icon

Bratova priateľka

27. jan 2022

Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu

lenka9g
28. jan 2022

Napíš potom ako to skončilo

eludka
Autor odpoveď zmazal
eludka
28. jan 2022

zvlastne - brat programator a ta zena z decaku, to su mentalne dost kazdy inde, brat by sa mal s nou rozist, na stastnu buducnost to nevyzera a nemusi za nu citit zodpovednost, jej dlhy nie su jeho problemy, a samozrejme jej poziadavka je chora

nominativ
28. jan 2022

@eludka možno má nejaký syndróm záchranára.

annamalaga
28. jan 2022

By letela s mojej nehnuteľnosti aj z bratom, takému šikovnému chlapovi, zadlženu babu treba pomooccc

autor
28. jan 2022

@lenka9g volala som s bratom a isiel na mna s tym, ze nasi sice protestuju, ale nemyslia to tak, ze si zvyknu a nakoniec budu aj radi…. Tak som mu povedala ze mam pravnika a riesim s nim moznost ze mi nasi dom daruju alebo predaju. Volala som aj s nasimi a suhlasili s tym. Zatial to takto neriesime ale ak nebude ine vychodisko, urobime to takto.
Bracho bol nasraty, ze som sa vyfarbila. Zlozil mi telefon, co nikdy predtym neurobil. No tak asi sme spolu dodiskutovali 😞

autor
28. jan 2022

@girlie_konik dakujem, napisem

loginexistuje
28. jan 2022

v prvom rade nech vymenia zamky (a nedavaju btarovi kluc) a ak to nejde inak nech ti domdarujuns dozivotnym pravom ) hlavne ich ochran

zojazoja
28. jan 2022

A ty si myslis co? Ze keby sa dovalili k vasim rodicom pred dom, ze rodicia ich pustia dovnutra aby sa nasťahovali? Alebo?

bosorka2302
28. jan 2022

No zrejme si brat so zenou robili na dom zalusk.

eludka
28. jan 2022

Brat sa zblaznil, ked takto rozmýšľa

veronika65
28. jan 2022

Nechce tá jeho nádhera náhodou aby predal byt a vyplatil jej dlhy? Ona nebude pracovať, lebo bude opatrovať vašich rodičov, hoci sa v konečnom dôsledku budú skôr oni starať o ňu 🤨 Tu sa stal podobný prípad, keď sa mladí nasťahovali k matke muža, ona ho na nich prepísala (nanešťastie bez doživotného práva), aby si prerobili.... Muž tragicky zahynul a keď si nevesta tiež našla takého zadĺženého dom predali aby sa mohli pánkove dlhý vyplatiť...

zalka
28. jan 2022

Autorka,
rodičom si povedala o telefonáte s bratom? Vieš aby aj on na nich nezačal vyvýjať nátlak.
Ak ti zložil prvý krát, upozorni na to rodičov.

panda21
28. jan 2022

Že ty si sa vyfarbila. Povedz mu, že ty iba chranis majetok vašich rodičov pred zadlženou ženskou. Brat tiež nemá všetkých 5 pokope keď je presvedčení, že rodičovské "nie" je vlastne áno, lebo si zvyknú 🙄 nonses toto.

ankare
28. jan 2022

Preboha, toto je už iná káva. Nemá pani dáke psychiatrické ochorenie?

norikaro
28. jan 2022

@ankare tiez by som povedala, ze nebude v poriadku. ja by som sa zachovala proste tak isto, nedovolila by som aby ohrozila majetok rodicov, proste tadial vlak nejde

1andrea111
28. jan 2022

Možno práve kvôli tomu si to brat nakoniec rozmyslí, keď mu má reálne hroziť že príde o dom, keďže by bol napísaný na Teba, tak radšej sa tam ani nebude tlačiť, aby si to náhodou neurobila. Podľa mňa to zaberie

autor
28. jan 2022

@zalka ano, jasne, s nasimi sme sa rano dohodli, im sa to pozdavalo, ze uz sa o tom bavili, ze dom na mna prepisu
brat mi polozil tlf, ale nasim nevolal potom. Cakam co urobi, asi sa chce s nou poradit.
Nasim je to strasne luto 😢 mame vsetci 4 pekne vztahy, nikdy sme sa o nic nehandrkovali a teraz toto 😞

karelova
28. jan 2022

@ankare potom by mal psychiatrické ochorenie každý podvodník.

evkano1402
28. jan 2022

autorka
Ale super si spravila!
Presne, ak teda chcu hlava nehlava pomahat vasim, ok, nech teda pomahaju, ale dom nech je na teba. A uvidime ako sa potom s tou nezistnou pomocou oni sami vyfarbia.

marlene
28. jan 2022

ja by som na mieste tvojich rodicov kedze to inak akosi nejde,dala napisat pravnikovi list s posudkom od lekara,ze pomoc nepotrebuju,tesia sa dobremu zdraviu a ak budu potrebovat doopatrovanie ,budu ho riesit s stou a tou osobou-napriklad s tebou.ono su vseliake pripady,kedy deti dali rodicov vyhlasit za nesvojpravnych-podla mna je toto dost dolezite -hoci sa mi to zda ttalne absurdne ,aby som sa ja musela branit tomu vo vlastnom dome ,aby sa mi tam nastahovala cudzia osoba.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mariejenka
28. jan 2022

Ona musela riadne bratovi vymyt mozog! Ze ty si sa vyfarbila,och...bratovi pisat sms,maly,ze nikdy by nedoslo k tomu,keby jeho priateľka nespekulovala,a nemala tendencie sa sťahovať niekam,kde ju nik nepozval,a opatrovať dvoch zdravých ľudí...akoze drzosť.

mariejenka
28. jan 2022

Nedá mi to, napíšem...
Ja síce mam este synov malých,ale vzila som sa do matky,co ma 35 r. syna, slobodného. Nájde si priateľku a dojdu na návštevu a tam s mojim synom stoji sice udržiavaná ale skoro 50-nicka (prosím žiadna baba sa neurazte, neberte to osobne co máte tento vek), ale ruku na srdce , ktorú mamu 65 ročnú by toto potešilo...idem ďalej...cize vnúčatá by od syna asi už neboli (viem, Monika Beňová to dala,ale tak...) a postupne sa s priateľky vyvrbi spekulantka prvej ligy, kvôli dlhom sa moj syn s ňou neoženi (co považujem,za jedinú rozumnú vec) cize nevesta nebude! Akokoľvek by som bola tolerantná a syn je dospelý,nech si život zariadi ako chce,ale pokiaľ sa jeho vzťah má stať súčasťou aj mojej domácnosti. No neprichádza toto do uvahy. A este by mi povedal,ze nakoniec budem rada😵 prepána ...hned nech mu volajú,ze jeho priateľka rozvracia rodinu (nie ty,ako sestra) ci on toto nevidí,?

kingstonka
28. jan 2022

Neskutočné, neuveriteľné... cudzí človek sa natrepe do domu aj napriek nesúhlasu? Určite plánujú predaat jeho byt a vyplatiť jej dlhy. A naozaj 65 ročných mam pracujucich kolegov, dvaja sa aktívne starajú o svojich rodičov a svokrovcov (pomáhajú, odvezú k lekárovi atd). Co jej to napadlo, že sa bude o nich starať? Naruší im súkromie. Maju nárok si užiť svoj dôchodok v kľude. A naozaj nerozumiem, že sú tu samé témy, ktoré riešia dedičstvo žijúcich a ešte dostatočne mladých ľudí.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
franka
28. jan 2022

Ona je špekulant, ak zistí že chrániš dom, okradne brata o byt. Bude ho tlačiť do svadby. Brata už zmanipulovala.

loginexistuje
28. jan 2022

ja myslim ze ten byt uz predavaju aby tiendlhy vyplatili a preto ten zaujem alebo teda planuju predat pozri realitme portali

oblecenie99
28. jan 2022

Úplne zbytočne si tam natiahnutá už aj ty, najmä s tým prepisom.. Rodičia sú dospelí, svojprávni ľudia: nech sa jasne vyjadria osobne, pred ňou a pred tvojim bratom z očí do očí, že NIE. Pri všetkej úcte si neviem predstaviť, ako sa tam oni natrepú so sťahovacím autom, nesú hore do domu svoj nábytok a rodičia sa len prizerajú..

panda21
28. jan 2022

@oblecenie99 veď mama na ňu už aj nakricala a nepomáha 🙉 nepomáha nie, nepomaha krik.