icon

Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom

6. máj 2023

Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂

autor
10. máj 2023

@lienka.7 Byvala svadbu este nemala, takze brat na ziadnej (jej) svadbe nebol.

autor
10. máj 2023

@lienka.7 Velmi strucne a dobre zhrnutie situacie. 🙂 Dakujem

h2
10. máj 2023

😂 Tvoja priateľka bola v minulosti viac než raz vydatá (to je koľko? 2? 3? 5?), má z minulých vzťahov/manželstiev deti, ale ona ti bude hovoriť, že ak bude na svadbe tvojho brata tvoja ex, s ktorou si 6 rokov rozídený, tak ona tam nebude?! Vtipná osoba, tej sa drž!

kaktusik007
10. máj 2023

@h2 tiez sa na tom bavim... a to som prosim pekne 2x uz vydata bola, a ja prave paradoxne hovorim -- vydam sa aj treti krat, kvoli vdovskemu dochodku!!! --- a autor pise ze robil karieru, takze fakt sa jej uprimne aj divim ze ho nechce dotiahnut do manzelstva, lebo tam je vidina celkom vysokeho vdovskeho :-P

autor
10. máj 2023

@dennissa16 Tak v prvom pripade to nie je moje NIE, ale NIE od prirody. :( Svadba je v dnesnej dobe poistka viac pre zenu ako pre muza, no pokial nemas v plane deti, co je pridana hodnota svadby? Dedenie a ine formality sa daju riesit aj jednoduchsie. Ked budujes karieru 10 rokov a mas moznost rast dalej, tak predsa nezlozis vsetko dole a nepojdes do zahranicia, kde sice ex-partnerka vychytila super poziciu ale ja by som zacinal od uplneho zaciatku. Davalo by to zmysel? Nehovoriac, ze v tom case ona nemala na Slovensku ziadne zavazky, ja ano (majetok/hypoteky). Vztah na dialku, no to je ako hodit si "celibat" a 2 - 3x rocne mat fyzicky kontakt s osobou s ktorou zijes, povedzme ze to bude v principe dovolenka, mozno sviatky ako vianoce a velka noc. Ked to ma trvat 2 - 3 roky, je len otazka casu kedy sa jeden z nas "posmykne". Pozerat sa na exku cely vecer, uprimne, stretnut ju na 10 - 15 minut - to ano, ale na cely vecer, nie dakujem. Skus sa ty stretnut na cely vecer so svojim ex a potom mi povies o tom, aky to bol zazitok. Bratovi som vyjadril svoj nazor, kedze jeho postoj je iny, prisposobim sa tomu, ale v ramci mojich moznosti. 🙂 Nie je tu teda az tolko NIE, ked sa na veci pozries racionalne. Ale v kazdom pripade vdaka za nazor.

moonlight1210
10. máj 2023

@h2
@kaktusik007

"Pokial ide o to vysporiadanie sa s rozchodom; byvala mi robila este skoro rok po rozchode "naprieky" a to aj potom co som zacal novy vztah s terajsou partnerkou. "

Myslism, ze to vysvetluje neochotu novej partnerky stretnut sa na svadbe s tou byvalou. Kedze im robila problemy, nez si konecne sama nasla noveho partnera.

Malokto ma naladu sa cely vecer vidiet s niekym, kto mu robil kedysi problemy pre neopravnene urazene ego.

h2
10. máj 2023

@moonlight1210 Ja si myslím, že jej prítomnosť by vadila autorovi minimálne tak isto, ak nie viac, než jeho priateľke. Vyhovuje mu, že aj ona povedala, že tam za týchto okolností nechce ísť, má tým pádom o dôvod viac. Len mi teda prišlo vtipné, že toto vadí niekomu s jej minulosťou.

h2
10. máj 2023

Autor, môžem ešte otázku? Tvoj brat najprv pozval tvoju ex a až potom teba? Ako k tomu došlo?

moonlight1210
10. máj 2023

@h2 Jej minulost nema nic spolocne s jej rozhodnutim a nechutou vidiet jeho exku.
A vytahovat ju proti nej ako zbran je neeticke prave preto, ze to s tym nema nic spolocne.

Ci to autorovi vyhovuje ako dalsi dovod je dohad.

Kazdopadne, zhodli sa v tomto ako partneri, ze jeho ex vidiet nechcu ani jeden, a to je dolezite.

Nerozumiem zmyslaniu jeho brata, ze uprednostni niekoho cudzieho, koho pozna zbezne (ale mozno len autor nevie, ze sa az tie roky poznaju uz ovela blizsie, nadviazali priatelsky vztah).

Ale pochopila by som to v pripade, ze uz pozvana bola a pozvanie prijala, ked sa to autor dozvedel a poziadal, aby tam nebola.
Tak vlastne brat by bol vo velmi neprijemnej situacii jej teraz pozvanie zrazu odvolat. A preto odmietol.

dennissa16
10. máj 2023

".... najma, ak deti nie su v plane, resp. jeden z partnerov uz deti ma a ten druhy to akceptuje a dalsie neplanuje"

Tak deti neplánuješ, ci deti nemôžeš mať?
Ci si niečo zlé vysvetľujem.. 🤔

h2
10. máj 2023

@moonlight1210 Ako sa to vezme. Ona má minulosť a vadí jej, keď má byť konfrontovaná s minulosťou partnera?
A práve kvôli tomu, čo píšeš ďalej, som sa teraz autora pýtala, ako to bolo s tým pozvaním.

moonlight1210
10. máj 2023

@h2 stale si treba uvedomit, ze ta jeho "minulost" ju uz konfrotovala, ked im robila prieky, kym si sama nasla partnera a otehotnela.
Zrejme ju nekonfrotovala priamo, najskor to boli prieky autorovi, ktore ale prenesene znasala spolu s nim. A predpokladam, ze to neboli priatelske veci.

Staci si predstavit situaciu, ze sa exka na jej adresu vyjadrila verejne nelichotivo (ako priklad). Take nieco samo o sebe by bol pochopitelny dovod, ze tam, kde sa vyskytuje tato zena, sa nemieni zdrziavat. A je uplne jedno, ci je rozvedena raz, ci sestkrat, lebo tato jej minulost s tym nema nic spolocne.

unicornlady
10. máj 2023

Tá ex ale žila v zahraničí, tak čo takého mohla urobiť? Ak jej autor píše sms-ky k meninám, narodeninám... tak asi to také zlé nebolo. Ako vravím, navyše ex nečakala, že hneď po rozchode si jej priateľ, s ktorým bola 9r. hneď niekoho nájde. (6 rokov od rozchodu, 6 rokov je s novou priateľkou)

h2
10. máj 2023

@moonlight1210 Ja neviem, aké prieky mohla robiť bývalá, keď bola v ďalekom zahraničí. Aj samotný autor píše, že to nebolo nič hrozné, len sa vyrovnávala s rozchodom ťažšie. Tak neviem, čo si mám pod tými priekami predstaviť.

barbie1981
10. máj 2023

Tak písal si , že ste sa rozišli korektne a udržujete korektne vzťahy a aj si napíšete sem tam a teraz píšeš, že vám robila napriek. Tak s osobou, ktorá mi robí napriek, neudržujem korektné vzťahy a nepíšem si. Už sa v tom strácam.

h2
10. máj 2023

@barbie1981 A toto nie je jediná nezrovnalosť, je tu toho viac. Napríklad aj to s tými deťmi.

lienka.7
10. máj 2023

@autor ďakujem 😊
Niektoré tu ešte 10 strán budu mudrovat a stoj čo stoj si tu budú presadzovať to svoje a ze ten "vadny" si ty lebo sa nevieš odosobnit a bla bla bla🤦‍♀️
To, ze tvoja ex to pozvanie proste prijať nemala (ano, nechal si ju, robila scény a pod.).. veľmi dobre vedela ze ty tam určite budeš, no ze ona by mala žalúdok sa na teba pozerať, to sa jej teda divím... taktiež chápem, ze to vadi tvojej priateľke, mne by to vadilo teda tiež a tiež by som povedala nie. Plus ja na mieste tvojej ex slusne tvojmu bratovi za pozvanie poďakujem a odmietnem. Ale tvoja ex bude asi iný "kaliber" ktovie, možno to stále "neprekusla". 🤷‍♀️🤦‍♀️ dobre si/ste urobil/urobili, možno si sa tak vyhol blbym poznámkam a narazkam z jej strany.
A ku svadbe, tiež s tebou absolútne súhlasím, svadba mnohých zien tu je ich celoživotnú métou kvoli tomu, aby sa ako tak zabezpečili (bytom, domom) mohli ostat doma XY rokov s deťmi, lebo vsak ony sú predsa matky a len ony rozumejú dietatu a mylne sa domnievajú, ze ani s 2-3 detmi ich chlap neopustí, ked mu dôjde "trpezlivosť".

h2
10. máj 2023

@lienka.7 Človek, ktorý sem píše od str. č. 5 si dovolí napísať, že niektoré tu budú stoj čo stoj mudrovať 10 strán! Veď ty tu mudruješ už 12 strán! Vlastne, nemudruješ, pcháš sa autorovi do zadku. 😝

dennissa16
10. máj 2023

@barbie1981 áno, motá sa riadne.

lienka.7
10. máj 2023

@h2 no však ako ty 😉👌 A nikomu sa nepchám do zadku (to prenecham tebe 🤣), ale dokážem pochopiť ze ked niekto niekoho vidieť nemusi, tak ho jednoducho vidieť nemusi... a nebudem ho za to odsudzovať. Ale to je asi nad tvoje pochopenie, ze?

h2
10. máj 2023

@lienka.7 Nad moje pochopenie je to, čo som ti aj napísala. Že ty si sem píšeš, koľko chceš a máš tú drzosť to vyčítať iným. A naozaj neviem, komu sa ja pchám do zadku, kým ty sa ideš posrať, aby si autorovi napísala, ako fantasticky sa rozhodol a ako ho ty chápeš, na rozdiel od tých zlých žien z koňa, ktoré majú iný názor.

lienka.7
10. máj 2023

@h2 ja nikomu jeho názor neberiem, tak tu neprekrucaj laskavo. @autor sa tu už vyjadril, exka mu/im robila nejaké scény a vidieť ju proste nemusia. To je fakt. Ale niektoré tu proste majú tendenciu rozpitvavat donekonečna hovadiny.
Ty máš svoj názor na vec, ja svoj. A autor svoj. Tak ho laskavo rešpektuj a nehraj sa tu na vasilisu premudru👌 milujem také osoby ako ty, fakt 👎
A ešte ta veľmi pekne prosím, laskavo tu prestaň diktovať kto kde koľko môže a nemôže prispievať. Ďakujem ti za pochopenie

h2
10. máj 2023

@lienka.7 To TY sa tu hráš na Vasilisu Premúdru, ktorá má jediný správny názor! Autor si tu vymýšľa, raz je niečo tak, potm zase inak. Mne je srdečne jedno, či na tú svadbu pôjde, alebo nepôjde. Ja som reagovala na teba, ktorej vadí, že sem píšu aj iní ľudia, než iba ty.
A teraz vidím, že si ešte dopísala vetu, že ja tu diktujem,kto má prisievať! no už sa len smejem! Veď presne to tu robíš ty! 😀

lienka.7
10. máj 2023

@h2 bla bla bla bla bla.... mas uz teraz krajšie popoludnie? Keď nie, tak sa este chod prejsť von 👌

h2
10. máj 2023

@lienka.7 Dnes o 11:37, ty: "Paneboze, uz tu prestaňte niektoré do toho rýpať 🤦‍♀️"
Dnes o 13:03, ty: "Niektoré tu ešte 10 strán budu mudrovat a stoj čo stoj si tu budú presadzovať to svoje..." Tak buď taká dobrá a láskavo tu prestaň diktovať kto kde koľko môže a nemôže prispievať. Ďakujem ti za pochopenie. 😉

h2
10. máj 2023

@lienka.7 Ja mám fantastické popoludnie, nemaj strach.

kommune
Odpoveď bola odstránená
mima1608
10. máj 2023

Niektorí tu až prehnane nakladáte autorovi. Nech už to je akokoľvek - autor a exka sa rozišli pred 6 rokmi. To znamená, že aj kontakty medzi exkou a rodinou boli prerušené (sám autor povedal, že brat a exka nemali ktovie aký blízky vzťah) a zrazu po tých rokoch sa brat a exka idú akože velice rodinovať? Dovoľte mi sa zasmiať.
Áno, brat si môže pozvať koho chce. Rovnako sa pozvaní, vrátane autora, môžu rozhodnúť ako s tým pozvaním naložia. Autor to vymyslel ešte celkom diplomaticky, že ide na obrad, odkrúti oficiality a dovidenia. A k jeho partnerke - brat nemal toľko chochmesu, aby teda pozval jej deti, aj keď pani má dlhoročný vzťah s autorom, ale hlavne že pozval exku s mužom a dieťaťom, ktorých predpokladám nikdy ani nestretol.
Takže tu si, mám taký dojem, robia na prieky viacerí navzájom.
Už len tá exka by mala mať toľko hanby, že sa nebude trepať na svadbu niekomu, koho 6 rokov nevidela a s kým neudržuje za bežných okolností kontakty.
Keby moja sestra pozve na svoju svadbu môjho ex, tak môže snívať, že tam s mužom čo i len vkročim. A ešte dupľom, keď ex dostal pozvanie skôr ako vlastná rodina.

kommune
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
10. máj 2023

@h2 posledná reakcia na teba... v každej diskusií sú 2 strany, jedna co s autorkou suhlasi a druha, co s nou nesúhlasí. Mimo to, ze každý ma pravo na názor aký chce mať. Aspon to snáď dokážeš uznať. Podľa teba fakt, keď niekto s autorom súhlasí, resp.ma názor podobný ako on, tak sa mu musi iba pchať do zadku je naozaj pozoruhodný. Vieš čo teda, chod do inej diskusie sa ty pchať danému autorovi do zadku, ok? 😉