icon

Brat sklamal brata

junovka25
10. dec 2014

Co by ste robili? 😒 Ked sme pred 10 rokmi volali muzovho brata za krstneho k 1 dietatu bol slobodny, dnes je uz zenaty a cakaju 1 babo. Roky presli, vztahy medzi mnou a nim (krstnym i jeho zenou) sa nepriamo vyostrili tzn. nemusime sa. Ide o to, ze sme si -teda muz-si myslel ze ho spatne zavola ako sa ludovo povedane "nosit do krstu", no dozvedel sa ze to nebude on, ale jeho dalsi brat so zenou (ti su krstní zas detom svagrinej-muzovej sestre)....no dopletene to je cez 4 vrchy a mna z toho v tychto dnoch ide porazit. Viem, nic mi ine neostava...len to hodit za hlavu a byt rada ze pojdem len na krstinovu oslavu a vratit dar a tym to hasne. Lenze mna trapi, to ze muz s nim dobre vychadzal...no teraz sa to dopsulo a citi sa sklamany, ohrdnuty aj ked to chudak neda najavo. A ja som musela trpiet fakt, ze ON je krstný vsetkym mojim detom (a tom som sa vzdy s muzom pohadala, ked som chcela za krstneho volat ineho cloveka). No pre pokoj v jeho rodine som to nechala tak, hlavne kvoli muzovi a jeho rodicom. Mam resp. moj muz sa ma ozvat? Inak sme vcelku kludna rodina ktora sa sem -tam poohovara 😀
Napiste mi na to svoju reakciu. Dakujem

Strana
z2
nanervy_2
11. dec 2014

@junovka25 pises ze nemusite sa, a cakate ze vas zavolaju byt krstnymi? ja by som nevolala. tiez mam par ludi, o ktorych by som bola presvedcena ze budu krstni mojim detom a casom sme sa odcudzili, takze nebudu. bodka.
to, co okavas mi pride len ako jesitnost, pozri si portal mojasvadba ake su nestastne dievcata z toho, ze im rodiacia nutia znamych, ktorych videli 3x za zivot, lebo musia, lebo oni im boli na svadbe, lebo....
moja velmi dobra kamoska, bola som jej dokonca za svedka na svadbu, tak ma nemohla zobrat za krstnu, lebo bola rada ze manzel krst povolil a ten ma teda v laske nema (obojstranna zalezitost).. a co, urazila som sa? nie, ved sme kamosky a v zivote su dolezitejsie veci ved...
a mimochodom, mne ona za svedka na svadbe nesla, a ani to neocakavala, ani sa neponosovala ani nic.. to je bohatstvo vztahov, nie ked my vam, tak automaticky vy nam

veronikazadana
11. dec 2014
Používateľ veronikazadana je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veronikazadana.

to je moc komplikovane na mna 😀 my sme este o krstnom neuvazovali ked ze moja sestra zije mimo europy a manzel je jedinacik to bude dilema

klincek
11. dec 2014

@tykat aha, dakujem. no priznam sa, mne by to robit nenapadlo, tak som si to vysvetlila inak🙂.

kiki68
11. dec 2014

ja by som dala krstenho niekoho mimo rodiny,lebo aspon ho tak priblizim k nasej rodine ofiko sposobom. Brat je ujo,sestra teta a je zbytocne,aby mali este viac privilegii. Najhorsie je,ak sa este rodina kvoli tomuto pohada. Pritom by sa mali vsetci tesit z narodenia babatka. Aj tak vela deti vratane mna vidi krstnu mamu raz dva x do roka. Jednoducho nebyvame pri sebe. Druha byvala pri nas, tu som vidavala casto,ale vztah tam nebol nejaky vrucny. Pre mna su krstni rodicia skor formalita.

miskatomy
11. dec 2014

To je taka zbytocnost nieco taketo riesit a urazat sa alebo teda hnevat sa.Kazdeho slobodna volba koho si vyberie...ja mam dve sestry kazda ma dieta...ja nie som krstna ani jednemu lebo nemam birmovku a veru ani by som sa nad tym nepozastavovala a ja som si tiez musela vybrat jednu so sestier ale nikto sa ani neurazil ked to nebola ta druha...ak budeme mat dalsie babo bude dalsia sestra krstna a bude vyrovnane.

jabadaba
11. dec 2014

@junovka25 myslim, ze riesis zbytocnu malichernost. Je na slobodnom rozhodnuti kazdeho koho si vyberie, revansovat sa nie je povinnostou. Svagor prijal vasu ziadost stat sa krstnym otcom vasich deti, mozno cisto zo slusnosti, ale on nie je povinny ziadat o to iste vas. Ma na vyber a vybral si. Toto nie je dovod pocitovat nejaky hnev. Skutocne ide o uplnu malichernost a skor akesi dedinske hlupe maniere ako aj v pripade svadieb a nutnosti popozyvat kdejake tetky ci sesternice lebo raz, kedysi ony pozvali na svadbu vas....jak u nas v rodine. Tiez mal manzel dojem povinnosti splatit sesterniciam ich davne pozvanie. Je to vsak totalna hlupost. Pozvanie na svadbu ci poziadanie stat sa krstnym rodicom je skor cest, ziadna povinnost. 😉

mamjka
11. dec 2014

Ahoj... 🙂 moj mm bol tiež krstný sestrinym deťom a my sme volali iných 😉 úplne cudzích ľudí pre rodinu (našich najlepších priateľov) a nikto sa na nikoho nehnevá .. 🙂 švagriná býva vo vedľajšom dome a jej staršia je aj teraz u nás.... 🙂

saza007
11. dec 2014

@junovka25 to, ze su oni krstni rodicia vasich deti vam nedava ziadny narok ani zvyhodnenie na rolu krstneho rodica ich detom. Nechapem taketo dotahovacky 😖
A co davam, davam bez naroku, ziadne 'vracanie' darov atd...

ig0r
11. dec 2014

@junovka25 je v zivote naozaj dolezite kto je kr. otec? Niekto ma rakovinu niekomu zomrelo dieta a vas ide porazit z bezvyznamnej veci... Rodina sa rozhada koli somarine... kde je ta krestanska vychova?

mimina00
11. dec 2014

@junovka25 ja som nedala nikoho za krsneho a hotovo...toto furt len hriechy prinasa 😖

ig0r
11. dec 2014

@mimina00 heh ani my... no ked deti hudu chciet krst po vlastnom uvazeni tak nedbam... inak tym komentarom si to presne vystihla !

mala_hobitka
11. dec 2014

@junovka25 Prvá vec je, že každý si môže za krstných rodičov svojim deťom vybrať koho chce - v rámci teda spoločnej dohody s druhým rodičom.

Vy s manželom ste v dobrej viere o obojstrannej spriazenosti rodín vybrali manželovho brata. Áno aj napriek zhoršeným vzťahom logicky čakáte, že tentokrát budete krstnými vy. Tiež to mohol byť začiatok obnovenia dobrých vzťahov, ktoré sa medzičasom pokazili. Tvojmu rozčúleniu rozumiem.

Druhá vec je, že okrem princípu "patrí sa to" nie je aktuálne iný dôvod robiť z vás krstných. Oni sa rozhodli pre iných. Bodka. S jeho bratom nie je o čom diskutovať, majú právo si vybrať.

Pre Vás to môže byť akási bodka k súčasnému stavu vzťahu rodiny. Nemáte sa radi a oni naozaj nemajú záujem na tom niečo meniť. Ako sa vraví "pekne sa vyfarbili". Aspoň viete ako sa zariadiť do budúcna. Nič im nedlžíte takže keď bude treba povedať áno jeho bratovi lebo sa to patrí môžete s kľudným svedomím povedať nie.

heni79
11. dec 2014

@ig0r
Vieš, že to mi napadlo ako prvé? Krst má byť o viere a kresťanstve - a koľko hriechu narobí. 😉 😀
A takéto prieky a "ofučanie sa" sú takým kresťanským správaním, že až.

balkica
1. jan 2015

my sme nevolali mužovho brata, hlavne pre jeho povahu a aj kvoli vztahom ktore sa vyostrili postupom casu..Chaoem, ze ste s tym pocitali, aj ja by som na Vasom mieste pocitala..ale nepomozete si, nerieste to radsej, lebo kvoli nemu sa budete vy doma hadat, a to Vam hadam za to nestoji.. 🙂 Uzite si krstiny, nemate ziadne povinnosti, dajte dar a mate pokoj 🙂

junovka25
autor
20. feb 2015

dakujem za nazory.
nejako sa to same vyriesilo, baby je uz na svete, zapili sme, darovali sme a kazdy si zijeme ako vieme a chceme.
pekny den 😉

Strana
z2