Bola to prehnaná reakcia?
Ako by ste reagovali v pripade, ze pridete na navstevu k rodicom svojho priatela, s ktorym ste dva roky a s matkou priatela mate dobry vztah, nikdy ziaden konflikt, prave naopak.. No a zrazu na tej navsteve sa zacne vasho priatela pytat na jeho byvalu priatelku pred vami?
Ja som sa velmi nahnevala a odisla som, vraj to bola prehnana reakcia. Myslite si to aj vy?
@veronikastrickova Ale čo je na tom iné. Bože tak sa tetuša opýtala na ex, veď asi ju poznala a len sa chcela informovať ale autorka kôli tomu nemusí urobiť problém ako svet. Chýba jej sebavedomie. Mala pekne jedným uchom dnu a druhým von a neskôr povedať priateľovi, že jej to nebolo príjemné. Akože keď kôli takejto blbosti vyskakuje a robí teátro, tak chudák chlapec to sňou bude mať ešte veľmi veselé...
Trebalo jej povedat, ze je nevhodne ju spominat, ked uz je ex...nevieme v akom kontexte ju spomenula, ale minimalne je to nedolezite, kedze nikoho to nezaujima. Podla mna je fajn, ze si odisla, ved si sa citila spolocensky unavena. No na co spominala jeho ex....ty sa pytas svokra na jeho prvu frajerku? Trochu ina situacia, ale rovnako blba a koho uz len zaujima...
@misinka26 "Moja ex svokra zase kávičkovala s ex môjho ex" 😁 tu už som sa stratila 🤣
@h2 ako píšem vyššie, autorka absolútne nereaguje, podľa mňa vymyslená téma 🙂 v každom prípade, mne by to napríklad vadilo. nevadilo by mi to iba v prípade, keby sa môj nastávajúci slušne voči matke ozval v zmysle, že netuší, ako sa má a nezaujíma ho to 🙂
@radacak a tebe sa to páčilo? že jeho ex chodila k jeho mame na kávičku?
@panelacikova popravde, ja by som tiez na autorkinom mieste nereagovala, ked z nej robia hysterku. Aj zo mna urobili klamarku, ze som si vymyslela pribeh, aby som zaujala. Uz som radsej nereagovala. Len zial ja mam aj dokazy, cierne na bielom, ze som si nevymyslala. A to, ze tu hraju niektore hrdinky, ako by im to nevadilo, ze je detinska a podobne. No tipujem, ze vacsina z nich by do svokry rovno vyskocila a urcite by sa neusmievali a brali to v pohode.
a ešte podotknem, dievčatá, že mám úžasného manžela. ten má úžasného brata, ktorého mám naozaj rada s celou jeho rodinou. a tiež sa ho raz opýtal, že čo "Izabela"? jeho prvá manželka? že či vie o nej niečo? (ale podotknem, že z toho manželstva sú i deti, hoci už dospelé)... a môj muž odpovedal: netuším, čo je s ňou a ani ma to nezaujíma. zaujímajú ma deti, ako sa majú, čo majú nové, či sú OK.
akože, jasné, že raz za čas sa stretne s deťmi a padne aj slovo "mama" - z úst detí, čiže ju spomenú. on mi to potom aj tak celé povie a mne to nevadí. mali spolu deti. prežili naozaj poriadny kus života. faktom je, že on sám sa o ňu nezaujíma, je mu ukradnutá a nezisťuje si o nej sám od seba informácie. a toto je pre mňa podstatné....
ale dokonca mne by nevadilo, keby sa niečo aj na ňu opýtal, lebo šlo o dlhoročné manželstvo, z ktorého boli deti. ale áno, vadilo by mi to, ak by nemali nič spoločné, žiadne deti, absolútne nič, rozídu sa, lebo si nerozumejú a zrazu sa ho niekto opýta: ako sa má "Izabela"? a on, keby mlčal alebo sa o nej rozhovoril, tak to by som sa opýtala sama seba: prečo? 🙂
@panelacikova Ty by si sa opýtala "prečo?" Ja by som sa opýtala "prečo nie?" Čo je na tom? Ona je minulosť. Prítomnosť som ja!
@veronikastrickova boze,ake hrdinky?to ze sa nezosypem ked niekto spomenie nieco z obdobia s byvalou?no dobre tak aby ste boli spokojne tak nabuduce sa odujem ako 5 rocne decko a budem aj dupat nohami.😂😂🤦🏼♀️🤦🏼♀️akurat by si teda o mne pomysleli...kriste, 10rokov vo vztahu,2 deti ale ja bude ziarlit na hlupu ex ktora ma mimochodom uz davno svoj zivot a svoje 2 deti.
@h2 ja v tom vidím proste rozdiel, to je celé. som z tých, čo by im to vadilo. ako píšem "vyššie", ak je pár taký, že to nevadí ani jednému z nich, v poriadku.
@zdenkastanka ty si stále nepochopila asi, že je rozdiel mať za sebou 10 rokov života a dve spoločné deti a možno 2 mesiace "chodenia" a žiadne spoločné záväzky 😀 veď každá a jedna z nás to tu píše, že situácie sú rôzne, autorka tú svoju neopísala dostatočne na to, aby sme sa mohli vyjadriť relevantne. a teda, rozpútala tu zase nejakú žabomyšiu vojnu. čiže podotýkam už neviem po koľkýkrát, že ako autorka je vymyslená, tak aj jej problém je vymyslený 🙂
@katkami123 z autorkinho kontextu ti nič nemohlo vyjsť- tvoj koment je na 2.strane, pred ním napísala autorka iba jeden príspevok, jednu vetu, kde spomenula, že svokra začala tým, že jeho bývalú stretla. Tiež si si fajne podomyslala. Asi máš zlú skúsenosť so svokrou a možno sa ťa to aj priamo dotýka, ale aký kontext je prosím ťa jedna veta 🤣
@panelacikova ano,ale to nemení nic na tom ze sem tam niekto nieco vytiahol z toho obdobia aj skor.dokonca V den ked sme sa spoznali tak jeho brat zahlodil ze sa volam rovnako ako ex svokra, ze "dalsia Izabela"? A rehot ako hovado😂🤷♀️
@elementissa
Rozhovorila … znamená, že rozprávala o nej dlhšie…. Asi sa autorke zdvihol tlak a odišla. Mne to príde určite omnoho sofistikovanejšie riešenie, ako skákať a útočiť na svokru, že prečo to vyťahuje. Jednoducho, svokra si mohla rozpravat koľko chcela a nikto ju drzo neprerušil, nenapuľoval jej, nešiel slovne útočiť. Ale zas autorka nie je povinná to pocuvat. Podľa mna omnoho rozumnejšie riešenie ako tu poniektore napísali, ze ma svokre povedať - prítomnosť som ja a prečo sa to pýta a podobne bludy. Svokra takt očividne nemá, keď tuto tému vytiahla, autorka ho očividne má, lebo sa nedala zatiahnuť do žiadnej slovnej prestrelky, iba odišla.
A teraz si pekne rýpnem, ale myslím (ak ma s ex nespájajú deti a manželstvo) ze problém so sebavedomím majú z môjho pohladu zas zeny, ktoré majú potrebu rozjimat nad životmi svojich ex. Co mám v sebe vyriesene a spracované, to ma nezaujíma.
@zdenkastanka vieš.....ako píšem skôr, my už nevieme podrobnosti. kým sa autorka neozve - a myslím si, že sa neozve - tak je ťažko sa k tomu vyjadrovať 🙂
@panelacikova
Nech by autorka napísala cokolvek, supy by sa zbehli a rozďovali ju slovíčko po slovíčku, takze je to jedno…
@katkami123 presne. v tomto s tebou absolútne súhlasím. len ten sliedi po ex, kto s tým nie je vyrovnaný (opäť dodám, ako aj ty, ak v tom nie je dlhoročné manželstvo, deti a majetky)... vždy budem tvrdiť a nikdy nezmením názor v tom, že ak raz sa rozídem s chlapom, s ktorým nemám dieťa, či mám len 1-2 ročné manželstvo, tak som sa rozišla asi preto, že mi na ňom (alebo jemu na mne) niečo sakra vadilo. načo sa potom kontaktovať s tým človekom? niečo si dokazovať? upevniť sebavedomie? toto si vystihla 🙂
@panelacikova to sa velmi mylis. Uz som tu spominala, ze ja som s exom rozidena uz viac ako 10 rokov, som vydata, mam deti, nestretavame sa, nekomunikujeme, nechcela by som ho naspat ani keby mi pristal vo dverach s maslou na hlave. Ale rozisli sme sa v dobrom, prezili sme spolu niekolko rokov. Ale ked stretnem nejakych spolocnych znamych, tak sa nanho opytam ako sa ma, lebo som proste zvedava a zaujima ma to. Aj ked mi vybehne na fb nejaka foto s nim, tak si ju pozriem. Moja mama minule stretla jeho mamu a ja sama som sa pytala ze o com sa bavili a co ma nove. Pred mojim manzelom. Asi ako o spoluziakovi zo strednej. Proste je to clovek, ktoreho poznam a som prirodzene zvedava ako sa ma, ked sa okolo mna ta informacia mihne. Vypocujem si a pokracujem dalej vo svojom zivote. Je to podla mna uplne normalne. Nespracovane to ma skor clovek, ktory pri zmienke o byvalom chyta hystericke zachvaty.
@panelacikova
Tak teraz budem asi opäť za divnú, ale dvoch mojich ex mám na fb medzi priateľmi, tretieho mám bloknuteho. Ale prvý mal, možno ešte má priateľku (neviem) a to som sa dozvedela náhodou po 3/4 roku, keď mi niečo vyskočilo spolu s ním, dala som si zrušiť sledovanie v nastaveniach, lebo sa mi na stene zobrazovali jeho komentáre pod rôznymi článkami a zbytocne mi to iba tlak dvíhalo. Druhy ani neviem, či niekoho ma, tiež ho mám na fb… a to fakt 🤷🏻♀️ Tak ja neviem…
@lucilaines
Mna sa napríklad na môjho kamaráta (ex mojej znamej) zvykne pýtať práve tato známa, ktorá s ním je rozidena x rokov, ma už dávno priateľa, ale rozchod ľutuje do teraz (paradoxne ho práve ona podviedla). Mne to napríklad už príde otravne ako doslova zhŕňa informácie o ňom z každej strany, jednou dobou mala prelustrovanu každú jeho aktuálnu priateľku o ktorej si zase ešte zisťovala… akože k čomu je to dobre? Načo ma taký človek nový vzťah keď je posrany zo svojho ex?
@katkami123 Ale odkiaľ si vôbec zobrala to slovo "rozhovorila"? Autorka nikde nič také nepíše. Ty si si niekde vo svojej hlave vytvorila predstavu, ako svokra spieva pol hodinové ódy na bývalú priateľku a toho sa držíš. Ale nič, čo autorka vo svojich dvoch komentároch napísala, tvoju teóriu nepotvrdzuje. 🤷🏻♀️
@katkami123 tak ale je trocha rozdiel “zhrnat informacie z kazdej strany” a normalne sa v ramci konverzacie a nahodneho stretnutia opytat ako sa ten clovek ma a co ma nove.
@panelacikova ved jasne,no co uz.kazdopadne ked ju to aj zasiahlo,dalo sa reagovat inak...
@h2
Ideš sa natahovat o slovíčka? To naozaj veríš tomu, ze sa iba opýtala jej priateľa jednu-dve vety a ona stihla už tak rýchlo zareagovať a odísť? Tak namiesto rozhovorila napísala autorka začala s tým… aký je v tom rozdiel?
@lucilaines prečítaj si celú diskusiu. jasne som sa niekde vyjadrila, že ak to nevadí ani jednému z páru, je to OK, je to vec toho páru a hotovo. ja patrím k ľuďom, ktorých ex proste nezaujímajú, uzatvorená kapitola. ani otec mojej dcéry ma nezaujíma. jeho zas nezaujíma dcéra, bohužiaľ. nemám chuť ho ani vidieť, ani počuť, a to keby si s ním sedela a kecala, pomyslíš si: to je taký skvelý človek! stále som názoru a ja ho nezmením a ostatní nech si robia ako chcú, že ak som raz niekoho opustila, tak preto, lebo mi niečím vadil. a ja som človek, ktorý nie je zvedavý na iného človeka, ktorý mi nejakým spôsobom vadí. alebo proste len nie som zvedavá? neviem. ak si zvedavá ty a tvoj muž to toleruje, nech sa páči 🙂
@zdenkastanka reagovať sa dalo aj inak, súhlasím. nedala by som to vyžrať svokre, ale jemu 😀
@katkami123 No za mňa, je v tom dosť podstatný rozdiel. Ak by o nej svokra rozprávala dlhšie, asi by nám autorka napísala, čo hovorila. Aby nám objasnila, že mala dôvod tak reagovať. Ale ona píše len, že svokra sa na ňu opýtala a začala tým, že ju stretla. Čiže, začala tým, že ju stretla a pokračovala tým, že sa opýtala. Čo také sa mohla opýtať? Možno niečo, ako: Nevieš o nej niečo?
A áno, som ochotná uveriť, že osoba, ktorá sa na toto naštve a odíde z návštevy, zareaguje rýchlo. Stojím si za tým, že to bola hlúpa, nezrelá, nevhodná, neslušná a rozhodne veľmi prehnaná reakcia.
Reagovala si tak ako si to cítila a to je v poriadku 🙂 tu na MK sú všetci hrdinovia a vedia všetko naj
@katkami123 ukáž mi prosím ťa, kde je "rozhovorila". Ty si si tu vyfabulovala bájky na 4 strany, úplne do mima 🤣🤣🤣🤣

@erickatt ale mate deti a to je nieco ine, ako ked nemaju spolocne nic.