icon

Bohaté mladé rodiny

2. sep 2021

Prepáčte za moju úvahu, v posledných rokoch si všímam zaujímavú vec, ktorá mi nejde do hlavy a to sú mladé bohaté rodiny, ktoré žijú v bungalovoch, na dvore dve SUV s nosičom na bycikle, potomok nalozeny v kočíku Stokke, doma všetky možné elektrospotrebice a roboty na uľahčenie života, v garáži elektobicykle, dovolenky z zahraničí, lyžovačky v Alpách, na nohe Vansy..na dvore krytý bazén...nechápem ako sa dopracovať k tomuto slovenskému štandardu..môj príspevok neprameni zo závisti, len uvažujem kde my s mužom robíme chyby.

hederamonstera
3. sep 2021

@bona_dea ta suma je nadhodnotena, to je pravda, ale ano, je vysoka pravdepodobnost, ze kto v sukromnom sektore nevie zarobit nadpriemerne, nesnazi sa.

drahomirrra
3. sep 2021

@bona_dea Tuto kreaturu si vobec nevsimaj, ako fakt. Popozeraj jej prispevky vo fore - ona pise uplne od veci, ako mentalne zaostala a ked tomu ludia nerozumeju, lebo jej mentalnemu atletizmu sa rozumiet neda - tak pise, ze ona to vysvetlovat nebude, a mas citat s porozumenim. To proste cele zle.
A otazky sociologickeho charakteru, ze proste nemozu vsetci robit vysoke pozicie, lebo skladba trhu, predpoklady a podobne veci… to nie je na chapanie tu podobnych dam.

Jednoducho, na modrom koni su iba uspesne, mega bohate a mega skvele zamestnane zeny, s mega skvelymi detmi a muzmi, tu stredna trieda nechodi. 🤭 Nie, za internetom sa machruje dobre. A nie, nerobim za pasom, a moj prijem za august je 2400 eur. To len, keby niekto chcel rypnut, ze zavidim. Ale zhadzovat ine povolania a pisat ubohosti, ako ktosi robi za pasom by som si nedovolila. Lebo to nie je len o zamestnani, to je najma o musrosti cloveka.

bona_dea
3. sep 2021

@drahomirrra uz som si popozerala zopar jej prispevkov, ktore sem chodi pisat vraj raz za tyzden 🤷‍♀️
Smutne, ako niekto tak strasne tuzi byt niekym inym, az uveri, ze nim je a este o tom presviedca aj druhych.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
mironka
3. sep 2021

@liljana ano,viem,o com pises...moj otec roky pracoval v zahranici...bol sikovny aj doma (stavbar,tesar,zamocnik,vsetko v jednom)..len doma nebol doceneny...sam si nevedel popytat za svoju tazku robotu...tak nezarobil...dnes sa clovek nahana za dobrym majstrom,ak sa sam nepusta do takej roboty...viem,o com to je...moj muz radsej zaplati jednoduchym robotnikom a stavbarom odbornikom za skvelu robotu,z ktorej by on maturoval. Obavam sa,ze v blizkej buducnosti to nebude mat kto robit...lebo ja by radsej v kancli....

bona_dea
3. sep 2021

@cocolino234 tym, ze niekoho nazvem kravatakom som este nezhodila jeho dolezitost 😉.
Bavte sa dalej, mna uz to nebavi 😉

lianka123
3. sep 2021

@mironka dalsia hlupost. Dnes majstri zarobia. Stavbarina je tazky biznis a vynosny.

mironka
3. sep 2021

@lianka123 ano...ja netvrdim,ze nezarobia...praveze si vedia zapytat...a necudujem sa...vidim,co robia teraz u nas...zodpovedne...odborne...ano...da sa zarobit...len clovek to musi chciet a skutocne vediet robit...ja som pisala o svojom otcovi kedysi...tak aka hlupost....

simca06022011
3. sep 2021

@lianka123 kedysi boli skormny a sikovny majstri ale myslim, ze zarobili vzdy :D

@mironka dnes maju vsetky stavebne pozicie, vsetci majstri, co vedia robit tolko zakaziek za take sumy, ze by vobec nemali problem. Problem preco je ich malo, je v tom, ze sa tam clovek naozaj narobi, ked musi manualne pracovat. Minuly mesiac u nas bol vodar vymenit ventil, ktory vytrhlo... a zobral za ventil 70EUR a za tu ani nie pol hodinovu robotu 70ERU, co vliezol do sachty, a vymenil to ;) O tom kolko teraz pytaju za malovanie murari, ze mi detsku izbu stolar nacenil na 5000EUR ani nehovorim. elektrikara je normalne tazke zohnat, musela soms a ucit montovat zasuvky a vypinace :D
Som povedla, v buducom zivote chcem chlapa "majstra" :DDD

mironka
3. sep 2021

@lianka123 moj otec kedysi robil tazko a svedomito...len sme sa dopoculi,ze bol lacny majster...poniektorym to pasovalo...urobil najlepsie, ako vedel,len si nevedel popytat adekvatne..tak robil lacno....odisiel do zahranicia robit...a zial,tam aj zomrel....

mironka
3. sep 2021

@simca06022011 ja jaaaaj....o tom by som vedela popisat tiez a rozumiem...my prerabame odkedy som sa vydala....daco urobi muz sam...ine musi odborne niekto...a viem,co su to za palky...a ano...pri vacsine treba tazko manualne pracovat....a za akych podmienok...robime fasadu....

milka1988
3. sep 2021

@lianka123 zarobia? No mnoho firiem nevypláca mužovi faktúry a ide aj o dost veľké sumy az to doslo k sudu...

drahomirrra
3. sep 2021

@mironka
@simca06022011 A presne o tomto je/by mal byt trh. Nech si kazdy zapyta svoju cenu, ktora by mala byt adekvatna a ten kto ma dopyt po sluzbe a ochotu to zaplatit (lebo si to sam nevie urobit) to zaplati. Ale znova - cena by mala byt adekvatna.

simca06022011
3. sep 2021

@milka1988 tak nech muz skusi nerobi pre mnoho firiem ale koncovych ludi... je to viac roboty, je to viac zhanaciek a viac aj prace lebo akzdy chce cenove ponuky a "somriny" a nie zo vsetkeho nakoniec bude nieco. Ale beru sa zalohy, nakupuje sa material tiez na zalohy... Plus aj firmy si treba vyberat. moj otec tiez pracuje v tomto fachu a ked naahodou sa stalo, ze niekto nezaplatil, to bola raz za uhosrky rok a pravnik to rychlo dostal od fyzickej osoby.

simca06022011
3. sep 2021

@simca06022011 opravujem seba :D skromni a sikovni majstri... moje nervy :DDD

ivca88
3. sep 2021

Baby, riešite blbosti.
Ako sa vraví ,, praj a bude ti dopriate"..
Toho sa snažím držať.
Máme v okolí bohaté rodiny a úprimne poviem, zasluzia si to..
Potom máme známych, čo toľko nemajú a tým by som veľmi priala viac.
A potom sledujem správy a vidím, ako sa majú ženy a deti v Afganistane, alebo v Afrike..
Alebo zapnem Facebook a vidím samé zbierky pre choré detičky z našej krajiny..
Načo riešite hovadiny?
Chapem, ťažko sa žije bez peňazí, každý by chcel mať viac, ale treba si uvedomiť, že to čo sa možno vám zdá málo, je pre niekoho iného len sen..
Koľké ženy by dali aj život, len za to, aby ich dieťa bolo zdravé...Fakt, nehadajte sa. Neriešte kto čo má.
Mne osobne je úplne jedno, ako to ,, TIE,, mlade rodiny robia. Ja im to naozaj prajem.
Nechápem prečo tu niektoré píšu ,, aj tak sú nešťastní,,... Chlap si ani deti nevidí, atď...
Ako, možno prídu komentáre, že aký som slniečkar, fakt zle sa to číta a neviem si predstaviť, že by nejako takto hodnotil niekto moju rodinu..

lianka123
3. sep 2021

@mironka my sme pred par mesiacmi dostavali. Ak to mozem nahlas povedat tak bud existuju drahi robotnici a dobri, alebo za priemernu cenu podvykon.a v podstate je to cena materialu= cena prace plus minus

egnivia
3. sep 2021

čo som viděla tak mama strčí ani ne polročné babo do jesliček a ide robit aj s tatom 🙂
Maj 2 auta, rodiný dom, dovolenka v zimě a 2 v létě... na teba majů plnů hubu keců keby strčíš děcko do jesliček máš to taky 😂 ja si raději vychovám malů sama bez dovolenek a dalších zbytečností 🙂

banderaska29
3. sep 2021

@bona_dea pozri, si iba frustrovaná, nič viac nič menej. neviem kto si a ani ma to nezaujíma. urážaš a osočuješ, čo hovorí o tom, aký nekľud v sebe nosíš 🙂 radšej budem bohatá panička, ktorá nikoho nesúdi a váži si každého človeka, čo na sebe pracuje, ako zabednená žena plná nenávisti a zla 🙂 máš tu nejaké kamošky, ktoré s tebou držia, tak si vytvorte svoju frustrovanú komunitu a môžete si spoločne nadávať a osočovať 🙂 mna sa toto netýka, absolutne... také zlo aké v sebe máš ty okolo mňa nešlo ani na kilometer 🙂

milka1988
3. sep 2021

@simca06022011 pre koncových to nie je o nič lepšie 😃 žiadna výhra tam tiež je neraz problém s platením.

banderaska29
3. sep 2021

@drahomirrra mentálne zaostalá ? môžeš mi to sem postnúť kde píšem ako mentálne zaostalá ? 😀 A sliepočky si už dnes nakŕmila ? 😀

a gratulujem Ti k zárobku 2400 eur v auguste... aspoň to značí, že si vieš za svoju prácu vypýtať. nech už robíš čokoľvek 🙂 . o tom celý čas hovorím 🙂

zuzliq
3. sep 2021

@zara1357 ja by som tak žiť nechcela. Všetko niečo stojí, možno tí mladí sú veľmi prísne súdení svojimi rodičmi ako neschopní. Možno musia znášať krik a ponižovanie (skúsenosť z okolia). Podľa mňa pod povrchom sú tie peniaze ťažko psychicky "podrobené".

comika
3. sep 2021

Je rozdiel zacinat od minusu (hypoteka) alebo od nuly (byvat s rodicmi) alebo od plusu (zdedit nieco, predat..pomoc od rodicov).

danim
3. sep 2021

@egnivia presne tak.. život je o prioritách a hodnotách.

lianka123
3. sep 2021

@milka1988 preto si standardne firmy pytaju 90% vopred 🤷‍♀️

simca06022011
3. sep 2021

@milka1988 no mam ine skusenosti viditelne :D a je rozdiel ci ti koncovy dlzi zo zakazky par stovak a ci firma tisicky 🙂

luccija
3. sep 2021

@lianka123 áno, zarobia...ale dáš ty raz svoje dieťa na takú skolu?jednoducho ti starí majstri skončia a nová generácia nebude...lebo pomaly vymierajú podobne odbory či školy ..veď povedz niekomu, že syn chce byť kominár, či klampiar...všetci chcú byť študovani sedieť v kancelárii.To, že o pár rokov veľa z nich v korporatoch vyhori je druhá vec.Mojej doktorky muž prešiel ťažkým vyhorenie a zistil, že korporat je len pre určitý typy pováh možno zarobí a určitému veku ľudí to vyhovuje, ale niekto hľadá v práci viac... minule tu bola diskusia nejakej mamy, ktorej syn chcel byť učiteľ jeho tajný sen zvrhlo sa to tu na diskusiu, že nič nezarobí, tabuľky, že učiteľom ani hypo nechcú dať pri tých platoch.Este, že tu máme toľko tých korporatov a máme sa stále čím oháňať.

lianka123
3. sep 2021

@luccija samozrejme, ze ich rada dam na stavbarinu. U nas je cela rodina stavbarov a preto aj ten dom mame postaveny, aj si zijeme dobre. Nie nadarmo sa vravi- remeslo ma zlate dno.

nikoleta1234
3. sep 2021

Tiež sa nad tým zamyslím... Stačí porovnať juhovýchod (odkiaľ pochádzam) so západom..
Neskutočný rozdiel vidím.. Samozrejme aj u nás sa nájdu ľudia, ktorí si dobre zarobia ale tých je žalostne malo...

swees
Odpoveď bola odstránená