icon

Bratova priateľka

27. jan 2022

Riesime aktualne taku situaciu v rodine a mozno mi niekto bude vediet poradit ako z toho von.
Mam brata 35rocneho, ktory si pred 2 rokmi nasiel priatelku. Rozvedenu, bezdetnu o 15 rokov starsiu, sirotu z detskeho domova. Vsetko v pohode, je to jeho zivot, jeho volba. Zoznamil nas prakticky hned a jeho priatelka sa velmi rychlo infiltrovala do nasej rodiny. Takmer od zaciatku zacala spominat, ze sa postaraju o nasich rodicov oni, ze ich doopatruju a tak. Nic take pritom nie je potrebne, nasi maju 65 rokov, su vitalni.
Nasi to ignorovali, brali to len tak, lebo ved realne pomoc teraz nepotrebuju. Minule leto ale zacala potencialna svagrina spominat ze tento rok sa prestahuju k nasim aby sa o nich starali. Moja mama razne povedala, ze oni pomoc nepotrebuju, ze nech to ani neriesia. Chvilu bol pokoj ale potom znova - oni sa prestahuju nech nasim pomozu s domom. Melie si proste svoju pesnicku. Brat je ticho, on je flegmaticky typ, chce mat pokoj, neriesit co nemusi.
Cez Vianoce to vygradovalo, tak som volala bratovi ked bola jeho priatelka v praci a povedal, ze ona sa chce stahovat, aby sa netlacili v byte, ze on sa stahovat nechce ale ona na tom trva. Vypadlo z neho ze jeho priatelka ma cca 40tisicovy dlh, ktory splaca, ze svadbu s nou nechce, ale ani sa s nou nerozide, lebo ze za nu citi zodpovednost. Ze ona nikoho nema, nema kam ist, predtym byvala v podnajme. Brat teraz byva v inom meste ako nasi, cca 150km. Jeho priatelka uz dala vypoved ku koncu marca, lebo ze sa stahuju k nasim.
Nasi su z toho na nervy. Chcu mat svoj klud, urcite nechcu aby u nich byval ich syn s priatelkou. Povedali im to 100x ale ona si melie svoje, ze pridu lebo ona uz dala vypoved. Brat nic neriesi.
Co mame robit? Mozu sa realne nasackovat k rodicom ked ich tam nechcu?? Buduci mesiac si tam chcu doviezt uz nejake veci. Co maju nasi urobit ked pridu? Nepustit ich dnu? Ani vlastneho syna?
Clovek ked toto nezaziva na vlastnej kozi, tak by neveril, ze sa toto moze diat.
Dakujem za kazdu radu

karolinakr
7. feb 2022

Oni povedia, že si neželajú, aby tam prišli bývať a ona povie, že tam príde na týždeň na dovolenku a len náhodou bude mať 3 kufre so sebou, a ak sa tam ocitne, ako ju vysačkujú? Budte obozretní...ona ma nejaký plán určite ako sa tam dostať a potom povie nahodou medzi rečou, že už dala vypoved a predali byt, nema kde hlavu skloniť, nech ich tam nechajú....

lopka1313
7. feb 2022

Presne tak, ako vravi @karolinakr... Autorka, davajte pozor, aby ani na tu tyzdnovu dovolenku nedosla, lebo uz ju odtial rodicia nedostanu...

karolinakr
7. feb 2022

@cacianka ty by si jej čo povedala, keby syn s kuframi a pätdesiatničkou , čo ma dlhy 40 000 stali pred barakom a pýtali sa bývat dnu? Ty by si im naložila riadne...Chytila za ucho a vyniesla pred prah 🙂 nneviem, mne sa ešte takato situacia nestala, asi sa ešte nikto neodvážil ku mne bez opýtania,dúfam, že to ani nikdy nebudem musieť riešiť

karolinakr
7. feb 2022

@lopka1313 ona je prešpekulovaná, ja by som jej neverila.
Zas ja sa nebojím, keby sa ku mne aj niekto nasáčkoval, ja by som zbalila veci, vyložila pred dvere a vymenila zamok, takže ku mne, keby aj niekto došiel, ešte by nič nevyhral...

anjelik9993
7. feb 2022

normálne nechápem.. ale pochybujem, že ju ten nápad prešiel... brat je totálne zmanipulovaný, už nevidí, kde je sever.. možno teraz nie, ale o pár rokov si isto bude chcieť založiť rodinu.. nech rozmýšľa.. čím skôr sa jej zbaví, tým lepšie a určite si nič neurobí, to je len manipulácia.. vy si dávajte pozor, ja by som čím skôr ten dom prepísala, dajte tak právo doživotného užívania pre vašich, aby sa aj oni nebáli a hotovo.. lebo ver mi , len tak sa jej nezbavíte.. ona vidí dom, zbavenie sa dlhov.. ktovie, či nemá plán, že bude mať dom a zbaví sa aj brata potom...

cacianka
7. feb 2022

Joooj to story, ona fakt skúša čo sa dá a brat takisto.
Pre istotu nech mu napíšu rodičia veľkými písmenami, že on je vítaný na normálnej návšteve, ale bez doprovodu, ak nepríde sám dvere neotvaraju, na dovolenku v žiadnom prípade ani on a ona duplom nie (veď jej potajomky otvorí a vpustí ju dnu poza chrbát rodičom). Jednoznačne napísať neželame si váš príchod a bodka.tvrdo a nekompromisne. A povedz mu to aj ty aby neskúšal lebo voláte policajtov.

kikiballa
7. feb 2022

Máš jedinu možnosť. Dom rodičia nech hneď prepišu na teba s vecnym bremenom doživotného byvania ( v živote žiadna inštitúcia nedá úver žiadateľovi ak je vecne bremeno inej osoby na nehnuteľnosti. To je ďalšia poistka.) Ty ako vlastník vymeň zámky. Ak by sa dovalili ihneď volaj políciu a nechaj ich vyhodiť ako psov. Popros susedov o pomoc ak niečo také nastane. Prípadne na čas vezmi rodičov k sebe. Určite navstiv advokáta,ten ti poradí následné kroky. Podľa mňa tu herečku prejde chuť. Aj keď to sú také svine,že ona si niečo iné vymyslí. Držím silno palce a nedajte sa. 💪💪💪💪💪💪💪

cacianka
7. feb 2022

@karolinakr no nič by som im nepovedala, ani dvere neotvorim, zvonček vypnem, mobily tiež, vypustíme dogy, supy a pirane. Alebo sifónovu fľašu prichystám.
Pustím vysávač alebo telenovelu nahlas a salám párky kto je vonku. Viem len že vnútri som iba ja a muž a moje 3 kuchynské móle.

karolinakr
7. feb 2022

@cacianka 🙂 🙂

karolinakr
7. feb 2022

@cacianka hasičský prístroj v prípade potreby tú penu na nich vyfŕkať, odnechce sa im po návštevách chodiť

cacianka
7. feb 2022

@karolinakr dobrý typ, aj ďalej dostrieka. Kvapnem aj čili a tabasco

lucks6
7. feb 2022

ak by sa hrozne moc bali, tak by bolo riesebnie este take, aby dom prepisali na teba s udelenim dozivotneho prava na jeho uzivanie a byvanie v nom, tym padom by brat nemal na ten dom ziadne pravo a tak isto by sa don nemohla tisnut ani ona

sashabb
7. feb 2022

Osobne by som zarazila (a to hneď na začiatku) aby ma cudzia osoba volala mama, toto mi príde riadne cez. A v druhom rade ignorovať telefonaty. Ak by volala zo synovho, a po zdvihnutí by som zistila, že to je ona, ukončila by som okamžite hovor. Nechápem načo ju vôbec počúvajú.

silvusias
7. feb 2022

Ak ju tam proste tvoji rodičia nechcú, tak nemá žiadne právo sa tma proste len tak nasťahovať a ak by sa o to aj pokúsila, tak by som zavolala policajtov, ktorý by ju jednoducho z domu vyviedli. To kde sme preboha

annamalaga
7. feb 2022

Ináč, to som zvedavá ako toto dopadne. Lebo toto už je cez. No našla takého , ktorému to nevadí a snaží sa dostať ku domu, veľmi dobre vie, čo robí.

kingstonka
7. feb 2022

...na dovolenku k cudzím ľuďom bez pozvania? Táto žena je vážne nočná mora. Urcite nech ju rodicia požiadajú aby ich oslovovala menom ( ak si tikaju), možno by som jej aj pripomenula,že medzi nimi nie je taký veľký vekový rozdiel.

klariska1
7. feb 2022

Z tohto sa mi normálne otvár nožík vo vrecku..... Ona veľmi dobre vie, čo robí, nie je za tým žiadna psychická poruka, ale čistá vypočítavosť a manipulácia.... Má to naplánované - brat predá svoj byt a splatí jej dlhy, a presťahujú sa do domu, kde by rodičov akože doopatrovala a zmanipulovala ich, aby na nich prepísali dom. Vidno, že žienka nikdy nežila v rodine a nevie, ako to funguje (sú tu predsa aj súrodenci - dcéra) a myslí si, že dosiahne svoje a príde k majetku... Ale tak to nefunguje... Nemá žiadne legálne ani morálne právo na cudzí majetok. Brata už zmanipulovala a myslí si, že tak urobí aj s vami. No nie ste vy takí hlúpi, aká je ona prefíkaná. Bože, nedajte sa, v žiadnom prípade sa nenechajte obrať o majetok, lebo jej ide len a len o to - zabezpečiť sa, konečne niečo mať, lebo doteraz v živote nič nemala a teraz cíti sancu... Držím veľmi palce, v žiadnom prípade jej nedovoľte dokončiť to, čo má za lubom!

autor
7. feb 2022

@karolinakr presne toto mi hned napadlo, ze pride akoze na dovolenku na tyzden a potom to vybali na nasich ze tam zostavaju. Takze ziadne navstevy na tyzden!
Zapojila som do “akcie” bratranca, on byva kusok od nasich, tak som ho poprosila, ak bude treba, ci by nepomohol. Bol z toho velmi prekvapeny - nepovedal by to nikdy do mojho brata, ju nepozna aj ked o nej vie, ale slubil, ze ak sa tam dotrepe ta hviezda s kuframi, tak ju vyrazi von.
Uvidime ako sa to bude vyvijat a podla toho budeme riesit prepis domu na mna. A budeme dufam ze bracho dostane rozum! Je to nieco strasne, ked sa tymto sposobom dostane do rodiny takato osoba. Nemusime si byt vsetci sympaticki ale toto co ona stvara nema obdobu.
Este k tomu osloveniu mamka/tatko…moja mama sa ohradila hned na zaciatku, ze sa jej to nepaci a nesedi jej take oslovovanie od niekoho ineho ako jej deti. Ani moj muz nasich neoslovuje mama/otec ale normalne menom. Ona uplne na zaciatku povedala ze tym ze nikdy nemala rodicov, tak sa tesi ze tak moze nasich oslovovat. Mamina jej to niekolkokrat povedala nech ju oslovuje krstnym menom, ale ona ide svojim stylom - co nechcem-nevidim,nepocujem a idem si svoje 🤦🏻‍♀️

kikiballa
7. feb 2022

No tej osobe treba asi poriadne na papuľu nabiť. Keď jej tvoja mamka x-krát povie,že si nežela,aby ju oslovovala mama,tak tu iná terapia nepomôže. Ani si nechcem predstaviť čo by si vaši museli vytrpieť, ak by sa im tam nanominovala. Treba,aby ste išli všetci neohlásene k bratovi a ešte raz a naposledy im to vysvetliť. Len im sucho oznámte,že keďže s nimi nie je reč,tak meníte zámky a rodičia si blokujú ich čísla. Ak niečo budú chcieť,tak nech to riešia cez teba. A neviem či toto už nehraniči s trestným činom čo ona stvára.

yoxinka
7. feb 2022

@autorka
Ja v tomto celom nechápem postoj tvojho brata. Ona je prešpekulovaná a isto to ešte skúsi nejako. Môj chlap je ten istý vek ako brácho, tiež IT, úplne pokojná povaha, on by s nikým nešiel nikdy do konflitku … ale takto by sa odžubávať nenechal. Bratovi treba vysvetliť, že on za ňu nemá absolútne žiadnu zodpovednosť atď. … lebo zjavne mu dobre vymýva mozog. Nemá nejakých kamošov brácho, niekoho, kto by mu tak chlapsky povedal, že čo sa správa ako idiot … ?

martinellacka
7. feb 2022

@yoxinka tiez by som povedala, ze brat v tom isto nie je len tak nevinne, ze on by nieco take nechcel. podla mna v tom proste idu obaja. no hanba im a dufam, ze sa vam to podari vyriesit tak, aby ste podobne stresy uz proste nemuseli zazivat

annamalaga
7. feb 2022

Ináč a pripravte sa, že sa tam možno bude chcieť nasťahovať. A ešte aj dlhy ma? Ktovie začo, dávajte si pozor.

lopka1313
7. feb 2022

Podla mna je brat tak zmanipulovany, zaslepeny a aj ked ma zablesky rozumu (samozrejme len v tomto, inak moze byt fakt mudry a rozumny), tak tym, ze s nou zije a ona je tak ukecana a manipulativna, tak je uplne zmanipulovany a zmagoreny a jej myslienky uz berie za svoje. Ved v nich zije takmer 24/7. Ono, ked je niekto v tak manipulativnom a uhucanom prostredi, nema ako dostat naboj rozumu, ked s nim rozum nezije... Berie to uz za svoje, nema ako do seba dostat ine myslienky.
A viem si predstavit, ako sa citia chudata rodicia. Stacia navstevy a telefonaty a uz su z nej mimo. Neviem si predstavit, ako vyhodia syna s priatelkou zpred domu, aj ked to je jedina moznost, ako sa im tam nenasackuje. Je to ich syn! Ak su na dedine, staci aj v znamom prostredi, proste niekde, kde nechcu robit rozruch (a ta zenska teda rozruch spravi, ked ju nepustia dnu), tak nebudu vediet, ako ju nepustit/vyhodit. Ked je typ, ako hovoris, "co nechce, tak nepocuje a ide si svoje", tak to kludne odignoruje a proste si pojde svoje. Mne je Vas tak luto. A netusim ako pomoct. Este sa mi pacil jeden navrh tu, ze nech mu nejaky kamarat skusi dohovorit. Pripadne vy, ked ona nebude doma...
Hlavne vsak drzim palce. A nepustajte ich k Vam na dovolenku, ani na jednu noc. Je mi to strasne luto.

elizabet173
7. feb 2022

tvoji rodičia nedokážu na ňu nakričať a pohroziť jej políciou, preto to majú tak, ako to majú a je v strese celá rodina. Hovor mali hneď prerušiť vaši a nie s ňou ešte debatovať. No ako si urobia, tak majú-

autor
7. feb 2022

@yoxinka uprimne svojho brata nespoznavam 😞 je to sikovny vzdelany a aj celkom dobre vyzerajuci chlap…vzdy bol taky skor flegmos a ved nejak bolo a bude, ale dobrosrdecny a taky fajn. Rozoberam to zo vsetkych stran a naozaj neviem pochopit z akeho dovodu si nasiel tuto pani. Nemyslim ze je nejaky velmi zamilovany do nej, mozno na zaciatku bol. Jedine co som si vsimla, ze ona ho uplne obskakuje…kavicku, obedik az pod nos, kolacik mu vypeka, masiruje ho…ale ze by kvoli tomu s nou bol 🤦🏻‍♀️

Uz som to tu pisala, ale taku osobu ako je ona som este nestretla. Ona akoby mala taku svoju techniku ala obohrata platna kedy furt melies svoje az kym sa to nestane skutocnostou…neviem ci jej to predtym fungovalo alebo co. Nema ziadnu svoju hrdost a nejaky takt…proste vyhodia ta, okej a o chvilu zase klopes na dvere. My s muzom sme sa zhodli ze to je fakt nejaka asi aj porucha. Tych situacii je viac, kedy sa to prejavilo u nej, to sa neda vsetko napisat.

annamalaga
7. feb 2022

A dávajte pozor na tie dlhy( ktovie, či ich vôbec platí, ktovie načo si požičala, bývanie to asi nebude. A možno vidí šancu dlhy splatiť. Viete vôbec kde robí a či si dlhy platí?

tt247
7. feb 2022

Mňa by zaujímalo, kde ju tvoj brat stretol. Lebo oni dvaja sú zrejme z úplne iných svetov, úplne iného prostredia a ešte ten vekový rozdiel… Ak si to už písala, tak sa ospravedlňujem, nepostrehla som.

yoxinka
7. feb 2022

Ja by som si poskúšala pozisťovať o nej veci ohľadom tých dlhov atď. aby ti brata ešte nepriviedla do nejakého veľkého maléru …🙁

autor
7. feb 2022

@tt247 ona robi v domove dochodcov, je zdravotna sestra alebo osetrovatelka
zoznamili sa cez net, na nejakej zoznamke

evamarek77
Odpoveď bola odstránená