Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom
Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂
@katkami123 Lenže problém nie je v tom, že zvysoka prdí na ex. Ale že zvysoka prdí na brata. Tým, že na tú svadbu nejde, nestojí za svojou súčasnou partnerkou, lebo ani on sám tam za tých okolností ísť nechce.
@h2 hej no, veď toto je to divné aj mne. Plus nejaké to vysvetlenie, prečo autorovej partnerky deti pozvanie nedostali 🤔 vyzerá to, že v tej rodine nie sú veľmi dobré vzťahy tak vo všeobecnosti.
Inak, keď už chcel byť brat korektný, mal si s autorom sadnúť a dopredu si s ním pohovoriť o tom pozývaní exky a nie ho postaviť pred hotovú vec
@h2
Ale on ide na svadbu. Aj zagratuluje, dá dar. Nejde na oslavu. Ja nikde problém nevidím.
Za mna je to najlepsie riesenie pre vsetky strany.
Brat tam jeho ex chce (alebo mozno uz nemoze zrusit pozvanie, lebo by to bolo takto dodatocne neslusne a urazlive).
On tam s ex nechce travit cas.
Kedze je to nezlucitelna situcia, jedine elegantne riesenie je ukazat sa na obrade, pogratulovat paru, odovzdat dar a odist.
Takto ani svadbu neodignoruje (svadba je hlavne ten obrad, tam na seba beru manzelsky zavazok, hostina je len bonus pre potesenie).
Ani nepojde proti sebe, aby bol niekde, kde sa nebude citit dobre.
Win-win situacia.
Ja presne viem aký typ ženy, jeho bývalej, tu autor opisuje. Písala som to už možno niekde na 6.strane. Svojimi ďalšími príspevkami od vtedy, ktoré som tu dnes čítala, mi to autor témy len potvrdil. Bohužiaľ, sú aj ženy po rozchode bez hrdosti, vlezlé stíhačky, ktoré, keď už partner nechce, hľadajú si cestičky cez rodinných príslušníkov s ktorymi sú zrazu veľké kamošky a majú pocit, že Slovensko je Pakistan, kde sú dohodnuté sobáše cez rodinu a asi rodina mu ju natlačí, keď už chlap nechce. Sú to tie typy žien, vyhodia ma dverami, vrátim sa späť komínom. Takze tu žiaľ, pevný postoj autora so zaťatou päsťou na takú ženu nepomôže.
@h2 Vyborna otazka. Ked mi volal ze bude svadba a pocitame s tvojou ucastou a tvojou partnerkou, tak hned ma "upozornil" ze BTW ale bude tam aj tvoja byvala. Takze logicky, s nou musel mat jej ucast na svadbe dohodnutu skor ako so mnou. Z mojej strany, tazko komentovat; zamer? provokacia?
@dennissa16 Ja deti mat nemozem, partnerka ma dve deti. Dalsie v plane nie su, v ziadnej forme. 🙂
@barbie1981 Pokial si zazila rozchod tak sama vies ze prve tyzdne a mesiace su obcas reakcie jednej a druhej strany viac excitovane. No postupne sa to zvykne ukludnit. To bol aj nas pripad, postupne sa byvala vyrovnala so zmenami v nasich zivotoch a to ze jej ja a ona mne napise SMS ku sviatku alebo vianociam, tak to je snad uplne bezna slusnost vo vztahu k niekomu s kym sme stravili skoro 9 rokov.
Ale áno zažila, áno možno sú prvé dni, týždne, mesiace zvláštne a bolestivé ale už je to 6 rokov. Už máte nové životy a vzťahy. Neviem, ale mne by nevadila prítomnosť môjho ex alebo priateľova ex. Ja by som sa nahodila, urobila super účes a make up a ukázala ex že to je už minulosť . Takto to podľa mňa vyzerá , že to nemáš v hlave vysporiadané ty.
@mima1608 Kolko hosti bolo pozvanych je vec organizatorov, a ich financnych moznosti (chceli povodne vyse 100, teraz su na 50 - 60). Ked sme sa s bratom bavili o svadbe este vo velmi rannej faze (ze nieco take chcu a budu riesit rok pre svadbou; nie je medzi nami ziadna animozita), tak uz vtedy som mu povedal ze deti mojej partnerky nemusi pozyvat nakolko su vo veku kedy ich taketo akcie max. otravuju a uvitaju radsej "volny" vikend bez "pedagogickeho" dozoru. Opat sme sa o tom bavili s partnerkou a kedze vieme ze deti tam budu len z donutenia, nema vyznam im otravovat zivot. Mimochodom, v tom case nasej diskusie nikdy ani len naznakom nespomenul zeby planoval ucast mojej ex na jeho svadbe. ;) Preto som sa ho neskor ked uz oficialne pozyval na svadbu pytal, aky mal na to dovod.
@moonlight1210 Presne si to vystihla. WIN-WIN a nebudem si stavat hlavu a robit bratovi a jeho nastavajucej zbytocne trable. Aj tak maju kopec inych dolezitejsich veci na praci, aby ich den "D" prebehol v pohode.
ja to vidim takto, brat je provokater (mozno sa mu tvoja ex vzdy pacila), ona suhlasila lebo je zvedava na teba a tvoju partnerku (netusi ze, prides iba ty na oficiality a tvoja sucasna partnerka vobec), tebe stve, ze brat sa dopredu dohodol s ex a tebe nedal moznost volby (svadbu mas vcelku u prdele a chces mat doma klud preto partnerkuno rozhodnutue tolerujes), tvoja sucasna partnerka tvojho brata extra nemusi a takisto sa nepotrebuje producirovat pred tvojou ex, prezrad inak ktora je aktraktivnejsia (to je vcelku podstatna info 🙂, taka mensia telenovela toto….
@barbie1981 Vidis a toto je ten rozdiel; "sedliak" by urobil presne to co pises, nahodil sa a isiel predvadzat sa pred svojou ex, nech ju "sibne". Mne to nie je treba, naco?! Urobim to co povazujem za spravne vo vztahu k mojej partnerke (jej rozhodnutie akceptujem a odkomunikujem bratovi; nakolko nikomu dalsiemu nic vysvetlovat nemusim) a zaroven k bratovi a jeho nastavajucej (aby videli ze mi na ich buducnosti zalezi). Ziadnu "komediu" tu hrat nebudem a rodina velmi dobre vie, ze to co zo srdca nenavidim je pokrytectvo.
@nickpick Presne ako pises. A ktora je aktraktivnejsia? Nuz, kazda zena je krasna pre chlapa ktoremu na nej zalezi. 🙂
@kommune Vsimla si si ze pocas mojej komunikacie som sa snazil vyvarovat akychkolvek invektiv? Tvoj prispevok je ukazkou tvojej osobnosti, tvojej schopnosti vyjadrovat sa slusne a vecne k teme, a akceptovat ze ludia mozu mat odlisny nazor na veci okolo seba. Beriem tvoj pohlad na vec, ale nebudem na to reagovat, pokial nemas ten "chochmes" vyjadrovat sa slusne. Ja som s tebou "husy na luke nepasol". 🙂
Mas divneho brata to je prva vec. Druha vec...ked si s ex uz 6 rokov rozijdeny preco je s nou problem sa stretnut? Niektore veci treba nechat minulosti. Jedine ze nemate nejake veci uzatvorene alebo ste sa rozisli v zlom. Potom by som to chapala. Aktualnu priatelku chapem uplne.
@mima1608 O tých deťoch som už písala, autor to aj medzitým vysvetlil. Jeho partnerka má deti už väčšie, možno puberťáci, možno dokonca už dospelí ľudia. Kým autorova ex má dvojročné, s tým nie sú na svadbe žiadne starosti (nehovorím teraz o starostiach rodičov takého dieťaťa, ale o organizátoroch). Neviem, prečo sa toľko komentárov zaoberá tým, že jednej deti nejdú, druhej dieťa ide. To vôbec nie je podstatné.
@h2 hej, nevšimla som si to vysvetlenie. Je tu 17 strán, nečítala som všetky 😅 ak sú tie deti väčšie a bola to vzájomná dohoda, tak je, samozrejme, pochopiteľné, že tie deti nejdú.
A pre mňa by to teda v tejto situácii podstatné bolo, že môj súrodenec odignoroval deti môjho dlhoročného partnera, ak by to nebolo dopredu dohodnuté. Preto som sa na to pýtala.
@nickpick
“ prezrad inak ktora je aktraktivnejsia (to je vcelku podstatna info 🙂,”
Pre Pána 😳🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Tak toto snáď nemyslíš vážne. To Vam tu už zeny načisto preskakuje? Pre koho je toto podstatná info? Pre pár 🐓 tu na koni?
@katkami123 booooze sa trosku uvolni a neber vsetko tak vaaazne….
@nickpick
Neberiem všetko vážne, ale keď som toto prečítala, rozum aj vesmír okolo mňa sa zastavili na pár sekúnd. Wau…
@katkami123 wau! prave si zabila 5 minut svojho zivota na 2 uplne zbytocne komentare….
@nickpick
Asi hej, keď ti nedošlo…
@dennissa16 reakcia na teba 12:30. toto je tvoj príspevok
".... najma, ak deti nie su v plane, resp. jeden z partnerov uz deti ma a ten druhy to akceptuje a dalsie neplanuje"
Tak deti neplánuješ, ci deti nemôžeš mať?
Ci si niečo zlé vysvetľujem.
áno, zle si to vysvetľuješ, autor to pomenoval absolútne presne. v preklade:
deti už nemajú v pláne. partnerka má svoje deti z predchádzajúceho vzťahu a autor to akceptuje a spoločné dieťa už neplánujú. ani jeden z nich.. slovíčko "resp. (respektíve)" znamená prípadne alebo eventuálne. autor sa jasne vyjadril.
"ak dvaja ľudia už nemajú deti v pláne, PRÍPADNE jeden z nich už deti má (ale stále nemajú spoločné v pláne, sú to už existujúce deti) a ten druhý to akceptuje (to, že tie deti už existujú a partnerka ich jednoducho má. stále neplánuje dieťa s ním a obaja sú s tým stotožnení).
fakt nerozumiem, čo je na jeho prejave nezrozumiteľné?
@h2 stále si nepochopila, že je to dohoda medzi nimi dvomi? ako môžeš vedieť, či aj jeho partnerka by sa nezachovala rovnako? žeby nešla na oslavu, kde by bol jej bývalý? myslím v takomto kontexte, nemyslím tým v budúcnosti svadbu ich detí, to je jasné, že na tej asi budú rodičia.... samozrejme v prípade, ak majú obaja o deti záujem...
@katkami123 inak, ja poznám takého chlapa. môjho ex 😀 keď som ho opustila, zrazu rozposlal celej mojej rodine pozvánky cez FB, oni všetci poprijímali a mňa odignorovali. dôvod? ex má prachy a niekoľko rokov, čo bol so mnou, dosť často istým spôsobom podporoval časť ľudí z mojej rodiny aj finančne bez toho, aby si to kedykoľvek nárokoval späť. takže oni boli z toho úplne hotoví, prečo ja som opustila takého úžasného človeka? odstrihla som im občasnú peňaženku. niežeby šlo o veľa peňazí, šlo skôr o princíp. akosi to nevedeli pochopiť. a áno, od istého času si s nimi nemám čo povedať 😀

Ach, ženy ako tu niektoré vyslovene neznesiete, keď chlap stojí za svojou aktuálnou priateľkou a sú si navzájom oporou a prdí z vysoka na ex, ktorú bez mihnutia oka zaradí tam, kde má byť. Z čítaneho je jasne, ze exka im na začiatku vztahu chcela miešať kartami, ale už vtedy mala smolu. Tak žiaľ, starať sa do vzťahov druhých ľudí sa nevyplatí, mohla sa slusne a s hrdosťou zmieriť s rozchodom, nie sa montovať do autorovho aktuálneho vzťahu. A teraz očividne s tou svadbou chytila druhy dych. Za mňa ma autor veľké plus ako elegantne vždy uprace bývalú. Keby bol každý muž taký rozhodný vo vztahu a mal jasne zadefinované čo od života chce a očakáva, bolo by menej rôznych nevier a kadečoho, čo do vztahu 2 ľudí nepatrí.