icon

Boj o majetok

18. jan 2023

Radšej pridávam príspevok anonymne,len sa chcem poradiť ,možno i vyžalovať,pred pár týždňami som sa navždy rozlúčila s mne veľmi blízkym človekom,mojim deduškom,ktorí bol veľmi cenným priateľom,rodičom ,starym rodičom v mojom živote i mojim deťom .Neviem vôbec spracovať tento odchod,vždy keď sa pozriem na jeho veci ,je mi do plaču,zažili sme toľko nádherný ch chvíľ,mal porozumenie pre moje šťastné u menej šťastné dni a vzdy mi rozumné poradil-takéhoto láskavého človeka stretnete možno raz za život.
No a ďalšia vec ,že krátko po jeho smrti sa začal boj o majetok,nie celá rodina len časť,väčšina mi za vďaku ,že som ho doopatrovala (robila by som to,i keby nič nemal) ,chcela darovať domcek v ktorom sme spolu žili,i preto ,že počas spoločného bývania som investovala do tejto nehnuteľnosti ,i preto,že keď som ostala po rozvode sama s deťmi,nemala som inú možnosť i jednak preto aby deduško dožil vo svojom a veľa veci pomohlo aj jemu,napríklad výmena kúrenia,mal len priecku na tuhé palivo,tzv latrínu sme vymenili za vnútorné wc vm.Dedko nenapísal dom len na mňa,chcel byť spravodlivý voči všetkým deťom avšak dúfal,že budú rozumný,nakoniec dom sa dedil celé pokolenia na toho kto doopatroval posledného člena,ktorý dožil v tomto dome.Avsak teraz s tým mám i problémy...nemala suma na vyplácanie a neberie sa ohľad na investície,vraj neboli potrebné,a nemám doklady ,na koľko veľa veci sme si robili svojpomocne s rodinou.
Prečo sa takto ľudia chovajú ?Je to bežný trend?
A po akej dobe ste spracovali odchod blízkeho človeka,mňa nebaví žiť,dní len prežívam ,snažím sa kvôli deťom ,ale v podstate nemám chuť na nič ....

autor
18. jan 2023

@lujza123 to s ex ...to nejde ,keď mi niekto povie ,že výživné na súde sa rieši urýchlene ,môžem vám dať moje 30 mesačne skúsenosti

kaktusik007
18. jan 2023

som realista - ostala som sama s 2 detmi bez koruny takze ja rozumiem co sa snazis povedat, avsak tu si nepomozes. Potrebujes sa s nim dohodnut - a vyplatit ho. Ty mas co stratit - on nie. A ak realne ma jeho podiel hodnotu 9 tisic a ty si mu ponukala 5, potom 5,5 a neskor 6 - musis uznat ze je to malo. Preto reaguje tak ako reaguje, preto hovori ze chce 15 a bude sa sudit.....

a vobec by som sa nedivila ak sa v tychto rokovaniach aktivne zucastnuje tvoj otec, a padaju tam miestami aj urazky... cele zle, takto sa dohoda neurobi....

v prvom rade si toto ries iba ty sama. a ponukni mu adekvatnu sumu - cize tych 8-9 tisic.
a uprimne, ak nemas ako ziskat 10 tisic - zvaz racionalne ten predaj. On si mysli, ze ty inu moznost ako jeho vyplatit nemas - ale ty ju mas, ty tam predsa tiez byvat nemusis....

a mozno sa zisti, ze ten dom sa neda len tak predat a ani za 30 tisic ho nik nebude chciet 🤷🏼‍♀️

tiezjedna
18. jan 2023

@liv1 Niekedy je snaha márna a treba jasne formulovať 😇 sa omlúvam, ale to,čo tu občas čítam si niekedy musím prečítať dvakrát, aby som uverila, že je to fakt napísané...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
18. jan 2023

Zakladateľka, možno sa mýlim, ale neplatí náhodou štát náhradné výživné?? Na tri deti 100 eur žiaden súd nemohol schváliť...

liv1
18. jan 2023

Autorka tu mas domy do 60 tisic v celej sr, kedze neviem kde byvas. Su tam aj novostavby za 1€ to robia schvalne aby si ich ludia vsimli vo vybere ked zadaju cenove rozpatie. Ak by si narokoval na 15 tisic a dom by mal tym padom hodnotu 75 tisic a predal sa za tu sumu, tebe ostane 60… su tam aj lacnejsie, dala som tam aj chaty aj rekreacne domy, niekedy su na celorocne byvanie. Zacni svoju situaciu riesit prakticky. Poziadaj o zvysenie vyzivneho atd. https://www.nehnutelnosti.sk/slovensko/domy/pre...

liv1
18. jan 2023

@evamarek77 ale on chce 15

autor
18. jan 2023

@tiezjedna ďakujem tiež mango prekvapilo,lebo niekto akoby čítal každú 3 vetu ,akoby som o ničom nepísala len o tomto...deti sú tu doma,máme tu krásne spomienky...no ťažko by sa to roedavalo,zistím ešte ďalšie možnosti,verím ,že sa nám to podarí doriešiť ,tak aby sme nakoniec boli všetci spokojný,a nikto sa necítil ukrivdeny

tiezjedna
18. jan 2023

Držím ti palce, pretože opatera a záujem sa dnes moc nenosia. Zvlášť, keď sú úprimné.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
liv1
18. jan 2023

Aha uz citam ze vyzivne nic.
@evamarek77 odhad ale nerobil sudny znalec

kaktusik007
18. jan 2023

ano, su tam spomienky a deti su tam doma.... len hold, niekedy v zivote nejde vsetko podla predstav.... ale treba verit v svetle zajtrajsky ;)

liv1
18. jan 2023

@evamarek77 kludne sa moze stat ze by ten dom ani nikto nechcel kupit. Moznosti je vela co sa moze udiat

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
dianka555
18. jan 2023

@tiezjedna @liv som chlap, môžete má prísť vyfackat ale navrhujem vám aby ste tú sumu autorke poslali na polovice, bude mať kde bývať, vyplatí toho pána a bude všetko ok. Bude mať o starosť menej, s tým že jej starký chýba jej nepomôžem nemám ako.

autor
18. jan 2023

@liv1 nie ,robil to realitný maklér ,lebo som nevedela že je v tom rozdiel,myslela som ,že všetci znalci idú podľa nejakých tabuliek

liv1
18. jan 2023

Znalci idu podla tabuliek. Ale tie odhady sa aj tak lisia. Ale nie tak extremne ako volakedy. Uz viac prihliadaju na trhovu hodnotu, ako predtym. A realitaka, toho by som nebrala ako bernu mincu. Vela krat su fakt mimo. Budete asi potrebovat znalca, ktoreho (ale to iba hadam), urci sud.

kaktusik007
18. jan 2023

@liv1 urcite rozhodne sud ktoreho znalca....

ak to robil realitak, potom je hodnota 45 asi realna ak nie nadnesena..

tiezjedna
18. jan 2023

@dianka555 ja si ruky nešpiním, navyše nikoho nebijem, som mierumilovný človek 😉 Stačí, aby to dala právnikovi, ten si s tým poradí. To bola moja rada.

autor
18. jan 2023

@liv1 ďakujem ,uvidím ako má nasmeruje právnik ,až budem nútená,rada sa pozriem na link ,ktorý ste mi poslali,možno je treba pozrieť sa na nové začiatky

autor
18. jan 2023

@dianka555 😁 aj som sa pousmiala na odľahčenie situácie,ďakujem ,to by som nikdy neprijala 😉

bluka2
18. jan 2023

On chce asi 15k, lebo reálna hodnota domu je vyššia než 45k. Nedávno som v tých cenách pozerala, či sa dá niečo kúpiť na Slovensku, aj keby v Čiernej nad Tisou alebo hocikde, kde je najlacnejšie. Našlo mi to asi 3 domy v takom stave, že pochybujem, že v takom bývaš, proste takmer neobyvatelne, vyezeralo to ako na zbúranie alebo po polo vyhorení. Preto myslím, že podiel 15k je reálnejší než 9k a určite 6k je proste nič, čo môžeš navrhnúť raz ako keby “z recesie” alebo pre prípad, že by sa mu chcelo robiť charitu, ale tri krát, to už je fakt blbe. Ako na trhu, keď niečo stojí 100 navrhnúť 40… o 80 by sa ešte dalo hovoriť, ale 40 sa nenavrhuje proste.
Navrhni mu skôr niečo v štýle, 5000€ hneď a zvyšok splátkovým kalendárom, ak ten dom chceš. Ak sa s tebou ešte bude baviť. Alebo skúste predať a potom si kúpiš 1i. byt.

bluka2
18. jan 2023

Keď hľadáš v tých sumách, slovenské stránky vyhadzujú viac menej iba apartmány v Bulharsku už

marseillefan
19. jan 2023

Veď ak si chce tú pätinu domu nechať, tak nech si ju nechá... žiadaj od neho pätinu peňazí, ktoré si do nehnuteľnosti investovala, žiadaj spolupodieľanie sa na platbách za energie a podobne... Ak chcú nehnuteľnosť vlastniť, tak nech si to užijú do konca.. Pätina je nepredajná, nikomu ju nedokážu predať a zostanú im len a len starosti...

kaktusik007
19. jan 2023

@marseillefan 1/5 za energie by mohla ziadat, ak by tam nezila - takto je to dvojsecna zbran, on moze ziadat 1/5 z trhoveho najmu

kaktusik007
19. jan 2023

@marseillefan a energie samozrejme musi platit ona, kedze tam zije --- su to preukazatelne jej naklady

lujza123
19. jan 2023

S tým výživným ti verím, ja som si kedysi po rozchode podala žiadosť na súd a presne po 14 tich mesiacoch mi prišla odpoveď ze moju žiadosť evidujú 😂.. Ako za ten rok sme sa s ex aj dohodli medzi sebou.

Ak to u vás trvá 30 mesiacov tak to rýchlo podaj, nech budeš mat za tri roky peniaze. Co som počula že veľa takymto "špekulantom" co akože nepracujú dajú nakoniec platiť normálne výživné s tým ze si majú nájsť lepšiu pracu

Dom by som určite nepredávala, v dome je oveľa lacnejšie žitie aj viac priestoru ako v byte. A záhrada je bonus, keď máš ovocie, zeleninu pripadne nejake sliepky je to veľká pomoc

lubbi1
19. jan 2023

asi tak nejak, tiez by som sa vsetkymi sposobmi snazila, aby mi ten dom ostal. ale az pri takychto situaciach sa vlastne ukaze, ako to v rodine fakt funguje a ake medziludske vztahy tam vlastne panuju

karolinakr
19. jan 2023

@lujza123 urcite, len ona nema 6000- 9000 zaraba 500 ma 3 deti; to nenaspori i ked sa na hlavu postavi, nikto jej asi nepožičia a ked ju da na sud, i tak to bude musiet zaplatit, preto bolq uvaha predať dom
@lubbi1

nelly360
19. jan 2023

Treba si dať zvýšiť výživné veď to je minimum