icon

Bratova priateľka

27. jan 2022

Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu

elizita
7. feb 2022

tak toto je cele sila.. normalne sa pripinam ako to bude pokracovat..

autor
7. feb 2022

@yoxinka bohuzial s tym nic neurobim, aj keby jej bracho daroval svoj byt a vsetky svoje prachy 😞 je dospely svojpravny, je to jeho majetok. Trapi ma to ale nic v tom nezmozem.
Bracho mi ale povedal ze si ju brat nebude, kvoli tym jej dlhom. Ona mala take napady ze nech sa zoberu po 3 mesiacoch chodenia!!! 🤦🏻‍♀️ To vtedy bracho o dlhoch ani nevedel. Tak len dufam ze nebude bracho taky sprosty, aby za nu dlhy platil.

janula12345
7. feb 2022

Necitala som vsetko... ale ako som pochopila, je problem si stahovanim zatial zazehnany... a medzicasom by si mala podla mna otovrit rychlo bratovi oci a presvedcit ho, aby ju vyhodil z bytu a zbavil sa jej. Neviem ako, ale ty ho poznas a musis vediet co by zabralo.. napr ci nechce mat v buducnosti deti? Ci sa chce v za 10 rokov ked bude mat cez 40 starat o uz pomaly babku.. ? Namiesto toho, aby si uzival zivot a zarobene peniaze s mladou zenou a detickami... bude splacat dlhy starej zenskej a opatrovat ju? ... viem ze to znie zle a hrozne.. ale trrba mu ukazat co ho caka o par rokov. Ked in ma 35 a ona 50 .. co bude za 5, 10 rokov? On premarni cas s nou a prilezitost sponat mladu seberovnu zenu a zalozit rodinu... a medzitym tato fesanda nieze len zostarne ale uz pomaly pojde na dochodok.. a moze ju zivit.

tt247
7. feb 2022

Aha, ďakujem za odpoveď. A dúfam, že to vyriešite k vašej spokojnosti a nie k jej.

domak2
7. feb 2022

Len ci to nebola nejaká "hanbata" zoznamka 😅
Myslím, že máte za sebou pol koňa, aby s ňou spravili poriadky ak bude treba 😁

annamalaga
7. feb 2022

No osobne veľký vekový rozdiel. A to spolu bývajú ? Lebo to jej tiež v hod príde, neplatiť podnájom. Bože môj mladý inteligentný chlap, dobre zarábajúci , s babou pred dôchodkom a ešte aj s dlhmi. Ach Jaj.

yoxinka
7. feb 2022

Jasné, chápem! No nič, držím palce, hádam bude mať brácho dosť rozumu! 💪

majoranka24
7. feb 2022

Toto je uplne strasne citat!🥺 Ona ma asi v hlave nejaky plan... Necitala som vsetko, ale nechapem ako sa planuje zbavit svojho dlhu. Snad nedotlaci tvojho brata, aby predajom svojho bytu splatil jej dlhy! Toto je ako z filmu.😒

loginexistuje
7. feb 2022

coz eta zena ma 50 a tvoji rodicia kolko 65 a 63 cca ak su kratko na dochodku hentaka by len skusila povedat ze mamka a tatko sak to je uplne mimo musi to byt dobra manipulatorka pripomina mi jednu byvalu kolegynu M

kiwi3
7. feb 2022

ta osoba nie je psychicky v norme a ako autorka naznacila, urcite brata riadne citovo vydiera. vyplakava, ze si nieco spravi, ak sa na nu vykasle. to je ale jej problem, je zodpovedna sama za seba a okrem toho, ked sa takto sprava, fakt si o to viac nez koleduje. mal by ju zbalit a vysmarit a asi to je cast problemu, ze lahsie je zbalit seba a odist, ako vyhadzovat niekoho drzeho ako plostica, kto sa vrati aj mysou dierou... este by som podotkla, ze pre autorkinho brata sa stahovanie k rodicom zda mozno dobry napad uz len preto, ze s nou nebude musiet zit sam.

78787878
7. feb 2022

Na mieste rodicov by som sa realne pozrela na svojho syna. Pokial je takyto nesvojpravne manipulovatelny, je asi jedno ci s touto alebo dobuducna s dalsou zenou... Urcite by som uz neriskovala scenar, ze jeden z rodicov niekedy zomrie ako prvy a druhy rodic moze mat vdaka bratovi zo zivota peklo. Brat zdedi cast domu a vtedy sa moze legalne nastahovat s kym chce, pripadne rozpredavat a pod. Za mna je najlepsie riesenie bez ohladu na okolnosti darovat dom dcere s pravom dozivotneho byvania.

fleur1111
7. feb 2022

So zapojením bratranca je dobrý nápad, možno keby ste ešte niekoho zapojili, aby tam bratranec nebol na nich sám. Myslím, že ste vysvetľovali už dosť, sami vidíte, že po dobrom to nejde, ona vás nepočúva a ide si svoje. Treba rázne zakročiť. Mamina, aj keď jej už veľakrát vysvetľovala, zrejme je stále na ňu “mäkká”. Bratov byt sa možno už predáva, preto s tým jej priblblym nápadom súhlasil, inak si neviem predstaviť dospelého chlapa, ktorý by sa chcel len tak nasťahovať späť k rodičom.

zalka
7. feb 2022

@fleur1111 to či brat predáva byt, sa dá zistiť.
Prezretím realitných stránok v danom meste kde býva a samozrejme bazoša.

oliolijanka
7. feb 2022

Dievcata a ako je to s osobnym bankrotom? Preco ta pani nemoze vyhlasit bankrot a zbavit sa dlhov? Ja sa do toho nerozumiem, z toho, co som narychlo na internete ocami preletela, by to mohlo fungovat a brat by nemusel predavat byt.
Brat by jej mohol pomoct s vybavenim bankrotu a potom ju poslat s cistym stitom bez dlhov niekam do rakuska, nech sa ide starat o 65 rocnych "seniorov", ked je to jej hobby.
Ci lahko si to predstavujem?

Ale mozno nema realne dlhy. Mozno iba chce, aby mlady predal byt. Ale to uz by bol namet na detektivku😊

jankalukasova
7. feb 2022

Byť rodičmi, tak ten dom prepíšem okamžite. Ak/Keď sa jeden z rodičov pominie, tak brat zdedí časť domu a už sa jej nezbavíte nikdy.
A dám krk na to, že keď sa dom prepíše, tak ona veľmi rýchlo stratí o brata záujem. Pôjde hľadať inú rodinu, kde by sa priživila.
Kým je dom v hre, nedá Vám pokoj.

salome123
8. feb 2022

Na mieste tvojich rodicov prestanem s nou komunikovat.... myslim to tak, ze ak sa chcu rozpravat so synom nech mu zavolaju, ale akonahle ona chyti do ruky telefon, tak ukoncit hovor. Musi ich to riadne deptat, ked ju musia pocuvat. Takto bude "zrat nervy" synovi (bude mlet si svoje) a nie tvojim rodicom a nakoniec aj on pochopi, ze je psychicky chora.

papulienka48
8. feb 2022

Najlepšie by bolo prestať asi komunikovať nie len s ňou , ale teda aj s ním. Veď on by to mal podľa mňa vedieť o čo jej ide a ak to nevidí, tak v tom jednoducho ide s ňou a rodičov si vôbec neváži

zalka
9. feb 2022

Zadávateľka, tu asi tvoju skoro "švagrinú" kočky odhalili https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/svokrovci-nechcu-aby-som-k-nim-chodila/

autor
9. feb 2022

@zalka fu, no podla toho co tam pise, sa mi nezda, ze to pise ona, aj tie deti ako spomina, ze chceli by mat. Ale ktovie 🤷🏻‍♀️
Kazdopadne moja skoro-svagrina bude mat tento rok 50 a deti podla vlastnych slov mat ani nemoze.

zalka
9. feb 2022

Deti sa dajú aj adoptovať, ako bolo tam čudné to ako rýchlo sa zrušil nick. I preto som ťa upozornila na tú tému.

spadnutaslivka
30. mar 2022

ahoj, autorka. Ako to vyzerá? Nastal nejaký posun?

dankovicova
30. mar 2022

@spadnutaslivka pripnem sa, lebo som tiež zvedavá, či si s tou bratovou priateľkou nejak poradili

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
23. jún 2022

Už si to zmazala ? Škoda, čo si pisala? Minule som na teba myslela. len som zabudla nazov diskusie.Byvaju už u vašich rodičov? my riešime podobne, tak sranda to neni ale ja som neustupčivá

spadnutaslivka
23. jún 2022

autorka, škoda, že si zmazala... ozaj sme zvedaví

karolinakr
23. jún 2022

Škoda, že som nestihla tvoju odpoveď, fakt ma to zaujima...

panda21
23. jún 2022

Prečo je to vymazané 🥺

autor
23. jún 2022

@dankovicova vyvoj situacie je asi taky ze z verejnych registrov som zistila ze moja skoro svagrina ma niekolko exekucii, jej dlh je vyssi ako 40tisic ktore priznala bratovi. Vsetky tieto informacie vie uz aj moj brat, aj moji rodicia. Dokonca som zistila ze nebude mat tento rok 50 rokov ale uz 53. Klamala nam vsetkym vo viacerych veciach. Dokonca aj v tom ze bola vydata - asi si to vymyslela kvoli dlhom, aby mohla tvrdit, ze ich ma po exmanzelovi. Normalne az neverim ze takyto ludia fakt existuju 🤦🏻‍♀️
Bohuzial brat sa jej stale nezbavil..rozisli sa spolu, ale stale u neho byva. Hra to na to ze nema kam ist, nikoho nema, ze zostane na ulici,…brat jej teda umoznil zostat u neho byvat a v podstate funguju ako spolubyvajuci. Ide ma od zlosti rozhodit, ze je bracho takyto, ale urobit s tym nic neviem.
Moji rodicia jej povedali, ze k nim uz nikdy nesmie prist, ze nie je a nebude nikdy vitana. Predstavte si ze si este dovolila pred nasimi na mna kydat, ze som na nu hladala informacie, ze ju ociernujem…To uz sa zodvihol moj ocino, ktory je za kazdych okolnosti slusny clovek, a skrikol na nu nech sa okamzite poruca z ich domu.

Keby mi toto rozprava niekto cudzi, neverim mu, ze sa toto moze diat ale bohuzial… Ozaj sa vydychneme az ked sa od brata odstahuje ale to neviem kedy bude. Jedine co je pozitivne, ze nasi od nej maju pokoj.

panda21
23. jún 2022

Preboha živého, to musí byť chorý človek hento. Len aby ešte brata počas spolunažívania nejak nezmanipulovala. Dobré si urobila, že si začala pátrať a máte pokoj 🙏 snáď čoskoro od brata vypadne (aj keď tomu moc veľké nádeje nedávam) a budete mať už navždy pokoj od nej 🍀

spadnutaslivka
23. jún 2022

držím palce, aby všetko dobre dopadlo.