Bez starých rodičov by asi niektoré deti boli na ulici
Neviem ako zacat, ale mam pocit, ze tato doba vobec nepraje rodinam, vychove deti. Az na par vynimiek, mnoho rodicov pracuje do stvrtej, piatej a ked cestuju napr do prace 15-20 km prichadzaju domov davno po zatv. skolky. Ved ked pridete do skolky tesne pred piatou, tak na vas pozeraju ako ozrutu. A to nehovorim o tych co musia byt v praci dlhsie (posta, banka...) Kam potom s detmi. Ist k lekarovi kazdu chvilu tiez niekde zamestnavatel moc netoleruje, a pritom v skolke su deti stale chore a vdaka takym chodia do skolky aj chore deti. Je chora doba, nebyt babiek a dedkov by sme boli strateni. Mam kamaratky, ktore maju stale deti u st. rodicov, ked su chore, chodia s nimi k lekarom, zo skolky. Lenze co potom, ked sa budeme musiet my starat o nasich rodicov, nato nikto nemysli. Je mi to luto, lebo aj oni by si zasluzili po rokoch driny trosku pokoja. Nepoviem obcasne varovanie, ale nie kazdy den byt zavisly na nich. Preto si myslim, ze zeny by mali pracovat max 7 hodin denne.
pekný deň maminy....padla mi do oka táto diskusia tak som ju prečítala.....
skoro každý deň myslím na to,ako to budeme zvládať ,keď dcérka pôjde do škôlky....aj keby som veľmi chcela,ja sa na pomoc starých rodičov nemôžem spoľahnúť....žijú 200km od nás...a svokra??? mno to sme podobný prípad ako katecameron....neviem,či sa niekedy budem môcť spoľahnúť na to,že mi pomôže....a za ďalšie som strašne zvedavá ako sa zachová môj zamestnávateľ....ale ilúzie si nerobím..... ☹
@maminuska no u nas to skusala kamoska do novin inzerat a nikto sa neozval, ja čo mam tak vsetkych na odporučanie tych ktorych som mala ako prvych, prip. kamoska čo skončila mi posiela a jedna dalsia učtovnicka ma zdr. problemy tak ze mi prenecha nejakych ak budu mat zaujem, tak snad to vyjde a chcem poroznasat letaky tak snad sa to pohne lebo toto chcem robit cely zivot a najlepsie sama doma, lebo doteraz som robila aj v praci a svojich po nociach a da to zabrat
S manzelom obaja pracujeme...sme v zahranici,kde materska dovolenka je len 6 mesiacov.Museli sme situaciu zvladnut aj bez starych rodicov,lebo su o hodne dalej od nas.Manzel poziadal o zmenu pracovnej doby,takze robi len nocne uz 3 roky a ja robim len poobede.Nebolo lahke nechat deti tak skoro doma,ale pocit,ze su s manzelom a nie s nejakou opatrovatelkou je na nezaplatenie.S manzelom sme spolu len v sobotu poobede a potom jediny cely den je nedela....niekedy mi veru velmi chyba taka starenka na par hodin...odkedy mame deti,tak sme sami neboli ani na zachode,lebo aj tam za nami idu 😀 Taka romanticka vecera v dvojke ci dobry film v kine ci doma....to je pre mna uz len sen.ale zas na druhej strane obaja sa venujeme detom absolutne rovnako...tatko si tak isto odrobi svoje-mensiemu menit plienky a potom vecer ich okupat a dat spat..takze to horsie robi vlastne on.Kym ja pridem z prace tak deti uz spia a len si vymenime pohlady a manzel cupita do prace.
@mirka414 fakt divne, ja som sice tiez bola jedina od bloku v inej triede, aj ma mamka chcela prelozit ale nejak neviem prečo sa tak nestalo a super, lebo sme mali perfektnu triednu, mala 4 deti ale s nami po vyletoch chodila a vedlajsia trieda mala taku starsiu takze sa im potom furt menili bo bola chora. ale fakt divne to je, sa ani pohrat spolu nemozu
a neviem si predstavit ked sa decka rozkekešia doma ze poobede su v skole sustredene a oka, ved take dieta poobevde uz nevladze tolko ne?
tinika ma to aj vyhody ale aj nevyhody.napr.v skolke su od 8hodin do 11 potom idu peso ku mne na obed do 13hod a poobede maju len sportove alebo kreslenie.a to zasa len tak 2hod.a potom cakaju kym pridu rodicia u mna doma.zasa sa hrame alebo malujeme alebo ideme na kupko.testy su koli konickom napr.jedno radsej maluje alebo koli sikovnosti kolko deti moze stihne jedna ucitelka.deti je tu len asi max.12 v triede.
@tinika nie zas take vazne to nieje skratka sa sleduje ci ho viac bavi kreslit tak ho daju k ucitelke co kresli.napr.aj ja mam deti rovnako stare dve kreslia aj pol dna a ine dve su zasa viac na cvicenie skakanie tak sa daju do skupiny kde je viac telocvik.zatial to nemozem ani kritizovat ani chvalit kedze leonie je este malačka ta ma spielgruppe(hraciu skolku)len jeden x tyzdenne na dve hodiny v piatok od 9-11hodiny.zatial sa jej tam paci predtym bola u jednej pani co mala len 2deti a tam bolo tiez super lebo leonie sa naucila ze po hodine hrania maju pauzu na jedlo a potom zasa hra a naucila sa kto a co je ucitelka kedze doteraz bola len maminkin a svokrov milacik a mala hlavne od svokra dovolene skoro vsetko ale teraz presla na vecsiu skupinu deti a nema vobec problem.

@tinika ani nevrav a niekedy je to tak cudne rozdelene ze deti co su susedky nedaju do jednej triedy ale ich rozdelia a potom jedny su v skolke doobeda kym tie druhe su v tom case doma.a ten plan co mam no hruuuza niekedy ani neviem ktore mam skor vypravit do skolky a ktore mi pride nazad ale obedujeme pokope..kocurkovo ale aspon je sranda..