Bábo- ja chcem on ešte nie
Myslím, že názov témy dosť napovedá ale pre upresnenie. Mám 32 rokov a už asi 3-4 roky cítim veľmi intenzívnu túžbu po bábätku, keď som stretla aktuálneho priateľa tak tieto pocity ešte zosilneli.On je naozaj prvý chlap s ktorým si to viem reálne predstaviť, jasné že nie je bez chýb ale to ani ja. myslím, že si vzájomne vyhovujeme po všetkých stránkach. Hneď na začiatku vzťahu sme sa rozprávali o našich názoroch na svadbu a rodinu a vtedy sa vyjadril, že je to pre neho jedna z najdôležitejších vecí v živote.Poznáme sa cca 3 roky a partnermi sme rok a necelý rok spolu bývame.V poslednom čase som mu viac krát nadhodila otázku svadby alebo plánovania bábätka ale väčšinou povedal niečo v zmysle že máme čas a že sa na to to ešte necíti. Ja nie som zdravotne celkom ok a gynekológ ma viac krát upozorňoval že už je na dieťatko najvyšší čas. Povedala som mu to ale povedal, že nech na neho netlačím. Dusím to v sebe a mám pocit, že to robí v našom vzťahu dusno a zbytočné napätie.Nechcem ho znechucovať a dokážem sa vo veciach prispôsobiť ale toto je pre mňa naozaj dôležité.Ako to riešiť?
@karamellova Muzi vacsinou nepotrebuju byt vo vztahu mnoho rokov, aby sa zacali citit na dieta, pripadne na sobas a dieta. Pokial maju pocit, ze stretli tu pravu, toto rozhodnutie prichadza pomerne skoro. Zial sa tiez priklanam k nazoru, ze tvoj partner si nie je isty buducnostou s tebou. Musi si uvedomovat, ze ti zostava len niekolko rokov a zacat po 35-ke moze byt pre teba neskoro. On si moze dovolit cakat hoci aj do 65-ky ked to prezeniem, lebo muzi mozu plodit cely zivot. My zeny sme v tomto v nevyhode. Je to smutne ale je to tak.
@marina24 A to si odkiaľ vyčítala, že po roku známosti sa vzťah skončí rozvodom? To nikdy nevieš dopredu, je úplne jedno či spolu chodíte rok, dva alebo 10, my sme mali svadbu do pol roka odkedy sme sa s mužom spoznali a to sme sa brať nemuseli, ale chceli, sme spolu skoro 10 rokov a sme šťastní. Kamoška chodila so svojím ex 10 rokov, zobrali sa a hups do 2 rokov rozvod, lebo chceli dieťa a nedarilo sa, tak sa začali hádať a všetko išlo dole vodou. Našla si potom druhého, s tým do roka svadba a dieťa a sú šťastní doteraz už 10 rokov, pohodička.
Kto chce hlada sposoby, kto nie, dovody.
Z vlastnej skusenosti - kopni ho do zadku cim skor. Dobre ti radim ak chces mat deti a nevies si bez nich predstavit zivot. Aby ta jeden sebec nepripravil onmoznost mat dieta. O par rokov ta to dobehne, ked budete stari bez deti.
@janickacrazy my sme sa brali do pol roka tiez xD ale sme aj trosku museli :D ale aj chceli. Sme dva roky manzelia, mame krasneho syna.
Islo to rychlo po tom, co som podobneho ako ma autorka kopla do zadku, ked mi povedal, po 5 rokoch, ze svadbou ho vydierat nemam, a nebude platit svadbu aby sa cudzi ludia prisli nazrat xD (nevien kto cudzi chodi na svadbu), a podobne perly...
@karamellova ja mam toto iste 😐 sme s priatelom uz vyše 5 rokov a nechce počuť ani o svadbe ani o dieťati 😞
@kristinak24 tak je to somar. Treba sa opytat samej seba conod zivota chces, a ci zivot bez deti ta naplni. A podla toho konat aj ked to bude tazke.
@miriam11
@ebi88 ani si neviete predstavit kolkokrat som uz o niecom takom rozmyslala 😔 ale on ma lubi to viem lenze stale mi hovori ze nato vsetko mame este cas ale ja mam niekedy naozaj pocit ze len stracam cas...ked si predstavim co vsetko som.mohla za tych 5 rokov ppstihat,vidiet,zazit...a namiesto toho cakam a cakam na to jeho ,,jedneho dna to pride,,
@kristinak24 nečakaj, stratíš najlepšie roky života a nakoniec si nájde inú a tebe ostanú oči pre plač, kašli nanho, nechce svadbu, nechce dieta po 5 rokoch vzťahu? tak už ju chcieť nebude, ver tomu
@kristinak24 kolko mas rokov?
@karamellova a co keby si sa zatial na to dieta zacala pripravovat sama? Zacni brat vitaminy, riesit si zdravotne problemy, aby ste to potom mali lahsie. Ludia su rozni, mozno, ze sa len nevie rozkyvat a ked uvidi, ako si zacala, tak ho to nakopne... Alebo mu podrobne povedz o svojich problemoch a kolko moze trvat, kym sa to podari... (A kolko moze stat take lekarske risenie, ked uz budes starsia a nepreplati vam to poistovna😉.) skuste sa dohodnut na kompromise, ze napr. polroka tuto temu nespomeniete a potom sa o tom znova porozpravate, nech si obaja oddychnete tych tlakov a nervozity.
@kristinak24 a inac.. podla mna nie je laska zo strany muza naozajstna, ked nechce zene dopriat aby naplnila svoje poslanie a zenstvo - materstvo. To je sebecka laska - laska odtial potial. Nedaj sa osialit.
@kristinak24 popravde sa ti čudujem , také pekné dievča , však zbaľ pakšamenty a odíď . 5 rokov s niekým byť a neposunúť vzťah , veď nemáte 18 rokov
@karamellova keď tá ľúbi nie je na čo čakať. A ty nemáš čas keď máš vek a zdravotné problémy. Ja som vydatá jedno dieťa už máme a to ako keby som môjho počula. Teraz nie lebo sa budujeme:( tak som mu dala na výber buď teraz alebo nikdy. Povedala som , že ja už nechcem odkladať druhé na potom keď...už toho bolo dosť. Najprv sekcia potom operácia potom zdravotná poisťovňa teraz stavba. Hovorím mu že nikdy nebude tá pravá chvíľa mať druhé stále niečo je dôležitejšie ako bábo. Na toto som ho ukecala samozrejme že sa snažíme od februára a nedarí sa. Mám 33 a druhé som nechcela, ale akosi mi chýba ku malému súrodenec. Život je akýsi krajší zo súrodencom. A on ti tvrdí že máte krátky vzťah na to aby ste mali bábo. A ako ti zaručí že o rok dva budete mať??? A keď sa teraz začnete snažiť tak možno o rok budete mať. Neviem ale ja podľa toho čo píšeš nič vám v tomto nebráni mať babo. A keď ťa ozaj miluje tak si myslím, že bábo je to čo by mal chcieť viac ako ty. Ja byť na tvojom mieste porozprávam sa s ním ešte teraz vysvetlím mu ,že ho milujem s ním si viem predstaviť rodinu, že máte obaja už aj vek nič vám nechýba, že čo bude o pár rokov keď ty nebudeš môcť mať babo keď to s ním nepohne počkala by som 2-3mesiace a rozišla sa s ním. Keď ty túžiš po babu a s ním to nepohne tak to asi zmysel nemám toť môj názor ,ale ja nevidím do vášho vzťahu tak ty usud čo je pre teba najlepšie. Podľa mňa v povedomí to vieš, že či on je ten pravý ba oplatí sa čakať aj za tú cenu že ty už možno nebudeš môcť mať babo 🤔
Mne sa zda, ze tu na koniku je riesenie na akykolvek problem vo vztahu okamzity rozchod..no neviem, mne sa to zda celkom radikalne..naozaj nie su spolu dlho, on jej nepovedal, ze s nou rodinu mat nechce, len ze sa na to este neciti, co je podla mna pochopitelne..ano, samozrejme, ze chapem aj ju, ale jej usudok je z velkej casti ovplyvneny tikajucimi hodinami a zdravotnymi problemami..ak by sa stretli o tri roky skor, tiez by sa jej to mozno zdalo na dieta skoro..samozrejme, ze treba byt uprimny jeden k druhemu a vysvetlit situaciu a verit tomu chlapovi, ze si je vedomy, ze nemaju cas cakat dalsich 5 rokov..ale vyjadrenia tipu, ak ta miluje, tak ti spravi bez obav dieta hned teraz bez ohladu na to, ako sa on citi, inak ta dost nemiluje, mi pridu trocha moc..zbrklo sa rozist s niekym, o kom je presvedcena, ze je ten pravy, len preto ze este nie je pripraveny na dieta hned teraz okamzite po tristvrte roku vztahu je podla mna velmi neuvazene..tak isto ho do dietata nasilu dotlacit, myslim, ze potom to bude v tom vztahu citit a mozu byt z toho neskor problemy..a aj keby sa s nim rozisla tak co..teraz rychlo bude zhanat chlapa, s ktorym vlastne ani deti mat nechce, ale prvy co bude po ruke a rychlo ochotny spravit dieta bude dobry? Deti odrastu a v prvom rade si vyberame partnera, s ktorym si vieme predstavit cely zivot za kazdych okolnosti. Ani 20 rocna nevie, ci sa jej deti mat podari. Co ak nie? Rozide sa s manzelom? Nikto nevie ako sa situacia pre neho vyvinie a vsetky problemy sa daju riesit..riesia sa vsak lahsie ked ma clovek po bolu spravneho partnera
@ebi88 25..on 27
@maminuska skusim sa s nim realne porozpravat na tuto temu...som zvedava co mi povie
@karamellova Naozaj ste spolu krátko. My sme síce mali dieťa po 2 rokoch vzťahu, ale obaja sme chceli. Ak je to pre tvojho partnera skoro, nič s tým nenarobíš. Vykašli sa na tie kraviny, čo ti tu píšu, že ťa nemiluje a necháva si zadné vrátka a bla bla bla. To je ženské rozmýšľanie, muži sú predsa len iní. Musíš si uvedomiť, že ste obaja rovnocenní partneri a voľba mať alebo nemať dieťa sa netýka iba teba, ale i jeho. On by síce nebol tehotný a nerodil, ale dieťa by zmenilo aj jeho život a možno viac, ako sa ti na prvý pohľad zdá. Pokiaľ by to bolo naopak a on by tlačil do dieťaťa teba, hoci ty sa na to necítiš, zrejme by ti písali, že sa máš s ním rozísť, lebo ťa nerešpektuje a podobne. Ja by som navrhla dať tomu teraz pauzu a potom sa bez nervov, výčitiek, plaču a podobného porozprávať o jeho dôvodoch, ale ich aj rešpektovať, a nie stále si ísť to svoje ALE JA CHCEM, JA, JA...
@thoughtfulweirdo ano, lenze ta debata o zadnych vratkach vzinkla skrz popisu, ze chalan reaguje, ze netlac na mna a podobne. Niekedy treba vykreslit situaciu realne, cize chalan sa nakoniec ukazalo vyjadril celkom normalne, ze ju lubi ale ze su spolu este kratko, a ze si to vie predstavit o rok ci dva,co je normalna reakcia.
@fidka79 ja som bola tá ktorá nechcela druhé. MM chcel hneď po prvom mať druhé ale to som bola po sekcií a potom som musela ísť na operáciu a mne to vyhovovalo že nemôžeme mať druhé. Potom som kôli poisťovní nemala gynekológa a to už som videla na malom , že dvom je lepšie v živote. Potom sme sa začali budovať a teraz túžim po druhom a MM povedal , že až sa presťahujeme. Ale prečo čakať ja už nie som najmladšia a MM tiež nie obaja máme zdravotné problémy. Tak na čo čakať keď potom už možno nebudeme môcť mať??? A keby Boh dal tak malé sa narodí keď budeme presťahovaní. Takže MM súhlasil a nie je to žiadne na silu že o tom nevie. Antiku som nikdy nebrala a ani nebudem brať. A to by som určite neurobila že by som vysadila bez jeho vedomia keby som brala. Ja som len autorke chcela povedať že keď nechce s ňou mať dieťa tak asi on nie je ten pravý
@karamellova ja neviem, ale ja sa nestotoznujem s nazorom, ze treba ist za tym. Pre mna je rozhodnutie mat dieta rozhodnutie 2 ludi. A nie ze ja chcem a ty sa prisposob. Si predstav, zeby ti on povedal, ze dostal skvelu pracu, ktora sa neodmieta na opacnej strane zemegule a ty sa zbal a pod so mnou a vsetko tu nechaj. To su take veci, ktore by mali byt vzdy na dohode. Ja som s muzom 9 rokov. Po styroch sme sa rozhodli pre dieta. Ja som tiez chcela skor aj kvoli zdravotnym dovodom, on nechcel, ze sa este neciti. Musel k tomu dospiet sam. Ja som bola ochotna pockat, aj ked nie uplne nadsena. Teraz je to opacne, on by chcel aj desat deti a ja sa este na dalsie necitim a musi moje rozhodnutie respektovat on tak ako predtym ja to jeho. Skor je to na otvorenu debatu medzi vami, ak ta to velmi tlaci. Ako je na tom s nazormi na rodinu, svadbu, preco este nie, ako to citis ty. Ale nie formou vycitiek. Ak je pre teba dieta taka priorita a on to vidi na dlhsie, mozno je na mieste zvazit cely vztah. Ale osobne aj pre mna je rok chodenia kratka doba na planovanie deti. Ale tak kazdy to ma inak. Ale statisticky plati, ze cim vacsi natlak partneri citia nech uz je to v akejkolvek situacii, o to menej sa im dotoho chcce a skor maju tendenciu utekat. Drzim palce
niektori potrebuju viac casu. rok by bol aj pre mna malo. kebyze priatelovi po roku zacnem hovorit o svadbe/dietati, skolabuje a utecie. teraz sme spolu 4r. a uz chce dieta aj on, nemusela som ho do nicoho tlacit.
@fidka79 ešte ona musí vedieť či on je ten pravý že sa jej oplatí čakať ona to musí cítiť. V tomto jej nikto neporadí aj keď tu napíše hoci čo. Môj príklad je že ja s mm sme sa brali po 5 rokoch vzťahu MM povedal že on sa chce ženiť až pred 30 a ja som zase bola toho názoru že keď si ma on nevezme tak iného nechcem. Proste som to tak cítila a ona to musí vedieť tiež či sa jej oplatí čakať. Tu ma každý iný názor a ani jeden nie je zlatý lebo keď on nechce detí tak na čo s ním bude (to keby nikdy nechcel ani o 2roky ako píše) ale to nie je dôvod na rozchod keď ona cíti že on je ten pravý možno že o rok dva si ju vezme tak ako písala že on chce rodinu o rok dva tu nikto nevie ako to naozaj bude
@karamellova ste spolu krátko. Netlač na pílu. Ak si nie je istý, že to naozaj chce, tak ani tvoje zdravotné problémy, ani tvoja túžba, ani tvoj vek ako argument jednoducho nestačí. Tam vlastne ani žiadne argumenty nemajú čo hľadať.
Ja som mala 24 rokov, moj priatel bol rovesnik, ked som zacala riesit otazku deti. On hned na zaciatku povdal, ze deti nema rad a o vlastnych ani nerozmysla. Trvalo mu 4 roky kym sa nechal nahovorit. Teraz mame 2 deti , 12 a 8 rocne a sme spolu velmi stastny, ovela stastnejsi nez predtym. Ja osobne nepoznam nikoho kto by olutoval, ze sa rozhodol pre deti. Dodnes si ale vycitam stratene 4 roky bez deti... neviem si ani predstavit, ze by som stratila viac casu, alebo by som nakoniec zostala bezdetna. 😢 Radim urcite necakat, ale poriadne zvazit aj ine moznosti ako sa dostat cim rychlejsie ku dietatku. Bola by som tak trochu svina a jeho by som si nechavala, ako zadne dvierka. Cestnost sa dnes nenosi, nepodvedies, podvedu teba😎
@dedes Iné možnosti, ako sa dostať čím rýchlejšie ku dieťatku? Bola by si tak trochu sviňa a jeho by si si nechávala ako zadné dvierka? Ufff, skúsila by si toto prosím trošku podrobnejšie rozvinúť, lebo takto to znie viac než hrozne. Predpokladám, že autorka nechce dieťa za každú cenu, ale s mužom, ktorého ľúbi, inak by nezakladala túto tému, resp. zariadila by sa už pred tými 3-4 rokmi, keď túžbu po dieťati začala pociťovať.
@karamellova Pridávam sa k tým, čo ti hovoria, aby si netlačila na pílu. Veľmi dobre tvojím pocitom rozumiem, tiež mi biologické hodiny začali tikať v 28 rokoch, v tom čase ma dokázalo rozplakať hocijaké bábätko, ktoré som videla a veľmi ťažko som niesla každú správu o tehotenstve v mojom okolí. Lenže, ako ti tu už viaceré baby napísali, rozhodnutie mať dieťa je rozhodnutie dvoch ľudí. Áno, ty máš zdravotné problémy, áno, ty to dieťa budeš musieť vynosiť a starostlivosť bude tiež z väčšej časi na tebe, ale či chceš alebo nie, ovplyvní to aj jeho. Riešila by som to v prvom rade poriadnym a kľudným rozhovorom. Vysvetli mu svoj pohľad a obavy, ale nechaj aj jeho, aby ti detailnejšie porozprával, čo všetko sa skrýva za slovami “ešte sa na to necítim.” Môže sa stať, že sa dozvieš niečo, o čom si nemala ani potuchy - napríklad že niečo vo vašom vzťahu vníma ako problém, pritom ty si to tak nikdy nebrala a pod. No a posledná vec - netreba sa zaoberať tým, či rok vzťahu je dlhá alebo krátka doba, oveľa dôležitejšie je to, či spolu chcete ostať aj naďalej. Ak cítiš, že je to ten pravý a vieš si s ním predstaviť budúcnosť, všetko vám funguje a je vám spolu dobre, rozídeš sa s ním len preto, že sa zatiaľ necíti na dieťa? Na toto ti bohužiaľ nikto nedá odpoveď, to si musíš rozhodnúť ty sama podľa toho, čo prežívaš. Ale v prvom rade sa naozaj vážne porozprávajte, bez nátlaku, bez výčitiek. Daj vedieť, ako si dopadla.

@maminuska 2-3 roky chodenia? to už boli dávno zobratí...aj tak nevieš čo si zoberieš...😉