icon

Brat si privlastnil auto po otcovi a ja nemám nič

Dnes o 12:23

caute baby musim to dat zo seba von lebo ma roztrhne. otec zomrel pred pol rokom a ostala po nom octavia v celkom dobrom stave. ja som ju nepotrebovala lebo mam svoje ale dohodli sme sa s bratom ze ju preda a peniaze si rozdelime na polovicu. lenze on s nou uz pol roka beha po dedine, tvari sa ze je jeho a ked som sa ho vcera opytala kedy ju da do bazaru tak na mna vyletel ze on do nej vrazil 200 eur za novu baterku a olej takze mi nic neda lebo sak on sa o otca staral posledny mesiac viac ako ja. ja som sice byvala dalej ale chodila som tam kazdy vikend a on tam sice zil ale len ho vyzieral. teraz sa so mnou nerozprava a mama mu drzi stranu ze sak on nema robotu tak nech mu to auto ostane. citim sa ako uplna krava ze som mu doverovala a teraz nemam ani peniaze ani auto a s bratom sme skoncili. co by ste robili riesili by ste to cez pravnika alebo to nechat tak kvoli mame?

Strana
z3
anonym_9f63d4
Dnes o 12:24

A mali ste uz dedicake konanie?

anonym_16a34d
Dnes o 12:27

Auto kto zdedil? ak ostalo po otcovi malo ísť do dedenia.
Napíš o tom aute niečo viac. Koľko má km, vek auta... mama na aute nebude jazdiť?

viera
Dnes o 12:28

@anonym_autor Aj mna by zaujimalo ci bolo dedicke konanie a ci spadalo do neho?…

autor
Dnes o 12:28
@anonym_9f63d4

A mali ste uz dedicake konanie?

@anonym_9f63d4 nie este

anonym_9f63d4
Dnes o 12:29

Tak nemas narok absolutne na nic

anonym_c2fa49
Dnes o 12:29

Ked sa bude delit otcovsky/rodicovsky dom/byt, tak sa cena octavie (v momente, ked ju dostal), odpocita od jeho podielu. Pripadne, nech ta vyplati z auta.

flientica
Dnes o 12:30

No ako, pokial nemas nic na papieri, tak nic nezmozes. Jedine pockat na dedicske.

sima234
Dnes o 12:31

Pokiaľ neprebehlo dedičské a auto bolo písané na otca, tak ani auto predať nemôžete.

procrastique
Dnes o 12:33

To sa ideš s bratom rozvadiť pre 3 000€?

dorizzz
Dnes o 12:33

Ak ste nemali dedicske konanie, tak ho neviete ani predat. Ak je pisane na otca. Treba pockat na dedicske a tam to vyriesite.

anonym_16a34d
Dnes o 12:34
@procrastique

To sa ideš s bratom rozvadiť pre 3 000€?

@procrastique aj to je peniaz.
prečo je niekto nenažratý , zrovna takých neznášam.

lulana79

Ak kupoval baterku, tak to uz bude asi starsie auto. Aku ma hodntou 1000 max 2000eur... takze o 500-1000 by som sa so surodencom urcite nevadila. Ale to som ja

anonym_9f63d4

Veru veru, otec este ani nevychladol, nemali ste dedicske konanie ale ty uz chces peniaze za nieco co vam nepatri a ani to nemozete predat... OMG

7miriam77
Dnes o 12:37

Takto su rozvadene celé rodiny, kvôli peniazom, žiaľ je to tak. Smutné. V tvojom prípade by som čakala na výsledok dedičského konania....no ak mama žije, tak nejde všetko automaticky na ňu? A ak ona chce aby auto ostalo bratovi, tak asi nič neurobis

anonym_d94e86
Dnes o 12:38
@anonym_16a34d

@anonym_16a34d Hej, to je totálna hitparáda, let na mesiac si za tie drobáky zaplatí :D

anonym_16a34d
Dnes o 12:39
@7miriam77

Takto su rozvadene celé rodiny, kvôli peniazom, žiaľ je to tak. Smutné. V tvojom prípade by som čakala na výsledok dedičského konania....no ak mama žije, tak nejde všetko automaticky na ňu? A ak ona chce aby auto ostalo bratovi, tak asi nič neurobis

@7miriam77 prečo by malo automaticky ísť na matku, to máš odkiaľ?
dedičstvo po otcovi môže sa deliť medzi jeho potomkov. alebo môže zhrabnúť aj jeho manž., ale to je vec dohody všetkých zúčastnených.

parvinka0001
Dnes o 12:39

Jedinou výnimkou ti dám za pravdu že nedajbože auto rozbije a ani jeden nebudete mať nič . Takže zamna nemal by sa nanom nikto voziť pokiaľ nebolo dedičské

mysicka36
Dnes o 12:40

Ono to nakoniec dopadne tak, že brat auto rozfláka a nebude po dedičskom konaní ani čo predať.
A ja neznášam také, že on nerobí a auto potrebuje. No a? To je úplne jedno. Kto aké má pomery, dedí sa podľa zákona.

procrastique
@7miriam77

@7miriam77 1/2 zdedeného majetku ide na manželku a druhá polovica sa delí deťom

viera

Tak to byva…Nic mi k tomu autu nenapada len: “Charakter sa ukáže pri peniazoch a dedičstve”

anonym_16a34d
@anonym_d94e86

@anonym_16a34d Hej, to je totálna hitparáda, let na mesiac si za tie drobáky zaplatí :D

@anonym_d94e86 ako to berieš ty to nikoho nezaujíma.

anonym_16a34d
Dnes o 12:41
@viera

Tak to byva…Nic mi k tomu autu nenapada len: “Charakter sa ukáže pri peniazoch a dedičstve”

@viera Tak toto je čistá pravda. Podobné je to aj pri rozvode a delení majetku.

procrastique
Dnes o 12:43
@anonym_16a34d

@anonym_16a34d Ja to práveže vnímam presne naopak, že sú to drobné pre ktoré by som sa s rodinou nerozvadila. Keby sa jednalo o 20-50-70-100-500tis tak to nech sa pre mňa za mňa ľudia aj hryzú, kopú, šklbú, vraždia už každý podľa seba :D ale za také malé peniaze?

anonym_d94e86
Dnes o 12:44
@anonym_16a34d

@anonym_d94e86 ako to berieš ty to nikoho nezaujíma.

@anonym_16a34d teba očividne hej keď sa tu hneď do toho štartuješ!

majlo1234
Dnes o 12:46
@procrastique

@anonym_16a34d Ja to práveže vnímam presne naopak, že sú to drobné pre ktoré by som sa s rodinou nerozvadila. Keby sa jednalo o 20-50-70-100-500tis tak to nech sa pre mňa za mňa ľudia aj hryzú, kopú, šklbú, vraždia už každý podľa seba :D ale za také malé peniaze?

@procrastique nie rozvadit, ale nejaka spravodlivost. Preco by ona mala trpiet za to.”, ze ma pracu?(na margo toho maminho komentara, nech si bracek auto necha)
Za mna nejde ani tak o prachy, ale princip a slovo-dohodli sa, ze auto predaju a rozdelia sa

parvinka0001
Dnes o 12:46
@procrastique

@procrastique to že má ona teraz auto nemusí znamenať že ho môže mať ešte zajtra . Ak by ho ona teraz potrebovala ? Dal by jej ho ,pochybujem . Ja som zato že nemá sa nanom nikto voziť a či stojí 500 alebo 5000.

7miriam77
Dnes o 12:47
@procrastique

@7miriam77 1/2 zdedeného majetku ide na manželku a druhá polovica sa delí deťom

@anonym_16a34d
@procrastique baby, ja sa nehadám 😃a ani to netvrdím. Ja som si myslela, že manželka automaticky dedí po manželovi. Takže, ak som vydatá a mám deti, zomrie mi muž, tak moje deti automaticky dedia časť môjho bytu?? Nie je to blbosť? Len sa pytam

anjelicek26
Dnes o 12:47

Ze ti to za tie nervy stoji dievca... nechaj ho na nej jazdit, pockaj na dedicske a potom zacni riesit, ak vobec bude co riesit. Ty mas pracu, auto, nic ti nechyba, nie tych par stovak s predaja auta, ano ide o "princip", ale taketo principy a dohadat sa na zivot a na smrt prepac.... keby nemas auto pochopim. Keby potrebujes peniaze strasne nutne, pochopim. Ale toto je len - chcem, patri mi, zasluzim si rovnako... skus nad tym trochu stat, ved este ani rozhodnutie o dedicstve nemate. A auto sa predavat nemusi, staci ho ohodnotit a nech ta vyplati.

procrastique
Dnes o 12:48
@majlo1234

@procrastique nie rozvadit, ale nejaka spravodlivost. Preco by ona mala trpiet za to.”, ze ma pracu?(na margo toho maminho komentara, nech si bracek auto necha)
Za mna nejde ani tak o prachy, ale princip a slovo-dohodli sa, ze auto predaju a rozdelia sa

@majlo1234 milovať blížneho ako seba samého ci pomoc slabšienu nám už nič nehovorí? 😧🤔

elenka.k
Dnes o 12:51

Áno je to nespravodlivé a je to z bratovej strany zrada. A je to na tebe, či sa ti pre toto s ním oplatí pohádať sa. Viem zamrzí to a je to aj smutné. Raz to brat pochopí a bude možno aj ľutovať. je to na tvojom svedomí, môžeš mu vziať kľúč ale potom budeš ty tá zlá pred očami brata ako ho teraz vidíš ty.
Peniaze boli, sú a budú .... ale vzťah, ak sa naštrbí , ťažko sa opravuje ....

Strana
z3