Boj o majetok
Radšej pridávam príspevok anonymne,len sa chcem poradiť ,možno i vyžalovať,pred pár týždňami som sa navždy rozlúčila s mne veľmi blízkym človekom,mojim deduškom,ktorí bol veľmi cenným priateľom,rodičom ,starym rodičom v mojom živote i mojim deťom .Neviem vôbec spracovať tento odchod,vždy keď sa pozriem na jeho veci ,je mi do plaču,zažili sme toľko nádherný ch chvíľ,mal porozumenie pre moje šťastné u menej šťastné dni a vzdy mi rozumné poradil-takéhoto láskavého človeka stretnete možno raz za život.
No a ďalšia vec ,že krátko po jeho smrti sa začal boj o majetok,nie celá rodina len časť,väčšina mi za vďaku ,že som ho doopatrovala (robila by som to,i keby nič nemal) ,chcela darovať domcek v ktorom sme spolu žili,i preto ,že počas spoločného bývania som investovala do tejto nehnuteľnosti ,i preto,že keď som ostala po rozvode sama s deťmi,nemala som inú možnosť i jednak preto aby deduško dožil vo svojom a veľa veci pomohlo aj jemu,napríklad výmena kúrenia,mal len priecku na tuhé palivo,tzv latrínu sme vymenili za vnútorné wc vm.Dedko nenapísal dom len na mňa,chcel byť spravodlivý voči všetkým deťom avšak dúfal,že budú rozumný,nakoniec dom sa dedil celé pokolenia na toho kto doopatroval posledného člena,ktorý dožil v tomto dome.Avsak teraz s tým mám i problémy...nemala suma na vyplácanie a neberie sa ohľad na investície,vraj neboli potrebné,a nemám doklady ,na koľko veľa veci sme si robili svojpomocne s rodinou.
Prečo sa takto ľudia chovajú ?Je to bežný trend?
A po akej dobe ste spracovali odchod blízkeho človeka,mňa nebaví žiť,dní len prežívam ,snažím sa kvôli deťom ,ale v podstate nemám chuť na nič ....
ale toto je TVOJ problem ze za 3 deti mas vyzivne 100. Ved to je vysmech - a zaroven iba tvoj vyber partnera. ked na dom nemas, predaj ho a kup si byt. Ak rodinny dom stoji 45 tisic, neverim ze jednoizbovy byt za 36 tisic, co je tvoj podiel na dome, nekupis...
a ze dom je vacsi? nuz, musime zit v takom prostredi, na ake mame...
však ten ujo nemože pytať viac,ako bol dom ohodnoteny, ked sa mu nepáči, sud mu to urči alebo potvrdi, darmo si robi naroky - nechapem, čo chce zakony obchadzať alebo na zaklade čoho sa ti vyhraža či len muti vodu?
Jaj 15 tisic no.. tak to by bolo viac ako 9. Nuz tak tam uz len sudny znalec poriesi a proste je to bud alebo. Chapem ze si sa chcela postazovat a rozumiem ze si v zlozitej situacii. Ale ak sa ostatni vzdali svojho podielu a dom sa preda, budes si za to asi schopna kupit nejaku nehnutelnost. Takto ti poviem. Mozes sa hnevat. Ale mozes byt zaroven nesmierne vdacna, ze ostatni sa vzdali svojho podielu v prospech teba. To vela krat nebyva. Drzim palce, nech to nejako rozumne vyriesite. A teda.. 100 eur na 3 deti mesacne, to je vysmech 😔
@kaktusik007 nesie má za výber partnera ,keď predošlé informácie o tomto som nepísala,nevieš čo a ako,v tomto ...žiak to dopadlo ako to dopadlo
@autor hlavne si rozmysli ten sud-ak sa nedohodnete a pride k sudu a ten rozhodne ze ho mas vyplatit 15 000€ tak ho vyplatit bude muset ak nevyplatis dom ide do drazby…Aku ma teraz hodnotu ked si tam dala porobit veci(kolko € to bolo a vies to dokazat faktura atd.?)
Este by ma zaujimalo ako dlho si tam byvala ty?
ponukni mu adekvatnu sumu - co je tych 9 tisic.
oni sa mohli vyjadrit ze pod 15 nepojdu, avsak to by musel ten dom mat hodnotu 75 tisic co je blbost, kedze posudok je na 45....
a ano, ak sa nedohodnete ostava sud...... no ak chces byt v spore uspesna, musis mu navrhnut adekvatnu sumu.
ak na nu nemas ---- ine ako predat dom neostava.
a pamataj, ze aj sud moze rozhodnut o predaji, ak sa nedohodnete.... a to ty si ta, ktora nema kam ist byvat s tromi detmi
@karolinakr ono zalezi kto robi ten odhad. Je znalec a je znalec. Niektori realitaci maju nerealne predstavy a potom maju majitelia velke oci.. Zalezalo by nielen od odhadu, ale az realnej sumy ak by to vobec niekto chcel kupit. Takze to vyriesia len tak, ze bud sa dohodnu, alebo dom ponuknu na predaj…
teda vychadzam z toho ze 45 tisic je REALNA hodnota domu --- a nie znalec stylom sak dajte co najnizsie ako sa da...
@dianka555 áno starala
máš právnika? Pretože mi príde, že sama nemáš šancu sa zorientovať... Z toho, čo píšeš vôbec nie je jasné ako sa veci majú
ja ta nesudim za vyber partnera, iba som ti napisala ze minimalne vyzivne na deti je dosledok tvojho vyberu --/ co je logicke, ak by si si vybrala schopnejsieho , platil by viac.... rovnako dosledkom tvojho rozhodnutia je pocet deti ------ akoze toto su fakty, to ako si sa rozhodla v minulosti ma za nasledok ako zijes teraz. jasne ze to uz nezmenis, ale su to karty s ktorymi musis hrat partiu - tak to bolo myslene
@tiezjedna áno už mám dohodnuté stretnutie na budúci týždeň,len mne je nesmierne ľúto ,že to ide touto cestou,vôbec nehľadám charitu ani nič,avšak som z toho nešťastná ,že takmer všetci vidia ako sa veci majú,vedia ako sme mali vzťah s deduškom a zrovna ten jeden ,znepríjemňuje život nám ,čo chceme všetko poriešiť v kľude a tak aby sa dedko ako sa vraví neobracal v hrobe
@kaktusik007 presne. Predchádzajúci majitelia nášho domu sa nevedeli dohodnúť komu po rozvode ostane. Chceli ho obaja no nemali na vyplatenie toho druhého. Tak im súd prikázal predať ho a bolo vymaľované.
chcete to poriesit v klude ale dedicovi chcete vyplatit menej ako je hodnota jeho dedicskeho podielu
@kaktusik007 tak javil sa normálne ...počas niekoľkých rokov,nie som z troch ,čo si založí rodinu a potom tu vyplakava 😉...avšak asi chytil druhu pubertu či ako to nazvať a ťažko sa dokazuje príjem na čierno a príjem reálny
ale 100 eur na tri deti??????
@kaktusik007 máš triezvy pohľad na vec,skoro ako právnik ,bez ďalších pocitov...ostatní prišli,zaujímali sa,pomohli...a tento jeden čakal doma ,kedy dedko zavrie oči a čaká koľko mu pipne na ucet
Situáciu máš ťažkú, máš tri deti, nemáte kde bývať, starký vás prichýlil. Nie je to ľúto že a ani ti nie je hanba, že ďalší sú kvôli tebe ukrátení, ďalšie vnúčatá a deti tvojho starkeho sú ukrátené. Ako sa mohli o neho starať keď si sa tam napratala, žeby chodili do práce. Len ja som sa starala s vidinou majetku, len ja, len mne všetko patrí, ja si zaslúžim. Koľko mal starký dôchodok? 100 eur výživné, môj malý zárobok, no máš to ťažké, dobrák starký ti vypadol vhod.
@kaktusik007
3x 32,11 €
preto ti hovorím, že právnik je dobrá voľba... sú kroky, ktorými môže zvrátiť smer, ktorý to nabralo, ale to ti on určite vysvetlí.
@dianka555 zle píšeš,takto to nebolo ,ale že vôbec to takto nebolo,ja som dedka nijako nevyužívala,ba v predošlých príspevkoch som písala ,iné...ani som sa tam nenapratal,každý tam mohol ísť ,ale každý mal svoje ,je pravda ,mám momentálne nižší príjem ,ale po skúšobnej dobe sa to trošku spraví,prečo mi ešte aj ty nákladas?
Ale nevies ci robia prieky. Ak chce ist na sud, je presvedceny, ze jeho podiel je vyssi ako vami ponuknuta suma. A potom je to proste pochopitelne 🤷♀️. Ma na to rovnaky pravny narok ako ty. Ine ti neostava len sa zmierit. Naozaj. Sud rozhodne aku ma ta jeho cast sumu. Nesiel by do toho ak by nebol presvedceny, ze to co ste mu ponukli je velmi malo.
@dianka555 čítala si vôbec môj prvý príspevok,ze sa neviem vyrovnať z jeho odchodom lebo mi chýba ako človek a zároveň riešim toto ?Bože my sme už ozaj není ľudia ,ale moNo raz sa ocitnes v podobnej situácii alebo niekto koho budeš poznať a potom si spomen na môj prispevok
Tak o majetok sú bitky vždy. Podľa mňa by si si mala vážiť ze to 4 súrodenci darovali podiel a vyplatiť treba len jedného. Mat obývateľný dom za 9000 je luxus.... Proste veci nejdu vždy hladko, vždy tam je nejaký zadrhel.
9000 ti banka pozicia, minimálna mzda je predsa 570 €, minimálne výživné 35 x 3 =105 (keď sa chceš súdiť radšej podaj návrh na zvýšenie) prídavky 100 eur... Takmer 800 eur z toho pôžičku môžeš splácať
Toho pravnika použi na muža skrz vyživne...32,11 najedno decko pri dnešnych cenach? to akoby ti dal 3.50..Na SK je možne všetko