icon

Bola som zneužívaná

27. máj 2021

Ahojte pise sa mi to tazko no uz roky v sebe nosim tento problem. Ked som bola mala mala som tak 5 rokov chodil k nam mamin brat. Oni si mysleli ze sa asi hrame alebo nieco. No on mi robil tam dole s jazykom chodil skoro kazdy den. Ja som nevedela vtedy co robi. No nebolo mi to prijemne vzdy ked prisiel som si musela dat dole nohavice. Stale som vravela ze uz nechcem ze uz dost a on vzdy ze este trochu este trochu. Alebo si dal dole nohavice a dal ma na seba sadnut a ze a yvsom ho chytila a neboj sa chyt ho. Tazko sa mi to pise roky to v sebe dusim. Nikomu som to nikdy nepovedala vzdy ked ho vidim si nato spomeniem on asi mysli ze si nato nepamatam no ja si to pamatam vsetko :( niekedy mi to pride na rozum ked sa milujeme s mojim manzelom a musim sa premahat. Chodim ku psychiatricke kvoli inym veciam ale toto som ani jej nepovedala. Chcem ist na spoved a povedat to knazovi aby ma niekto vypocul. Ako nato zabudnut alebo to vytesnit ja uz nato nechcem mysliet :(

taskataska
Odpoveď bola odstránená
jeliz59
27. máj 2021

Ak je tato téma tema reálna je mi to ľúto veľmi .....treba určite treba odbornú pomoc a toho uchyla no akože von s pravdou nech každý vie aký je netvor zver aby už nikdy neublizil nikomu nech sa ho ľudia držia čo najďalej a doslova ho odpisu taký človek si nezaslúži nič rodinu kamarátov nič .....ten kto toto urobí dietatu utyrat ho pedofila....
ale ak sa len niekto nudi tak je to humus!!!!!!lzakladat a vymýšľať takú temu perverznu lebo toto sa realne deje vo svete a je to tragédia aj pre dospelého cloveka nie úbohé nevinne dieta

elizabet173
28. máj 2021

@taskataska päť ročné decko už nie je zase také malé, aby ostávalo v prítomnosti človeka, s ktorým mu nie je príjemne, ktorý robí to, čo sa mu nepáči, ak môže zísť dolu k rodičom. Chápem aj to, že jej bránil ísť za rodičmi, ale prečo s ním zostávala sama druhý, tretí...dvadsiaty štvrtý krát? Päťročné dieťa nie je dvojročné, ktorému stud veľa nehovorí, takže mu je jasné, že to, čo s ním robí ujo, nie je správne. Viem, že sa takéto svinstvá a ešte aj oveľa horšie dejú a ja by som za to dávala bez milosti doživotie, pretože tie deti majú tiež traumu často doživotne, len tuto mi to príde dosť nepravdepodobné.

autor
28. máj 2021

@elizabet173 ja neviem teraz uz povedat preco som ostavala ale viem ze sa mi tato hra nepacila a vedela som ze ked prisiel ze zas si musim dat dole gate a preckat to kym sa "dohrame" neviem preco som to nepovedala mamke ako som uvazovala vtedy proste ako dieta som nevedela co robi a co to znamena az neskor ked som bola starsia mi to doslo. Neviem co viac mam povedat k tomu aby ste mi verili. Kazdopadne to budem riesit s psychiatrickou a s knazom. Uz nebudem reagovat lebo nechcem dokazovat svoju pravdu. Dakujem aj tak vsetkym co mi nqpisali a vypoculi si ma

beronsche
28. máj 2021

@oli18 vies velmi malo o spravani sa obeti sexualneho zneuzivania, ked toto napises. drviva (!) vacsina deti to bud nepovie nikomu vobec, alebo az po rokoch!
@elizabet173 zeny, toto co robite je viktimovanie obete, nedovera, lebo "mne sa to nezda.."
nerobte to, uz nikdy.. lebo ak to pravda je, mozete velmi, velmi uskodit. a ak nahodou nie je, co tym ziskate?

autor
28. máj 2021

@beronsche dakujem za pochopenie

beronsche
28. máj 2021

neobhajuj sa, nemusis sa tu nikomu zodpovedat, najma nie anonymnym uzivatelkam..
inak toto je presne dovod, preco taketo zverstva prechadzaju, pretoze je to az neuveritelne, ze by to mohol niekto takto "nadrzovku" robit, bez strachu z odhalenia. pretoze nam to pride tak neuveritelne, ze nas mozog to vyhodnoti ako nepravdu..
hlavne si zapamataj, ze ty za NIC NEMOZES! nebola a nie je to tvoja vina! urcite sa porozpravaj s psychologom
drzim ti velmi palce, aby minulost uz zostala v minulosti!

ludka1402
28. máj 2021

Presne @beronsche.
Prvou velkou ulavou je, ak ti niekto vobec uveri.
Inac k tomu knazovi. Moze to byt ten uplne najlepsi a najempatickejsi clovek na svete, ale ak sa pred tym s niecim podobnym nestretol (nemyslim osobne) tak pri najlepsej voli nebude vediet zareagovat lebo to bude musiet sam spracovat. Ale urcite to skus, len som ti chcela povedat, aby si bolo pripravena aj na takuto reakciu. Ze tomu nebude najprv moct uverit.

podmostom
28. máj 2021

@elizabet173 vlani to myslim bolo medializovane, dievca zneuzival veduci v tabore. Ona mala 13! Aj v tomto veku dieta moze dospelemu alebo skoro dospelemu slepo doverovat a velakrat sa nedokaze branit. Prave kvoli tomu som ja osobne za sexualnu vychovu, aby dieta vedelo vyhodnotit co este ano a co uz nie. U nas je to stale velakrat tabu, rodicia o takych veciach nehovoria a deti potom velakrat nevedia co sa to s nimi deje a ani nevedia na koho sa obratit keby uz aj chceli. a 5-rocne? ved to je skolkarka malinka. co uz ta mohla vediet? To ten dospely ma mat rozum. Dotycny by z toho vysiel nakoniec asi dobre, mozno s nejakou podmienkou, ak cely zas pri tom nebol plnolety. Inak ak uz bol dospely, mal by ist taky clovek do vazenia a na liecenie, lebo, bohuzial, mohol to zopakovat v zivote viackrat aj inym detom☹
Mne sa moja znama zdvoverila po 50ke, ze ju v puberte zneuzivali, cely zivot to nikomu nepovedala, ani odbornikom, ktory ju neskor liecili kvoli psychickym problemom. Podla mna je to ale dobre povedat, lebo oni ti psychologovia vedia poskytnut vhodnu liecbu, presne zameranu na to, aby sa clovek dostal z takejto hroznej traumy.

juliet86
28. máj 2021

pomocobetiam.sk vygugli poradna alexis. nech ta nasmeruju na bezplatnu psychologicku pomoc. ak sa ti da zdover sa psychiatricke. alebo jej to napis ako mejl/list ak to nevies vyslovit alebo jej posli link na tuto diskusiu. ak aj mas ine psychicke problemy je vysoka pravdepodobnost ze suvisia so zneuzivanim a ze vznikli z neho... silno na teba myslim. uz to ze si napisala srm je krokom k uzdraveniu. ak doverujes knazovi oovedz mu to. stava sa to zial casto. napr pripad katarina danova. chapem ze na policiu ist asi twraz nechces ale mas plne pravo nestretavat sa niksy s pachatelom aj bez vysveylovania udania dovodu. myslim na teba. ja ti radim dlhodobu psycholigicku terapiu ktore pomoze zhojit rany na tvojej detskej dusi.

petrao2
28. máj 2021

Znama si osvojila deti z domova
Mali rodicov ale nemali zaujem ani rodina
Ked si ich osvojila teta sudne sa do toho zaplietli stari rodicia a tak musela deri davat kazde 2 tyzdne k nim na vikend
Dievca malo 9 rokov stale prisla vystresovana a pomocovala sa
Tak po vsetkych vysetreniach ju zobrali k psychologicke ktora prisla nato ze dedo a vlastny brat ju sexualne zneuzivaju 🥺🥺
Jej brat jej to robil aj u znamej doma ale nikto o tom nevedel (mala 6 rokov ked to zacalo) lebo brat ju zmanipuloval
Dnes je z nej rouzumna mlada slecna ktora sa z traumy vyrozpravala
Nevravim ze zabudla a ze je uplne ok
Ale vie sa popasovat s problemami
Aj ty sa zdover psychologicke muzovi vyspovedaj sa a rieste to sudom
Je vela pripadov ked bol vynnik odsudeny az po rokoch
Drzim palce

autor
28. máj 2021

Vsetkym vam naozaj velmi dakujem dodali ste mi odvahu riesit to

kiwi3
28. máj 2021

nechapem, ci som si len nevsimla, ale ze tu nikto nepise nic o tom chlapovi...??! kurnik, by som ho hned udala, on dobre vedel, co robi a mohol to robit aj dalsim. viem, ze nie su po takej dlhej dobe uz jasne dokazy, ale mozno by sa k tomu trestnemu niekto pridal. a nie som za nasilie, ale urcite by som to minimalne povedala niekomu, kto by ho poriadne pretiahol po krizoch. nemohol by ani ceknut, lebo by sa to cele prevalilo. fakt nenavidim, ked niekto zneuziva deti.

kiwi3
28. máj 2021

@podmostom to je inak dost caste v taboroch. ludia, ktori zneuzivaju deti, si vacsinou hladaju povolania, pri ktorych maju k detom blizko. teraz najnovsie aj pripad politik herak. inak, co sa tyka tych nastrocnych, tak reakcia velkej casti dievcat na toto, je zostat strnula a nic nespravit. uz len to, ze sme tak vychovavane, ze si treba vazit vsetkych dospelych, posluchat, zapacit sa, aby nas vsetci mali radi a k tomu minimum sexualnej vychovy... ti chlapi vacsinou dobre vedia, ktore si vybrat, aby neboli velke problemy.

evkano1402
Autor odpoveď zmazal
xmajuskax
Autor odpoveď zmazal
fotoarch
28. máj 2021

dievcence - zneuzivanie je bezne !!!! Obete o tom nehovoria doma, kamaratke, ani podesiatkach rokoch manzelovi !!! Su to slusne rodiny . Rozny stupen utokov a dlzka opakovani.. Obet nesie v svojej hlave vinu ze nemala sil povedat dost, nie ... Je zmanipulovana ... moze to byt kamos, rodinny priatel ktory okrem tejto aferky vyzera ako super clovek - to menie obet tiez . Okolie lincuje - citajte po sebe este raz . Obete zazivaju druhy krat traumu z vycitiek okolia.

takacovama
28. máj 2021

neviem a ako ani sa nechcem zamyslat nejak nad tym, co si musela prezivat, no musis to aspon dostat von. podla mna ak chodis ku psychiatricke, mala by si jej to povedat. ulavi sa ti a ona ti s tym bude vediet isto pomoct. mozno v tom spocivaju aj tvoje ostatne problemy, sa to na seba moze viazat

ktochytavzite
28. máj 2021

ahoj,je to hrozne co sa ti stalo le na tvojim mieste by som sa s tym debilom o tom porozpravala ze si nezavudla a ze ak on niekomu inemu este ublizi udas ho,mna by strsnw skrelo ze to noze dalej robit inym detim a bez trestu.
Mala b si to pivedat osychilogicke ona ta bude asi ajo cekok potom liecit,knaz mozes aj jemu ale ci ti pomoze aby t viacej este nezneistil.

ktochytavzite
28. máj 2021

prosim t ale udaj toho uja,co ak to praktizuje dalej?vo ak ma dcery kt to tiez robil?takito ludia by mali za to oykat a nie sa tvarit ze nicNajdi v sebe idvahu úza ibete zneuzivsnis,ved si jednou z nich

kakawah
28. máj 2021

Je to strašne čo si zažívala ako make dievčatko, mam 5 r. dcérku, neviem si predstaviť zeby take niečo mala zažiť. Pár krat sa mi sťažovala, že ju v škole nejaký chlapec buchol po chrbte. Stále jej opakujem, že nikto ju nesmie buchat, dotykat sa jej, keď sa jej to nepáči. A vždy jej opakujem, nech mi povie, keď jej niekto bude robiť zle. Lebo vselijaky hajzli žijú medzi nami. Mna zaujima, či sa s tým ujom stretavate v rámci nejakych rodinných príležitosti, ako sa k tebe správa a či má svoju rodinu. Ktovie čo za uchylky má aj teraz v staršom veku. Drzim tí palce aby si sa z toho dostala, nezabudnes na to, to sa neda, ale aspon sa s tým vyrovnať, určite psychologicka pomôže 🙏🍀🍀🍀

bluka2
28. máj 2021

Dnes si v autobuse prisadol k nám dáky dedko s tým vozíkom, čo sa tlačí pred sebou (uvoľnila som mu miesto), ale môj syn sedel vedľa neho. Starý mu položil ruku tak vyššie na stehno, vyzeralo to akoby ho chcel pridrzat, keď sa pohol autobus, aby nespadol a potom celú zastávku tu ruku tam uz nechal. Bola to krátka zastávka, možno tak 20 sekúnd, čo som uvažovala, či je to nedorozumenie alebo nie, teraz viem, že to nebolo ok, ale nedokázala som / nestihla som zareagovať. Je mi z toho na grc, lebo myslim, že to bolo strategická chyba a 2 ročný čo na mňa spytavym pohľadom pozrel a nič neurobil si asi vyložil, že je to ok, čo je posledné čo chcem. Som emancipovana žena a takto som dnes dopadla. Neviem, čo tu niektoré čakáte od 5 ročného dieťaťa...

autor
28. máj 2021

@kakawah sprava sa akoby sa nikdy nic nestalo ako som pisala on si podla mna mysli ze nic sa nestalo a ze si nepamatam hlavne. Ja si drzim od neho odstup. Nikdy som nenabrala odvahu to spomenut a ani nechcem vobec to s nim riesit. A rodinu nema nasiel si o 20 rokov starsiu zenu deti nemaju takze to uz nema komu robit. Mam malu sesternicu ale nastastie byva v cechach ked boli tu nikdy nebola s nim sama nastastie ale vzdy som si nato spomenula ked tu bola

staniica
28. máj 2021

Určite je potrebná psychoterapia, je mi to veľmi ľúto... Mne sa známa zdôverila, že ju sused obťažoval keď bola asi v puberte, plus krik, bitky doma a na psychiatriu chodí ako na klavír... takže kľudne to mohol byť spúšťač a on ma byť potrestaný!

katkati
28. máj 2021

Zaslúžil by si, aby si šplechla do tváre, že si všetko pamätáš. Je to spodina. Ktovie, čo ešte postváral popri svojej staršej žene, keď ho vzrušujú dievčatka.

kakawah
28. máj 2021

Už aj to je zvláštne, že má o 20r.starsiu, ktovie, co má v hlave.

autor
28. máj 2021

@katkati Ano bola by som zvedava ako by sa zatvaril a co by povedal ale nato nemam vyslovit to prednim nahlas

hefo
28. máj 2021

@heidy222 Ak poznáš nejakého kňaza úchyláka, tak to treba nahlásiť! Nie tu všeobecne očierňovat.

katkati
28. máj 2021

Mne len jeden uchylák , oveľa starší, ako 13-ročnej vopchal nečakane jazyk do úst, ešte sa z toho rehotal aj s kamarátom a ja som myslela , že sa povraciam z toho hnusu. A tiež som nevedela zareagovať. Ten hnus, ešte doteraz prežívam, keď si spomeniem, akoby to bolo včera. A bolo to veľa rokov dozadu.

juliet86
28. máj 2021

@elizabet173 ako mu to moze byt jasne:??? nevie co je sex! ani ze vobec existuje. pozri si dikument neverland o MJ. napr. ono yi predatori to zaobalia do hry obet moze mat ambivalentne pocity. dospeli maju autoritu a vedia. osobu ma inak rada venuje sa jej precitaj si vevi o groomingu ako pachatel spracuje nie ze detsku obet ale celu rodinu