Bola moja reakcia oprávnená?
Ahojte baby, celkom ma zaujíma váš názor.. dnes sme sa pochytili s mamou, teda skôr som sa ja urazila... v skratke. Môj brat má malé bábätko a bývajú mimo sk.. boli sme u mamy na návšteve (ja a deti) a pytam sa mamy či jej neposlal nejaku novu foto.. tak mi vravi že neviem, pozri sa.. tak som si pozrela v jej konverzácii a našla som tam zrovna rozhovor o mne, nečítala by som to, keby tam nevidím svoje meno.. brat jej písal, že musia ešte vyvarit dudlik a mama mu odpísala že nedavajte mu dudlik, že ja som sestrou sme nemali, keď sme boli male a potom tam bola správa, že to len Martina (ja) dala, lebo chcela mať pokoj od detí ... Urazilo ma to a veľmi, mám synčeka, ktorý mal do troch rokov dudlik, ale len na spánok a zo dňa na deň sa ho zbavil a teraz mám malé ročne dvojičky.. tak som jej povedala že ďakujem že ma takto pekne ohovárajú poza môj chrbát.. pritom jej vždy všetko pomôžem, vybavím, dnes som jej doniesla upečený perník.. ale vždy to tak bolo, brat bol jej miláčik 🙄🥴 mrzí ma to veľmi, odišla som nasrata na ňu aj na brata...
@kristinapetronela veď mu ten cumel
Nedala v troch rokoch 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Bože ženy koľko protivnosti vo vás je. To je fuj a nie ten cumlik.
Ta poznamka bola maximalne sprosta a od matky dvojnasobne. A ano, urazila by ma. Mama by mala odo mna svoju "vtipnu" poznamku este dlho na tanieri. Moje deti mali cumel. A ano, mali ho preto, lebo som im odmietala robit cumel ja. Uplne v pohode, ak sa to niekomu nepaci. Ale od rodiny ocakavam, ze pripadne pripomienky povedia mne a nie ze ich budu riesit medzi sebou za mojim chrbtom.
@vroni asi tak. Cumel je náhrada za prsník, keďže deti (obzvlášť malé bábätká) majú silný sací reflex. Tak buď im bude robiť cumlík žena so svojimi prsiami (ďakujem, neprosím, ale tak ženám na prvej strane to asi vyhovuje) alebo dieťa dostane cumlík (ak ho neodmietne). Cumlík nie je o tom, že sa chcú ženy zbaviť dieťaťa a mať od neho pokoj, jednoducho mu pomáha upokojiť sa (tak ako deťom pomáha upokojiť sa na prsníku). A tiež mi tá poznámka od vlastnej matky príde úplne cez čiaru, čudujem sa, že to tu príde toľkým ženám ok.
myslim ze to bola od tvojej matky podpasovka
toto je modrykonik neber zakomplexovane slovenky co jedine vzdelanie ziskali na facebooku alebo v novom case vazne. Tvoja matka medzi riadkami kritizovala tvoju vychovu, teba ako matku a ohovarla ta pred tvojim bratom, mna by toto velmi bolelo.
Myslim ze prehanas. Nebolo to nic strasne. Neohovarali ta. Jasne ze je lepsie ked dieta cumlik vobec nema a stastni to rodicia ktori ho nemuseli pouzit. Tak to mozno tvoja mama myslela.
Ja sa spýtam takto .
Ty si nikdy o nikom nenapísala niečo, že keby si to prečíta tak ho srdce zaboli?
Určite si napísala ..."ohovarala" ...áno, je to iné, lebo je to tvoja mama a brat ktorí si myslia ( a možno nie) že si lenivá a chces mať od detí pokoj...lenže je to vytrhnuté z kontextu. Nevieš v akej nálade viedli písanie ..ranilo ťa, že najbližší si o tebe toto myslia.
Lenže aj ty si určite nieco nepekné myslíš o mame a možno si o tom písala, rozprávala kamoske, či mužovi ( že brat je jej miláčik)...buď veľkorysá a odpusť mame. Je to tiez len človek čo robí chyby.
Každý z nás má občas zlé myšlienky o iných ...sú neobjektívne a niekedy možno aj áno...sme ľudia hriesni.
Povedz mame ako tá to ranilo ..kľudne jej vylej svoje pocity. Ale nedrž v sebe zlosť.
My ľudia si musíme odpúšťať. Tobôž rodina
Možno keď sebe nastavis zrkadlo, že tiež nie si na 100 per. len milá, príjemná a tiež dokážeš iných ranit ľahšie odpustis aj mame.
To je tak, keď niekto číta cudzie konverzácie. Poučenie - čo oči nevidia, srdce nebolí.
Čo sa týka cumla - mali obe moje deti, presne aby som mala pokoj od revania. Niekomu nevadí, keď dieťa vkuse reve, alebo mu robia z prsníka cumel, mne vadí aj 1. aj 2. , cumel to našťastie vyriešil a nikdy som sa koli tomu necítila previnilo. V istom veku sme cumel vyhodili a bolo, žiadne deformované zuby a sploštené palce ako pri deťoch čo si cumlajú prsty.
No urcitym sposobom mama bratovi povedala ze si leniva, pohodlna mama, ktorej je vlastne pohodlie prednejsie ako deti. Len preto ze ty si sa neobetovala tak ako ona a neurobila si zo seba chodiaci cumel, tak si pohodlna.
Povedala to tebe niekedy takto otvorene aby si nedavala cumel detom ze ma dojem ze im ho davas len preto aby si mal od nich pokoj? Ak nie, tak by ma to nesmierne nahnevalo. Lebo nema odvahu ti povedat co si mysli ale poza chrbat jej to ide.
Mna by sa ta poznámka tiež veľmi dotkla. Najmä od matky. A bola by som zvedava na bratovi dieťa, či mu budú rodičia dávať cumel ,,aby mali pokoj”, alebo nie.
Neviem koľko máš rokov, ale ja keď som bola mladšia tiež sa ma dotkli poznámky akéhokoľvek typu. Aby sa človek cez takéto prkotiny preniesol musí dozriet. Áno prepáč prkotiny. Dnes sa nad tým pousmejem, a poviem si jezisi keby sme na svete mali len takéto problémy. Slovo bolo povedané, napísané, späť sa to vziať nedá a je na tebe ako to spracuješ. Reakcia je zbytočne prehnaná. Ubližujes svojmu zdraviu zbytočným vrtanim sa v tom, urazanim, premýšľanim nad tým. Akože načo. Prejdi to a choď ďalej. Časom to tak aj tak musíš spraviť. Určite sa nebudeš hnevať na mamu do konca života za takú nepodstatnu poznámku. Dôležité je, že ty, tvoj manžel, aj tvoje deti viete ako sa o ne staráš, aký máte vzťah. Co si myslia iní, ti môže byť vonkoncom jedno. Je to ich problém, nie tvoj. Ty vieš ako to naozaj je a to by malo byt pre teba to najdôležitejšie.
@lentak1223 co sa tych zubov tyka, cumel nesposobuje kazivost zubov ale meni tvar chrupu predovsetkym u deti co ho maju dlhodobo nad 3 roky, hod si do googlu chrup dietata s cumlom a bez….
@sisaka keby si to neprečítam, tak žijem v nevedomosti, takto je to lepšie, aspoň viem, na čom som u mamy, aj keď to dosť zabolelo 🤷🏽♀️ neznášam pokrytectvo
@apolka77 na mamu ani na nikoho blízkeho som sa nikdy nevyjadrila zle v ničom, a to odprisaham... Kľudne by si mohol každý člen rodiny pozrieť všetko čo som kedy napísala/povedala, naozaj.. a na mamu obzvlášť. Ja si ju vážim a to veľmi, ale keď ma dokáže takto zhodiť, tak z jej strany to zjavne také nie je. A to ma mrzí najviac, no čo už.
Si veľmi nahnevaná, urazená.
Prečítaj si ešte raz
@1fifinka1 čo píše. Súhlasím s ňou do bodky. Koľko máš rokov? Časom zistis že je to prkotina, keď dozries.
Teraz čo? o mame zmenis názor na základe jednej vety ktorá sa tá dotkla? Teraz všetko pekne a dobre zahodis do koša? Nebuď hlupa.
Porozpravaj sa s ňou o tom.
Keď si mamu vážis ako píšeš musí to mať dôvod a je to dobrá žena. Tu poznámku vôbec nemusela myslieť až tak vážne. Možno si ju už ani nepamätá.
Tvoja hodnota nezávisí od toho čo o tebe druhý napíšu.
Hovoris že nikdy si o mame nehovorila nenapísala nič zle....dobre, ale ani si si nikdy nič zle nepomyslela? Nikdy neprebehla nejaká škaredá myšlienka na mamu, brata, muža, kamarátku? Určite áno....nie si predsa svätá..tomu by si ani sama neverila, že si nikdy nikomu neublížila. Možno len o tom nevieš.
Zahod ego, pýchu , hrdosť...naši rodičia sú tak isto len z mäsa a kostí...sú to dospelé deti, tiež malicherné ktoré robia chyby...chápem, že ťa jej slová zranili ( povedz jej to) ale nezacykly sa na tejto vete. Roky utekajú raz aj ty budeš mať vnúčence ...tvoj rozum už nebude taký ako teraz...
Trápi ťa že mama s bratom si myslia že si lenivá...ale čo si myslia nemôže byť tvoja starosť. Ty vieš čo všetko robíš ani obhajovať sa netreba pred nikým...keby si ten dudel aj dávala aby si mala pokoj je to len tvoja vec...preto skús sa povzniesť a uvedomiť si že je to v skutočnosti prkotina...zabolelo, dobre otras sa a chod ďalej...ak ti to pomôže ako som viac x napísala povedz o svojich pocitoch mame. Nedus to v sebe. Ale iba raz nesparaj sa v Tom teraz mesiace či roky. Lebo keď mama už nebude určite budeš ľutovať všetkom čas čo si sa na ňu hnevala.
@nickpick Tak dlhodobo a nad 3 roky. Ja som po roku cumeľ používala už len pri zaspávaní a na dlhé cesty autom. Myslím, že žiadna normálne rozmýšľajúca mamina nenechá cumeľ v puse celé dni. Inak ja som vraj dudlala do 6 rokov, lebo kým som mala mladších súrodencov, tak som im tie cumle brala. A úsmev mám pekný🙂Ale v tomto prípade nejde o účinky cumlíka, tak hádam to autorka ustojí.
ja nechápem len jedno - prečo si si to s mamou hneď nevydiskutovala? To by malo oveľa lepší a rýchlejší účinok než diskusia na MK
Nie si neschopacka a nemusíš sa jej ospravedlňovať, len to baby napísali svoj názor, zato sa nehnevaj. A s mamou treba hodiť reč, že prečo to napísala, že sa tá to dotklo.
Mám 3 deti, všetky mali dudel do +-2 rokov. Upokojilo ich to pri tom množstve zdravotných problémov a plaču bol dudlík to najmenej na upokojenie. Sami ho zahodili do koša, jednému sa doslova stratil cez víkend tak iná možnosť ani nebola len vydržať večer a zuba majú tiež krásne rovné.
Fúha,to už ani cumlik nedať deťom,lebo budem lenivá.Ja žasnem, moje bez neho revali donekonečna, no toto by ma nenapadlo,čo možno druhý o mne hovorili.
@autorka ja by som to na tvojom mieste nebrala tragicky 😉. Mame 2 deti. Obe od narodenia odmietali cumel. Dceru sa mi po vyskusani roznych typov cumlikov nakoniec podarilo presvedcit. U syna nepomohlo nic, ten je od narodenia tvrdohlavy 🤣. Syn bol ale aj pokojne babatko, tam sme ro zvladli aj bez cumla. Dcerka mala koliky a bola dost placliva, tam cumlik pomohol a vobec sa za to nehanbim. A je mi fuk, kto si o tom co myslel a hovoril.
Zamrzelo by ma to, ale nechala by som to tak. Treba sa stotožniť s tým, že sú to tvoje deti, každé dieťa je iné a každý mame svoje predstavy o výchove atd. Každý si môže povedať, čo chce. Slova sa iba tak silne, ako si ich pripustíme. Poďakuj bohu za krasne a zdravé deti a ostatne ulož do šuflíka “nepodstatné”😀