icon

Bezohľadná svokra mi egoizmom otravuje život

saerdna
25. jún 2012

Taka som vytocena, ze ani neviem, kde zacat. Zacnem tym, ze kazdy clovek ma u svojho dietata nejaky ten svoj citlivy bod. Pre mna je mojim strasne citlivym bodom strava mojho dietata. Este stale ho kojim, lebo verim, ze je to pre neho to najlepsie, davam mu jest iba biologicku stravu, dbam, aby zo stravy malo svoj prisun zivin. Tymto, ale tiez respektujem mamicky, ktore svojim detickam davaju aj normalnu stravu, ved to neznamena, ze ked je dieta na normalnej strave, je na tom nieco zle. Kazda mamicka robi to, co veri, ze je pre jej dieta to najlepsie a tak je to spravne a kazdy by mal rozhodnutie matky respektovat, bez ohladu na to, ci sa mu paci, alebo nie. Odkedy sa maly narodil, velmi som opatrna na jeho stravu. Rozhodla som sa ho kojit dlho a kazdy z rodiny vie, ze som velmi prisne proti vyprazanym jedlam, korenenym, solenym a vobec vsetkym, ktore by len zatazili oblicky mojho rocneho synceka. Kazdy z rodiny to vie a hlavne svokra, ktora, ked pride do nas, tak vidi, co davam malemu jest, a co nie. Tu ale zacina problem. Ked sme oslavovali narodeniny mojho maleho, tak samozrejme boli pozvani aj svokrovci. Pred tym, ako sme si sadli ku stolu, som nakrmila maleho, aby nebol hladny a nechala som ho hrat sa v svojej ohradke pri nas. Na to ho svokra zobrala na ruky, ze ved si ho chce len trosku popestovat. Ja ze dobre, ved nic sa nedeje. Maly sedel s nou pri stole a pozeram, ze on nieco prezuva. Tak sa pytam svokry, ze co prezuva maly? A ona na mna, ze vyprazany zemiak. Pozeram na nu, ci jej sibe, ved je dokonale informovana, ze si vyslovene neprajem, aby moje dieta krmila vyprazanym jedlom. Na to pozeram, ze ako ho vlastne krmi a ona s neumytymi rukami rozdrvila medzi prstami hranolku a vopchala mu prsty so zemiakom do ust, tak som sa okamzite na nu osopila, nech prestane. Na to mi odpovedala, ze aj ona takto krmila svoje deti a tu su a pokracovala dalej. Do toho uz zakrocil moj manzel a razne jej povedal nech prestane, tak az potom ho dala naspat do ohradky. No nic, myslela som si, ze to pochopila. Vysvetlili sme jej, ze si to nezelame, nech to uz nikdy viac nerobi...
Vcera sme isli zase na navstevu, lebo nas pozvala na obed. Ja som si sadla k malemu a svokra vedla. Ani by ma nenapadlo, ze potom vsetkom bude robit to iste. Ona si normalne na tanieri predomnou rozkrajala vyprazane maso na kusky a zacala to davat malemu pred mojimi ocami, aj ked dobre vie, ze sa mi to nepaci. Ked videla moj pohlad tak zacala, ze ved co ti zas je, ved mu davam len trosku a zacala mi provokativne kyvat masom pred ocami a smiat sa, ze to da jest malemu. Povedala som jej, nech prestane, lebo poznam svoje dieta, bude mat bolesti v traveni. Ona ma normalne nepocuvala a zacala ho krmit prstami tak, ze mu ich cele vopchala do ust. Razantne som jej povedala, nech prestane, lebo sa mi to nepaci.na to sa do mna pustila svagrina, ze ved aj oni take jedli a tu su. To uz som myslela, ze dostanem infarkt. ( Inac svagrina je tiez riadne tresnuta na hlavu, ona v nej tej inteligencie vela nema. ) So mnou az triaslo a cakala som, kedy uz konecne pojdeme domov. Tu ide o to, ze vedia, co sa mi nepaci a co si nezelam u svojho dietata, ale aj tak mi to robia a nerespektuju to.
A teraz to najhlavnejsie. Moj maly celu noc preplakal. Mal nafuknute brusko a bolesti. O 3.30 rano som mu masirovala brusko a on sa trosku vyprdkal, ale plakal dalej. Dneska rano o 5.00 spustil hrozny plac a na to zacal hnackovat, mal zelenu, riedku, zapachajucu stolicu a menila som mu plienky za 1 hodinu 3 krat, lebo sa z neho lialo. Myslela som, ze tu bezohladnu osobu (svokru) pojdem zabit. Tak ja sa kazdu sekundu dna staram o maleho, kojim ho rok, po nociach nespim, uz som nespala normalne ani nepamatam, len aby maly bol v pohode, nikdy nemal hnacky ani nic, a henta bezohladna osoba si pride bez hocijakeho respektu ku mne a vopcha paprce do stravy mojho dietata, a urobi mu zle. Normalne som mala chut ju nakopat. Len sa krotim pre mojho manzela, nechcem ho odtrhnut od rodiny, ale ked to pojde takto dalej, tak odmietnem sa s nimi stykat. Toto nerobia len pri strave, ale aj v beznom zivote, len sa nejdem rozpisovat. Proste ma nerespektuju a ked robia to, co vedia, ze sa mi nepaci, tak to beriem ako provokaciu. Manzel je na neutralnej pode. Nechce stratit ani mna ani rodinu, uz s nimi xxxx krat rozpraval, varoval ich, ale oni stale do mna skacu a robia mi napriek. Nechapem, preco su taki?

oskorusa
25. jún 2012

@saerdna nie si v tom sama, nemusí ísť len o stravu, ale aj o starostlivosť a výchovu dieťaťa. prešla som si tým, bolo vysvetľovanie, prosby a nakoniec hádky, krik a plač. Ja som sa naučila rázne povedať, že si to neželám. Asi by som ti poradila takto - odtrhnúť sa od rodiny nemá zmysel, ale skús sa s malým stretávať so svokrovcami v čase, keď sa neje, aby si eliminovala možné strety. Trvaj na tom, že svoje dieťa budeš kŕmiť len ty a stravou, ktorú ty vyberieš. Oznám to hneď pri príchode, nahlas a pred všetkými. Povedz, že žiaľ po predchádzajúcich skúsenostiach to musíš takto robiť. Poďakuj sa za pochopenie z ich strany. Takisto, keď to dodržia sa poďakuj a povedz, že sa veľmi tešíte na budúce stretnutie. Nezabúdaj, že matka si ty a čo sa týka tvojho dieťaťa, platí to, čo ty povieš a urobíš. Vyhrážky typu, že sa nebudete stretávať, tým sa skús vyhnúť. Je to najkrajnejšia možnosť a ublížila by si tým aj svojmu manželovi. Veľmi ti držím palce, ale verím, že to zvládneš. Hlavne si musíš zachovať chladnú hlavu, byť na to pripravená dopredu, aby ti tým nemohli ubližovať.

kokorunecka
25. jún 2012

@saerdna Prepáč, ale podľa mňa to strašne preháňaš..
Nikdy nepochopím matky ako si ty, ktoré si bez tabuliek nesadnú ani na záchod, lebo to v nich akurát nie je napísané...
Ale ja mám asi šťastie, že NIE SOM bio, eko, etno žena... A žije sa mi ľahšie.

lujza123
25. jún 2012

tiez si myslim ze @anjelicek26 ma pravdu s tym ze svokra to nemysli zle, ze ma proste iny pohlad na vec ale zase si netreba nechat od svokry vsetko...proste ked nechce aby jej dieta jedlo nezdrave veci nemoze mlcat, a kedze opakovanie je matka mudrosti treba taketo veci svokre opakovat opakovat opakovat do zblbmutia..ono aj ta svokra potom radsej nebude skusat mu pchat cokolvek lebo sa jej nebude chciet pocuvat potom monology o zdravom stravovani

mariankach
25. jún 2012

@saerdna skus sa skludnit. Nehladaj konflikty, ale konstruktivne riesenie, ktorym to obides, lebo ju nezmenis.
add 1) k svokre pre maleho priprav do nadobky tebou nachystane jedlo a sikovne jej ho podsun, ona bude celaa spokojna, ze ho malemu moze dat 🙂.
add 2) ja odmala vsetkych ucim, ze ked ideme na navstevu, alebo navsteva k nam, vsetci si umyjeme ruky, je to lepsie, ako potom tesne pred jedlom nahanat svokricku/hockoho na umytie ruk. To mozes spravit aj teraz. Pekne, s usmevom na tvari poprosit na navsteve, ze predtym, nez ho chytia, isto boli vonku - v meste/v zahrade, alebo nieco a je teraz v lete zle obdobie na hnacky, nech si ruky umyju.
add3) ver tomu, ci nie, ak je to prudka hnacka, je to viroza a treba len pockat a postarat sa, by maly nebol dehydrovany.
A klud!! ved si zena, tak tas zbrane. Ale v klude a s prijemnym pohmkavanim 🙂.

ivv
25. jún 2012

co je egoisticke na tom, ze svokrusa dopraje vnucikovi vysmazany zemiak? 😅 😅 ved len dopraje.. 😝
no ale vazne..

v prvom rade mala by respektovat tvoje rozhodnutia ohladom dlhodobeho dojcenia, ohladom stravy, lebo ty si matka a pokial tvoje rozhodnutie zdiela aj otec, tak nie je o com..
myslim, ze ta len provokovala, naozaj by mu asi snicel na obed nedala, ..ci? asi celkovo nemate dobre vztahy a ona je asi taka osoba, ze vie na ktory gombik zatlacit.. 😅

v druhom rade - a toto je dolezitejsie - by si ty mala predvidat svokrino spravanie a vyhnut sa zbytocnym konfliktom ohladom maleho stravovania.. su aj horsie veci co rozhadzu rodinne vztahy 😒 takze nabuduce nemat pri stole pri sebe svokru a ak uz aj maleho zacne opatovne stopat niecim nezdravym, tak by som jej maleho zobrala s dovetkom "starka asi naposledy dobre nepocula, ked som hovorila, ze ty take nepapas" alebo nieco podobne..

fakt sa nehadaj kvoli takymto veciam.. mne svokra malu tiez chcela "nakrmit" v deviatich mesiacoch kremovym cokoladovym kolacom, povedala som jednoduche "nie" a pochopila, ale tak ona zas nerobi prieky.. proste kedysi bol inaksi pristup, nebolo tolko informacii a povedzme si pravdu.. ludia jedli aj kvalitnejsiu stravu 😝 (myslim na dedine tak tridsat rokov dozadu)

a ze maly hnackoval? isto chytil nejaku virozu ako baby pisali, isto to z vypazeneho zemiaka nebolo 😉

rora
25. jún 2012

no neviem bolo tu pisane ze z kuska vyprazaneho sa mu nic nestane, ja s tym nesuhlasim, mne staci 5 hranoliek a mam krce niekolko hodin az kym nevyjdu von 😒 😅 a take male dietatko zvyknute na inu stravu to musi pocitovat este intenzivnejsie chuda male 😒 na jednej strane chapem ze babky/svokry inak stravovali svoje deti no na druhej strane to nie je argument voci poziadavkam na stravovanie matky! ona je na prvom mieste, ony mali moznost si svoje deti uz vychovavat a teraz su povinne respektovat nieco ine a hotovo. ja mam na to takyto nazor, aj ked pre niekoho radikalny... ja som zas takej povahy ze keby vidim ze mi niekto robi naschval a bude to v konecnom dosledku nieco co povedie k tomu ze tym ublizi mojmu dietatu, chytim dotycnej ruku v ktorej drzi hranolku pred ustami mojho dietata a poviem jej ze ak ju nechce mat v sadre nech to viac nerobi. a kludne nech si niekto mysli ze prehanam, ale dotycna mamicka co zacala tuto diskusiu je zas dalsi priklad toho ako svokra s.rie na hlavu neveste a zneprijemnuje jej svojou sprostostou zivot

kocko
25. jún 2012

@anjelicek26 Súhlasím s maminkou "anjeliček26". Nezvyknem sa miešať do takýchto diskusií. Podľa môjho názoru sa až priveľmi pridžaš tabuliek a čo také dieťa môže a nemôže jesť. Ked sa takto budeš správať, nikde
nebudeš môcť chodiť. Ani na návštevy, reštaurácie, pikniky.....Lebo tam nemajú presne takú stravu akú ty vyžaduješ. 😉
Každá z nás sa snaží stravovať zdravo, ale ved v malom množstve predsa môžeme zhrešiť.... 🙂 🙂
Aj ja mám svokru, ked k nej prídeme raz za čas, nech sa s dcérou zabaví a aj dačo navarí. To nemôže
uškodiť. 🙂
A ešte tu cítim jednu vec. Možno ma "saerdna" ukamenuješ, ale musíš si k telu pripustiť aj druhý názor. Zivot je o kompromisoch. Z tvojho príspevku cítiť veľký hnev. A ešte jedna vec, nepáči sa mi tvoj názor, že ked s tebou niekto nesúhlasí, je zle. Sto názorov, sto chutí....

lenka.s
25. jún 2012

@saerdna ver mi, ze keby si si precitala len malinko z niektoreho z verejnych alebo sukromnych for o svokrach, bola by si mozno rada, ze mas aspon taku, aku mas ... ja som tiez kedysi mala hlavu v smutku z mnohych veci, dodnes su situacie, kedy to riadne zaboli, ale viem, ze je v mojom okoli vela zien, ktore to maju tazsie ako ja, preto som sa naucila zatat zuby .... zober si napr uz len to, ze s nou nebyvate, predstav si, ake by to bolo, keby ste s nou zili .... a uz vies, ze to nie je tak zle, aby to nemohlo byt horsie .... skus sa na to pozriet s nadhladom a chladnou hlavou 😉

lili_mia
25. jún 2012

@saerdna chápem tvoje pocity, mne sa takto do života stará moja mama v hesle, že mi chce dobre .. no nasilu ma niekde tlačiť štýlom, chod tam na pohovor a na moju otázku, že na akú pozíciu už ziape, že som nevďačné decko, čo dáva sprosté otázky, že ona nevie aká pozícia sa im uvoľnila, že tam mám prísť a povedať, že vezmem to, čo majú .. aj ked je to o inom, chápem tvoje pocity

čítala som to narýchlo, ušlo mi, rieši svokru jej syn, teda tvoj muž??? to, čo robí svokra, to nie je naschvál, ona proste nerešpektuje územie vašej domácnosti, vašu rodinu ako samostatnú jednotku a toto si musí uvedomiť, musí pochopiť, že ak chce vidieť vnuka, resp. ho mať na rukách, musí rešpektovať pravidlá .. čiže rovno už nech tvoj muž s ňou hodí reč, že ak bude robiť hocičo poza tvoj chrbát, bez tvojho vedomia (toto treba zdôrazniť, že bez tvojho vedomia, ani sa nenazdáš a bude do neho pri horúčkach pchať ibalgin, možno už rovno 400vku), tak ponesie následky, vid, nedostane vnuka ani na kolená posedieť, prípadne nebudete k nim chodiť .. je treba zdôrazniť, že sa ona doma zrejme nudí a hľadá si spôsob zapojenia sa do života, takže musíte jej niečo nájsť, ona sama si nenájde .. nejaký záujmový klub, to bude možno aj rok trvať, kým si zvykne .. vy dvaja jej zároveň budete prejavovať záujem o jej nový život, nech nemá pocit, že je odstrčená ... niečo podobné mám z knihy o vzťahoch na vianoce a o tom, čo sa deje, ak k deťom príde svokra z mužovej strany a obráti nevestinu domácnosť hore nohami .. toto musí riešiť muž, on je jej syn, jej krv, bude reagovať inakšie ako na nevestu, prišelca do rodiny, proste je to boj o teritórium (čítam to na záchode a riadne sa z toho rehocem, ale v podstate majú pravdu, presne popisujú situácie a spôsob ako ich vyriešiť)

henikav
25. jún 2012

@saerdna neber to tak velmi tragicky, zbytocne sa rozculujes, stare svokry neprevychovas. Co mozes to ustrazis, co nie, no povedz si stalo sa, ale dietatko ti este poje v zivote tolko zlych veci ze az, ak ma teraz obcas aspon naznak tych tazkych jedal, vypestuje si lepsiu odolnost. Ak ho budes drzat vo vakuu, neskor bude priliz haklive na vsetko a podla mojho nazoru, raz za cas trosicka rezna neublizi, ked sa vo vacsine casu zdravo stravuje. Predpokladam ze nie ste so svokrou kazdy den. Dalej jej zdoraznuj ze si to nezelas, snaz sa to strazit, ale nenic si zbytocne nervy na faktoch ktore nezmenis 😉

adrioska
25. jún 2012

Neviem preco ste sa do nej pustili, ved nejde o to jedlo,ale o to, co aj ona sama napisala:"Tu ide o to, ze vedia, co sa mi nepaci a co si nezelam u svojho dietata, ale aj tak mi to robia a nerespektuju to. " Preco, ked vie, ze si to nezela, tak aj tak to robi? Ked bude maleho aj tabletkami napchavat namiesto jedla, tak aj tak svokra do toho a ani svagrina nema co hovorit, lebo je to jej dieta a oni maju respektovat jej sposob vychovy, ...suhlasim s prispevkom @stanislavao o 12:23...A tiez nechapem, ak niekto napise, ze ved v skolke...neviem ako u vas, ale v nasej skolke varia zdravo, ziadne vyprazane jedla,ale tak ako to tu niekto napisal, masa na stave, privarky, rozmanite polievky, varene zemiacky, ryza, dokonca file im tiez podavaju dusene, atd., a to nehovorim o roznych natierkach, takze praveze v skolke jedia zdravo...

ollako
25. jún 2012

@stanislavao
@saerdna rob ako myslis, len aby sa nestalo, ze svokra sa na vas vykasle a chybat jej nebudete, ked si vnucika nemoze rozmaznavat, to vacsinou stari rodicia robia, potom mozno postrestas len seba, a maleho o ktoreho ti tolko ide a mozno aj manzela si pohnevas, vaz slova,rekacie... rodina je rodina a na koho sa potom obratis, ked ti bude treba pomoct?, nevies , co ti este osud prinesie dp zivota, mas sama syna a tiez budes svokra, skus porozmyslat nad tym aj z druhej strany 😉

bonaquaba
25. jún 2012

@anjelicek26 neviem preco vsetky mamicky tu rozoberaju svokry ake su hrozne, stacilo by trochu respektu a ucty, ktoru do nas vstepili rodicia a aj vztahy so svokrou by boli krajsie a nemuseli by sme tu diskutovat, ze moja svokra je egoistka, len mne sa zda, ze dnesne mamicky to so vsetkym prehanaju, ci uz so stravou, obliekanim alebo rezimom dietata,a to len preto, lebo tri roky maju cas sa vysantit so svojim dietatom doma a rozmyslat nad zbytocnostami, nase mamy od nas odchadzali od jedneho roka a bolo to podstatne lepsie, pretoze nerozmyslali nad takymi vecami ako rozmyslame my, poobede dreli na poli my sme sedeli pri nich a ako tu niektora kocka spominala, ze dieta na piesku je piesok, tak my sme jedli hlinu a babrali sa v blate, kym oni nasadili zemiaky, aby sme mali co jest,saerdna urcite sa ti nebude pacit, ked o 20 rokov budes svokra ty a nejaka mlada soplana pride ku tebe a bude po tebe ziapat, ze co to davas jej detom jest, ze u vas sa take neje, tak ked vies,ze si hakliva na stravu, tak jednoducho na obed ku svokre nepridem, aby si sa vyhla problemom, a to dost, ze tvoj mm respektoval to ako si sa chovala ku svokre, lebo vsetko ma svoje hranice

gubcikova
25. jún 2012

juj aké budú tieto deti ked budú mať 15rokov.dáš mu pár eur a čo urobí fastfood to istí .... podľa mňa ty nenávidíš svokru a už ked k ním prídeš čakáš na prvú vec ktorú spraví zle

pulsatilka
25. jún 2012

ja nie som biomatka....kludne idem s casu na cas do Mc D., ale mala ma 4 roky. Ked mala rok tak som ju este kojila a co je hranolka ci vyprazane jedlo vobec netusila. V tom case ani moj manzel 😀 nakolko sa u nas strava prisposobola dcere. Ziadne korenie, malo soli, ked tak len bylinky do jedla.... my s malou sme si pochutavali.... u manzela rapide zrastla spotreba maggi a vegety 😀 😀 😝. Ako dvojrona sla do jasliciek a nebol problem so stravou...nikdy tam neboli hranolky a podobne.... Inak aj na to postupne prisiel cas 😉 , ale nie v jednom roku. U svokrovcov som to riesila jednoducho, bud som si u nich navarila sama pre malu alebo som povedala, co mala bude jest. Svokra to akceptovala, lebo pozna moju povahu 😝 . Ja totiz dam vemi jasne najavo, ked sa mi nieco nepaci... 🙂 Navstevam by som asi nebranila, je to jeho babicka. U nas svoktre staci ked vidi malu cez skype.... nemoze casto chodit nema jej kto polievat zahradu.... 😒

elmexina
25. jún 2012

@gubcikova presne si trafila,je to u nich o zlých vzťahoch...

anjelaa
25. jún 2012

@saerdna ja ta teda uplne chapem. Mne by to vadilo, ja mam svoju predstavu o vychove svojho dietata a co sa tyka stravy tiez, takze si viem predstavit, ze ta to vytocilo. A keby mi toto svokra alebo ktokolvek iny spravil, tak by som si stala za svojim a keby ma ten dotycny stale nerespektoval, tak by to asi neskoncilo dobre a nech si mysli kto chce co chce o mne. Je to moje dieta a ostatni su povinni moje poziadavky respektovat, tak ako ja respektujem ich.
A tu nejde o to, ze to spravila raz alebo dva krat. Ano, mozno sa toho moc zatial nestalo, ale ak nezakrocis hned, mozes si byt ista, ze sa to bude opakovat pravidelne a potom ta uz nebudu respektovat vobec! takze moja rada je, ano stoj si za svojim!
ja mam momentalne problem co sa tyka sedenie malej, my s mm chceme aby sa posadila sama a predsa su ludia, ktori ju furt (aj napriek upozorneniam, ze si to neprajeme) stale do sedu davaju. Nuz, takym ludom malu uz do ruky uz ani nedavam. A je mi uplne jedno co si o mne myslia. Mne je prvorade zdravie a stastie moje dcery!
tak sa drz! 😉

sandracs
25. jún 2012

@saerdna Ahoj, prečítala som si všetky príspevky a najviac súhlasím so stanislavao. Je mi veľmi sympatický tvoj postoj k zdravaj strave a pritom rešpekt k mamičkám, ktoré dávajú normálnu stravu. To sa vidí málokedy. Úplne zdielam tvoj postoj, babičky sú babičky, ale za svoje dieťa si zodpovedná predovšetkým ty a babičky by to mali rešpektovať, aj keď majú iný názor. /zvlášť, ak im to bolo slušne vysvetlené, prečo si to želáš takto/.
Určite by som nerobila cirkus ak by išlo už o 4-5 ročné dieťa, ale pre ročného chlapčeka doteraz kojeného a stravujúceho sa organizmus nezaťažujúcou stravou vypražené mäso a hranolka ešte naozaj nieje vhodné.
Súhlasím, že starí rodičia sú pre vnúčatá dôležití a veľmi sa mi páči, že berieš ohľad aj na muža. Bolo by možno fajn, dať svokre prečítať nejaké články a keby sa s ňou pozhováral o tom muž -s tým, že on si to vyslovenene neželá. Aspoň u nás v rodine to fungovalo. Ako si písala, čo sa týka našich detí, každá máme citlivé miesto - to moje bolo strihanie vláskov 🙂

saerdna
autor
25. jún 2012

@anjelaa
@sandracs Dakujem vam kocky. Citim sa presne tak , ako pisete.

saerdna
autor
25. jún 2012

@anjelicek26 Pozrela si si moj album? Zavist? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

cecil36
25. jún 2012

@saerdna toto je verajna diskusia a @anjelicek26 si sem moze prispievat kolko a ko chce. Sprav si sukromku a tam pusti koho chces, na verejnom fore na toto narok nemas. A k tvojmu problemu, naozaj sa mi zda, ze prehanas. Pozri na cigosov, behaju bosi, sople im tecu z nosa a o bio strave mozu len snivat a pozri aki su zdravi, zivotaschopni a plodni. Kde sa hrabu s plodnostou na nich nasi muzi 😀 Takze sem tam hranolka ci kusok vyprazaneho mäsa a aj trocha bakteriii detom az tak neublizi 😉

adrioska
25. jún 2012

Moj ma 3,5 roka a jedol uz aj hranolkyaj vyprazane maso...ale nie ako rocny. Vtedy som tiez davala vacsi pozor, co je a aj som ho kojila a tiez na mna niektori pozerali, preco mu nedam to alebo ono. No lebo nie a hotovo. A som prekvapena, ze sa tu vyjadrili proti zakladatelke diskusie mamicky, ktore poznam z inych diskusii, kde ked pisali o strave, som mala pocit, ze sa stravuju zdravsie ako Dr. Bukovsky a tu im zrazu nevadi, ze male rocne dieta jedlo hranolky alebo vyprazane maso. Zaujimave, ako si viete protireciit. No ale nic to, zakladatelke radim, nabuduce si premysli, ci nejaku diskusiu zalozis, lebo vidis, ako to dopadne... 🙄

maminuska
25. jún 2012

@saerdna Pozrela si si moj album? Zavist?

jajaj tvoj problém nie je svokra ale ty si sama sebe problémom , neschopná sa vysporiadat s iným názorom s iným prístupom .

saerdna
autor
25. jún 2012

@adrioska dakujem ti. je tu aj pra inteligentnych bab a ty si jednou z nich. Normalne rozmyslam, ako to tu diskusiu vymazem, len neviem ako. Prosim ta, nevies mi poradit, uz som haldal, len neviem ako sa to vymazuje.

adrioska
25. jún 2012

@saerdna vymazat sa asi neda, ale napis adminovi a on ju uzamkne a uz sa nebudu dat pridavat prispevky...

aduskatt
25. jún 2012

@saerdna poziadaj admina o zamknutie

xenicka13
25. jún 2012

toto som robila pri prvom synovi, ale nebavilo ma to dlho sa vadit s babkami fakt len do toho roka, potom mi deti jedli vsetko, takze som rada, ze su zdrave a tesia sa na vikend k babke 😀

elmexina
25. jún 2012

@saerdna čo ti máme zavidieť ? napíš,nech sa pobavíme 😀

ivv
25. jún 2012

@saerdna 😕 dostala si tu kopu nazorov, o to ti slo, nie? lebo ak si chcela pocut len nazory pritakavacov, tak toto bol z tvojho pohladu dost nestastny krok.. 🙄
a este.. merat inteligenciu tym, ze tie niekto moze aj protirecit.. no.. naozaj si zaperlila..

lili_mia
25. jún 2012

@saerdna myslím, že aj vymazať sa dá, sama mám niekoľko už kvázi obľúbených tém, ktoré boli najprv uzamknuté, ale teraz už je ich obsah vymazaný