Bratova priateľka
Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu
No len dajte pozor aby sa nesnažila o.ebať brata....on predá byt, dlhy sa vyplatia,a presťahujú sa k rodičom, pani bude v domácnosti,lebo bude ,,opatrovať" a popritom rodičov zmanipuluje a dom sa prepíše na brata....Hnusná stará špekulantka....brata už má zmáknuteho....Musite sa poriadne spojiť vy traja,ty a rodičia....dajte bratovi najavo,že vám na ňom veľmi záleží,často ho pozývajte k vám,volajte mu...musíte jej podkopať ,,pôdu pod nohami" aby zistila,že vaša rodina drží spolu....choďte k bratovi na návštevu,mamka nech popracuje na silnom kontakte s ním....ak sa dal takto zmanipulovať labilnou 50tničkou,tak ho určite ,,zmanipulujete" aj vy...veď ste rodina,krv nie je voda....A ju dostaňte čím skôr preč od vás,nech si kúpi svoj dom,keď chce bývať,nie do hotového prísť....Ja by som aj moje kámošky/susedky prelustrovala či by sa niektorá náhodou k nemu nehodila, proste dohodiť mu mladšiu, šikovnú žienku, s ktorou si môže rodinku založiť.....Táto ,,misia" by sa okamžite stala mojou prioritou, v praci dovolenka,s kuframi 😁 smer rodičovský dom,a tak tvrdo by som išla za svojim že 50tničke by sánka padla.....
Zložil ti telefón? Zaujímavé, od takých ludomilov by človek skôr čakal reakciu typu nevadí, dom bude sestra moja tvoj a my ich doopatrujeme z čistej lásky k blížnemu 😁
To je vazne sila aby sa dvaja dospely ludia nasilu tlacili niekam kde ich nechcu. Nie je im trapne?
@0kristina0 nie nie je im trapne oni predsa robia dobry skutok idu sa postarat o rodicov (do hrobu ich priviest)
Ja len nechápem jedno, ako sa mi do bytu/domu moze len tak niekto nasťahovať PROTI mojej voli??? Toto mi hlava neberie...
Zamknúť dvere, resp.neotvorim a je to. Bodka.
@loginexistuje to je pekne ale kolko krat takym ludom treba povedat NIE nechcem vas tu. Toto je sen, ze takito ludia existuju
@0kristina0 na nch neplati ziadne slovo len nepopustit ani o milimeter oni si reci nejako neberu pochopia az ked proste jasne nastavis hranice nepustis
spoloehaju sa na dobrotu ludi ze nebudu chciet robit randal v dedine atd
ja si spominam my sme byvali docasne v chate v rekreacnej oblasti v mestecku v ba kraj pri jazerach ja moj muz a 3 mesacna dcera (chata patrila mojim rodicom) a prisli za nami svokrovci a ze svagor si nasiel tu v meste roboti a bude s nami byvat (nie ci moze ale proste bude) svokrovci aj svagor ma nenavideli aj to otvorene davali najavo na dceru povedali ze bude idiot a vela inych veci
ja som povedala nie nesuhlasim aj s tym odisli a predstav si ze o tyzden svagor prisiel aj s kufrom ze ide s nami byvat proste to su take typy ludi 😂
@loginexistuje pane na nebi,toto je zly sen😵
@loginexistuje dúfam, že švagra si do chaty nepustila ... a poslala ho na prvú ubytovňu.
@zalka nepustila povedala som ze bud tam bude on alebo ja s dietatom tak siel k nasim na byt tam prespal jednu noc a potom siel na ubytovnu
a teda oni to mali v rodine lebo cca o rok a pol tak si nasiel on priatelku a sli spolu byvat k jej babke a o par mesiacov sa svokrovci s dalsim svagrom pristahovali k tej babke tiez a tr
a trvalo par mesiacov nez ich odtial rodina jeho priatelky odtial dostala 😂 s nami sa nastastie nekontaktovali lebo sme si nechceli/ani nemohli vziat pre nich hypoteku
@loginexistuje ako ja nemám problém ubytovať rodinu kamošov, tiež aj mna ubytujú ... ale toto je sila .. ako toto je fakt o tom ,
"mé jméno je vtierka , a budu tady bydlet "
človek až čumí, čoho sú niektorí ľudia schopný.
@zalka my tiez nemame problem a k nam bezne chodili navstevy aj priatelia na prespanie a tak ale toto bolo ine proste tam to aj celkovo zle dopadlo dalej
tiez som nechapala ny sme uplne inak vyrastali pomahali sme kde sa dalo takych zlych vychcanych ludi sme az tak nepoznali
@oblecenie99 ani ja som si nevedela predstavit ale uz viem - proste si ona melie svoje, ze pridu a nezaujima ju ze aj moja mama na nu skrikla, ze ci nepocula ze oni pomoc nepotrebuju a nezelaju si aby s nimi byvali. Ona pritaka ze ved dobre, ako chcete…o volaju s nasimi o tyzden a ona akoby sa nechumelilo zacne ze ako sa uz tesi, ked budu spolu byvat. Toto zdravemu cloveku hlava naberie ale je to tak.
V lete boli u nasich na tyzden a ona susedom zacala vykladat ze sa tam stahuju o pol roka, ze nasi potrebuju pomoc… Od susedov sa to otec dozvedel, co im henta narozpravala.
Viem ze je to neuveritelne ale deje sa to ako pisem.
Ja mam prvacku a druhe este babatko, nemozem sa k nasim prestahovat a nechat tu malu s manzelom. Ale budu prazdniny polrocne tak pojdeme k nasim na predlzeny vikend. Mam takeho citaka ze vtedy tam aj oni budu chciet prist.
Brata mi je luto co zo sebou nechal urobit, aj ma mrzi ze si takuto prizivnicku zavesil na krk, ale je to jeho zivot. Ona u neho byva, asi by sa jej uz ani tak lahko nezbavil, ona je ako pijavica.
Baby ti tu dobre radia. Tiez vidim toto ako riesenie. Konecne riesenie 😂
Rodicia nech prepisu ten dom na teba. S pravnikom si dohodnite aj ako by to bolo, kebyze chcete vratit stav nehnutelnosti do stavu pred prepisom. Bud darovanim, alebo kupou za symbolicku cenu.
Uvidis ako opadne chut pomahat tvojej skoro svagrinej. Snad aj bracho precitne.
Ak ti bude brat nieco hovorit o "vyfarbeni sa", tak po psychologickej stranke on premieta svoje pohnutky na teba, on vlastne hovori o sebe. Staci ked mu odpovies dobre. Drzim palce.
Mali by s nimi o tomto komunikovat rodicia sami a jasne. Juraj, my si nezelame ziadne stahovanie. My tu nechceme nikoho dalsieho. Pomoc nepotrebujene. Rozumies? Neplanujte si nic. V ziadnom pripade. Si dospely, mas svoj byt. .... opytat sa, ci potrebuje pomoc, ake ma plany do buducnosti a tak, mozno z neho daco vypadne ... asi by som komunikovala iba s nim. A jej povedala, ze si nezelam s nou ziadny kontakt. Ze ked ju uvidim s kufrom pred dverami, volam policiu. A ozaj vymenit kluce a zamky. Vasi su malo razni. Naziapat v tlf nestaci. Asi by som ozaj sla k bratovi domov a tam mu to posledny krat povedala.
nechápem, prečo jej tvoji rodičia nezavolajú s tým, že jej zúrivá snaha sa k nim nasťahovať spôsobila, že si neželajú, aby ešte niekedy k nim prišla a toto je aj posledný telefonický hovor s ňou. A viac by som jej nebrala mobil. Následne by mali zavolať synovi, že mu nikdy nehovorili do života, akceptovali jeho rozhodnutie žiť s jeho priateľkou, mrzí ich síce, že ho zmanipulovala, ale do ich života to nezasahuje. Ale to, čo predvádza teraz, je už cez, tak si neželajú, aby ešte niekedy k nim prišla. On má dvere u nich otvorené vždy, ona už nikdy. A nech nezostane prekvapený, ak by mala toľko drzosti a prišla s ním k nim, že ju vyhodia, kľudne aj za asistencie polície. Nič by som na nikoho neprepisovala, keby sa dotrepala a tlačila dnu, tak tú políciu zavolám. Ale myslím, že ty máš obavy z toho, že brat bude tlačiť na rodičov a tí nakoniec podľahnú.
@elizabet173 jednoznačne tu je ten pes zakopany.. Rodicia nevedia povedať nie...
Žiaľ tá žena je chorá. Určite má psych.diagnozu.
V živote som asi 2 x stretla také ženy úplne mimo,,,idú si svoje ...to je ako hádzať hrach o stenu...ako si na začiatku napísala do všetkého je hrrr hrrr akčná,,,,ona uz vo svojej hlave má scenár...hotová schizofrénia...títo ľudia sú proste chorí a schopný zájsť ďaleko...našla si tvojho brata ktorí je tiež trochu mimo ale dobrák,,,lenže táto chorá žena je hluchá slepá, nechce vidieť realitu....tam musíte fakt tvrdo, tvoj muž otec zvýšiť hlas ....prečo neriešili že susedom natarala že o pol roka sa k nim sťahujú????
Tam mal zasiahnuť tvoj otec a mama a riadne na ňu nakricat aj na tvojho brata či úplne rozum potratil..dajte najavo že viete o dlhoch ...proste urobte škandál lebo tá pijavica sa naozaj našackuje ani nebudete vedieť ako ..
Nech sa ide liečiť na psychiatriu lebo toto je správanie tam patrí...
Musela som si zapnúť upozornenia na túto tému, strašne ma zaujíma ako by to pokračovalo. Ak by jeden z mojich synov tu silou mocou chcel nejakú starú korčuľu nasťahovať tak by videl ten cirkus. Vymeniť zámky, vaši až sa stále zamykajú a keby náhodou prišli nech s nimi komunikujú len cez otvorené okno a dať jasne najavo, že prah ich domu ona nikdy neprekročí
@zuz_ka pravda (stará korčuľa 🙂

Všetky baby tu dobre radia, synovi povedať že je vítaný, ale z vážnych rodinných dôvodov iba sám a iba cez deň. Ak uvidia že ide s ňou, dvere v žiadnom prípade neotvoria, aj keby na kolená sa bachli že ide noc a chcu iba prenocovať. Vtierka by vliezla dnu a bol by problém ju vyhodiť lebo nastane psychické vydieranie. Zámky vymeniť, bránu tiež a lepšie zabezpečiť aby ani do dvora sa nedostali. Aj keby len syna vpustili, na noc, on nepozorovane otvorí a beštiu vpustí poza chrbát rodičov.
"Synu akceptujeme že máš priateľku akú máš, je to tvoja voľba ale naša voľba je že na základe jej vyjadrení a správania tu vítaná nie je, jej prítomnosť je nežiadúca a ak by sa hocijakými sposobom chcela dostať dnu, volame políciu " a naozaj volať !. To by som mu ako rodič aj napísala doporucene. Susedom všetkým ozrejmiť o čo ide, aby boli nápomocní.
Určite ho prehovorila aby byt predal, vyplatili jej dlh, za zvyšok si nový byt nevedia kúpiť, tak sa chcú nasackovat do domu ako drevokazné huby, a stopro im ide o dom, ešte aby aj teba autorka vyšachovali. Lebo keby im išlo o "doopatrovanie", tak to by povedať mohli že pomôžu, ale riešiť to má čas, veľa rokov a dá sa to až vtedy keď bude treba. Nie teraz keď sú rodičia zdraví, mladí, vitálni.
PS. Na dvor ostrého psa...
Pani mi pride ako podvodnicka, ktora obalamutila tvojho brata pre mna báchorkami o tom ze je z detskeho domova, mala zleho muza atd... Kto vie co z toho je pravda. Necudovala by som sa ak by si sa od brata dozvedela ze jej uz pozical nejake peniaze na splatku. Skus si overit vsetko co o sebe tvrdi (meno, pracu, uver, to ci je z DD). Co sa tyka tvojich rodicov. Asi sa najlepsie vies spolahnut na mamu, ktora vie otvorene povedat svoj nazor. Otca popros aby ju/vás v tom podporil, ak sa tej podvodnicke nechce staviat tvarou v tvar. Ja by som este dovolila jeden/prip. viac telefonatov s dotycnou s tym ze ju upozornite ze sa to nahrava (aj to skutocne nahrajte, nikdy nevies kedy sa vam to zide) a v rozhovore spomente vsetko, ako od zaciatku na nich tlaci s tym ze sa chce k nim nastahovat proti ich voli, spomente kludne aj to ze tusite ze jej ide o dom, a uz ste to konzultovali s pravnikom a dom bude prepisany na dceru/autorku pribehu. Ze si nezelate viac jej navstevy a v pripade ze to nebude akceptovat tak bezvahania volate policiu. Dalsia komunikacia len v sms. Vymenit kluce prip si zriadit psa bude pre vas nejake to plus.
Teraz ma autorka osvietilo . nech sa spyta, z ktoreho je detskeho domova a zavolať riaditeľke, či sa tam taká osoba v tych rokoch vôbec nachádzala. Čo ked klame vo všetkom aj s tou samovraždou??
@karolinakr gdpr ti nieco vravi?😃😃
Ešte si treba uvedomiť, že ak by sa tam dotyčná nasťahovala, mala by tam trvalé bydlisko a jej dlh by začal riešiť exekútor, tak nakoľko nemá zjavne iný nehnuteľný ani hnuteľný majetok, je veľmi pravdepodobné, že by exekútor prišiel na návštevu k tvojim rodičom. Potom je potrebné dokazovať, či napr televízor a iné vybavenie domácnosti zaplatili tvoji rodičia. Na toto ich upozorni a aj brata.
Ja rozmýšľam, načo je programátorovi partnerka, ktorá ma dlh 40000€, veď on je nesvojprávny ? A rodičia deto? U mna by letela s kufrom. Ani by som sa nebavila.

@panda21 neuveriteľné, kam dokáže siahať ľudská hlúposť - myslím tým toho brata :/