Auto verzus byt
Ahojte, už dlhšiu dobu mame ja spolocne s manželom výmenu názorov so svokrovcami u ktorých momentálne bývame. Mame už dieťa a samozrejme ako každá mladá rodina potrebujeme auto.. problém je v tom že svokra stále vykrikuje že manželovi ho nedovoli kúpiť, že najskôr si mame zabezpečiť vlastne bývanie (čo by som veľmi rada ale hypo si teraz nemozme brat a nájom sú vyhodené peniaze). Mne príde logické že pokial mame kde bývať, zatiaľ si kúpime auto aby sme neboli odkázaný na spoje alebo niekoho iného keď sa konečne osamostatnime (aj teraz). Aký názor máte vy? Najskôr vlastne bývanie alebo auto?
Bývanie určite to by malo byt prvorade ked byvate u jeho rodičov.
Vy ale nemate kde byvat. To si treba uvedomit. Vy ste u svokrovcov na navsteve.
V prvom rade sa treba postavit na vlastne nohy a poriesit svoje vlastne byvanie. Potom ostatne.
I ked to ste mali mat uz davno vyriesene.
Na dieta ste boli dospeli, ale postavit a vlastne nohy to uz nie... Ved co mama hotel to isti...
Ty si na RD a muz nema vodicak, no naozaj to auto az tak surne nepotrebujete
@elanor na navsteve,ale kolko takych mlafych tak býva? a radsej si zaplatia 200€ ,popripade nakup a chodia na dovolenky, auto,ale potom ked pride k nedajboze dedicstvu tak nema kto vyplatit
@79viktoria79 ved toto, len koho je to chyba? Rodicia svoje miluju, a snazia sa im pomoc ako vedia, a na cas nevyhnuty ich prichilia. Lenze "deti" to ocividne pochopia po svojom, hura mame byvanie zadarmo, tak co by sme riesili. A este sa tu nevesty potom budu ponosovat na svokry, ze nemaju svoje sukromie, a a blablablabla. Len akosi zabudli na fakt, ze svokry su vo svojom, su doma a su tam panie domu. A damicky su len navsteva, ktora akosi zabudla co je slusnost, a kedy je ten spravny cas odist.
@777januska777 auto je v niektorych obciach fakt nutne. V dedine so 400 obyvatelmi, kde byva moj brat aj rodicia, chodi v sobotu autobus 3x, v nedelu 2x. A dochadzanie na tri smeny je uplne nerealne, pretoze tie spoje su spravene tak, ze to ludia nemaju sancu stihnut do prace, alebo nemaju naopak spoj z prace. Napriklad ak by dnes isli na nocnu a skoncia o 6 rano, tak bus domov im ide o 12tej na obed. Cakala by si 6 hodin po siestej nocnej niekde na autobusku v tejto zime a o jednej slavnostne prisla domov s tym, ze hura, sobota obed, konecne som doma a mozem ist dospat nocnu a uzivat si vikend.. Alebo ked maju byt na nocnej presne o 22.00 a autobus ma prichod do mesta 21.55 ak nemeska? Ako sa za 5 min stihnes presunut sa dalsie 3km v ramci mesta a prezliect sa? Predchadzajuci bus im ide o pol siedmej, takze bud tri hodiny sa niekde poflakovat po meste, alebo mat auto. A ver tomu, ze ked mas rodinu, tak nemas cas ani chut sa tri hodiny pred kazdou smenou ani po kazdej smene niekde poflakovat. Bez auta by nemali sancu fungovat (dokonca tvrdim, ze bez dvoch aut by nemali sancu fungovat, lebo niekedy niekto z nich potrebuje potiahnut dlhsie v praci a uz im to nevychadza ist spolu) Hlavne ked robia na tri smeny obidvaja manzelia a maju dve deti.. V kazdom pripade ale suhlasim s tym, ze byvanie je dolezite. Ja by som uz teraz riesit dilemu medzi byvanim a autom nemohla. Povazujem za samozrejmost, ze ludia maju mat vyriesene obidvoje kym maju deti..
Autorka a ty teda budes manzela vozit kazdy den do prace? Alebo potrebujes chodit s dietatom kazdy den alebo dost casto do mesta? Lebo ked ty si na RD a muz pracuje a on vodicak nema, tak to znie, ze je zbytocne kupovat auto na to aby si napr. raz za tyzden isla do mesta. Ine by bolo keby ste obaja v meste pracovali a dieta tam nolo v skolke/skole.
A ze muz nema zmluvu na dobu neurcitu... to nie je zalezitost x rokov. To ked ste sa brali a obaja pracovali, tak vam tiez nevychadzala hypoteka? Ani najom? Ani ked ste sa rozhodli, ze nemame vlastne byvanie, sme u svokrovcov, ale ved chceme mat dieta - nebol nejaky plan do buducna, na par rokov dopredu, ze pride materska, rodicovska, ako vyzijeme, ako si vyriesime byvanie a pod.?
Ja sa tej svokre nedivim, ze nesuhlasi s tym autom. Ponukla vam moznost byvat prechodne u nej, aby ste si mohli setrit na vlastne byvanie a teraz spekulujes nad autom, ktore ani nepotrebujete. Mas vobec predstavu, kolko stoji auto? Nemyslim len kupu jazdenky, ale poistenie, benzin a to najdolezitejsie, opravy.
A zmluva na dobu neurčitú nie je podmienkou
Autorka, ty si sa tu opýtala na náš názor a hold drvivá väčšina ak nie všetci si myslíme že mať vlastné bývanie je väčšia priorita ako auto. Ja by som nechcela nikdy bývať či s mojimi rodičmi lebo by ma porazilo a ani so svokrou a môžem s ňou mať neviem aký dobrý vzťah. Stále je to narúšanie súkromia, každý je na niečo iné zvyknutý a nehnevaj sa ale keď raz bývate u svokry tak ma aj dosť právo viac kecat do iných veci lebo je to jej dom.
To že jej prispievate na nájom a niekedy viac za nákup je snáď samozrejmosť. Sa čudujem že to vôbec používaš ako argument.
Ak ty máš vodičák a tvoj muž nie tak mi to skôr príde že ty sa chces s dieťaťom voziť do mesta a späť nehnevaj sa. Lebo keby to obmedzovalo tvojho chlapa pri dochádzani do práce tak si ten vodičák spraví sám.
Po ďalšie s dieťaťom chodíš autobusom 40 minút každý deň ak si na RD? ...asi na také dve veci vám je auto. A ak už tak nejakú jazdenku.
Prepáč ale svokra má pravdu. Počkajte kým bude mať chlap zmluvu na dobu neurčitú a nájdite si vlastné. Vôbec nerozumiem tomu prečo ste tak neučinili ešte pred dieťaťom ale to už nie je moja starosť samozrejme.
Svokra ma pravdu bývanie je na prvom mieste asi vám chce naznačiť že sa máte pobaliť

samozrejme, že je normálne, že svokre platíte. Uvedom si, že to, že tam bývate sa im zvýšili aj náklady za vodu, elektrinu, kúrenie a pod. Tak je úplne normálne, že platíte. Ono to totiž aj míňate. A áno, niekto má skôr auto ako vlastné bývanie. Aj my sme mali skôr auto ako bývanie, ale bývali sme v podnájme a nikomu som neukrajovala z jeho súkromia.