icon

Brali by ste muža, ktorý je na nižšej pozícii?

28. máj 2023

Otázka hlavne na baby ktoré pracujú na vyšších pozíciách: brali by ste muža, ktorý má "nižšiu" pozíciu od vás? Alebo napríklad nemá VŠ, zarába o dosť menej? Je to pre vás podmienka aby bol aspoň tak "dobrý" ako vy?

(Pojmy ako nizsia vyššia pozícia, lepší horší píšem v úvodzovkách lebo to samozrejme nemusí znamenať, že je niekto viac inteligentný, pracovitý a čo ja viem čo... chápeme sa. Proste chcem teraz len hodnotit nejake dajme tomu postavenie v spolocnosti na zaklade kariery a školy,dúfam že to bude pochopené spravne😊)

sheila121
Odpoveď bola odstránená
vroni
29. máj 2023

Áno i nie. Nevadilo by mi, ze by nemal vš alebo menej zarábal. Vadilo by mi však, keby nemal ambície a chuť na sebe pracovať alebo by u neho absentovala schopnosť uvažovať.

jakoma
29. máj 2023

Otvorene.. vzala som si chalana, co mal na zakladnej trojky, na strednej to chvilu vyzeralo, ze bude opakovat rocnik. Citim, ze som trochu "inteligentnejsia". Je to moj prvy chalan, pred nim som sa v 16tich stretavala s jednym geniom (vazne to teraz v 30ke dotiahol daleko) a po par stretnutiach som si hovorila, ze genia nepotrebujem.. radsej praktickeho, sikovneho chlapa. Manzel zarobi tolko co ja, ale robi viac hodin do tyzdna (ma roboty aj mimo hlavny pracovny pomer)

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
29. máj 2023

@sheila121 ono je to evolucne tak nastavené, že žena to očakáva. Napr ak by mňa muž posielal od trojmesačného bábätká do práce, bez veľmi vážneho dôvodu, tak mu asi držku rozbijem

suge
29. máj 2023

Z mojich skúseností tento rozdiel prekáža skôr mužom. Máloktoré mužské ego znesie, keď má žena vyššie vzdelanie, pracuje na vyššej pozícii, viac zarába. Stretla som sa s tým opakovane. Muži to skrátka majú v sebe, že by mali byť tí, ktorí zabezpečia.

jesenzima
29. máj 2023

Áno, brala ... Pre mňa sú dôležité iné hodnoty ako pozícia a výška platu ....

marianarem
29. máj 2023

Mne by to nevadilo, v partnerstve a neskor v rodicovstve su najdolezitejsie ine veci. Ale musela by som si byt ista, ze to nevadi jemu. Prave toto totiz casto byva problem, ze to nevie uniest samotny chlap a vie to dost otravit vztah potom.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
29. máj 2023

Opat sa tu stretli malomestiacke sliepky. Nic viac, nic menej. 😂😂 Akoby charakter cloveka zavisel od VS, alebo zarobku.
Cista hanba, hanba…

lujza123
29. máj 2023

Pre mňa je dôležitý seberovny partner, čiže inteligenčne aj cieľavedomosťou podobný mne.

Nejakého v tomto príliš rozdielneho človeka by som nechcela, čiže ani nejakého úplne bez ambícií ale ani žiadneho riaditeľa zemegule s 5 x väčším platom.

hankab
29. máj 2023

Mam VS, pracujem na vyssej pozicii, som o nieco inteligentnejsia ako priatel. On pracuje ako robotnik, ale zarobi pritom 3-nasobok toho co ja, a to nema ani maturitu (ma 2 stredne skoly, druhu, ktoru chcel len kvoli maturite, nedokoncil).
Vzdy som si vravela, ze by som nedokazala mat muza co i len o kusok menej inteligentneho. Teraz po dlhorocnych skusenostiach si vravim, ze velka vacsina inteligentnych muzov je velmi vychcanych. Kalkuluju, podvadzaju, vzdy si hladaju zadne dvierka, maju v zalohe ine zeny.
Takze po zlych skusenostiach mi nevadi, ak je partner o nieco malinko menej inteligentny, pripadne nema vzdelanie ako ja. Castokrat inteligencia nema so vzdelanim nic spolocne.

lelelienka
29. máj 2023

@suge presne, podla mna je lepsie, ked su v tomto obaja rovnaki. Ja som napriklad este pri randeni mala pocit, ze sa ma niektori muzi nejak “zlakli” alebo neviem ako to nazvat, ked zistili, aku skolu mam (nie je to zrovna nic jednoduche a ani velmi zensky odbor 😁), no mala som s tym celkom problem, niektori akoby nedokazali stravit, ze zena moze vystudovat nieco take a ozaj som netuzila po nejakom zakomplexovanom partnerovi. A nie je nic “prijemnejsie” ako si pri nejakej hadke a nedostatku argumentov druhej strany vypocut nieco urazene v style “no ty s tou vysokou skolou si teraz nemysli…” aj ked to s tym nema absolutne nic spolocne. (To som realne pocula u znamych a nebolo to myslene zo srandy).

ropucha6
29. máj 2023

@uprimnazienka to, ze je tutko a baba robi zanho vsetko, ale vobec nesuvisi s tym, ze ma nizsie vzdelanie (pripadne menej zaraba). Toto proste nejde automaticky ruka v ruke.

ropucha6
29. máj 2023

@doriiis vies co, ja si skor myslim, ze tym zenam, ktore to tu tvrdia, extremne uspesne v praci nebudu ;) navyse sa tu spaja VS a platove ohodnotenie s nejakou vseobecnou neschopnostou, comu uz vobec nerozumiem. Samozrejme, ak niekto zaraba malo a este je aj do zivota necielavedomy a neschopny, tak to je smutne, ale rozhodne to nejde ruka v ruke.

ropucha6
29. máj 2023

@katkami123 lepsie by som to nenaformulovala 🙂

romanka06
29. máj 2023

Mne by to nevadilo ale bude sa pri tebe cítiť ako kkt

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
ropucha6
29. máj 2023

@uprimnazienka ved rozumiem, ja ti len vravim, ze vzdelanie a ani nizsi plat nesuvisia s tym, ze je niekto tutko a neschopny. To je potom uz ine kombo, to by som si na krk nezavesila, ani keby to bol George Clooney 🙂

nyusika
29. máj 2023

Jasné, kebyže má veľkého dindina a vysokánsku rentu 😁😁

P.S. - vtip. Autorke príspevku prajem, nech čo najskôr nájde hocikoho, kto s ňou bude ochotný ísť aspoň na kávu.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
ropucha6
29. máj 2023

@uprimnazienka tak bud sa on spamata alebo sa pravdepodobne rozidu 🙂

missviolet
29. máj 2023

neriesila by som to vobec, kym by sme vedeli mat spolocny zivot tak, ze pojdeme na dovolenku (kludne.lacnu) a tak... ze by sme si vedeli viest taky normalny zivot, sem-tam divadlo, obed... na to netreba neviemkolko. cize ak by sme sa vedeli zladit zivotnym stylom, fak by mi neprekazalo nijako, ze ma menej

mandzula
29. máj 2023

Na tú pozíciu pozor, mozes o nu raz-dva prist a on sa na nejaku vysvihnut a zrazu bude zarabat viac ako ty. S tym si ok? Co sa VS tyka - VS ti moze dat vzdelanie, nie vsak inteligenciu, tu bud mas, alebo nie a ziadna VS ti ju do hlavy nenaleje, nie je teda meradlom uspechu.
U mna nie je dolezita ani VS a ani plat, pokial vidim, ze muz je ambiciozny a robi vsetko, co vzhladom na svoje moznosti a schopnosti moze. Raz zarabam viac ja, potom on a tak si to roky striedame, dolezite je, ze spolu nam to vydava na pekny zivot.

tykat
29. máj 2023

@mell27 urcite ano, ak hladas len podla vysokej skoly a prijmu tak ano, ale ak je to jedno z kriterii tak u mna pri dvoch "rovnakych chlapoch" vyhrava ten s vyssim prijmom a VS.
ALE zase musim povedat ze v case ked som randila s muzom (tj. 30r dozadu) tak sa baby vydavali v 23r. hned po VS a brali si spoluziakov alebo znamosti z inych VS. Aspon v mojom okoli, 25r. uz bola stara dievka a VS nebola v kazdej dedine.
Cize je pravda ze za tie roky sa toho zmenilo dost.

drahomirrra
29. máj 2023

@hankab Cize ste boli spolocne na overitelnych, kvantifikovanych testoch IQ a nasledne ste si vysledky porovnali hej? Ked si “o malinko inteligentnejsia”.

Jezisi na nebi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
hankab
29. máj 2023

@drahomirrra nie neboli, ale myslim ze vobec nie je tazke odhadnut na 2 ludoch, ktorych vyborne poznas, kto ma vyssie/nizsie IQ. Ja to pisem normalne, nijako ho neznevazujem, je skvely a vo vela veciach sikovnejsi ako ja a lepsieho partnera by som si nemohla priat.

lelelienka
29. máj 2023

@drahomirrra ale tak zase sa netvarme, ze sa to neda poznat na cloveku aj bez testov…my mame taku “pomalsiu” kolegynu, to si proste hned clovek vsimne, inak velmi mila osoba, len jej to tak nepali

shinon258
29. máj 2023

@doriiis to postavenie v spoločnosti som zrejme prehliadla, máš pravdu