icon

Bordel po svokrovcoch

evulienkaslx
22. okt 2023

Dosli sme s manzelom z wellness pobytu cez predlzeny vikend. Svokrovci sa ponukli, ze k nam pridu dcerku strazit, ze by sme ju nemuseli k nim doviezt a tiez nemuseli dat psa inej pani na strazenie, nakolko oni nie su ho ochotni mat u nich (yorkie). Mala ma 10 rokov a je to takto druhy raz. Podakovali sme sa, malu povarovali, aj si povarili 1 den, 1 som im nachystala. Ked odisli, sla som popratat a skoro som explodovala. Poroztahovani v 3 izbach, v kupelni kazdy pouzite po 3 uteraky, dlazky, ktore sme pozmyvali akoby zablatene, pri wc snad akoby okadene.... od hora dole zacapane zrkadla, kuchyna cela lepkava, v suplikoch poodkladane neumyte pribory a mastne noze (medzi cistymi), mastna panvica, pooskierane teflonove hrnce a panvica.... Periem uz 3. pracku a asi 2 hodiny upratujeme kuchynu....kupelne, je mi do placu... Svokrovci pritom 66 rokov, inak inteligentni, doma u nich to vyzera podobne, sa vyhovaraju, ze zle vida, ale to uz 20 rokov...
Len sa potrebujem vyzalovat....

etelkatelka
25. okt 2023

@evulienkaslx toto aj ja mám. Bomba ako keby u nás padla. Normálne neverím, že toto svokra a moje deti dokážu urobiť po 3 dňoch a 2 nociach. Ale tak ja si vzdy poviem, nepôjdem a poriadok, alebo odpočinok a chvíľka s manželom sami a bordel.
Ale keď som jej ich nechala prvý krát a po návrate domov som bola ešte 2 dni v šoku aký neporiadok dokážu urobiť a ešte si svokra sedela na gauči s mobilom v ruke a všade jedlo, chrumky vysypané, taniere. Obal z pizze, na stolíku všetky farby jedla, tam boli zaschnúté... Noo to bol des. Teraz keď má prísť strážiť, už neupratujem.. Upracem si po návrate. Či podlahy, či kúpeľňu, WC, kuchyňu..
Hold bordel ár ostane navždy bordelárom. Aj keby si sa na mihalnice stavala... Ale ona má aj doma taký čurbes, tak sa niet čo čudovať

anchie
25. okt 2023
luczach
25. okt 2023

@evulienkaslx Normalna vec. Na wellnes si mala ist s rizikom, ze najdes doma spust. To ja radsej ostanem doma. A to si si mohla vsimnut, aj ked su u Vas na navstevach. Nenechavali po sebe spust?

etelkatelka
25. okt 2023

@luczach ostať doma kvôli poriadku???
To čo je za uvažovanie? Veď neporiadok upracem a zase bude čisto. Ale ten pobyt za ten neporiadok stál. Teda ak máš dobrého muža a je medzi vami láska 👍

cholitko
25. okt 2023

@evulienkaslx si len precitlivelá, chceli ti pomoct. Ideš plakať kvoli neporiadku? Ja idem plakať, že nemam žiadnych svokrovcov, ba nemam ani rodičov, ani matku, ani otca. Nema mi kto postrazit dieťa ani na hodinu. Uprav si priority, žena.

cholitko
25. okt 2023

@ahhola ❤️

cholitko
25. okt 2023

@evulienkaslx vsetko by si upratatovala tak ci tak, určite ti to neurobili naschval, chceli pomoct.

luczach
25. okt 2023

@etelkatelka Niektori ludia nemaju zakladne hygienicke navyky, sklony k poriadku - aspon takemu. Vidime to na rodine alebo na nasom blizkom okruhu priatelov. Ja mam problem k niekomu vobec vstupit bez papuc, tolko bordelu sa mi nalepi na nohy - chlpy, vlasy, prach. Ved to poznas😀
Ja mam ukazkove manzelstvo 💜 Ale komu a kde necham deti si rozmyslim 🤔

ludmikla
25. okt 2023

@evulienkaslx nezávidenie hodné pre Teba, avšak ak máš inak dobrý vzťah, to si veľmi váž, ja som to šťastie nemala a dnes som žiaľ rozvedená a trpí dieťa. Možem ďakovať svokre, ale inak veľmi milá osôbka by si povedala a teraz mega skvelá babinka by chcela byť, no tlačila do rozvodu, takže asi taká milá.
Akokoľvek, chcem povedať, že moji rodičia, ktorí si vždy na poriadok potrpeli, tak po 60tke to tiež išlo iným smerom, čo sa poriadku týka. Stále bol ten hrubý poriadok, ale skutočne prestali vidieť, že sú niekde čmuhy a tieto panvice alebo mastný príbor, nože - to úplne že detto. Jednoducho to naozaj nevideli, resp teraz už len Maminka, Ocko mi zomrel 😢
Tak teš sa, že pomohli, toto časom predýchaš. Ak sú to dobrí ľudia, odpusti 😉

klaridka
25. okt 2023

@evulienkaslx Si mi pripomenula, ako sa raz (ešte keď boli deti malé) ponúkla svokra, že nám ich postráži.... bolo to podobne, ako u Teba + keď sme sa vrátili, svokra spala v našej posteli.. teraz sa smejem, ale vtedy ma skoro piclo 😔 Viac už, samozrejme, nemusela strážiť, radšej sme zaplatili pani na stráženie.

ikuska27
25. okt 2023

Aj moja svokra je neskutočný bordelár...takže na budúce budeš vedieť, že u vás už nebudú 😄👍

jessicai
25. okt 2023

@evulienkaslx mali by si dať spraviť operáciu očí...to píšem v dobrom.
Možno potrebujú operáciu šedého zákalu keď sú to starší ľudia.

mamamasama
25. okt 2023

@lalenka33 len realita moze byt uplne ina. Podla mna autorka prehana a v skutocnosti ziaden osraty zachod, ani spinavy riad medzi cistymi nenasla. Len "svokrovci" ,tak si treba popindat.

0silvia0
25. okt 2023

@evulienkaslx tak vieš, 66 roční ešte nedávno mávali už pravnúčence, asi už nie sú schopní vidieť bordel. Moji rodičia sedemdesiatnici majú dospelé vnúčence aj malé vnúčence a je to obrovský rozdiel v starostlivosti a v ich schopnostiach. Ja by som im už malé deti strážiť nedala, ale tvoja má už 10 rokov, nejako to zvládli už po svojom. Inak im to už asi nejde.

mircalla
25. okt 2023

Stacilo napisat, ze bol bordel, ten kvetnaty opis a potom podrobny opis, ako vsetko upratovali....na moj vkus extremne teatralne a zbytocne. Mama bola trosku podobna, i ked pracovita, vsetko robila dost neporiadne v domacnosti. Nejako som nemala potrebu to riesit na MK.

tetapetra
25. okt 2023

@evulienkaslx ja len čo má inteligencia s poriadkom 🤣

zoeeoz
25. okt 2023

@cholitko toto moralizovanie ako ma byt niekto vdacny za nieco co on ma a niekto dalsi nie je fakt trapne…nevravim, ze toto je zrovna dovod na to byt takto zduta (myslim prispevok) ale rozpravat tu niekomu ako si ma upravovat priority podla niekoho cudzieho je tiez cez..tak ty tych ludi nemas ale to neznamena, ze ak niekto ma sa ma z nich pototo

nyusika
25. okt 2023

Podľa mňa je autorka hysterická a preháňa.
Neexistuje, aby po jednom - dvoch dňoch spravili až taký bordel...pokiaľ teda už predtým nebolo niečo "začaté"

mazisika
25. okt 2023

zda sa mi toho vela, aby to stihli za par dni. no kazdopadne mas ponaucenie, ze si ich do domu proste uz takto nepustaj a nabuduce, ak budete chchiet niekam ist, tak si to budes musiet vymysliet nejak inak

ada309
25. okt 2023

Ak sú ozaj takí spinduri, tak mi je divné, že použili po 3 čisté uteráky... by som čakala, že aj mesiac používajú jeden a to spoločne 🙃

tiezjedna
25. okt 2023

@nyusika niektorí ľudia majú talent na bordel. Ja mám takú švagrinu. Bola tu s dcérou a tu spúšť si nevidela…

nyusika
25. okt 2023

@tiezjedna pokiaľ pravidelne upratuje, jednodňový bordel má zamknutý za hodinu.
To nie je žiadna zaschnuta a zadreta špina.
A normálny človek to nebude riešiť na koníku a ešte s takým šťavnatým opisom

andigab
25. okt 2023

@evulienkaslx niektoré ženy očividne drhnú, lucujú, čistia každý deň. Mne sa toto zdá choré. Život je príliš krátky na ultra nablýskanú domácnosť. A nech nik nechápe, že neupratujem. Máme doma čisto, no otrokom domácnosti nebudem. Evka, chápem, ľutujem vás, svokrovci sú mladší než moji rodičia a naši môžu byť vzorom v čistote. Je to o ľuďoch, nie veku. Krutý návrat do reality.

majulino
25. okt 2023

@mamamasama čudovala by si sa, ale ozaj sú toho schopní ľudia. Ja mám toto iste u mami. Nechodí k nám, ale keď prídem s deťmi prvé čo robím je, že drhnem wc, umývadlo, vanu a drez v kuchyni. Všetko čo vyberiem z linky najprv umyjem až tak použijem

nyusika
25. okt 2023

@andigab no ja tiež drhnem a upratujem viac, ako je bežne...ale neexistuje, aby som sa takto zrútila kvôli tomu, že niekto iný sa jeden - dva dni nevenuje domácnosti inak, ako ja.

number19
25. okt 2023

@autorka Uplne ta chapem, existuju taki ludia a teda spust aj po 1 dni je uplne mozna. Mam zazite vo vlastnej aj cudzej domacnosti.
A to hovorim o ludoch s upratovackami a aj bez upratovaciek.

oli18
25. okt 2023

@natalia_r s vekom to ma spolocne len vtedy, ak uz zacina mentalna porucha. Ak nie, tak je to spindira. Cely zivot taka bola a je aj v starobe. Ja mam dost rokov a cudzi chlap mi povie, ze u mna sa da jest z podlahy? Ale to som cely zivot bola poriadkumilovna a som aj ako seniorka.

evulienkaslx
autor
25. okt 2023

dakujem vsetkym , ktore ste popisali a pre mna ponaucenie, ze ich samych u nas uz nikdy nenecham (naozaj bol taky bordel, kto nechce, nech neveri) a tiez sem uz na konika nikdy nenapisem 🙂

sissik
25. okt 2023

nabuduce daj dieta a psa postrazi niekomu inemu alebo ich zober so sebou na pobyt. Mam podobneho otca, byval u nas, nedalo sa, Takze chapem a zariadila som sa inak, aj tyy sa musis, ak nechces prist o nervy

proximaa
25. okt 2023

@cholitko jasne, vsetci si musia upravit priority podla teba, lebo jedine tak je to spravne