Bola moja reakcia oprávnená?
Ahojte baby, celkom ma zaujíma váš názor.. dnes sme sa pochytili s mamou, teda skôr som sa ja urazila... v skratke. Môj brat má malé bábätko a bývajú mimo sk.. boli sme u mamy na návšteve (ja a deti) a pytam sa mamy či jej neposlal nejaku novu foto.. tak mi vravi že neviem, pozri sa.. tak som si pozrela v jej konverzácii a našla som tam zrovna rozhovor o mne, nečítala by som to, keby tam nevidím svoje meno.. brat jej písal, že musia ešte vyvarit dudlik a mama mu odpísala že nedavajte mu dudlik, že ja som sestrou sme nemali, keď sme boli male a potom tam bola správa, že to len Martina (ja) dala, lebo chcela mať pokoj od detí ... Urazilo ma to a veľmi, mám synčeka, ktorý mal do troch rokov dudlik, ale len na spánok a zo dňa na deň sa ho zbavil a teraz mám malé ročne dvojičky.. tak som jej povedala že ďakujem že ma takto pekne ohovárajú poza môj chrbát.. pritom jej vždy všetko pomôžem, vybavím, dnes som jej doniesla upečený perník.. ale vždy to tak bolo, brat bol jej miláčik 🙄🥴 mrzí ma to veľmi, odišla som nasrata na ňu aj na brata...
Nie si neschopáčka. Chápem, že sa ťa to dotklo. Máš malé deti, dávaš im čo najviac a potom ťa niekto označí ako niekoho, kto má na háku. Moja mama má tiež takýchto hlášok, roky som vždy vybuchla. Teraz jedným uchom dnu a druhým von. Ver sama sebe, ty vieš, že robíš pre svoje deti to naj. A čo si myslia druhí, hoc aj mama si nepripúšťaj. Inak, ja som prvé dve mala s cumlikmi, tretí nechce. Keby chcel hneď mu ho dám,pretože teraz som chodiaci cumel ja. A k tým strašne pokazeným zubom, tak tá prvá cmuľda má 10 rokov a ešte nemala kaz. A druhá rada, nikdy nepíš o názor na MK, tu sa o sebe podozvedáš také veci, že tvoja mama sa so svojou hláškou môže strčiť.
Tri deti v tak krátkom čase...., nech sa každý stará o svoje. Urobila si to čo si v danej chvíli považovala za správne. Mňa by sa to tiež dotklo. Iné je ak dieťa cumel nechce a niekto mu ho "nasilu" núti, aby mal "pokoj".
@mrkvicka060 dáva ten cumlík aby mala "pokoj"? Dáva. Je to jej vec. Takže by ju to uraziť nemalo, keďze to je pravda. Ci načo sa dávajú deťom cumlíky? Aj ja som dala. Dieťa spokojne, ja spokojná. A mohlo mi byť jedno, čo o mne hovoria
Ako urobili z teba v podstate matku, ktorá urobí takú vec, že dá malému dudel a to len z dôvodu, aby mala do detí pokoj - komu by toto neprišlo ako urážka?
Ohovaranie? To urcite nie je ohovaranie. Podla mojho nazoru, si sa Urazila uplne neopravnene.
Myslím si, že keď sa bratova manželka rozhodne, že ten dudlík vyvaria a bábätku dajú, tak ju nezastaví ani svokrin názor, že len chce mať od dieťaťa pokoj. A brat sa prispôsobí manželke, nie matke, tomu ver.
Iste, viem že ťa tá hláška zabolela, ale neber si ju vôbec k srdcu. Môžeš mamke povedať, že ty vieš, že pre dieťa je lepšia milujúca náruč než dudlík. Ale pri dvojičkách je to jednoducho tak, že často jeden pár pár rúk chýba a keď nepríde pomôcť babička, musí dieťatku stačiť aj dudlík.
Tak trojročné dieťa a cumel ? Veď dobre napísala
Nemáš čítať cudzie konverzácie.
A preco si davala detom dudlik? Lebo ja preto aby som mala pokoj 😁 ...a aj deti sa pekne ukludnili.
A podla mna aj brat so svagrinou chcu mat pokoj, ved na to ten dudlik je 😊
@syslik81 ale ja som nič zlé neurobila, aby niekto mohol o mne napísať že dám decku cumel aby som mala pokoj... Rozumiete vôbec vy mne? Ja o voze, vy o koze.. mňa neurazilo že napísala že som im dala cumel, ano dala som.. ale to že napisala, že chcem mať od detí pokoj.. lebo pokoj si predstavujem tak, že dám decku dudel, zapnem telku, a prepáčením naňho je..m a som.na mobile... Alebo fajčím alebo niečo.. a tak to nie je, fakt sa celý deň nezastavim a bolia ma aj tieto odpovede žien a veľmi, cítim sa naozaj ako totálne neschopná matka, a ešte aj vzťahovačná.. ale od mamy to bolí a veľmi, mohla mi to povedať do očí, čo si myslí, nech viem na čom som..neviem či to pochopíte správne ale je to jedno vlastne.. som len ďalšia mama do ktorej si môžu kopnúť ženy na fóre.. zajtra prebolí
Aké ste všetky zrazu tolerantné, keby toto napísala nejaká svokra, to by sa tu zomlela riadna vojna 😀
Nemusis nikomu vysvetlovat preco si dala cumel, ty si mama a robis najlepsie co vies. Od mamy to nebolo ohovaranie, len taka blba poznamka, ktora by aj mna dala do vyvrtky (no ja som samonasieraci typ 😁) . Ale nehnevala by som sa na to dlho. Ako sa poznam obcas by som mala sarkasricky, ale vtipne mierenu poznamku do buducna ohladom ze chces mat pokoj od deti 😁
To som nevedela, že davanim cumlika chceme mať od deti pokoj 😧 to už aj to je zakázané ? 🤣
Podľa mňa to mohla teda napísať inak ako to, že si chcela mať pokoj-bolo to trápne .
Bežne sa deťom dávajú cumlíky.
Mna by sa to dotklo tiez. 🤷
@autorka ja dám aj dudel, aj fľašu s UM, aj mobil a hocičo iné, lebo naozaj niekedy chcem mať pokoj! a čo akože? nie sme stroje, sme mamy ❤️
@bilberryday lepsie je nastrcit prsnik kazdu sekundu ako lizatko😂
Necitala som vsetky komentare, ale cumlik sa dava preto, aby sa dieta citilo lepsie, ukludnilo sa...a nie, aby mal rodic pokoj 🤦♀️ su babatka, ktore su nervoznejsie a proste ten cumlik im pomaha. Autorka, rozumiem Ti..vobec to neries...ty vies najlepsie, co je dobre pre svoje deti ❤️
Áno, reagovala si prehnane A druhý krát necitaj cudzie konverzacie
Aj ja by som reagovala ako ty. Síce nemám dvojičky no jeden uplakanec mi stačil na to aby som mu dala dudlik a nie preto aby som sa ho zbavila,ale aby som sa nezrutila😂. Mamina by nemala jedno dieťa pred druhým zhadzovať. Vždy je naj ten čo je ďalej ako ten čo sa stará. Myslím že brat bol v tom nevinne.
Aj mna by to zabolelo. Nie to ze povedala ze len ja som dala cumlik ale pre poznamku, ze chcem mat od decka pokoj. Moje mali cumliky a venovala som im kazdu sekundu. Dnes mamky davaju detom tablety a telefony - ked chcu mat pokoj nie cumliky🤣
Ja si myslim, ze tu vacsina zien nepochopila, ze o dudel tu vobec nejde. Dovolim si povedat, ze keby ta poznamka prisla od kohokolvek ineho, autorka by to nemala ani v pate, pripadne by len pokrutila hlavou. Lenze mamu ma(mala) za cloveka, s ktorym vyborne vychadza, maju blizky vztah a navzajom si doveruju. Od blizkeho cloveka automaticky vsetci cakame, ze ako my chranime ich (pred utokmi zvonku, vratane negativneho rozpravania o nasej osobe) budu aj oni nas, to je predsa prirodzene. Je to prejav spolocenskej povahy cloveka ako zivocicha a skvely evolucny produkt. V tomto pripade sa autorka dozvedela info, ze nie len ze tento jej blizky clovek ju neochranil, ale sam mal o nej negativnu pripomienku. Navyse sa domnievam, ze autorkina mama nikdy ani len otvorene nespomenula, ze by si cosi take myslela, preto sa pridava este prekvapenie a pocit, ze ich vztah nikdy nebol zalozeny na uprimnych citoch z druhej strany(zatial co autorka sa uprimne snazila dat do toho vztahu vela). Cize kym vy sa tu navazate do autorky, ze je urazliva, ona preziva stratu blizkeho vztahu, o ktorom si myslela,ze ho ma a ako sa ukazalo tudle tudle...
Niekedy si fakt myslim, ze si sem zeny chodia iba aby si honili ego a pri tych extatickych pocitoch z pacikov na ich komentari stracaju aj posledne zvysky empatie...
Vsetky u nas mali do troch rokov dudlik. Potom sa im vzal a zabudli. Resp. sami odmietli dalej pouzivat.
Okrem jedneho. To dudlik ani za svet. Okamzite bol vypluty. A spokojne spalo bez neho… asi tyzden… az kym nezistilo, ze ma palcek…
No a ten mu nevezmes, aby sa oducilo. Nepomahalo nic. Tiez s tym prestalo samo (asi) az v troch rokoch. Ale teraz nosime strojcek, lebo palcek celu sanku aj celust jemne automaticky deformuje, kdezto dudliky su dnes uz tvarovane. Ostatne potomstvo problem nema.
A ked si vsimnes, ze niekto pri vyraznejsich spoluhlaskach (casto sykavky) zvlastne zdvihne na jednej strane peru viac (vyssie) nez na druhej, tak je takmer iste, ze cmulal palec.
Dudlik nie je podla mna ziadna tragedia. Radsej nech cmula ten, ako palec.
Ja ti úplne rozumiem. Aj mna by sa to dotklo. Nejde tak o cumel ako o tie slova. A aj keby išlo o cumlik tak Tie premúdrelé čo vždy musia byt lepšie ako ostatne budú písať, že jasne že si chcela pokoj. Za a) nie každá vie čo je to mat babatko, ktoré stále place a dali by ste aj posledné, aby bolo spokojnejšie a netrápilo sa a za b) dovolím si tvrdiť že ani polovica tých takto komentujucich nemá a nevychovávala dvojicky to by ste boli prekvapené aký to vie byt zahul a o to viac sú tie slova babky nevhodne, keďže aj ona musí vidieť že dcéra s tromi deťmi a ročnými dvojičkami musí makať nonstop a isto si neuživí žiadny pokoj.

ospravedlnit sa lebo sa patri je ine ako ospravedlnit sa preto,ze si si naozaj uvedomila kde si spravila chybu-precitaj si ako si to napisala .. a mozno pochopis ...