Bratova priateľka
Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu
.
citam akurat ďalšie komentáre k prispevku, a pisala si, ze brat sa s nou chcel rozísť kvoli dlhom ale ona na nho vybafla, ze keď sa s nou rozide, tak si niečo spraví. pozor, toto je velmi velka kontrolka rozsvietena. extremne citové vydieranie, je to psychopatka,toto je uz psychické tyranie, ked sa niekto '' vyhraza'' tým, ze si nieco spravi, ak sa s nim druhý rozide. snad sa brat uvedomí, ruky prec od takej toxickej osoby.
@bilancia to je ako z filmu, kde hrala Bridget Fonda Spolubývajúca, najprv milá priateľská, potom sa jej vsunula do života a začala sa podobať na ňu, až skončila s jej frajerom v posteli už si to nepamätám, ale tiež nejaká vtierka
@bilancia berie zaňho telefóny, ked rodičia synovi volajú už tu by mi blikala kontrolkal moj švagor ked sa milostivo uráči, príde na oslavu, nie že je nonstop na telefóne na miesto sestry, divne až moc divne Možno autorka nevie o všetkom, vôbec by som sa nečudovala, keby na koniec vyšlo najavo, že ho bije a zamyká doma...Alebo, že on sa nechce sťahovať, ona na tom trvá, hoci nie je vítaná...
@karolinakr to tu už autorka písala, že on sa sťahovať nechce , že to je len dotyčnej práca.
Chapem, je dobré, že si ju nechce brat vziať kvôli jej dlhom Len som poukazovala na to, že ak exekútor pristúpi k exekuovaniu hnuteľných vecí, ide tam, kde ma dlžník trvalý pobyt. Teda sa kľudne môže stať, že by tvoji rodičia museli preukazovať vlastnícke právo k veciam, ktoré majú doma a ktoré by mohol exekúror speňažiť. Toto preukazovanie sa nie vždy musí podariť(nemajú už bločky atď) Aj toto by som im dala ako varovný argument.
Ani náhodou, rodičov podporiť, nech neustúpia a bratovi vysvetliť ako sa veci majú, potenciálnu svagrinu, teda jej plány neriesit, ale dať najavo, že tam si živnosť nezáloží...
@elizabet173 ocividne nevedia povedat nie a ani tie zamky nevymenia. Na jar ich tam maju, a este sa o nich budu aj starat..
@kitycat apage satanas 🙂
@nicegirl369 exekutor nemôže spenazovat veci len na základe trvalého pobytu, to ma len evidenčný charakter, môže prísť ale vlastník nehnuteľnosti ho nemusí pustiť do domu a už vôbec preukazovať vlastníctvo hnuteľných veci, jednoducho vyhlási ze všetko v jeho nehnutelnosti je v jeho vlastníctve..
@mijunik nejak má moc naponáhľo, asi už jej prišla nejaká výzva na úhradu, že dokonca marcal Ked som to mame čitala, len si poťukala po čele a povedala, že by vymenila zámok, keby sa jej tu cudzia persóna chcela nachomietnuť
@mijunik tak teoreticky to mozne je..akurat si neviem predstavit co take by si takto zazichrovala... takmer ziaden exekutor sa nechce zahadzovat so zabavovanim nejakeho hnutelneho majetku, iba z by mal vedomost o hodnotnych sperkoch, zbierke minci ktora sa dobre spenazi ci auto, co stoji za to predat....akurat s tym ma starosti..to spravi skor ked zabavuje dom..vtedy je predpoklad ze majitel nehnutelnosti je aj majitelom hnutelnych veci... ale v tomto pripade si neviem predstavit aky hodnotny hnutelny majetok vlastni clovek s exekuciami..jej by stacilo aby mala TP na obci.. a uvedenu len korespondencnu adresu...
@puklica13 mýlite sa. Exekútor si môže vyžiadať vstup do nehnuteľnosti, ak v nej má dotyčná trvalý pobyt, nakoľko sa môže domnievať, že sa tam nachádzajú jej patriace hnuteľné veci, ktoré môžu byť speňažené. Vlastník nehnuteľnosti mu vo vstupe nemôže nijako zabrániť, aj keď exekúcia nie je vedená proti nemu. Ak by bránil, exekútor môže požiadať o asistenciu políciu.
@nicegirl369 moze vyziadat..nie ze tam vtrhne a zacne brat co mu pride pod ruku a ked majitel nema blocek, automaticky zabavi...ani policia si nemoze len tak vstupovat do nehnutelnisti ktora ma ineho majitela nez je uvedene na exekucii... ja som napriklad nesuhlasila so vstupom do domu, aj ked tam mal moj blízky rodinny prislusnik TP a nikto mi nevykopol dvere
v prvom rade je na povinnom, aby spolupracoval s exekutorom a ukazal mu hnutelne veci..ale nie na majitelovi nehnutelnosti kde ma iba TP
@nicegirl369 trochu predbiehaš udalosti, veď tam nemajú trvalý pobyt. Ale treba rodičov pripraviť na to, čo by sa mohlo stať, keby si ich tam nasáčkovali. Mne by už húkala siréna, nie že blikal maják
A ked dom prepisu na teba tak ty na nu budeš volať policiu ked sa im tam náhodou dotrepe??? A z toho co píšeš to tak asi aj naozaj bude. Ty tam nebývas, ked sa im tam ona dotrepe tak co???
Prepac, ale toto je normálne neuveritelne ze sa nedokážete zbaviť jednej skodnej, sorry.
Ako ste dopadli??
@stanulienkat presne som dnes na nu myslela,ze ako dopadli? 😊som zvedava aj ja.
Len nepovedz, že sa tam už nasťahovala s kufríkom, lebo toto je na porazenie...
@stanulienkat vratili sme sa vcera vecer od nasich…brat neprisiel lebo vraj ta jeho ma covid 🙄 neviem ci je to pravda alebo iba vymysel, aby neprisiel sam bez nej. Vo stvrtok zavolal moj otec bratovi ze by s nim chcel hovorit v piatok vecer ale iba s nim bez jeho partnerky. Tak sa aj stalo - v piatok vecer sme volali s bratom, bol tam sam. A nasi mu povedali, ze posledny krat mu hovoria, ze si nezelaju, aby sa k nim nastahovali. Ze keby bol v nudzi tak to je ine, ale je mlady zdravy sebestacny…Bracho chvilu skusal, ze mozno o par rokov im to pride vhod, aby s nimi niekto byval, aby sa postaral o nich, ze to ocenia. A ze maju velky dom, su tam sami…no uplne rozpraval tak, ze nam bolo vsetkym jasne, ze to ma od nej. Otec povedal ze dom je ich, nebudu sponzorovat cudziu pani s dlhami a hlavne chcu mat na dochodku svoj klud. Rozhovor teda skoncil tym, ze sa nepristahuju, vraj ona uz stiahla vypoved (toto sa mi zda, ze tu vypoved ani nedala, len to pouzila vramci natlaku na nasich).
V sobotu vecer volala ona nasim. Myslela si, ze nasi su uz sami, lebo povodne sme chceli odist od nasich v sobotu, ale zmenili sme plany.
A ona akoby sa nic nedialo…mlela, mlela nonstop…mamu ani k slovu nepustila…same “mamka, tatko” na nasich…a ze buduci vikend by prisli, ze ona bude mat dovolenku a zostali by na tyzden 🤦🏻♀️ Prisla som tam ja a hovorim ze brat nam vcera nic take nehovoril, ze pridu a ze ci to bol jej napad. Ona uplne zarazena, ked ma zbadala na kamere, necakala ma tam. Tak som jej povedala, ze ju prosim, aby nechala nasich na pokoji a hlavne po tom strese, co im teraz sposobili. No a ona zavesila 😀 normalne na hulvata, bez rozlucenia
Takze zatial vyzera ze nebezpecenstvo stahovania zazehnane ale myslim ze po case to ona zase na nasich bude skusat. Ako zalozne riesenie mame to, ze nasi daruju dom mne, ak by sa ona zase chcela stahovat. A budeme dufam ze sa s nou brat rozide 🙏
mne pride odveci aby ona vravela mamka a tatko ked jie je ani nevesta ich nemozu jej povedat ze si to nepraju
@autorka no drzim palce! To je ako zo zleho sna, brata by som prefackala. Teda ja mam niekolko surodencov ale jeden z nas by toto spravil a ostatni by ho zozrali zaziva. Fakt.
Panecku,ta žena nemá "boha pri sebe" neskutočné. Viem,rady ste dostali dobré,a aj plan ako do budúcnosti tieu dobrý, rodičom by som este poradila,nech jej uz v žiadnom prípade nedávajú možnosť na rozhovor. Jedine so synom nech komunikujú. To oslovovanie ako dcera/nevesta,by som jej zatrhla hned. Skrátka lez zistia ze vola ona sama, jej na hulvata,ako to robí ona zložiť. Ešte jej povedat, och to si ty! So značnou dávkou znechutenia a zložiť hovor.
Tvojim rodičom prajem dlhý šťastný život v zdraví ale v tomto prípade sa poistím, dom prepísať na teba s doživotným právom rodičov aby náhodou keby sa jednému niečo stalo, nenárokoval si tvoj brat a tou jeho atrapou na časť majetku. Takto by mali rodičia istotu a nemuseli by žiť v strese čo ak náhodou sa raz zjavia pri dverách s kuframi tí dvaja
ta zena je podla mna chora .
Tá žena je bez chrbtovej kosti, toto už môže byť na hrane so zákonom - obťažovanie,,,tiež si myslím, že to nie je s kostolnym poriadkom. a čo sa policajtov tyka, tak vo vaši nech neberú,že na brata volajú ale na tú pani a to je rozdiel, Podľa mňa on nie je hlúpy a vidí ako sa veci maju, neskôr sa mu v hlave rozsvieti, len teraz je zmanipulovaný ňou alebo ho nejak vydiera

Ale ved cod k rodicom v piatok, posad ty/ muz rodicov v sobotu rano doauta a 150km navstevu do vecera s vynadanim a vypytanim si klucov s prstom v nose daju.