icon

Asi som sa zbláznila

teskoma
19. dec 2012

Ahojte,
chcem na uvod poprosit vsetky moralistky,dokonale matky, manzelky a neviem co este aby ma neosocovali,nezkritizovali pod ciernu zem a atd.To o com budem pisat som neplanovala,nechcela, ale deje sa to a tak sa chcem o tom s niekym nezaujatym porozpravat a najlepsie s niekym, kto nieco podobne zazil.
Som vydata skoro 9 rokov, mame dve deticky,skolačku a skôlkara. Mam vcelku normalne manzelstvo,bez hadok, alkoholu,rozbrojov,no zaroven bez prejavov lasky,spontanneho mojkania,vyjadrovania tuzby po mne a tak.Vsetko sa menilo postupne.Z manzela som bolo hotova od chvile ked som ho zbadala a postupne to prerastlo vo velku lasku.Rozumeli sme si vo vsetkom,aj ked od môjho idealu ze nefajciar,sportovec,aktivny o vsetkom to malo daleko.Ale bola som zalubena a ani neviem preco vôbec mi vteda nevadilo ze iniciatorom nasich aktivit som ja.Otehotnela som a vzali sme sa, ved sme sa lubili,tak babo aj ked neplanovane nebolo problem.Cas bezal,ja som ostala na MD, stahovanie,druhe babo a ja som zacala zistovat ze môj zivot sa neubera tak ako som si predstavovala.Z nasho vztahu sa akoby vytratila laska.Uz ako by sme nezili spolu ale vedla seba,ked pride manzel z prace najradsej je ticho,hovorime skoro iba o detoch,co bolo,co bude, no len malo o nas.Ak sa chcem milovat, musim s tym zacat ja,potom si to uzijeme obaja, no zacat musim ja.Uz ma to nebavi stale sa mu doprosovat.Ved preco len tak nepride,neoprie 😀 ma o pracku a ide sa na to 😀 .Uz neviem kedy ma len tak z nicoho nic privinul,pomojkal a pod.Ja viem ze je z prace cely den unaveny,ked pride po 12 hod. a chce trosku kludu no mne strasne chaby ta nasa blizkost.Ved nemusime prekecat cely vecer, nech si ma len prituli a je to.
No a kde je podstata veci ? Objavil sa niekto do koho som sa bezhlavo zalubila, nedokazem ho pustit z hlavy a to, ze som este nespravila najväcsiu hlupost svojho zivote je len v tom, ze on je tak slusne vychovany, ze absolutne respektuje ze som vydata a mam deti.Ma 24,ja cca 9 viac .zatial je to v stadiu smsiek a obcasnych stretnuti,je to trener môjej dcery,no mam pocit ze toto je ta moja osudova polovica.Ta co je pre nas niekde na svete nachystane a len niekto ma to stastie ze sa s nou stretne a zostane.My sme sa minuli o 10 rokov, kazdy sme v inom obdobi zivota,no zaroven ... Ja by som tak velmi chcela aby som to co pri nom prezivala opät pri svojom manzelovi.Joj, je to komplikovane,hadam sa z toho sa vysomarit .Neviem, nehladam radu,len mi skuste napisat svoj pohlad na vec, chcem opät blaznivo milovat svojho manzela,no neviem,ci pri tom ochladeni medzi nami sa to este napravi ☹ .tak velmi potrebujem pocut, ze sa sa mu stale pacim,ze ma lubi, boze nech mi to prejavi...Uz tolkokrat som mu to hovorila a nic 😖 .Bojim sa, ze deti vyrastu a mi si nebudeme mat co povedat ☹

feb13
20. dec 2012

@teskoma Moj pohlad na vec, ak to chces pocut. Nie je to tvoja osudova polovica. Urcite nie viac nez tvoj manzel. O manzelstvo sa treba starat, ako citlivu rastlinu polievat, hnojit, pestovat... ak sa to zanedba tak vztah skape a neexistuje taka "osudova polovica" pri ktorom sa to casom nestane ale bude vsetko idealne len tak sam od seba. To sa ti zda len teraz ale keby si s nim zila 10 rokov tak to skonci rovnako (pokial sa nepoucite z predchadzajucich chyb).
Sama sa musis rozhodnut co chces. Pokial chces zachranit svoje manzelstvo tak ako si pisala, musis druhy vztah radikalne ukoncit este dnes a zacat polievat svoju rastlinku. 🙂 To ze sa cely vztah tpci okolo deti a hovori sa stale o nich velmi dobre poznam. Ja si na to tiez musim vedome davat pozor aby sme obcas mali aj chvilku pre seba a aby sme sa nerozpravali stale len o detoch. Ak chces aby ti manzel prejavoval lasku, musis s tym zacat ty. S tym sexom - neviem ako to bolo predtym, pokial od zaciatku prevazne cakal na tvoju iniciativu tak asi je taky typ, velmi to nezmenis ale pokial sa dokazes tomu prisposobovat tak nie je ziaden problem. Pokial to bolo volakedy inak, myslim ze tiez sa s tym da nieco urobit ale treba do toho vela invesovat.

sirinka
21. dec 2012

@borkavan ako nehnevaj sa, ale napravat vztah neverou?

borkavan
21. dec 2012

@sirinka ved to som nepovedala preboha. ale tak čo má robiť? však muž na ňu kašle a jej to stále nedochádza, že je to chmulo sebecký a chladný. Tak možno neverou dostane viac sebavedomia, aby to začala nejako riešiť. Lebo jej to asi v živote nedojde.

ruzickaruzova
21. dec 2012

@borkavan trochu s tebou súhlasím s tou neverou i ked pre mna osobne je také niečo tabu, nezatracujem ak by si niekto potreboval "odbehnúť" ak vie že tým nikomu neublíži a bude to len raz a bude potom dalej s chuťou užívať spoločného života s manželom. ale nemôžem s tebou súhlasiť čo sa týka pomenovania muža - prečo by to mal byť chmulo sebecký chladný? nemôžeš takto uraziť človeka ktorý je takto prepieraný na nete a ani o tom nevie ked ho nepoznáš. ja mám tiež také doma ale určite nebýva netykavka preto že by ma nelubil alebo si ma nevážil - sú proste taký chlapi či sa nám to páči alebo nie-to sú také povahy ludí.

borkavan
21. dec 2012

@daducha hlavu hore. Kašli na manžela. akože je to total recal chladný bezciťák a ešte k tomu egoistický ako pako. ťa obdivujem, že sa ešte snažíš o jeho priazeň.

borkavan
21. dec 2012

@ruzickaruzova to je blbosť a tvoje ospravedlnenie pre neho, aby ste spolu boli. Beriem. Ked s takým chceš byť, musíš mať nejaké iné pohlady na vec. Ale pravda je, že takýto chlapi by k inej boli úplne iní. Nie sú takí chladní, lebo to majú v povahe. Sú takí chladní, lebo majú na háku ženu ako bytosť!!!
nehovorím to len tak, vidím to okolo seba. ku kamoške bol ako ľad a druhú čo mal po nej na rukách nosil a nosíííí. A nie je to jediný prípad. hovorím o kamošovi. Pýtala som sa ho na to, kde bola chyba, že k tej prvej bol taký pako. On na to - nesprávna žena a pritom žil s ňou 10 rokov a majú spolu deti. ...

sisa1826
21. dec 2012

Skúsila si svojmu manželovi na rovinu povedat čo chceš?Možno by sa tým niečo vyriešilo...a nezabúdaj že chlapi sú raz taký ....zadubanci ich to nenapadne že by mali zapálit sviečku,naliat vínka a len tak v objatí sediet s tebou pri telke,pre nás sú to maličkosti ale oni o tom nerozmýšlajú a čo je na tom zlé ked ty si inicátorka?Skús častejšie ho pohladit,pochválit siahnut do slipov 😵 a tak dalej možno uvidíš zázrak

borkavan
21. dec 2012

@sirinka stále neviem, čo si počula, že čo mladí chalani hovoria o tých starších. To, že sa chcú uvar, oper a podrž??? A potom zachrnia? Toto hovoria mladší chlapi o starších ženách??? Lebo toto je môj názor na staršie školy.

yidaky
21. dec 2012

@scrabble S tym suhlasim, tym som sa aj ja riadila.

sirinka
21. dec 2012

@borkavan na to, ze mas 40 na krku je tvoj pohlad na muzov velmi naivny.

borkavan
21. dec 2012

@sirinka alebo skúsenosťami odskúšaný a odpozorovaný. To ona má zniesť manžela mumáka, čo ma má na háku a je ticho a hovno z neho má iba prachy???? to také sú ženy staršie, čo len čušia a trpia, lebo v živote nič nezažili a mali max. jedného partnera na celý život.
Ved aj moja kamoška povie v živote by svojho muža nevymenila a pritom len trpí pri ňom. mali teraz konečne svadbu, do ktorej ho dotiahla ona.. a keby som tam nebola u nej od rána.. tak by som neverila, ako ju má on na háku a aký je nezodpoveďák. Veď on jej zabudol zobrať kyticu z domu a ked ho posielali pre ňu tak nešiel, že načo je jej kytica. NO keby nebolo nás kamošiek, tak tú kyticu nemá.. Je tam toho veľa. A ona to trpí, lebo iného nemala a myslí si, že to tak má byť.

sashabb
21. dec 2012

@borkavan presne! A osobne mi vadia dosť prispevky v zneni "musis s tym zacat ty." Pokiaľ chce niečo náprávať iba jeden z partnerov, tak sa môže aj na hlavu postaviť a nespraví s tým nič!. Nakoľko na takéto veci treba dvoch 🤐

borkavan
21. dec 2012

@sirinka a podľa mňa je to len vec nastavanie. Keď ti stačí manžel čo nosí prachy a vôbec sa o teba nestará a len hovorí, že ťa má rád, alebo že ťa ľúbi.. ale skutek utek... To, že chodí furt do práce a zarába a hovorí, že to pre rodinu, neflaka sa a sedí doma ale teba nikam nezoberie s deťmi, nepohrá sa s nimi... no o čom to je? o tom pocite, že vieš že ťa ľúbi ale nevie to dať najavo? neľúbi, len mu vyhovuje príjemný pohodový o neho postaraný život. a je to tak!

vadimka
21. dec 2012

@borkavan

co hovoria mladsi chlapi [33 a menej] na starsie zeny [37 a vyssie]???????????
ze "zozadu sa to este da".... 🤐
ale fandim tvojej naivnosti, ked si myslis, ze vas mlady chlapi zeru 😀

miskap2111
21. dec 2012

@vadimka tak rezolútne by som to nezamietla. Mladí chlapi majú radi staršie ženy. Samozrejme, že nie všetci a nie všetky. A nie z rovnakých dovodov. Či navždy, to je tiež otázne. Ale nikde nie je zaručené ani to, ako dlho vydrží vzťah partnerov s primeraným vekovým rozdielom. V mojom okolí však poznám niekoľko príkladov, kedy to naozaj vyšlo- "staršia" žena a mladší muž. A myslím si, že ak by aj tu, na MK, niektoré 40tničky zverejnili svoje fotky, tak by aj oveľa mladším padla sánka. 🙂

vadimka
21. dec 2012

@miskap2111

ale ja som narazala iba na to co je v posteli....z dusevneho hladiska to nepopieram....ako som pisala vyssie 40rocna zena v nahom stave a udrziavana sa nikdy nebude rovnat 25 aj s nedostatkami....jasne, chlapi a zeny su rozne, nehadam sa....ti co potrebuju mamicku urcite vyhovuje aj starsia zena...

ruzickaruzova
21. dec 2012

@borkavan prepáč nie je to blbosť 🙂 celý život nevedel čo sú prejavy lásky a doma nevedeli ani čo je objatie len pusa na narodeniny na jedno líco. poznala som jeho predchádzajúce priatelky-bol taký istý. ja viem že je to pre teba tažké pochopiť to ale to že ma nemucká vždy ked ma zbadá a nehladká hned ako sa mu dostanem pod ruky neznamená že je to hruby grobian ktorý nevie čo je milý úsmev, nežné slovo, masáž ked ma všetko bolí a príjemná komunikácia. pletieš si to 😉 asi s tebou chlapi zaobchádzali buď alebo (bud si bola pre nich ludra o ktorú by ani bicykel neopreli alebo si stretla chlapa ktorý sa odbavoval na každom pohladení teba) ale preto nemôžeš zavrhovať existenciu chlapov pre ktorých to nie je prvoradé lebo to nepokladajú za dôležité. a navyše som písala že nie je taký vždy ale proste su chlapi pre ktorých je prirodzene žiť po boku ženy bez takýchto prejavov, akoby na ne zabúdali. raz za čas je to ine a nemusím ani ja začať ale existuju či tomu niekto verí alebo nie. Našťastie mám trošku viac rokov na konte ako väčšina tu z vás a preskákaného tiež dosť i ked každá máme svoje, takže viem s istotou tvrdiť že zadavatelkin muž môže byť len proste takej povahy a nemusí byť za tým žiadne opovrhovanie alebo neváženie si jej ako ženy 😉

digysa
21. dec 2012

@ruzickaruzova Bohuzial....a takychto chlapov je tu neskutocne vela.....

Ved si pozrite forum Rodinne problemy, kolko je tam diskusii o manzelovi, ktory uz nebozkava, nehladka, nesexuje a neprejavuje city v takych intervaloch, ake si zelame 😅 🙄

@daducha ono je to tak, kazdy ma inu hladinu sexuality.... Vase hladiny sa nezhoduju....
Ako @sirinka pise, tiez by som vztah neriesila neverou.....to je blbost....hlavne, ak sa snazis o zachranu..

Ak by si si povedala- je mi totalne jedno, co sa stane v nasom vztahu, uz ho mam plne zuby, skoncila som....tak ti poviem, ze kludne ho podved. Totiz v takejto situacii by si uz nikoho nepodvadzala......lebo uz by ste nefungovali...

Ale ja by som ho posadila a natvrdo mu vysvetlila, co je vo veci a spytala sa ho na rovinu- ideme sa rozvadzat, alebo s tym ideme nieco urobit?
Ak sa nevies dobre vyjadrit, alebo on nechce pocuvat....tak mu NAPIS detailny list,email.

Mozno sa prizna, mozno povie, ze ho vobec nepritahujes....mozno poviem, ze nema chut, ze nemoze dosiahnut erekciu....on musi vyjst s pravdou von....

@borkavan ja chapem, ze su zeny, ktore su fakt velmi sexualne aktivne a starsi muz ich proste nedokaze uspokojit. Tym padom u teba nema zmysel ani hladat starsieho, ci rovnako stareho muza....
Problem ale nastava, ze ich treba menit a taketo vztahy vacsinou po case stroskotavaju.....prikladom si aj Ty, lebo sa ti nepodarilo udrzat ziadneho mladeho muza pri tebe.....musis si vzdy hladat noveho partnera. A podla toho, co pises, tak nemas problem. Asi si pohladna a pritazliva zena.... Otazka je: dokedy sa takto da zit? Aky priklad davas svojim detom? 😔

Bohuzial, u mna nie je umenie dokazat nabalit o 10 rokov mladsieho zobaka kazdych 4-5 rokov....u mna je umenie najst si muza, ktory ta bude mat rad a stravi s tebou cely zivot.

balimka
21. dec 2012
spalka
21. dec 2012

@teskoma chapem ta, v dlhorocnych vztahoch nemoze byt taka iskra, blaznive zalubenie, motyle v bruchu, pocit, ze vies lietat, to je logicke... ale su tam deti, toto uz nie je o tebe a ver mi, ak to prestanes riesit a vedome sa mladasovi budes vyhybat prejde to, davam tomu tak mesiac... alebo si vies predstavit, ze to s manzelom skoncis? ze vezmes detom otca? ze sa o vas mlady postara? tak si daj studenu sprchu a pozri sa na to realne... alebo ked to budes vediet predychat a uhrat zacni si tajne s mladym 😀

borkavan
21. dec 2012

@vadimka no neviem, ale tak okolo mňa mám samé páry s mladšími a už majú aj deti a sú spokojní všetci. Tak ja neviem, čo sú to tu za ženy, že každá je skoro proti... ale je pravda, že ja mám šťastie aj so segrou... genetika dá veľa. tri-krát si zaklopem. segra aj po dvoch pôrodoch ma pokožku ako babatko. tak ja deti ešte nemám... neviem ako to mne dopadne, či nebudem mať strie alebo tak.. to neviem. ale zatial v pohode. a je pravda, že vlastne som nežažila nejaké veľké starosti o život seba, detí alebo tak... takže sa mi na tvári nemalo čo ani podpísať.
ale teraz mi práve doktor zistil, prečo som asi potratila.. ☹ nechce sa mi to tu písať. tak ak ja teraz nezostarnem a nepriblížim sa k svojmu veku odrazom v očiach a v tvári z tohoto.. tak už nikdy. ťažko mi je.
síce stále mi hovoria kamošky, že sa mi oči smejú... ale neviem ako dlho... lebo toto ma vážne ťaží

borkavan
21. dec 2012

@ruzickaruzova jaaaj ale ved ty si úplne iný prípad. však hovoríš, že ti chlap dáva masáž ked to potrebuješ a iné veci... takže si ťa VŠÍMA. ja som hovorila o total recal chlade. TOTAL RECALL!!!!

borkavan
21. dec 2012

@digysa no nevieš moju minulosť, tak nehádaj nesúď. A nikdy som nepovedala, že je umenie zbaliť maldšieho. Nie je to umenie. A ja deti nemám.. ☹ prišla som teraz o jedno.. ☹ dnes je tomu šesť týždňov. ☹
Len proste odjakžíva od mojich 15-tich rokov sa mi páčili mladší. Na tabore to boli mladší, ale to sme nechodili spolu... len som bola platonicky zamilovana samozrejme...
A tiež by som rada žila s jedným do konca života. Mám rada istotu, stabilitu. Neznášam začiatky, je to pre mňa trápenie, či sa ozve, neozve.. a tak.. dokedy mu začnem veriť, že ma naozaj ľubi.. lebo tých bolestí som si zažila dosť.
ja som osobne asi už skoničla. už nevládzem dalej. zas niekomu uveriť a potom ma zas nechá? a proste starí sa mi hnusia. a vždy hnusili. a mladší... už ani tí. proste už žiaden. tento posledný bol môj vysnívaný, o akom som snívala od mojich nástich rokov.. že akého chcem s akou povahou a ako sa ku mne má správať. Ale on mňa nelubi.. ☹ čo už. hej bol mladší. To je pre mňa prirodzené. A všetci si mysleli, že sme rovnako starí. Ani on mi neveril môj vek.. musela som ukázať občiansky.. a nebolo to v rámci balenia akojeho taktika. &medzi nami to začalo inak.
bol to môj štvrý vážny partner... mala som aj pomino ked som s nikým nechodila, vždy niekoho len tak. všetci okrem jedného boli mladší. a ten starší bol len o dva mesiace. :D
rada by som mala detičky, manžela, výletíky.. ale zas si niekoho k sebe pripustiť? už nevládzem uveriť. nejde to. a je mi smutno z tho, že to už nepojde. poznám sa. takže ked sa z tohoto trocha vystrábim, tak prvého sympoša zbalím, nech máme dieťa... ale viem, že v srdci budem už mať stále tohoto poslédného.
ked sme sa rozišli s tými predtým... vedela som, že niečo vždy neklapallo. tak to trápenie bolo v znamení "bude lepšie". teraz sa trápim, lebo neviem či ešte bude lepšie. ani to tak necitim. tie predchadzajúce rozchody som aspon mala pocit, že bude lepšie, aj ked som sa natrápila dosť až mi srdce pukalo. po jednom rozchode som aj pochopila smrť samovrahov z lásky. sú to také vlny a návaly bolesti duše a srdca. nedá sa to opísať. vtedy som to veru zažívala. teraz tú bolesť z rochodu prekrýva prázdnota po dieťatku. ☹ mojom srdiečku, anjelikovi krásnom v nebíčku. cmuk

sirinka
21. dec 2012

@borkavan ako mozes zit s jednym cely zivot ked starsich neznasach??? To nechapem? Ci ty najdes takeho, co nestarne?

borkavan
21. dec 2012

@ruzickaruzova a ešte jedna vec. tohto posledného priateľa som naučila objímať sa ja. až sa čudoval, že u nich v rodine to nie je a je to príjemné. jednoducho si na to tak navykol, že ma musel vždy objať. samozrejme nie som naivna, keby sme spolu boli dllllho, tak tie objatia by neboli zakaždým... ale len som chcela povedať, že sa to dá naučiť. aj na fyzický kontakt. držanie sa za ruky pri telke. samozrejme nie vždy. ked sú deti.. sú iné priority.. ale naši to robia doteraz a majú dve deti.. asi som veru mala naučiť môjho priateľa fyzickému kontaktu s milovanou osobou.. bol z toho uveličený, že len tak idem okolo neho a tlapnem ho.. dotknem sa ho... ako kedy príde. blízkym ľudom je to príjemné, ked sa dotýkajú. a on neznáša dotyky ani pusy na narodky od cudzích. ani ja. ale v rodine je to u nas normalka a tak som to mala s každým priateľom. teda tohto posledného som to naučila nechtiac. robila som to ako som bola zvyknutá a potom to on prirodzene prebral.

borkavan
21. dec 2012

@sirinka však mladší preboha. a ked je raz mladší už ma nikdy nepredbehne!!!!
ved odo mna musí byť mladší. je to prirodzené pre mna.

borkavan
21. dec 2012

@borkavan proste to tak mám odjakkživa. čo je na tom nepochopiteľné????? ked som mala 17 bola som platonicky detsko zamilované do mladšieho. potom som začala chodiť s mladším a vždy to tak bolo. až na toho jedného čo bol o dva mesiace starší.

borkavan
21. dec 2012

@sirinka proste to tak mám odjakkživa. čo je na tom nepochopiteľné????? ked som mala 17 bola som platonicky detsko zamilované do mladšieho. potom som začala chodiť s mladším a vždy to tak bolo. až na toho jedného čo bol o dva mesiace starší.

sirinka
21. dec 2012

@borkavan precitaj si po sebe vsetky prispevky ...

borkavan
21. dec 2012

@sirinka nemusím, viem čo píšem. ale už dlho tu mám pocit, že píšem so ženami, čo sú zaryté vo svojich koľajach a nepopustia a nepopustia iný názor. alebo som to zle napísala, že ste to nikto nepochopili čo som myslela. aj to je možné.

opakujem jedno: proste to tak mám odjakkživa. čo je na tom nepochopiteľné????? ked raz bude mladší, tak ma nikdy nemôže preboha predbehnúť. ved to sa nedá. a prečo by som nemohla zostarnuť s mladším odo mňa??? ved keby som ostala s týmto čo som mala.. tak by bol celý život mladší podľa občianskeho preukazu. bolo mi s ním akože vážne super. a mam s čím porovnávať. odjakživa som na mladších, ako je niekto na rovnaký typ pohlavia. bodka.