Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom
Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂
Aha, rozumiem, dakujem za vysvetlenie.
Rozhodnutie tvojho brata je pre mna (a sudiac podla tejto debaty) velkou zahadou. Je to este cudnejsie ako tvoja neochota tam ist.
Nie je v tom ani trochu pomsty z tvojej strany ze brat tak tvrdohlavo trva na tom ze tam ex bude? Ja by som to citila ako provokaciu z jeho strany ak skutocne nemaju ziadny vztah.
@bessie12 OK, ak ste s tým obaja OK, je to v poriadku. to máš ako so striptízom (v inej téme) alebo ako s intenzitou návštevy svokrovcov (zase v inej téme). jednoducho, ak sa dvaja zhodnú na niečom, čo vyhovuje obom, je to v poriadku. ja (a asi aj autor a každý normálny človek) to viem pochopiť.
prečo ale niektoré z vás nechápu, že je reálne a bežné, že pár (partneri, manželia) sa zhodnú na tom, že na danej oslave za daných okolností proste nechcú byť? veď aj to je možnosť, či nie? dôležité je, na čom sa pár zhodne. a autor s partnerkou sa zhodli a to je podstatné.
Okrem toho ja to asi vsetko beriem trochu povrchne a ako sucasna priatelka by som sa citila na koni oproti ex a teda by mi uz duplom nevadilo tam ist.
Cudujem sa tej ex ze tam ide.
Kazda jedna osoba v tomto pribehu sa sprava podla mna cudne.😀
Brat, ze trva na tom ze tam bude ex.
Ex, ze tam vobec ide
Brat, ze to bojkotuje
Sucasna priatelka, ze je to vadi.
Ja ešte dodám, že tvoj brat mi príde dosť zvláštna a problematická povaha. Povahovo akoby ste boli voda a oheň. Aj toto jeho gesto mi príde také pasívno-agresívne. Nie je to ešte tak, že si v živote úspešnejší ako on? Myslím kariérne aj finančne za vodou v porovnaní s ním? Je možné, že na teba a tvoj život žiarli? Lebo chlap má tiež niekoľko detí, v jeho starostlivosti nie sú, sám píšeš, že mal kvantum žien, jeho chovanie (pozvanie) voči tebe je maximalne neempaticke. Ty si zas nadmieru empaticky, minimum priateliek, nemáš rád faloš…. Akoby vás ani jedna spoločná mater nemala… boli aj nejaké rozdiely vo výchove, žeby jeden z vás (ty) si musel byť vždy ten zodpovednejší?
@dennissa16 prečo si tu mnohé myslíte, že to, že on nemá záujem pozerať celý večer a noc na ex znamená, že s tým nie je vysporiadaný? čo ak ti napíšem, že som absolútne vysporiadaná s mojím ex (máme spolu dcéru), opustila som ho ja pred cca 7 rokmi a nepotrebujem ho k životu? som rada, keď ho nevidím? uveríš? uveríš tomu, že mi je ukradnuté, ako a s kým žije, kade chodí, čo robí? je to pre mňa cudzí človek. doslova je pre mňa cudzí. moja dcéra má jeho krv, to je všetko. on je pre mňa cudzí. nepotrebujem sa naňho dívať celú noc, ako kdesi s kýmsi šaškuje. a nie preto, že to nemám vysporiadané, ale preto, že by mi to bolo doslova trápne. a stále nepochopím (opakujem to už asi desiatykrát), že prečo my (ja a mne podobné) chápeme, že niekto si zavolá ex a je s tým OK, ale vy (ty a tebe podobné) z toho robíte drámu storočia?
@panelacikova o tom striptíze som niečo citala, ale o tych svokrovcoch este nie.
Inac samozrejme, ze by som pozvala aj jeho priateľku/manželku. Samého urcite nie. To by vtedy vyzeralo divne. Ale áno, v takýchto veciach sa s mužom vieme zhodnúť a dohodnúť.
Veru tak. Autor a jeho priateľka sa už rozhodli, tak možno by bolo dobe túto tému aj ukončiť. Aj som mu to napísala, že tu už nie je čo riešiť, pretože rozhodnutie už u nich padlo.
@andreatytler presne tak. v príspevku nižšie, o 22:22 to tiež uvádzam. ak sú s tým všetci OK, je to v poriadku.
@bessie12 presne tak. v tomto sa zhodneme. v závere, že ak sa dvaja zhodnú (partneri, manželia), a ak to vyhovuje im dvom, tak je to v poriadku. a tak to má byť. a podľa všetkého autor to tak tiež cíti.
@bessie12 hoci..............stále som presvedčená, že je to fake téma 😀 😀 😀 😀 až nadmieru inteligentné vyjadrovanie, s používaním cudzích slov, bez akýchkoľvek negatívnych emócií.... vopred rozhodnutý niečo urobiť/neurobiť... ale i tak príde na MK a rieši. to nič v zlom, ale už dlhodobo si o 90% anonymných príspevkoch (alebo príspevkoch autorov, ktorí sú registrovaní menej ako rok) myslím, že ide o nejaké čudné prieskumy 🙂
@autor už tu bolo všetko popísané ,nebudem sa opakovať ,no ja si tiež myslím ,že nie si vyrovnaný s rozchodom /možno aj banuješ/Myslím si ,že také terno nie je tvoj súčasný vzťah ,to vieš len ty 😉a preto tieto naprieky a detinské dotahovačky.Vyrovnaný človek by takéto divadlo nerobil ale z úcty k svojmu bratovi by sa svadby zúčastnil .Je to jeho deň a toto si ozaj nezaslúžil .
@panelacikova myslíš, že to je fake téma?? Teraz ma to nenapadlo 😀 tak o tych anonymných príspevkoch máš pravdu. Vela z nich je fake alebo len na rozduchanie vášní a potom sa tu zbytocne len ľudia pohádaju a autor témy sa dobre zábava.
Autor, prepac trochu odbocim od temy.
@panelacikova inac co si myslíš o tej druhej téme? O peknych ženách, ktoré podľa autorky témy sa v takých prípadoch nestarajú deťoch? A to len preto, že sú upravené? Toto mi fakt príde ako fake téma 🤔
@bessie12 akože ja už neviem, čo si mám myslieť o tejto téme, či je reálna alebo nie 😀 k tej druhej téme - poprosím link, nejak som si ju nevšimla
A mas to v sebe uzavrete? 6 rokov je dlha doba, to by si uz nemusel riesit nejaku ex
Je to bratova svadba, nie tvoja. A zrejme ma s nou dobrý vzťah, keď ju chce pozvať.co na tom?
@panelacikova
Nemusí byť fake, ale podľa vyjadrovania a zvládania emócií autora mozeš vidieť, že chlap bude na veľmi dobrej pozícii, kapacita vo svojom obore, ktorá neprislúcha bežným smrteľníkom a má za sebou kopu školení, pripadne aj samovzdelavania ohľadom líderstva, psychologie atď. ako fungovať vo vedúcich pozíciách a celkovo v medziľudských vzťahoch.
@bessie12 no...zvládla som len prvú stranu. možno preto, že už som unavená. ale skôr preto, že je ťažko posúdiť daný stav. niektoré deti sú relatívne pokojné a spokojné a mamy majú čas na hocičo. niektoré deti sú urevané alebo ugrcané alebo kombinácia oboch, čo je fakt o ničom... takže nedá sa hodnotiť danú diskusiu. predstavujem si sama seba v realite, ktorú som s dcérou zažívala minimálne do cca 6.-7. veku jej života. spočiatku (ako bábo) celý deň grcačky, rev ako o život, boj, stále niečo. to trvalo tak do 2.roku. silný reflux, bohužiaľ. potom neskôr, neskutočné, ale problém v prijímaní tekutín. von 30 stupňov v tieni a dieťa mi vypilo za celý deň tak 200-300 ml tekutín (vrátane vody, čaju, mlieka, džúsov, skúšala som všetko možné, bolo to o hubu). čiže náročné.
chcela som týmto poukázať na to, že môžu nastať 3 situácie. možno i viac, mne napadajú tri:
A) má pokojné a spokojné dieťa a jej materská je jej skutočnou dovolenkou
B) má "príšerné" dieťa, ale veľmi výrazne jej pomáha muž a tak stále sa dá hovoriť o tom, že jej MD je na 50% dovolenkou
C) nielen že má uvrešťané, upišťané, ugrcané dieťa, ale aj partnera na prd (no bohužiaľ, stáva sa) a vtedy musí ísť naplno...
keďže nemám momentálne energiu a čas čítať celý príspevok, vyjadrila som sa tak všeobecne...
@katkami123 No mas uplnu pravdu. Sme ako ohen a voda a ano, kym on si uzival zivot a spamatal sa az teraz (po 35). Ja som v tom case uz mal postavene pevne zaklady a len budoval veci okolo seba a pre seba.
@zoeeoz Nuz ja by som ju ani neriesil keby mi tuto temu nepodhodil na tanier brat v ramci jeho svadby. Ona si zije svoj zivot, ja svoj. Okrem par sprav ku sviatkom a vianociam nemame absolutne ziaden kontakt. To ze ma byvala uz aj syna s novym partnerom a ze je spat na Slovensku som sa dozvedel cez spolocneho znameho asi 4 mesiace potom ako sa narodil maly.
Ja neviem preco maju zeny pocit ze muz nedokaze zabudnut a povzniest sa nad byvaly vztah; neboli tam ziadne zavazky, deti, spolocny majetok, ani dramaticky rozvod, proste sa to skoncilo a islo sa dalej. Byvala mala par tazkych mesiacov ale predychala to, ja som to rozdychal o dost skor a vybavene.
Som rad za kazdy nazor, vidim tu podporovatelov aj odporcov mojho nazoru a postoja. Mam moznost pozriet sa na veci ocami inych a posudit ci moj postoj dava zmysel, nie je prilis sebecky a odmerany voci bratovi, ex aj mojej partnerke.
@katkami123 Ci je tato tema fake? Bolo by super keby bola, vazne. O necely mesiac bude svadba a tak som sa chcel opytat na nazor, a kedze je tu kopa zien davalo mi to zmysel skusit "stastie" tu v tejto diskusii. Cakal som par odpovedi, ale toto je vazne sila. Vyse 500 prispevkov! Mam ale pocit ze tema je uz vycerpana a je nacase ju zastavit. 🙂 Takze dakujem za kazdy nazor, vas cas a zaujem pomoct i pokritizovat ma. Ja to beriem tak ze chvalit ma netreba, viem ze som dobry, v tom co robim, a kritiku vidim rad, lebo mi pomaha byt este lepsim. 🙂
Inak este ma napada jedna drobnost. Kedze buduci novomanzelia nechcu vecne dary ale skor fin.podporu aka je vhodna vyska prispevku na bratovej svadbe?
@panelacikova svojho si opustila ty, zo slov cítiť, ze vás vzťah musel byť teda hrozný. Čiže je pochopiteľné, ze nemáš byt prečo nevyrovnaná, povedala by som, ze rozchod bol pre teba vykúpenie. Takže áno, v tvojom prípade verím, ze o ňom nemusíš počuť 10 rokov a neexistuje pre teba v inom kontexte ako otec dcéry.
Ale tu bol rozchod výsledkom dohody vraj oboch, dokonca si stále po rokoch posielaju navzájom par zdvorilostných sms počas roka... Takže aj kontakt je zachovaný.
Tak mozno sa autor nechce pozerať na svadbe (nie na ex), ale na ňu a jej nový život (muža dieťa)
@dennissa16 aká nevysporiadanost s rozchodom v hlave? Ja si tiež neviem predstaviť pritomnost exa na nejakej nasej rodinnej oslave. Ani po neviem koľkých rokoch, korektnom rozchode, napriek spokojnému súčasnému životu nás oboch v manželstvach s deťmi. Je to skratka pre mňa absurdné a viem, že aj pre celú moju rodinu by bolo a ťukali by si na čelo.
Ja si nemyslim, ze kazdy muz ma problem povzniest sa a zabudnut na vztah. Netreba zovseobecnovat. Je to velmi individualne a nezalezi to od pohlavia.
Ale je uplne normalne, ze to tak vyzera v tvojom pripade ked po 6 rokoch mas problem stretnut byvalu a vadi ti, ze si ju niekto pozval na svadbu..evidentne ta to skrie, pohnutky tvojho brata preco si koho pozyva ma svadbu su len a len jeho vec..podla mna to moze byt fajn vecer s jemnym smalltalkom medzi tebou a tvojou aktualnou partnerkou a tvojou ex s manzelom/priatelom..proste nic prehnane
Je tiez zvlastne, ze to vadi tvojej aktualnej partnerke - je si sebou neista? Mna by skor to zarazilo, z niecoho u nej plynie neistota a netreba sa vyhovarat na prijemne situacie aka svadobne poznamky v opitosti. Malokto realne riesi, kto je v akom vztahu s mladomazelmi (aspon ja som to na X svadbach nezazila tak usudzujem len na zaklade toho) a ak by sa aj niekto opity s nejakou poznamkou nasiel, staci jedna "vtipnodrza" odpoved a nenarusi sa ani nalada a aj ten clovek prestane
Podla mna to vyzera trosku hystericky, to tvoje riesenie..sice to hras na to, ze sa tam ma citit tvoja aktualna partnerka neprijemne ale kvoli niecomu takemu si pokazit svadbu brata? Necitala som vsetko, ak mate s bratom na prd vztah (mozno to tu bolo) tak to riesit netreba vobec a rpb ako chces..ak vztah mate dobry, tak podla mna to je z tvojej strany a strany partnerky ozaj pubertalne riesenie..ale urcite tam brat bude mat radsej ludi co sa zabavaju ako zdutych hosti.
A teda este premyslam, ze keby moj muz robil toto co ty okolo ex..tak asi by mi zacala svietit kontrolka 🙂 a zaujimalo by ma, ci ten prvotny impulz rozhorcenia a davani ultimat dosiel od teba alebo od priatelky..ak od teba, tak sa nedivim, ze priatelka s tym nasledne neni uplne "ok" kedze to vyzera, ze je za tym viac
Obavam sa, ze jediny kto ma problem s tvojou ex je tvoja sucasna priatelka. Keby bola vysporiadana s tym, ze mas nejaku minulost, ktora je uz pase a je minulostou, tak by nemala ani najmensi problem sa zucastnit tej svadby. Cudujem sa, ze po tomto ti neblikaju kontrolky, pretoze nieco nie je v poriadku a nie je to ani na strane tvojho brata, ktory si na svoj velky den moze pozvat koho chce a ani na strane tej ex, ktora pozvanie prijala, len ona a tvoj brat vedia preco su pozvani. A nie si v poriadku ani ty, pretoze mas tu drzost hovorit brativi do toho, koho si na svoju svadbu pozve. Miesto toho by si mal dat do poriadku svoju aktualnu frajerku, pretoze ona je iba a len host a nema ziadne pravo urcovat kto sa svadby zucastni a kto nie. Ona nie je ani pribuzna, pretoze vy ste len par, nie manzelia, takze ma postavenie pozvaneho hosta, na rozdiel od teba, surodenca, ktory by sa bratovej svadby zucastnit mal.

@panelacikova Ano, urcite to je rozdiel. Nemozem povedat ze by som si taky moment uzivala ale urcite by som koli tomu neodmietala ist. Ako som uz vravela mame v rodine minimalne 3 taketo pary, kde oni nemaju problem sa navzajom stretnut ak okolnosti tak dopadnu. Ak je minulost uzavreta na tych niekolko hodin sa viem premoct. Urcite by som nesla s muzovou ex na obed ako 4ka, ale na svadbe je kopec ludi. Tam sa da toho cloveka ignorovat.