Bratova svadba & moja ex s partnerom a ich dieťaťom
Zaujimal by ma vas nazor na situaciu: moj brat bude mat svadbu na ktoru aj napriek mojmu vyslovnemu nesuhlasu pozval moju byvalu partnerku, s ktorou sme zili skoro 9 rokov. Neboli sme zasnubeny, ziadne deti, ani ine spolocne zavazky. Od nasho rozchodu ubehlo uz 6 rokov. Medzicasom som si nasiel novu partnerku s ktorou som vo vztahu. Moj brat pocas trvania mojho vztahu s byvalou partnerkou nemal extra aktivny kontakt a ani komunikaciu s nou, byvali sme v inych mestach, stretavali sa obcas po vikendoch s rodinou. Teraz ale vyhlasil, ze na svojej svadbe chce moju byvalu aj s jej partnerom a ich dietatom. Neviem, mozno som divny ale mne to pride ako ista forma "provokacie" z strany mojho brata. Bavili sme sa o tom, povedal som mu moj nazor na vec, ale on aj napriek tomu na svojom rozhodnuti trva. Moja partnerka mi odmietla ist na bratovu svadbu, co uplne chapem. Kedze je to bratov den "D" tak ja nebudem robit ziadne teatro okolo toho. Pojdem na svadobny obrad a nasledne sa svadobnej hostiny nezucastnim, nemam zaujem tam mat na ociach svoju byvalu a jej rodinku. Zaujimalo by ma co si o tom myslite. Dakujem 🙂
Byť oporou neznamená, že nekoná proti tebe. Ale "stojím pri tebe, som tu pre teba, môžeš sa na mňa spoľahnúť".
@katkami123 Ty si asi nečítala celú diskusiu. Autorovi zomrela mama, a tá ex bola dosť veľkou psychickou oporou jeho bratovi, ktorý je mladší. Ex je zadaná, má dieťa, tuna o autora nestojí. Ty tu premietaš asi svoju nejakú minulosť.
@katkami123 A napadlo ti, že táto ex priateľka ani nemusí vedieť o tom, že jej bývalý kvôli nej na tu svadbu nechce ísť? A že sú jednoducho ľudia, ktorých chceme mať v živote stále a vo svojich významnych okamzikoch?
@nikolka1986 prečo by mala byť nevychovana? Zdieľam jej názor. Brat bol pozvaný, jeho priateľka tiež, aj jeho bývalá- keďže sme sa postupne dozvedeli, že bola jeho oporou v ťažkých časoch. Možno to tak prečisťuje ten ženích, tu situaciu- akoby ona bola spomienkou na ich mamu.a na ton nevidím nič choré ani hlúpe. Treba trosku empatii vpustiť do srdca, tej zloby tu ma dosť komentujú ich v sebe.
@unicornlady keby tu podaktorí aspoň všetky strany čítali a nie len úvod
1.ked na bývalá rozum, tak tam nepojde
2.ty co si brachovi spravil, ze koná ako okot?
3.aky ste brachovci.. ze koná ako Boh pomsty👿
Inak touto tvojou diskusiou si mi pripomenul 3 moje známe, ktoré robia takéto veci ako tvoja ex z toho jedna viem na 100%, ze ma silne psychické problémy, lebo užíva lieky od psychiatra, do toho aj dlhé roky navštevuje psychológov, už ich sj dosť pomenila, lebo sa jej nepáčilo, co jej hovorili 😀druha bola moja kedysi dobrá kamoška, ale laicky má určite poruchu osobnosti, keď si zhrniem jej celkove spravanie a tretia mi tiež nepríde veľmi normalna. Toto podľa mňa totizto vyrovnaná žena so zdravým sebavedomím neurobí. Mna po rozchode asi rok v kuse intenzívne volala mama môjho ex ku ním na obed, pritom sme nemali vôbec dobre vzťahy, ale zas nie som debil, čo by som tam robila, že? 😀 ja osobne som veľmi citlivá na takéto rôzne msnipulácie a vyvoláva to vo mne veľký hnev a tlak a už iba z trucu robím opak, keď vidím, že sa ma niekto niekam snaží dostať, nech ho aj porazí. Za mna super postoj, tiež nechápem tie trápne komentáre, kde zeny radia sa pretvarovať a zhltnúť ego a podobne, keď si to s bratom komunikoval už 3x, tak žiaľ, chyba potom nebude v tebe. Bratovi odpíš, ze pokým si na tu svadbu neprišiel s Aničkou(už aké meno má jeho ex), tak nemá žiadne právo byť na teba nahnevaný, čo žiaľ ty nemôžeš povedať o ňom. Mne je najviac ľúto muža tvojej byvalky, keď sa dozvie napokon od opitých hostí niekde o polnoci na akú svadbu ho to dotiahla 😀😀👌
@unicornlady
Keď nestojím o bývalého, nebudem sa trepať na svadbu, kde bude. Mne konkrétne sa toto nedialo, ale takéto veci svojmu ex stvara jedna naša rodinná príslušníčka. A je to celkom psycho, i keď ona robí väčšie extrémy. Ja celkovo nechápem, prečo tu idete autorovi všímať svoje myšlienky ako sa má zachovať. Je to jeho rozhodnutie, on bude za to zodpovedný a nie vy. To, ze bola oporou jeho bratovi mohlo byť kľudne aj z vypočítavosti.
Ex sa ale netrepe na svadbu bývalého (pozval ju jeho brat), ani ho nijak nekontaktuje. Ty si strašne zaujatá, hoci tuto ex ani nič zlé neurobila.
@katkami123 inak ja vôbec nevidím kde maju akoze autorova ex a tvoje skúsenosti so ženami nejaké podobne znaky. Ved autor a jeho partnerka podľa mňa majú viac podobných znakov s tými tvojimi skúsenosťami. Btw. Ked si mala toľko podobných ludi vo svojom živote, ktorí boli manipulativni a dosť ti tvoj život ovplyvnili nerozmýšľala si ze možno mas problém, že to v ľuďoch nevidíš? Ze až neskôr to zistíš a teda podľahnes manipulatorovi?
@unicornlady
Lebo poznám take ženy a moja veľmi dobrá kamaratka si zažívala niečo takéto z pozície aktuálnej priateľky. A nebolo to jednoduché, keď mi to všetko opisovala. A ty nie si zaujatá? Tiež si stojíš pevne za svojim.
@777januska777
Áno, toto som v minulosti riešila, preto je to už teraz naopak a takí ľudia sa mi hnusia. Tiež som bola oporou v živote XY ľudí, ale zas nevtieram každému na svadbu, keď vidím, ze to nie je vhodne a môj aktuálny manzel by sa necítil prijemne.
A prečo vy tak veľmi spolusympstizujete s jeho ex? lebo mne to nepríde vhodné prísť na takú svadbu. Keď teda ja som vraj zaujatá…. A vy vraj nie.
@panelacikova ano, na prvy pohlad je autorov pristup velmi sympaticky, aj cele jeho vyjadrovanie k veci, take uvedomele 🙂 .. ale aj tak mi tam nieco nesedi a bola by som zvedava, ako by sa k tomu vyjadrila druha strana, co sa ale bohuzial nedozviem 😀 .. lebo nejaku pochybnost asi autor ma, ked potreboval pocut ine nazory, aby sa vo svojej pravde utvrdil.. a tiez je tam dost citit odsudzovacny postoj k ludom s inou filozofiou 🙂, aj ked autor by to asi 'vyspelo' poprel 🙂 a take trosku 'honenie ega', ze jeho filozofia je predsalen ta lepsia 😀
Nie, nemyslím si, že by som bola zaujatá. Veď som aj podotkla, že chápem, že súčasná sa môže cítiť nepríjemne na svadbe, ale keby sa mám vyhýbať každej nepríjemnej situácii, ani z domu by som nemohla vyjsť.
My nesympatizujeme s ex. Tu ide o svadbu autorovho brata, nie o nejaký boj, ktorý tu bohvie prečo vedie autorova priateľka vo svojej hlave s ex, ktorá ani netuší, že sa tu nejaký boj vedie :D
@katkami123 no pochybujem, zeby sa ex vtierala na svadbu. Podla mňa su skôr velmi dobrí priatelia a teda niečo ako rodina. Ono smrt matky a najbližšia pomoc nás dokážu spojiť s tymi co tu pomoc poskytli. Myslím si, ze pre ženícha je to veľká podpora. V dnešnej dobe pochybujem zeby nie len ženích, ale aj jeho budúca žena súhlasili aby pozval niekoho neznámeho alebo niekoho ku komu nemajú blízky vzťah. Ono stačí si prečítať co autor píše a ja v jeho slovách vidím dosť arogantný postoj k bratovi ale aj ako sa vyjadroval o smrti vlastnej matky. Neviem podla mňa autor bude mať nejakú poruchu mentálnu alebo bude fakt zmanipulovany partnerkou.
A ty si podla mňa silno ovplyvnená vlastnými zlými skúsenosťami. Ano chápem každého z nás skúsenosti ovplyvňujú, ale byt tebou možno by som porozmyslala, či v živote nerobíš tu chybu, že veríš ľuďom, ktorí sú presne tie dôvody zlých skúsenosti.
Myslim si, ze moj brat to robi ako istu formu skrytej provokacie voci mne a mojej partnerke. Co sa tyka rodiny tak mam len brata (mladsi o viac ako 5 rokov) a otca, vztahy v rodine su v poriadku, nemontujeme sa jeden druhemu do zivota. Pocet hosti na svadbe bude okolo 60 ludi. V kazdom pripade dakujem za kazdy nazor. 🙂
Ale prečo??? 🤕
"chapem"... keď brat manipuluje rodiča, aby mu dal dom a druhy utrie hubu, ze si brachovci preberú frajerky, rozkmotria sa kvôli ženám...
Ale toto teda neviem nijako desifrovat
a., ze ju pozval
b., ze dojde🌎
A vies co, na tvojom mieste to zo starou(súčasnou priateľkou) rozbalím a bavím sa do rána ako o život a od zajtra by som ladila formu v tanečnom studiu😄a zdvihacky v jazere
Keď nevieš o co drbovi ide, tak tebe nech ide o showku storicia na brachovej svadbe💥
@katkami123 o čom tu píšeš? Akože tá ex sa sama od seba nanutila na svadbu aj s rodinou? Bola normálne pozvaná ako bývalá kamarátka ženícha. Keďže je staršia môže ju brať ako staršiu sestru/ náhradu mamy. A keďže tento autor sa jej neozve či príde /nepríde ona zrejme ani netuší aký rozkol ženích spôsobil.
@777januska777 tiez z toho jej opisu mi skor na manipulativnych a ludi s poruchou osobnosti pride autor tejto temy a ta jeho priatelka... nie si sama kto ma tento pocit 🙂
@unicornlady
Jeho súčasná priateľka na svadbe ani nebude… skôr ako sa bude cítiť na tej svadbe muž jeho ex. Keď tam niekto opitý za ním príde a povie poznámku o tom, aký pekný pár kedysi tvorila s autorom témy, bratom ženícha, neverím, že minimálne jeden uštipačný človek sa tam nenájde … ja by som toto svojmu manželovi napríklad nikdy neurobila, nie je na svete taký bývalý, ktorý by mi stal za jeho poníženie.
@januska12323
To, že ju pozval, som písala, že aj mňa kedysi pozývala ku nim, po rozchode mama môjho ex. To, že ma niekto niekam pozve, ešte neznamená, ze to prijmem, keď tým možem niekomu ublížiť. A ako píšem, pokým nie sme rodina, ani top najlepší kamaráti, tak načo sa tam trepe? Vy ste videli už niekedy takú svadbu? Alebo boli na takej? Keď sa pozývali bývalí partneri? Lebo ja ešte nie…
@katkami123 ake ponizenie? hadam 9 rocny vztah utajit ani nejde a jej aktualny partner, s ktorym ma mimochodom uz dieta, vie ze boli spolu. Je to uplne normalne a prirodzene, ze pozvanku na svadbu dostala -- bola 9 rokov sucastou rodiny a evidentne zenichovi hodne pomohla v jeho velmi tazkom prezivani straty mamy.... jej aktualny partner to uz isto vie... a evidentne je tam ten vztah jasne dany, kedze bratova nevesta suhlasila, aby tato zena prisla na ich svadbu. Ona tej rodine pomohla vo velmi tazkych casoch svojou pritomnostou - na toto nezabudnes. A je uplne jedno, ze medzitym sa so svojoim vtedajsim priatelom rozisla.
Ubehlo 6 rokov od rozchodu. Ak by si dotyčnú ex aj ľudia pamätali, nechápem, načo by niekto prišiel s tým za ňou, že s ex tvorili pekný pár. Ubehlo 6 rokov, ex sa v živote dosť pohla, má nového partnera aj dieťa s ním. Načo by jej niekto hovoril o minulosti. A keby aj, tak by si asi pomyslela svoje a ignorovala. Nechápem, prečo by sa partner ex mal cítiť blbo. To, že by sa niekto zachoval ako blbec, nie je jeho chyba. Ak si je človek istý sám sebou a svojím vzťahom, tak nejaké bývalé vzťahy mu môžu byť ukradnuté.
Netuším kto všetko bol na svadbách kde som bola aj ja. Keď je ex niekoho z rodiny ešte neznamená, že tú osobu majú všetci vymazať zo života.
@kaktusik007
A ako veľmi im pomohla? Zaplatila za nich pohreb? Povedala pár milých slov ako každý? To opisujete akoby tej matke obličku darovala.
u nás v rodine sa stalo, že muž vydával dcéru a nepozval vlastnú sestru, pretože jeho žena mala s ňou zlé vzťahy... proste celé zle, súrodenci musia držať pohromade, nie sa nechať ovplyvňovať žabomyšími vojničkami medzi ženami
pozrite sa na Wiliama a Harryho akú show predvázajú kvôli Meghan, namiesto toho aby brat podporil brata kydá na celú rodinu kvôli žene, áno aj žena je dôležitá, ale nie natoľko aby sa kv§ôli nej vzdal celej svojej rodiny (ak teda nie sú za tým týranie, alkoholizmus,a podobne)
Ja sa pridávam k taboru tých, čo nechápu, čo je vlastne tvojej priateľke na tej situácii nepríjemné. Čo konkrétne? Veď tvoja súčasná priateľka bola pozvaná ako tvoja súčasť a na tvoju ex by sa mala pozerať ako na niekoho kto významne v istom období života pomohol tvojmu bratovi a zhodou okolností je tvoja ex, ktorá už mimochodom je niekde úplne inde.
Tebe bude tiež smrteľne vadit, keď deti tvojej súčasnej budú mať stužkovú a tvoja súčasná priateľka tam bude so svojím ex? Keď budú oslavovať jej deti "18" tiež si nesadne za jeden stôl bývalí a súčasní partneri?
Ty zďaleka podľa mňa nie si vysporiadaný s rozchodom. Keby si bol, prišli by ti tvoje argumenty aj argumenty tvojej priateľky malicherné
a potom brat z trucu nepríde na tvoju... zváž to ešte
0Odpovedz
AUTOR
•
Dnes o 11:07
@lucka_ke Nebude mat na aku? ;) Ja svadbu povazujem za isty spolocensky prezitok. Navyse ked ma clovek niekoho rad, nepotrebuje na to papier od uradu. Veci sa daju v zivote riesit medzi dvomi ludmi co spolu vidia nejaku buducnost aj efektivnejsie ako cez zazity model svadba. Najma, ak deti nie su v plane, resp. jeden z partnerov uz deti ma a ten druhy to akceptuje a dalsie neplanuje.
Čím ďalej, tým lepsie😄
Partnerka ma deti s jej ex,
takze musia spolu komunikovat, v nevyhnutnej miere. Preco by jej teda malo vadit, ze ja napisem svojej ex (ked nezabudnem) k jej okrehlemu vyrociu a na vianoce? Sebavedomie mojej partnerke nechybaju, ale mame spolocne troska iny nazor na "tradicne" hodnoty ako rodina, svadba a pod. Proste to tak neprezivame, skor si uzivame ze sme spolu a mozeme zit zivot podla nasich predstav bez toho aby sme riesili co si o nas a nasom sposobe fungovania mysli rodina alebo nase okolie. Nerobime nic zle, je nam spolu fajn, deti su happy.
Hid to nejakému scenáristov do komerčky, budú aspoň loooove🤩
Prepáčte, necitala som celu diskusiu, iba pár prvých strán, ale ako výrazne tá ex pomohla bratovi? Čo bolo to výrazné?
@kaktusik007
Samozrejme, že je to ponízenie jej muža, môj manzel by na takú svadbu tiež nešiel. On nepotrebuje poznať rodinných príslušníkov môjho ex. Súčasťou života boli aj moji spolužiaci, učitelia a kopu dalsich ľudí aj dlhšie na XY rokov a nechodíme si na svadby všetci všetkým.

Mne príde tvoja ex ako typická stíhačka, ktorá stále o sebe potrebuje dávať vedieť. Ľutujem jej manžela/priateľa. Mám aj korektne vzťahy so svojimi ex, ale rozchod pre mňa znamenal už na veky rozchod a nepotrebovala som sa niekde manipulatívne natískať. Zas treba mať aj hrdosť a aj pri tých najlepších vzťahoch s ex si neviem predstaviť, žeby som sa tam dotrepala akémukoľvek rodinnému príslušníkovi na svadbu a to ešte s manzelom a mojimi deťmi a jediná väzba by bola, ze som kedysi chodila s ich rodinným príslušníkom, mne osobne by bolo trápne a pripadala by som si sko zúfalá tvierka. Za druhé, ani si neviem predstaviť ako by som svojmu terajšiemu manželovi zdvôvodnila, ze prečo idem na svadbu rodinného príslušníka môjho ex, zvlášť, keď sme sa ani nijak nevídavali, ten by si už o mne pomyslel, že mi načisto už asi preskocilo a určite by nikam nešiel. Už len na takú svadbu sa dotrepať by bolo kompletné poníženie môjho manžela. Takze veľmi zaujímavá zmeska ľudí to musí byť a veru takej svadby by som sa nezúčastnila. Paradoxne, poznám veľmi veľa žien, ktoré aj niekoľko rokov po rozchode nechápu, ze rozchod už dávno prebehol a majú potrebu sa ponižovať, dávať o sebe vedieť, ja osobne toto nechápem, každý by mal mať nejakú hranicu hrdosti, cez ktorú neprejde a nebude sa niekomu neustále vtierať. Podľa mna si sa zachoval dobre. Bývala asi nebude tak celkom zmierena s vasim rozchodom, keď potrebuje robiť takéto ťahy a jej chlap bude asi nejaký hlupučký ťuťko, keď na takýto nápad pristal. Inak toto radi robia aj ľudia s narcistickou a hraničnou poruchou osobnosti, ze aj po rokoch si potrebuju niečo dokázať, keď na nich príde ich stav a skúšať to na svojich ex. Odborne sa tomuto výrazu hovorí hoovering (snažiť sa obeť opäť vtiahnuť na pozíciu, kde bola v minulosti). Maj hlavu hore, náhod americký usmev, zagratuluj a pomysli si : “Fuck you and see you tomorrow.”