icon

Bábo- ja chcem on ešte nie

karamellova
2. júl 2018

Myslím, že názov témy dosť napovedá ale pre upresnenie. Mám 32 rokov a už asi 3-4 roky cítim veľmi intenzívnu túžbu po bábätku, keď som stretla aktuálneho priateľa tak tieto pocity ešte zosilneli.On je naozaj prvý chlap s ktorým si to viem reálne predstaviť, jasné že nie je bez chýb ale to ani ja. myslím, že si vzájomne vyhovujeme po všetkých stránkach. Hneď na začiatku vzťahu sme sa rozprávali o našich názoroch na svadbu a rodinu a vtedy sa vyjadril, že je to pre neho jedna z najdôležitejších vecí v živote.Poznáme sa cca 3 roky a partnermi sme rok a necelý rok spolu bývame.V poslednom čase som mu viac krát nadhodila otázku svadby alebo plánovania bábätka ale väčšinou povedal niečo v zmysle že máme čas a že sa na to to ešte necíti. Ja nie som zdravotne celkom ok a gynekológ ma viac krát upozorňoval že už je na dieťatko najvyšší čas. Povedala som mu to ale povedal, že nech na neho netlačím. Dusím to v sebe a mám pocit, že to robí v našom vzťahu dusno a zbytočné napätie.Nechcem ho znechucovať a dokážem sa vo veciach prispôsobiť ale toto je pre mňa naozaj dôležité.Ako to riešiť?

maminuska
3. júl 2018

@ebi88 ja som sa pýtala preto lebo posledné dieta sa mi narodila keď som mala 43 , že odkedy sa teda rátajú vyschnuté vaječníky atď. Ale absolútne inak s tebou súhlasím .

maminuska
3. júl 2018

@rybka16 popravde 7 rokov by som chodila s niekým iba ak by som mala asi 18 rokov. A po 30 tke už ani omylom .

vevesh
3. júl 2018

@ebi88 pocatia nie, aktivnej prevadzky ano...bdw. najstarsia zena, ktora pocala bola 86rocna cinanka, ajstarsia matka ma svete ma 72🙈🙈

maminuska
3. júl 2018

@rybka16 po 30 tke chodiť s niekým 7 rokov je biologická samovražda ženy.

ebi88
3. júl 2018

@maminuska blahozelam, ale ano, da sa aj neskor mat, zas netreba to vztiahnut na seba v zlom, ale nepokusala by som teda osud, po 30 uz je podla mna (a myslim ze aj lekarov) najvyssi cas pre zenu skusat prve. Teda lekar mne hovoril ze aj skor, ale pripustam rozne okolnosti.

ebi88
3. júl 2018

@vevesh no ja som hovorila o pocati, o tom je tato debata, prevadzky mozes byt schopna aj po smrti, ak si ta najde spravny typ uchyla, zas trochu prehanam, len poukazujem, ze to je trochu rozdiel v pointe...
myslela som vysusene - neplodne.

maminuska
3. júl 2018

@ebi88 preboha ja to neberiem v zlom , ja chápem že som jedna z mála plodných štastliviek , len ma zaujímalo že či už teda mám už spráchnivené vaječníky 🙂 . Ale prikláňam sa jednoznačne k názoru že je lepšie mat deti okolo 30 tky, skôr do 30 tky.

maminuska
3. júl 2018

@ebi88 a skutočne mať 30 a byť s niekým vo vzťahu 7 rokov , je hazardovanie neskutočné so svojou plodnosťou . Dnes menopauza udiera aj v 35-38 rokoch .

thoughtfulweirdo
3. júl 2018

@vevesh ani 40tnik, ktorý nemá vo svojom blízkom okolí deti nevie, čo dieťa obnáša 🙂 ale to je jedno. To som písala tiež, že by bolo fajn nájsť spôsob, ako ho priviesť k rozprávaniu o svojich dôvodoch. Mužom to občas zvykne trvať, kým sa rozrozprávajú.

ebi88
3. júl 2018

Mna sa tieto temy aj osobne dotykaju, lebo takeho som mala. Po 5 rokoch mi tak nadnesene dolezito povedal, teda mne aj kamaratke, ktora uz chcela dieta, ze “dievcence ste si mali najst zabezpecenych 50 tnikov led ste chceli rodit”.
27 rocny chlap toto povie. Ze otcovia maju byt 50 tnici. Nie 27 rocni vystudovani zamestnani mladi muzi maju zakladat rodiny, ale 50 tnici.
Pockala som este rok a isiel do certa. Nebolo to lahke, ale vidim ze sa voobec nezmenil.
Kednchcel kupit vacsie auto, odovodnoval miestom na kocik, led som spomenula dieta, urazil sa a nebavil sa so mnou..
Inak vyzeral normalny, prijemny, rozumeli sme si, okrem tohto. A toto je veeelmi podstatne vo vztahu, lebo vztahu je prirodou raz dany jeho vyznam. Podla mna. Ak ho obchadza, neprezije, moj nazor.

ebi88
3. júl 2018

@maminuska nie nie nemusis mat este, je to subjektivne :D

rybka16
3. júl 2018

@maminuska Ja som tých 18 mala, tak preto. 🙂 Ja to chápem, že keď má po 30tke, nemá čas veľmi špekulovať, ale môj príspevok bol o inom. Proste ten chlap nie je ani zlý, ani sebecký, ani málo zamilovaný len preto, že sa necíti na dieťa. Už ako s týmto faktom žena naloží, to je na nej. Mňa len vytočili tie reči o ňom.

dedes
4. júl 2018

@vevesh Presne takto som to myslela. Ked niekto tuzi po dietati, uplne prirodzene od prirody, tak si uvedomuje, ze o moznost porodit vlastne, zdrave dietatko realne moze prist . Netvrdme, ze je niekto nenormalny, alebo chory ak pre svoju tuzbu niekoho oklame. Chore je ak niekto klame na dennom poriadku a ani mu to nepride......ked jeden z partnerov nie je pripraveny na dieta, tak ocividne nie je to ten pravy, kolko muzov tuzi tak isto po dietati ako zena👍. Su podstatne otazky v partnerstve a toto je jedna z nich, ak sa nezhodnete, tak je to trapenie.👎

meredith83
5. júl 2018

neviem aky mas zdravotny problem. ja mam PCOS a liecim sa od 30tky. Najprv hormony doporiadku. Dopracovat sa k pravidelnym cyklom mi trvalo 3 roky. Min rok som otehotnela a nevyslo . Teraz skusame znova a uz mam 35 rokov.. Takze 5 rokov behania po doktorov, laparoskopie, lieky na ovulaciu, rastliny atd. Takze je mozne ze sa ti to podari na prvy sup( co ti zo srdca zelam) ale treba sa pripravit ze to bude na dlhsie..

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
karamellova
autor
10. júl 2018
zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
karamellova
autor
11. júl 2018

No dopadlo to nasledovne porozpravali sme sa o tom ešte raz som mu vysvetlila že je to pre mňa doležité a pre mňa je to jediné logické a zároveň aj možné vyústenie vzťahu. On mi povedal, že on deti určite chce ale proste sme spolu krátko potrebuje viac času.Ja som sa rozhodla že už jednoducho viac tlačiť nebudem. On naozaj robí všetko aby som sa v tom vzťahu citila dobre a v mnohom mi vychádza v ústrety preto som si povedala že ešte nejaký čas počkám a otvorím túto tému znova povedzme o tri mesiace. Uvedomila som si, že ani ja nerobím všetko čo by som mohla a počas tých troch mesiacov sa budem snažiť pracovať na tom aby som bola pre neho lepšou partnerkou. Ak po 3 mesiacoch nenastane u neho žiaden posun v názore a budem stále pociťovať rovnakú túžbu po dieťatku tak budem uvažovať nad koncom tohto vzťahu. Budem však odcházať s pocitom, že z mojej strany som urobila všetko čo som mohla.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
lorela
11. júl 2018

@karamellova Fajn. Aj keď 3 mesiace sú, podľa mňa, málo. Pod tým "viac času" si sa neopýtala zhruba tú jeho predstavu? 1 - 2 roky sú reálnejšie.

karamellova
autor
11. júl 2018

@lorela ako som už písala mám zravotné problémy. pre mňa je naozaj doležitý každý mesiac lebo je celkom možné že bude potrebná aj liečba a tá môže trvať aj mesiac aj niekoľko rokov....a áno je možné že nebude potrebná ale to nemôžem vedieť pokiaľ sa o to nepokúsime...ale to musíme chcieť obaja...tak ako svadbu....takže je tam tých problematických tém viacej...a preto by som to celé nerada odkladala pridlho...jednoducho si myslím že ak už má niekto po 30tke a bližšie 35tke má priateľku o ktorej tvrdí že ju ľúbi aj po roku spoločného bývania mohol by vedieť kedy chce svadbu a dieťa

lorela
11. júl 2018

@karamellova Viem, čo si písala a ja s tebou absolútne súhlasím. Len v tvojom partnerovi som si neistá zo slov, ktoré o ňom píšeš. Skrátka mám pocit, že on si pod tým časom nepredstavoval 3 mesiace, tie ubehnú ako voda.

janickacrazy
11. júl 2018

@karamellova povedal, že deti určite chce, len si sa ho mala opýtať, či ich určite chce mať s tebou? držím ti palce, ja si myslím, že ideš na to dobre, v jeho veku už by mal vedieť, čo vlastne chce a s kým

stanulienkat
11. júl 2018

Ved ste spolu iba 1 rok. Naco ho dusis po takom kratkom vztahu?

karamellova
autor
12. júl 2018

@stanulienkat myslím že snaha o konštruktívny rozhovor nie je dusenie. nikdy som nepovedala, že dieťa alebo svadbu chcem hneď. ja len proste chcem aby sme si sadli a porozopravali sa o däležitých veciach ako je svadba a dieťa.ano bavili sme sa po nich hneď na začiatku a vtedy povedal že je to pre neho priorita, nevidím nič zlé ak sa opýtam na to keď sa ho opýtam kedy si to predstavuje. lebo ak mi povie źe o 4 roky tak to pre neho asi až taká priorita nie je.
a druhá vec je že je rozdiel rok chodenia a stretávania sa niekde po kávičkách na hodinku. my sa poznáme 3,5 roka pričom 2,5 roka sme boli kamaráti a stretávali sme sa takmer každý deň a rok spolu bývame zdieľame spoločnú domácnosť, máme spoločnú domácnosť, financie atď takže mne to nepríde vobec skoro. možno by bolo zaujímavé poznať aj názor iného muža ale momentálne nemám nikoho tak blízkeho s kým by som túto situáciu chcela/mohla riešiť.
Pre mňa je to takmer nepochopiteľné materiálne nám nič nechýba, máme zázemie, obaja dobrú prácu, máme kde bývať, rodiny si rozumejú...už aj kamaráti sa ho vypytujú kedy bude svadba...neviem mňa najviac zraňuje ta neochota o tom vôbec hovoriť, vyvoláva to vo mne pochybnosti a otázky o tom či ma vôbec má rád a či to so mnou myslí vážne

lucilaines
12. júl 2018

@karamellova ja ta uplne chapem, ze mas strach, ze zostanes bez deti, ale toto je velmi osemetna situacia a naozaj si ju dobre zvaz, aby ti nakoniec neostali len oci pre plac, ked si zbytocne odozenies dobreho chlapa..davat niekomu ultimata v style vsetko alebo nic, nikdy nedopadlo dobre..nebude suhlasit a rozidete sa, potom co? Pises, ze je pre teba dolezity kazdy mesiac, pojdes na rychlo zhamat niekoho, kto ta oplodni a budes mat deti s niekym, s kym vlastne ani nechces? Alebo budes hladat noveho partnera, co moze trvat nakoniec dlhsie, ako keby si dala cas tomu svojmu..druha alternativa je, ze pod hrozbou rozchodu privoli, ale bude v style, ze nema na vyber..budes ty stastna? Nebudu ta v kutiku duse trapit pochybnosti, ci si je tym isty, ci to naozaj chce, ci sa uprimne tesi na babo, ci si ta berie naozaj dobrovolne z vlastnej vole a nie len pod hrozbou natlaku? Ci vam to nieledy pri hadke neda pocitit a nevyhodi na oci? Musis byt naozaj velmi opatrna a dobre si to rozmysliet, lebo naozaj uprimne to moze byt pravda, ze len potrebuje viac casu, aby dospel k tomu rozhodnutiu sam a tym tlakom dosiahnes presny opak..

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
shee11
12. júl 2018

Ja sa nechcem nikoho dotknúť, ale v dnešnej dobe je toto problém veľa žien. Dovod - dom stavajú od strechy. Veľmi prajem autorke, aby sa jej frajer rozhybal, lebo ho ma uprimne rada.

janage
14. júl 2018

Mňa by zaujímalo, ako by sa to vyvíjalo, ak by lekár partnerovi povedal, že on je na tom zdravotne tak, že každý mesiac je pre neho dôležitý ak ešte chce mať deti.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená