Bojím sa
Baby viem že tu bolo veľa diskusii , naozaj občas pozriem co je na koníku nového , aj keď len občas..
Ale je pravda že sa veľmi začínam báť, nedostatku plynu, veľkých nedoplatkov ,cien v obchodoch..
Začínam mať pomaly mdloby z toho, sme mladá rodina , maličké deti ktoré chodia do škôlky , chodíme do práce obaja , pracujeme ...
Môj muž zarába dobre , avšak pre tie veci s plynom a všetkým hrozí že budú prepúšťať,alebo úplne zatvoria , taktiež u nás klesli objednávky tovaru a máme redukcie (znamená že nám veľa krát dajú voľno aj na 2-4dni..)
Proste ľudia sa boja objednávať ,keďže nevedia čo bude, samozrejme chápem , veď mám v hlave to isté ale či to nie je otázka času a začiatok konca a začnú redukovať aj nás..
Aj nedoplatky ,kade počúvam ,tade počúvam každému chodia vysoké nedoplatky..my máme zápnutu telku dosť , práčka ide takmer denne, veď 2 malé deti , aj umývačka ide veľa ,tak čakám a čakám na sek ...kurime s plynom
Nežijeme si zle , máme na stravu ,na oblečenie ,aj topánky mám za čo deťom kúpiť ale...všetko sa tak otriasa v základoch že , aj televízne noviny sa bojím zapnúť .áno bojim sa čo bude, pretoze aj keď mi je relatívne dobre ,ktovie čo to bude o pár mesiacov
@salamistka tak to máte pravdu fakt niektorý ľudia kupujú aj to čo treba nepotrebujú.zbytocnosti sú k ničomu mi zas s priateľom kupujeme nutné veci nemusíme mať milióny mňa učila babka na skromný život mňa vychovala babka od mala aj s dedkom
@valeria_h vidím, že reaguješ na môj komentár, no ušla ti myšlienka. Mať tv a mobil nie je “nad pomery”. Kvalitné topánky, oblečenie atď nie je “nad pomery”. Hovorím o ekonomických rozhodnutiach slovače, lebo nie je telefón ako telefón a my chceme predsa Iphone, telky aspoň 2 do domácnosti a uhlopriečka pod 55 palcov je neprípustná. Oblečenie je kvalitné aj keď nie je značkové, to síce vieme ale chceme sa predsa ukázať.
Ak sa nám dvihnú iné náklady, uvedomíme si, že obmedziť sa v niektorých veciach nie je problém a “nebolí to”. Lebo je to nepodstatné.
Možno teraz chápeš, čo som tým myslela. Neviem, koľko máš rokov ani či vieš, v akej dobe rástli napr. naši rodičia. Skús sa ich spýtať, oni ti povedia, či žijeme v blahobyte alebo nie. Vedia to porovnať, my mladší nie.
"Už niekoľko týždňov v správach pravidelne počúvame, že pekári prestanú piecť chlieb, lebo bude taký drahý, že ho ľudia nebudú ani kupovať.
Pestovatelia jabĺk nechcú ani zberať svoju úrodu, lebo ich náklady sú vysoké, jablká sú preto drahé a nikto ich nekúpi. Producenti bravčového mäsa avizujú, že zastavia chov ošípaných, lebo ceny tohto mäsa budú neúnosné a obchody si radšej dovezú lacnejšie mäso spoza hraníc.
Veľké firmy už začínajú zatvárať prevádzky a mnohé firmy ohlasujú, že budú vo veľkom prepúšťať.....
pokračovanie: https://www.postoj.sk/114800/krajina-dezolatov-...

@stanulienkat ale ved ja viem že len počula ale v podstate všetky info sú len čo sme počuli. Intelektuálov čo robia rešerše na témy je malo takže, niečo na tom predsa musí byt inak by to nebolo na MP, no nie?😉