žiješ s riadnou pizdou a otcom co ti nadava. U "svokrovcoch" mate lepsie zazemie a pomoc. Matere by som sa nepytala a odisla. A urcite navstivila psychologa, poprípade psychiatra
Veľa síl

Ja sa bojím práveže otca lebo ona je stále doma v kuse maroduje a neni taký čas kedy by nebola doma tak nemáme ani kedy odísť priateľ tiež chce ísť preč predsa keď sme u nich tak mame chvíľu čas aj na seba jeho mama je pohodačka uplna sranda je stále a hlavne necítim sa sama lebo jeho mama je na materskej a sme spolu ja davam jej pozor na dievčatá keď niečo ona dá pozor na malú keď napr ja potrebujem sa okúpať tu nemôžem ani to lebo nemá kto byt s malou najhoršie sú dni keď ide priateľ do roboty a ja s ňou musím byt sama doma take veci čo ona hovorí koľko krát mám na rukách malú lebo plače a utisujem ju a ona na mna začne kričať to sa nedá... ja sa chcem pobaliť a ísť ale bojím sa že keď sa začneme baliť ona zavolá otcovi a otec je nervačisko a že má zbije veľmi hrozne sa ich bojím ja jej nemôžem ani nič povedať lebo hneď to otočí voči mne a už otec ma vola a vyhráža sa že ma chytí a oplieska o stenu