icon

Biologický otec v rodnom liste

veva25
5. jan 2012

Ahojte zienky, pisem tu prvy krat, ale ja uz dalej nevladzem, potrebujem sa vyrozpravat, lebo sa asi zblaznim. Baby, ak mi mozete poradit , prosim poradte mi. Stalo sa nam s manzelom to, co sa stalo. Nevera, z manzelovej strany. Seba riesit nechcem, je to tazke, no manzel si uvedomil co spravil, vidim na nom, ze to lutuje a tak pomaly ideme dalej. Aj ked tazko ale vidim, ze nas vztah sa viac prehlbil sme viac uprimnejsi, a musim povedat, ze je to ine, ako ked sme boli manzelia. Mame spolu krasnu dcerku. Takze spolu nejako sa podporujeme. Lenze. Zrazu sa ozvala slecna, ktora porodila dieta. Testy DNA zistili, ze otec dietata bol moj manzel. Odpustila som mu, aj ked stale som na krizovatke, ci sa nemam dat na cestu samoty. Skor ma zaujima vec, slecna si naroku, aby bol moj manzel napisany na rodnom liste. Baby ako je to, ked manzel uznal svoje otcovstvo, bude platit vyzivne, musi byt teda zapisany v rodnom liste?Chce sa vzdat prav a povinnosti dietata, i ked s bolestou v srdci, ma to boli, to dieta za to nemoze. Preto by som sa chcela spytat, ci musi byt v rodnom liste, ked otcovstvo je potvrdene a ci musi dat svoje meno dietatu?
Dakujem kocky za nazor, ja viem ze je to tazke, no kedclovek lubi cely m svojim srdcom a dusou, vie odpustit aj nemozne, aj ked trpim, ale musim stat pri nom, pretoze vidim, ze ho to polozilo a slubila som mu pred bohom, ze s nim budem v dobrom aj v zlom. I ked viem, ze kazdemu sa vsetko raz vrati..

alenah31
Autor odpoveď zmazal
eaka
6. jan 2012

@alenah31 holt v dobrom aj v zlom... na koľko detí manžel platí??

alenah31
Autor odpoveď zmazal
mia820
6. jan 2012

@alenah31 tak o takomto plateny nas sudkyna neinformavala ,len ak bi manzel stratil robotu ma hned podat na sud o znizenie.................je to trochu nespravodlive ....................

elise
6. jan 2012

@alenah31 záveť je pred dedenim zo zákona stačilo spisať záveť zuženie bsm a zmluvy na teba alebo na vaše deti, vydedenie sa dá že dieťa nejaví záujem a zle sa správa k rodičovi neprejavuje mu taku pomoc aku potrebuje

eaka
6. jan 2012

@elise Ale to by bolo na súde napadnuteľné a nakoniec by dediť dieťa mohlo...

alenah31
Autor odpoveď zmazal
eaka
6. jan 2012

@alenah31 To je úplne fantastické, gratulujem, že ste to takto pekne zvládli, pýtala som sa len pre tú výšku toho výživného, ešte som o takej nepočula...

alenah31
Autor odpoveď zmazal
elise
6. jan 2012

@eaka nie je treba sa poradiť s notárkou môjho muža a jeho 2 surodencov vydedila svokrova druhá žena ked svokor zomrel ani mu nedala vedieť až od iných ľudí sa dozvedel o pohrebe☹

eaka
6. jan 2012

@elise To je hnusné... ja som len reagovala na to, čo si napísala, že ak sa dieťa nespráva k rodičovi dobre, nejaví záujem.. to je podľa mňa napadnuteľné... ale právnické vzdelanie nemám...ale už to na to bolo odpovedané

elise
6. jan 2012

@eaka vieš a svokra chodil jediný navštevovať zo všetkých surodencov jediný javil záujem jediný pomáhal a takto sa odvdačili. nemuslea mu nič dať ale aspon sa mohla ferovo zachovať.

eaka
6. jan 2012

@elise Ľudia niekedy konajú fakt svinsky...

alenah31
Autor odpoveď zmazal
alenah31
Autor odpoveď zmazal
eaka
6. jan 2012

@alenah31 Ani by ma nenapadlo klepať si po čele... čítala som príbeh, v ktorom raz muž prišiel domov a predstavil žene svoju milenku a potom s ňou odišiel... nakoniec to dopadlo tak, že podvádzal aj tú a tá s bruchom prišla k tej žene a nakoniec tie ženy aj s deťmi žili spolu a ten chlap bol sám... hm..

mia820
6. jan 2012

@alenah31 u nas to prebiehalo tak ,nakolko sa manzel nedohodol so slecnou ,,lebo ziadala dva krat viac ,podala to na sud a potom podla prijmu vyratali vyzivne.................aj ked su to smiasne sumy co niekedy vyrataju,no bohuzial skutocnost je niekedy ina ako si slecny myslia...................

alenah31
Autor odpoveď zmazal
mia820
6. jan 2012

@alenah31 klobuk dole pred vami ,bohuzial je takychto pripadov velmi malo...................

alenah31
Autor odpoveď zmazal
macamac
6. jan 2012

@alenah31 ale Kolárovým slečnám sa to vyplatilo 😀
možno niektoré moc čítajú noviny 😀 😉

alenah31
Autor odpoveď zmazal
mia820
6. jan 2012

@macamac jaj ako som sa pobavila xixixiix....................

eaka
6. jan 2012

@alenah31 ??????? WOW!

bamartinka
6. jan 2012

@elise podľa mňa, vydediť sa len tak nedá, na to musí byť vážny dôvod, nie?

alenah31
6. jan 2012

@macamac veď to😀

macamac
6. jan 2012

@alenah31 ža akú story máš v rodine! 😕 😀
nechceš napísať scenár? možno by aj sfilmovali-a zas máš nejaké prašule-ale daj mimo BSM 😀 nech slečna zas nepýta 😀 😉

alenah31
Autor odpoveď zmazal
alenah31
Autor odpoveď zmazal
macamac
7. jan 2012

@alenah31 nádhera 🙂
aj svoj život by si mohla sfilmovať 😉
alebo aspoň krátky dokument-a budeme ho púšťať deťom v škole ako prípravu na život,manželstvo a zodpovednosť 😉 prípadne-riešenie životných situácií 😉 🙂