icon

Bratova priateľka

27. jan 2022

Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu

zalka
28. jan 2022

Baby,
ale ona ho zmanipulovala a citovo vydiera.... vyhrážkami, že si čosi urobí... a on zadávateľkin brat si to nechce vziať na svedomie, že by si ublížila.

Zrejme ho týmto púta, kamarát mal problém odísť od partnerky a jej detí, lebo ho tak zmanipulovala a citovo vydierala, že aj ked ju nechal .. a platil jej ešte pár mesiacov po rozchode nájom .. tak mu denne poslala 20 sms .. a telefonáty každú chvílku. Musel sa veľmi silne obrniť aby sa jej doslova zbavil.
Jemu pomohlo, že krátko po rozchode odišiel z rodného mesta - šiel na liečenie do kúpelov , tam dosah nemala len tými smskami a telefonátmi.
A potom časom tie sms redli, a teraz po 6 rokoch má pokoj. Už zrejme na neho zabudla.

selena_luna
28. jan 2022

@autorka ak ti mozem poradit k prevodu domu najlepsie bude dom darovat- rodicia budu mat dozivotnu zaruku ze keby nieco vzdy mozu darovanie zrusit ( ak by si sa k nim zle spravala). Samozrejme plus pravo dozitia. Pozor na predaj za symbolicku cenu, to moze brat napadnut ako simulovany pravny ukon.

karolinakr
28. jan 2022

@nicegirl369 a bločky si zbierať a prekazovať, kto si čo kúpil

karolinakr
28. jan 2022
karolinakr
28. jan 2022

@pbra40 skončilo to tak, že rodičia ju chceli zas využívať, ona sa nedala, tak sa urazili.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
bosorka2302
28. jan 2022

@karolinakr ja len reagujem na tvoj prispevok ze zavolat do ded a opytat sa ci tam mali taku osobu ze to je nerealne kvoli GDPR. To si ziadny riaditel na krk nezavesi

karolinakr
28. jan 2022

@bosorka2302 ano nepovedia nič, ja to chapem, len ma napadlo, čo ked si to vymyslela?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
bosorka2302
28. jan 2022

@evamarek77 ved sa jej boja razne povedat aby im dala pokoj, pochybujem zeby si dali taku namahu a vyzvedali o nej.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
28. jan 2022

Woow. 35ročný programátor = zabezpečený, introvert je snom možno každej druhej, tretej ženy. A on si nájde toto.. 🙈
S dobrým platom, v dobrom veku.. Fu. Z rozumového hľadiska by bolo pre neho najlepšie, keby sa s ňou rozišiel a našiel si vekom podobnú alebo mladšiu ženu, s ktorou si založí rodinu.
Ó pár rokov bude ľutovať že s touto 50tničkou strávil najlepšiu časť života, a ostal bez deti..

autor
28. jan 2022

@nicegirl369 ked som sa bavila s bratom o jej dlhoch, povedal ze si ju urcite brat nebude. Kvoli jej dlhom a aj bracho nie je uplne taky typ ze zenit sa, ale ze sa s nou nerozide.
Jej dlhy riesi exekutor, ona vie ze to aj my vieme, ale ani o tom pred nami nemukla. Moja mama jej to raz povedala v suvislosti s tym stahovanim, ze nech si dlhy riesi sama a nasu rodinu do toho nezatahuje. Ona pri tom ani okom nemrkla, proste kamenna tvar ako by nic ani nepocula.

Pre istotu uvediem aj to, ze mne o dom mojich rodicov nejde. Mame s muzom vlastny novy dom, nie som odkazana cakat na dedicstvo. Ide mi iba o mojich rodicov, su cerstvo na dochodku, konecne si uzivaju dochodok, chcu mat pokoj, svoj zivot. S celeho srdca im doprajem zasluzeny klud a nech robia len to co ich bavi.

Vsetky rady ohladne volania policie…v krajnom pripade ano, keby vznikol uz neunosny konflikt, ale nasi volat policiu na vlastneho syna nebudu.
Za bratom cestovat nebudu. Byva od nich cca 150km v 1izbovom byte aj s nou, nasi k nemu prespat nechodia, boli tusim raz u neho.
Musim to ja vyriesit. Opakujem sa, neda sa tu vsetko napisat, ale to nie je ze moji rodicia nie su razni alebo su nesvojpravni a nevedia si povedat svoje, ale ide o to ze ta dotycna je clovek, ktoreho ked vyhodis dvermi, pride oknom a ked vyhodis oknom, vojde kominom 🤦🏻‍♀️
Ona je s bratom necele 2 roky, hned sa k nemu nastahovala, nasich videla asi 5x nazivo, lebo bol covid. Telefonuje nasim skoro výlucne ona z bratovho tlf. Ked volaju nasi bratovi, zodvihne to ona. S bratom sa neda volat iba ked je ona v praci, inak tam je nasackovana a pomaly nepusti nasich a brata k slovu, len ona mele hubou.
Mna sa trochu boji, to je vidiet, resp. boji sa ze jej mozem skazit plany. Predtym mi volavala pomaly kazdy druhy den, pritom ju skoro nepoznam a nemam sa s nou o com bavit. Teraz ako mame konflikt tak nevola vobec, ja ked volam jej a nezodvihne, napise ze je v praci, pritom viem ze nie je. Vyhyba sa so mnou nieco riesit.
Buduci tyzden pojdeme k nasim a skusime pozvat brata nech pride sam, ze sa porozpravame. Ale musi prist bez nej. Uvidim ci bude suhlasit. Bojim sa ze ho ona nepusti.

78787878
28. jan 2022

Prepac, stale hovoris dokola len o tej pani, ako sa neda vyhodit atd. Cely Vas problem je iba brat. Ked si s nou brat poradi ako by urobil normalny clovek, mate po probleme. Ked si s nou sam nevie poradit, rodicia maju vyhodit brata, obycajny pud sebazachovy.

bosorka2302
28. jan 2022

praveze ja by som urobila konfrontaciu vsetci aj ona, kde by sa jej razne povedalo, ze proste stahovat sa k vasim nebude, ze si to nikto nepraje a este raz sa bude nieco podobne riesit volate policiu. mozno az potom by sa stiahla

kittykat22
28. jan 2022

ja nechapem preco riesite stale ju. Problem nie je ona ale tvoj brat. Bavite sa s nim opatrne ako s nejakym poskodenym dietatom. Tvoja mama a tatko sa k tomu musia postavit ako rodicia a nie ako dve nekompetentne entity. Spytaj sa ich narovinu ci si uvedomuju aky neskutocny dopad by malo toto riesenie.
A nechcem byt zla, ale ked u vas boli 5x tak nemas sancu vediet ake su deti. Ona je z DM a ma nejake problemy, je socialne narusena, ma exekucie a je mozne, ze deti nebudu prave lahke povahy. Tvoji rodicia si nemozu dovolit nastahovat nejaku asocialnu rodinu do baraku. Sa zblaznili. Ja na tvojom mieste by som na rodicov asi nakricala. Pretoze toto je uplny extrem.

zalka
28. jan 2022

@kittykat22 kde si čítala o deťoch? lebo zadávateľkin brat ani jeho partnerka deti nemajú.

@bosorka2302 no a príde tá pani k nim do domu a už neodíde, takú ani na návštevu nepustiť.

bosorka2302
28. jan 2022

@zalka ved na navstevu chodi tak ci tak k nim 🙂

zojazoja
28. jan 2022

Ale vsak na syna nemusia volat policiu. Ale na ňu. Preboha mozu byt rodicia akokoľvek dobry na svojho syna, ale ked si raz nepraju aby tam napríklad aj on byval, tak proste tam byvat nebude. Ona je absolútne cudzí človek pre nich. Cudzia osoba. To by mohol hocikto prist, ze chce u nich byvat 🤣 niet co riesit.... Proste nie syn moj, tu byvat nebudete. Čau.

zalka
28. jan 2022

@bosorka2302 naposledy bola v lete, a susedom oznámila, že sa ide starať o pol roka o zadávateľkiných rodičov, ktorý jej už vtedy povedali, že oni to nepotrebujú a má n a to zabudnúť.

autor
28. jan 2022

@kittykat22 ona deti nema, vraj nemohla mat…neviem ci je to pravda
Dakujem za radu, ale na rodicov kricat nebudem, nemam ani dovod. Oni k sebe nikoho nastahovat nechcu.

Uz asi nema zmysel v diskusii pokracovat. Dakujem vsetkym za rady a za nazory. Nasi pozvu brata na buduci vikend a vsetci sa porozpravame. Ju urcite nebudeme volat - s nou nema vyznam cokolvek diskutovat. Posledne vychodisko bude ze dom nasi prepisu na mna a v ziadnom pripade ja nedovolim, aby sa tam ona niekedy pristahovala.

zalka
28. jan 2022

Autorka, držím palec aby to dobre dopadlo. Daj potom vedieť.

apolka77
28. jan 2022

Z tvojho posledného príspevku mám dojem akoby ho tá ženská držala na drogach či vo väzení...
Za tvojho brata vždy rozhodovali cudzie osoby?
Čím mu tak učarovala?
Lebo mne to už ozaj príde akoby ho držala v zajatí a nedovolí mu ani dýchať (dvíha jeho telefón, furt mele hubou)
Súhlasím že na vine je jedine tvoj brat. Dovolí že stará kraksňa ním manipuluje ako s 5rocnym deckom.
Ešte sa spýtam ten 1.izb byť v ktorom bývajú je bratov? Či platia podnájom.?

karolinakr
28. jan 2022

Dobre autorka, toto je vzacna diskusia, kde sa všetci jednohlasne zhodili, že toto jednoznačne nie, prosím ťa, potom napíš, ako ste dopadli, alebo či sa aspoň podarilo zabrániť jej vstupu na cudzí pozemok. držím vám palce..fakt ma to zaujima a verim, že aj všetkych naokolo...

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
vamajka
28. jan 2022

@karolinakr dnes ti odpisala citala som to tema tusim Pomohli by ste?

karolinakr
28. jan 2022

@vamajka áno, som sa pýtala pred hodinou a vlastne sa to dalo čakať, že rodičia pojdu po starych koľajach..

adriannasvk
28. jan 2022

Ja by som odporucila este jednu vec, pises,ze ai vydata,tak nech ti muz pomoze, urcite to bude mat vacsiu vahu ak sa postavi aj on za vas ako ked stoja oproti nej len 2 stari ludia a ty. Bojujte lebo ak sa tam raz nastahuje tak bude mliet hubou zase len o tom aby sa dom na nich prepisal atd a tvoji rodicia budu taki zniceni,ze to urobia len aby mali pokoj..... drzim palce.

aandrea9
28. jan 2022

@apolka77 tá ženská mu možno ukázala dvadsiaty piaty div v posteli 🤷‍♀️ poznám takého, ešte mu to pri pokuse o rozchod aj vykricala 😅 rozchod sa nekonal, spravil jej dve deti a drzi hubu a krok.

bilancia
28. jan 2022

to je jak scenár z nejakého zleho filmu, normalne by som sa obavala, ze keby keby sa tam prestahuju, brata by donútila k svadbe a potom by postupne rodičom davala nejaky jed do jedla, aby zdedili majetok, lebo toto mi normlane nepríde.