icon

Bratova priateľka

27. jan 2022

Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
27. jan 2022

Ešte jedna vec, poznam rodinu kde sa stalo daco obdobne. Synacik sa vrátil domov aj s novou pani manželkou, tiez nemali kam ísť tak ze doopatruju rodičov. Postupne sa z milovanej nevesty vykľula taka mrcha co ich tyrala, obaja sú už mŕtvy. Rozpredala v dome co sa dalo (a bolo teda toho neurekom). No a za 2 roky je z povodne "bezdomovkyne" panička v 2 poschodovom dome. Aby ste nedopadli obdobne... všetko vyplývalo na povrch, až keď po ich smrti nasla dcéra mamin denník. V podstate ich ta suka utyrala k smrti... a oni ani necekli. Aj toto sa stava.

pbra40
27. jan 2022

Treba poslat bratovi link na tuto diskusiu 😉 nech vidi, ze co si o tom myslia ostatni

loginexistuje
27. jan 2022

@lienka.7 ona to chape ale proste ona to tak chce a tak to bude ma inu realitu v hlave vyskladanu

beronsche
27. jan 2022

nie je ta zena psychicky chora? tak naozaj..

aandrea9
27. jan 2022

Asi bola chyba, že ju vaši odignorovali. Veď nech sa stretnú všetci štyria a vaši im to povedia na rovinu z očí do očí. Nečítala som všetko. Nechce vtierka náhodou, aby brat predal byt, vyplatil jej dlhy a kvôli tomu sa tlačia k vašim?

karolinakr
27. jan 2022

@aandrea9 určite niečo take je v pozadi, len sa obavam aby ostalo pri tom, aby si nenarokovala potom aj na ten dom a brata dotlači, nech rodičov odlifruje do domova dôchodcov a budu mať dom pre seba

elizabet173
27. jan 2022

@karolinakr tak to by u mňa nehrozilo, mňa nejaká hanba a reči nechávajú absolútne chladnou, keby sa nejako drzo trepala dnu, bez rozpakov by som zavolala políciu, iba by som sa spytovala sama seba, čo som to vychovala.

karolinakr
27. jan 2022

Toto su take zaujimave temy, Niekto cudzi sa mi chce nasťahovať do domova. Chodi ku mne navšteva, ktoru si neželam a prespi 5 dni...Chodi ku mne neter 3x do tyždna a prespava, hoci som to nedovolila...čo mám robiť? 😨 Univerzálna rada - neotvoriť dvere?

elizabet173
27. jan 2022

@karolinakr ja to tiež nechápem, či sú tí ľudia nesvojprávni, nemí alebo úplne tupí...

vilma7
27. jan 2022

A je v tom dome aspoň nejaké miesto?
Vaši v príprade núdze nech prepíšu dom na teba (aj keď možno iba akože) a v tom prípade tam nebude mať šancu sa dostať. Brata samozrejme vydediť nemusíš.

autor
27. jan 2022

@1andrea111 dom je nasich, brat tam nema ani trvaly pobyt, on byva vo svojom byte.

Brat kluce od domu ma, ma u nasich motorku v garazi a aj chodil k nasim casto, je blizsie ako ja.

Mozno tazko uverit, ale moj brat nie je alebo aspon nebol ziadny blb. Naozaj je to normalny chlap, sikovny aj pohladny. Ona sice ma 49 ale urcite nevyzera na svoj vek, je udrziavana, stihla, aj dobre vyzera to musim priznat. Cim brata zmanipulovala netusim 😞 vraj sa s nou chcel rozist ked zistil ze ma dlhy (zo zaciatku mu to nepovedala), ale ze vyvadzala ze si nieco urobi, ze ona ma len jeho…no proste vie to s nim. Preto sa aj bojim ze cez brata nic nevyriesim, ona bude tlacit dalej.
Bola vydata, vraj jej muz bol alkoholik a gembler a po nom ma take dlhy. Neviem ci sa tomu da verit. Deti nemali, vraj nemohli.

K nasim teraz velmi nechodia lebo covid, ale volaju im casto, resp.ona vola s bratovho tlf. Boli u nasich cez sviatky a predtym v lete na tyzden. Ona nijako neprejavuje ochotu pomahat, nechala sa od mamy obsluhovat, ani s varenim nepomohla..ze ona ma dovolenku. Nezda sa mi ten typ co by chcel niekoho doopatrovat. A aj keby, u nas nie je zaujem.
Skor myslim ci sa nechce na starobu zabezpecit - mat kde byvat, chlapa co sa postara, dom, kvazi “rodinu”. Ale ako pisete - musim to zarazit ja. Zajtra zavolam bratovi ked bude ona v praci a dam mu poslednu sancu aby to stopol. Ak nie budem sa musiet poradit s pravnikom. Planovat si ze ju pockam a vyhodim ked pride atd. to sa mne na dialku neda. Radsej s pravnikom riesit ake su moznosti. Poviem to aj bratovi ze mam pravnika, mozno sa zlakne ta jeho nadhera.

Dakujem za rady. Nas to vsetkych doslova sokovalo - nemyslela som si ze sa toto moze diat a niekto cudzi vas pomaly z domu vyhadzuje.

bosorka2302
27. jan 2022

Zavana mi ta dotycna poruchou osobnosti. Urcite psychika narusena

petulda333
27. jan 2022

Urcite mu pohroz pravnikom,ze ti poradil potom volat policiu. A moze byt tvoj brat mudry,pekny aj neviem,stale je hlupak. Rodicia ich tam nechcu a on ustupuje frajerke? Nech sa spamata

autor
27. jan 2022

@bosorka2302 to neviem posudit ci je to diagnoza ale urcite ma nejaky problem len na nas ukor si ho riesit nebude

ukulela
27. jan 2022

Ja si tiez myslim, ze tam je psychicka porucha. A brat je trtko riadny submisivny. Vasi nech mu zavolaju a stopnu to. S tym, ze si nezelaju dalsie diskusiee na tuto temu.

petulda333
27. jan 2022

Nemyslim,ze porucha. Proste si ide svoje.

mandarinka555
27. jan 2022

To by som chcela vidieť, aby sa nejaká čúza ku mne nasťahovala, keď si to neželám....Vaši sú nesvojprávni? Razantne jej mali povedať, že si to neželajú a hotovo.

loginexistuje
27. jan 2022

rodicia nech vymenia zamky a nedaju bratovi kluc ale nehovor mu to mama nech jej to sklada a rozhovor s bratom je spravny krok

lintu
28. jan 2022

Scenár ako z amerického thrilleru. Človek až neverí, že sa také niečo niekde naozaj deje.

Podľa mňa je super, že ideš do toho zapojiť aj ďalších ľudí. Či už naozaj alebo len slovne. Rešpekt aspoň pred niekým snáď pani ešte má, keď už nič iné na ňu nefunguje.

Brat inak nepotrebuje pomoc? Možno bol normálny rozumný chlap, no z napísaného ako keby mal tiež problém > od partnerky chcel po prevalení jej dlhov odísť... ona sa mu vyhráža, že si niečo urobí..., ľutuje ju... cíti za ňu zodpovednosť.... Uvedomuje si on vôbec, kam až padol? Keby chcel, vie vyjsť z toho von, či sa zmieril nadobro s osudom? Ak máte dobré vzťahy, asi by som s ním hodila reč aj na túto tému. Vhodne podaná obava o jeho život nemá prečo uraziť.

lavender273
28. jan 2022

Tak ako pise @lintu, zavolaj bratovi a opytaj sa ci je vsetko v poriadku, ci ho nevydiera a tak. Jej chovanie nie je absolutne v poriadku. Nech nestiahne dole aj jeho.

karolinakr
28. jan 2022

Vidíš toto sú tie manipulacne techniky,brať sa nechce sťahovať,rodičia nechcú ale ona na Tom trvá,pritom jej dom nepatrí,vyhrážky samovraždou - na mieste brata si na ňu dávam pozor, hra na city a pritom si chce dosiahnuť svoje.Tvoj brat sa z nejakého dôvodu nechá manipulovať, to tiež nie je v poriadku.No mňa by si nikto neudržal rečami,že sa zabije..išla by som s ňou k psychiatrovi

cacianka
28. jan 2022

@karolinakr to kde nájdem príspevok 🙏

zojazoja
28. jan 2022

@karolinakr zavolala by som hned zachranku a policajtov, ak by zacala mat reči, ze sa zabije...viackrat by to uz nepovedala....taku hambu si urobit.....toto jediné pomaha na takychto ludi

78787878
28. jan 2022

@elizabet173 Hovoria si nekonfliktni 🙂 V reale hlupi a nesvojpravni.

fednaja
28. jan 2022

Hentaká chudera, ako s ňou brat vôbec môže byť? By som si pozrela, keby sa nedajbože rodičom niečo psychické z tohto celého prihodilo čo by tvoj brat robil. Treba to riešiť, vymeniť zámky nekompromisne.

kristinka92
28. jan 2022

prepáč ale tu ti právnik neopomoze. jedine čo ti povie že zmeňte zámky, a ak jej ide o ten dom, tak prepísať ho možno na teba aby švagrinu “prešla chuť sa sťahovať”. len s tým nebudú rodičia súhlasiť lebo to už je pritiahnuté za vlasy takéto veci riešiť. pritom mi cela ta situácia príde pomerne jednoduchá, len to by si museli tvoji rodičia otvoriť usta raz a navždy jej povedať že sa sťahovať nebude! takze ak ju tam nechcú nech láskavo konajú hneď teraz nie keď tam bude mat polku svojej domácnosti. autorka ty by si ich mala k tomu asi rozhýbať konečne. chápem že bývaš ďaleko ale keď si s nimi teraz nesadnes za stôl a neprehovoris im do duše, tak si budeš búchať hlavu o stenu neskôr. chod domov a naznač im ako to bude vyzerať keď sa tam nasťahuje. už nebudú mat svoje súkromie. henta sa in bude starať do života až to môže zájsť tak ďaleko že ich začne riadiť, nebodaj psychicky tirat, keďže očividne to nemá v hlave poriadku. ešte aby ich neumorila na smrť! a pomôcť im nepomôže nič,ak to nerobila doteraz, ani nezačne. naozaj ju chcú mat na hlave každý jeden deň? potom už sa jej nezbavia akokoľvek by chceli. jej sa očividne buď nechce robiť, a bude chcieť opatrovateľský alebo horšie, ide po dome tvojich rodičov a zo už nie je sranda! ak by tam aj došli, a bude sa tváriť že ostávajú, normálne jej vyhodiť veci na dvor v nedeľu a tresnut za ňou dverami.

panda21
28. jan 2022

A chcela by sa sťahovať keby zistila, že dom je "darovaný" už tebe? Slovo doopatrovat proste zavana túžbou po prepise domu a vyplatenia dlhov. Ale ľúbil sa mi aj nápad, že super predáme dom, nastahujeme sa k vám, môžete nás doopatrovat u vás a my si uzijeme peniaze z domu na dovolenky, vždy sme chceli cestovať. A stretnúť sa s bratom osobne a narovinu mu prehovoriť do duše a pomôcť odstrihnúť od hentej psycho ženy. Má dlhy tak sa zavesila na chlapa, ktorý jej žerie tu jej samovraždu.. Aby ho nepripravila o byt.

girlie_konik
28. jan 2022

som advokatka, v podstate tu mas vsetko dobre rady, ale ak by si chcela, kludne mi napis IP

kolieskova232
28. jan 2022

najlepsie by bolo ak by sa s nou proste rozisliel. ak sam povedal, ze sa stahovat nechce, tak akoho k tomu zena moze donutit. toto je cisto len vydieranie a pochybujem o tom, ze by bola schopna spachat samovrazdu. verim, ze to nie je ani pre neho lahke, no ina spravna volba podla mna nie je