Baví vás stereotyp?
Ahojte. Mám 37 rokov, muž má 40, máme 2 deti(predškolácku a tretiaka) - taká klasická rodina, netrieme biedu ale nie sme ani milionári. Od detstva však mám taký "problém"-neviem, či je to problém, proste neznášam stereotyp. Nebaví ma to absolútne. Každý boží deň toto iste. Nie, nerobím v jednej práci 100 rokov, striedam aj tie po case, ale nepomáha to. V skratke - ubíja má tento spôsob života a najhoršie je na tom to že sa s tým nedá nič robiť. Na RD som bola 5 rokov vkuse, pomaly som už vyliezala na plafon, tak som sa zamestnala, ale nepomohlo. Celý týždeň čakám na piatok a čo vlastne z toho? Príde krátky víkend cez ktorý len dohanam doma co som cez týždeň nestihla. A zas je pondelok a to isté dokola. Na nič nemáme s mužom čas. Manzelstvo máme dobré, ale tento stereotyp neznáša aj on. Je mi jasné že sa tu nedá na to nič poradiť, len som chcela trochu o tom popísať, o vašich názoroch na to. Či ja som divná, alebo to tak máte viacerí, takéto pocity. Z jedného platu nevyzijeme, takže doma ostať nemôžem, aby som mala menej zhonu a stresov a aby bolo o domácnosť viac postarané..... Aktuálne som doma, som chorá, tak je ráno aspoň o pár % menší zhon a stres keďže seba nechystám, len deti. A čo z toho keď od pondelka zas to iste? 😭 Tie, čo sa mi tu chystáte napísať že neviem o čom je život a že nemám žiadne problémy tak ste na omyle. Mám ich viac než dosť, aj odziteho mám dosť, aj veľa nás ešte čaká keďže dcéra je ZTP..... Snáď nájdem spriaznenu dušu ktorá tiež neznáša stereotyp a aspoň budem vedieť že nie som jedina s takýmito pocitmi.....
👍🖐
@eliska13 cvičenie je hodina večer 2x do týždňa , korčule raz do týždňa hodina, hneď po práci kým je dcéra v družine to stíham alebo keď mám Home Office tak ráno o ôsmej ako ju odveziem do školy a fitko trvá dlhšie, to mám cez víkend doobeda, dám variť polievku, strcim mäso do rúry a na dve hodiny sa vytratim, vtedy aj tak robia niečo s otcom v zahrade, polievajú alebo ak majú úlohy, tak si spravia úlohy, upracú izbu.
@98 supeeeer!;) ja dufaaam tiez! Nechcem,aby raz moje deti do slohu napisali,ze moja mamka je nezamestnana🙉🙈 ja som na sebe makala;) tak si pekny priklad;)
Joj ženy ďakujem vam, ani som nečakala že tu bude takáto diskusia z toho (pre mňa veľmi prínosná)
Reagovala som na tvoje slova ze ta praca nebavi a ze uvazujes o domacom vzdelavani pre svoju dceru..napisala som ti svoj nazor, ako by si mohla prist k vacsej energii v zivote, kedze ta ubija stereotyp a pritom nemas nic v zivote co by ta hnalo dopredu a bavilo ta..to je dolezite si najst
Ahoj ,mne napríklad veľmi pomohlo zmeniť celú bytovú kozmetiku , niesú to vždy tie isté vône ako sú v obchode. Sú výnimočné a jemné.
Tešila som sa z toho aké to bolo iné ako keď si donesiem z obchodu to čo už poznám.
Ďalej sa veľa inšpirujem na Pintereste ako sa dá zmeniť niečo doma ako napr črepnik.
Možno som divná no mňa také maličkosti veľmi potešia,a o to viac keď si ich pri tomto všetkom spravíš úplne sama 😉
@lacibo myslím že to domáce vzdelávanie by "zabilo" asi aj mňa už úplne.....
Ja teda uprimne obdivujem matky ktore sa na toto daju..ja si nemyslim, ze je to nejaka vyhra pre deti, skor mi pride, ze to pride z nejakeho dovodu vhod tej matke a preto to presadzuje...len velmi male percento deti je na to vyslovene vhodnych..vsetky ostatne by mali chodit radsej do školy..to je moj nazor..nevnucujem ho inym
@lacibo presne, ja poznám prípad, ked žene sa nechce do práce, vyhovuje jej byť doma a chúdence deti furt len doma zavreté, maximálne na záhrade a ešte sa sťažuje, že ked idú na 1 den do školy na preskúšanie, že potom ich mesiac dáva dokopy, lebo neposlúchajú, to ma celkom zabilo a podľa mňa to je horší stereotyp ako chodiť do práce

@cafelatte vínko si dávame každý piatok/sobotu ☺️