icon

Babka chce vidieť vnúča každý deň

24. júl 2022

Ahojte. Je podľa vás normálne, že moja mama musí vidieť môjho syna každý deň? Mna to popravde otravuje. Áno, viem, ze mám byt rada, ze ho zbožňuje. Ale ja sa cítim zase ako male decko, čo sa musí hlásiť, či som doma, kde som. Keď si robím plany tak stále musím myslieť na to, že bude chcieť prísť. Nebývame spolu. Ja už neviem, ci som už na ňu alergická alebo je to normálne. A keď ho jeden deň nevidí, to je koniec sveta.

maciatkolulu
24. júl 2022

@marzuz89 no, moje dievčatá si radi spomínajú na to keď boli "odložené" a ja tiež. A schopný muž, ja ti neviem, mat kolegu, čo je vkuse na poradniach s tehotnou ženou a pod.... Asi nič moc. Môj muž je až moc schopný,maka a maká, aby sme sa mali fajn, pritom vieme zniesť a dokonca aj navariť nedeľný obed spolu, ale nemusel so mnou behať na porad e, iba teda dôležité utz. Žiť v bubline sa tiež nie vždy oplatí. Ale na to príde človek až neskoro. Máš reálne malé deti. Máš pocit, že bez teba by neprežili, je fajn, že ste pyšní, ale neviem, či vidíte aj iných a iné. Ale to sa ukáže časom.

marzuz89
24. júl 2022

@maciatkolulu a k tomu frknutemu muzovi, stava sa to skor vtedy, ked manzelia na svojom vztahu nepracuju, vela krat k tomu napriklad aj zena vidi iba deti. K tomu muz vyhosteny v obyvacke, lebo deti. To, ci sa ti o deti staraju stari rodicia, na to vplyvat nemusi. Mat pekny vztah aj popri detoch sa nevylucuje. Nase deti maju napriklad striktny spankovy rezim, o 20 v posteli a my mame cas na seba. Alebo na nestihnute domace prace a podobne 🙈😅 dame si spolu kavu popri hrajucich sa detoch, porozpravame sa. Sme jeden pre druheho opora a nepotrebujeme na to odkladat deti. Ved pojdeme do kina, divadla, kamkolvek, ked deti budu starsie. Nateraz nam to nechyba.

maciatkolulu
24. júl 2022

@marzuz89 znova to píšem, ako budúca babička, okrem toho, že mám sama malé dieťa, že tu ide aj o starých rodičov, ich lásku a rovnako aj deti a 3,5 ročne dieťa je dosť veľké... Ja som šťastná, že moja dcéra má názor aký má, dúfam, že aj druhá bude mať. Pretože, ak by som mala záujem o vlastné vnúča a moja dcéra, nevesta by sa na to pozerala ako na "odkladanie" na pardon, mohli by zabudnúť aj o pár rokov. Neviem, či si rozumieme, apropo môj muž spáva sam už parádne dlho a nič sa nedeje, to je tiež také zvláštne že pokiaľ ti chlap nechráni a neprší pod perinou, tak je zle🤣🤣🤣. U nás to nejako nevychádza. Užiť si vieme vselikde aj tam, kde ma lezovisko on

marzuz89
24. júl 2022

@maciatkolulu citala si niekde, ze so mnou MUZ musel chodit na poradne? Ved jasne pisem, ze so mnou chodil starsi SYN. Normalne 3 rocne dieta so mnou chodilo vsade tam po lekaroch, kde to bolo mozne. A vsade tam, kde nie, si manzel vzal na 3 hodky priepustku, vybavene. Lebo naozaj na taku magneticku rezonanciu dieta nevezmem.

A v akej bubline a kde pisem, ze by deti bezomna neprezili? Boze. Zena. Nema zmysel dalej pisat. Na starsom je vidiet, aky je sikovny, samostatny, podporujeme ho v tom, samoobsluhu zvlada velmi velmi dlho, sam papa od 13m, v 2,5r sa obliekol, vyzliekol, odplienkovany. Spi vo vlastnej izbe. Manzel nikdy dvere spalne neopustil. Nic mimoriadne, takych sikovnych deti je vela, no pre mna mamina, ktora si mysli, ze je pre deti nenahraditelna a najdolezitejsia, vyzera inak, a hlavne potom vyzeraju inak aj tie deti. My mame normalnu zdravu vychovu, neboj. Ale vidim v blizkom okoli aj surodencov stale, dennodenne u babicky a mamina tam odpociva s mobilom v ruke. Babicka sa stara nielen o vnucata, navari, upecie. To je za mna hanba. Seriozna. Ale to je prehnane, takto to nefunguje vsade, to je fakt. Ale aj toto v okoli mame.

To je naozaj tak nepredstavitelne a nepochopitelne, ze su aj manzelia, ktori sa o male deti staraju vo vlastnej rezii a nepotrebuju na to mat okolo seba 4 dalsich ludi? A ze si najdu popri tom cas aj sami na seba? Ze ich taky zivot naplna?

Ja som na nas pysna. Aj na to, ze ked pridu nasi rodicia, maju tu fullservis vratane obeda. Ze ich privitame v upratanom cistom byte, navarime, a oni mozu kludne sedet na zemi a stavat lego. Napriklad. S detmi samozrejme 😅 naozaj, nie kazdy ma potrebu byt bez deti. Opakujem, ked budu deti vacsie, na prazdniny normalne pojdu, ak budu chciet, to je jasne.

Ale ako pisem, kvoli zazitkom pre ne, a nie aby sme ich my s radostou "supli na prazdniny". Tato moja posledna veta je vlastne dovod celych mojich slohovych prac v tejto diskusii. Musim sa kontrolovat 😅😅

marzuz89
24. júl 2022

@maciatkolulu ale ja od sameho zaciatku reagujem na vetu, ze autorka prehana, ze o par mesiacov jej bude babka dobra aby vzala dieta von a s radostou jej ho supne aj na prazdniny. Rozumieme sa aspon trosku? Reagujem na TOTO, uz neviem, ako to mam vysvetlit 😅 moje deti s babickami sa normalne stretaju, chodime ku nim, oni ku nam, nikoho nedrzime od deti a normalne si buduju vztah. Ale zaroven ich nepotrebujeme na to, aby sme im s radostou supli deti, aby sme ich tam odlozili, aby sme mali pokoj. Tak, ako tu bolo nacrtnute. Aby nam pomahali s detmi. Nepotrebujeme to. Od toho sme tu my dvaja ako rodicia. Neskor budu deti chodit na prazdniny, nikto im nic nezakazuje 🤗

marzuz89
24. júl 2022

@maciatkolulu inak k tomu rande s muzom. Kazdy pod tym rozumie nieco ine. Tebe je to zase na vysmech, ze aj chlap moze milovat cas so svojou rodinou. Ty asi potrebujes na upevnenie vztahu okazale rande vo dvojici v lixusnej restike, nam staci na teraz vecer vo dvojici doma pri vine, so vsetkym, co k tomu patri, plus spolocne vikendove ranajky a prebudzanie sa v objati. O vztah sa da starat aj "doma", chodime na vylety, dovolenky, boli sme pri mori, uzivali sme si vecerne "rande" na terase nasho ubytovania, kym deti spali. Ozaj nam na teraz netreba "ist von". Vela sa rozpravame a vieme, ze sme takto spokojni. Vikendy osamote mame pred sebou tiez, a bude ich viac ako vikendov s detmi ❤️

kormino
24. júl 2022

Som babka,malého milujem,ale chodím raz dva krát týždenne.podla toho,či prídu cez víkend mladí,alebo nie.Posielaju mi fotky,videá Mne sa nezdá vhodné vysedávať denne u mladých,a to ja ich mám ešte aj cestou z práce.Teraz som malého nevidela už týždeň,lebo sme boli aj s mužom chorí,a ešte pár dní pre istotu sa nestretneme.

beata_k
24. júl 2022

@bajka16 Tak vies. Ked chodi muz k mame kazdy den, tak je mamanek. V ziadnom pripade ta nechcem urazit. Len poukazujem na to, ze vseobecne v splocnosti panuje nazor, ze chodenie za rodicom kazdy den sa nestreta z pochopenim. Nieco na tom asi bude.

bajka16
24. júl 2022

@beata_k my za rodičmi nechodíme, chodia naši rodičia, z vlastnej vôle, z radosti a lásky k svojim vnúčatám. Takže trochu mimo nič v zlom.

beata_k
24. júl 2022

@bajka16 To je jedno kto za kym. Princip je denno denne stretanie rodica s dietatom.

bajka16
24. júl 2022

@beata_k ale to všetko závisí na vzťahoch rodiny. Ja ti tu zbytočne budem niečo vysvetľovať, keď ty máš iný vzťah s rodičmi ako ja. Odmalička som zvyknutá inak brať tieto "návštevy". K nám tiež chodila stará mama denne, keď som bola menšia. Sme zvyknutí tráviť spolu veľa času. Najme v lete. Grilovačky, výlety atď. Toto nikdy nepochopí človek, ktorý nebol vychovávaný takto familiárne. Nikdy.

misinka0611
24. júl 2022

Veď to nemôžeš ísť ani na viac dni preč nie?

beata_k
24. júl 2022
misinka0611
24. júl 2022

@maciatkolulu Ja mám pomaly 5 ročného syna a ročnú a tiež mi deti nikto nestrazil ani na 5 minút, jednoducho vždy som si nejak poradila, musela som 🙂

kormino
24. júl 2022

Ja som mala v rodine príklad,že moja teta chodila denne k svojej dcére,bývali cez cestu.Az raz po pár rokoch jej zaťko raz pekne vysvetlil,že on príde z práce a chce sa kľudne najesť , osprchovať atď.venovat sa deťom,tráviť čas spolu ako rodina bez svokry.Preto ja rešpektujem ,že mladí potrebujú súkromie To neznamená, že máme zle vzťahy.Aj chodíme spolu kocikovat aj prídu k nám na obed atď Nie každý deň,, ja mám tiež svoju prácu aj domácnosť.

maciatkolulu
24. júl 2022

@misinka0611 keď musíš, tak musíš, keď by si mala možnosť, nedala by si babke deti?

misinka0611
24. júl 2022

@maciatkolulu Ja by som aj mala možnosť, ale jednoducho to mám/e tak nejak zaužívané ako
@marzuz89 a myslím si, že na tom nieje nič zlé a ani tým doma netrpíme 🙂

ckatka
24. júl 2022

@bajka16 aká daň za rodičovstvo? A co tak nejaká asertivita?
Ved preboha mam svoj program, plány, režim...A nebudem sa snáď prispôsobovať návštevám...
Keby mi toto robila moja mama alebo Svokra alebo hocikto....pošlem ho veľmi rýchlo do teplých krajín....

bajka16
24. júl 2022

@ckatka ale veď autorke nikto nekaže sedieť doma, lebo príde mama. Ženy veď čítajte a uvažujte zdravo 😀 to nemá ústa povedať "mami dnes ideme tam a tam, a ideme robiť toto a toto, vidíme sa vtedy a vtedy" dovidenia. Nechápem, čo tu vlastne riešime. Autorka nevie povedať úprimne jednu vec, svojej vlastnej matke. Veď nato máme ústa. Keď jej to prekáža stačí povedať. 😀

bajka16
24. júl 2022

@ckatka ako nehnevajte sa. Ja som so svojou matkou skoro denne. Máme výborný vzťah, odjakživa. Ale tak istoto jej viem povedať "nehnevaj sa mami, ale chceme byť aj sami" "prepáč mami, ale ideme na zmrzlinu sami". Veď to je také ľahké 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

misinka0611
24. júl 2022

@bajka16 Daň za rodičovstvo sú prebdené noci alebo prerevané dni a nie toto 🙂 Dnom ako žena porodí sa u nej doma nestáva “ Deň otvorených dverí “ Ono máš iný pohľad lebo ako si napísala u vas je to bežne často a veľa ste spolu aj keď neviem či ako autorka svoje plány musíš prispôsobovať kazdodennej návšteve. Autorka nechce nič zvlastne, jednoducho len viac priestoru. Asi ma pocit, že jej to už prerastá cez hlavu 🙂 Treba ju podporiť.

Autorka píše, že keď jej mama nevidí dieťa 1 deň už je koniec sveta, asi sa boji konca sveta. Že musí sa hlásiť stále. U teba je to rešpektované ale tam je koniec sveta aj keď neviem co si mám pod tým predstaviť 😒

bajka16
24. júl 2022

@misinka0611 určite neprispôsobujem nikomu nič. Ale mám nato ústa. Ospravedlniť sa, návštevu preložiť a bodka. O tom to je. Ak nemá taký úprimný vzťah s mamou, tak asi bude niekde chyba. Veď sa to dá pekne slušne povedať/oznámiť. A mama to pochopí. Teda aspoň moja hej.

mamelka
24. júl 2022

Si alergická lebo máš toho plne zuby. Tvoja mama teba ,,vypustila,, a upla sa na tvoje dieťa, to mi príde zvláštne. Tvoja mama by si mala uvedomiť, že dieťa je tvoje a chceš aj svoj klud. No mas môj obdiv,ze to trpis. Milujem moju mamu, aj si voláme,ale každá mame ,,svoje starosti,, ... a teda neviem si predstaviť,že by sa takto na dieťa upla svokra a mama🤦‍♀️

mamelka
24. júl 2022

@kormino pekne napísané. Naozaj kurna aj ten chlap potrebuje klud.

bajka16
24. júl 2022

@misinka0611 áno koniec sveta. To znamená, že sa asi nahnevá, urazí atď. No ale ak autorka chcce súkromie, tak asi nič iné neostáva. Veď si stačí sadnúť a porozprávať sa a vysvetliť jej to. Možno to mama nepochopí a bude sa hnevať, ale autorka bude mať svoj pokoj. 🤷🏻‍♀️

misinka0611
24. júl 2022

@mamelka A možno chodí keď je chlap v robote a toho to netrápi.

kormino
24. júl 2022

@mamelka neviem ,tie,ktoré obhajujú každodenné návštevy babky mali každý deň na návšteve svokru,však aj ona chce vidieť vnúča🤣bola by diskusia na 100 strán ako treba svokru vypoklonlovat.

maciatkolulu
25. júl 2022

@misinka0611 tak pri vyjadreni "vždy som si nejako poradila, musela som" to vyznieva inak.. 😉

misinka0611
25. júl 2022

@maciatkolulu Nevadí, vysvetlilo sa to 😀

ckatka
25. júl 2022

@bajka16 presne tak. Mam ústa a poviem. O tom je asertivita.
Ale to, že mám dieťa, nikoho, ale absolútne nikoho neopravnuje k tomu, tlačiť sa mi na návštevu, keď mi to nevyhovuje. Ani moju mamu.