icon

Bratova žena náhodou rozbila mojej dcére nový mobil

29. júl 2020

Dobrý deň,dnes sme boli pri bratovy opekať aj s dcérou.Nedávno sme jej kúpili dost drahý telefón.Dnes pri opekačke sa bratovej žene nepáčilo že naša dcéra bola na mobile,preto jej telefón zobrala a chcela ho položiť na taky menší stôl ktorý bol za ňou.Nevidela na ňho a mobil jej spadol na kamene a rozbil sa,ma mozno tak mesiac a bol dost drahý.Čo by ste robili vy?Dali by ste jej ho zaplatiť?

oktobermimi
30. júl 2020

@h_petra presne to i u nas take iste slovo ako mala mama z tatom mali aj strikovia a tety na nas...a tak isto aj pravo napravit nam cakru a auru

kylie1983
30. júl 2020

@ckatka Súhlasím! To, ze ma dievča mobil za 700€, to je ich vec. My ich mame tiez a iny by som uz nechcela. Určite ten kto spôsobil škodu, by ju mal aj zaplatiť. To co je za názor ze, ked maju mobil za 700, peniaze im chybat nebudu?? To znamená ze každý kto ma drahší mobil, ma peňazí na rozdávanie? Možno len ma rad kvalitnejšie veci. Mne keby sa rozbil, tak som dost nasrata 😀 Ale samozrejme prežijem. A presne, výchovne Metody aké mali naši rodičia, ked nad nimi niekedy rozmýšľam, tak sa divím ze som mentálne v poriadku 😅 V živote by som to dcére nerobila. Nejesť na oslave? Nehovorim ze deti maju skákať z lustra, ale tak zas odtial potiaľ.

tatiana262
30. júl 2020

@mamcotka aj v autorizovanom servise sa kľudne môže stať, že vymenia za lacný čínsky shit 😄 mame s manželom osobnú skúsenosť s autom a nie raz sa stalo. A dokonca nám vyfakturovali originálnu súčiastku. Na Slovensku je možné všetko. Tiež ak by som žiadala, tak nový mobil

vevesh
30. júl 2020

@owecka tak napriklad u nas nebolo na vyber- potrebovali sme zmluvu a na zmluvu boli iba znackove a drahe a samozrejme najnovsie modely....tak dcera dostala znackovejsi a drahsi mobil ako my dvaja s muzom🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ale poistku a kryty som riesila este pred prichodom mobilu, prave preto, lebo deti...

fokuska
30. júl 2020

@vedorka Preco mas potrebu hodnotit ci autorkina dcera ma narok na taky mobil a preco ho ma a ze je to mesacny plat a pod? Netusis ake su pomery v ich rodine, ak zarabaju obaja po 2000, tak 700 eurovy mobil nie je ani zdaleka mesacny plat. Ale aj keby bol - co to teba trapi? Ty tu dceru vychovavas, alebo pytaju peniaze na ten mobil od teba, aleo co?
Pripomina mi to diskusiu o drahom detskom hrackarskom kociari - ze ako to je niekto ochotny kupit a naco je dietatu taky drahy, ked su aj lacnejsie.
Nie je to tvoja vec, kazdy nech si kupuje co chce, na co ma. Tebe tym nijak neublizia ani ta to neovplyvni.

leskovael
30. júl 2020

Jasne že jej ho dat zaplatiť, ved ho rozbila, to mala ona sama navrhnúť.

katulienkax
30. júl 2020

Pozrite slusnost kaze ospravedlnit sa za rozbity mobil a ponuknut nahradu skody, ked dotycna osoba povie ze nemusi nahradit skodu ta takto by to malo byt vzdy. A nie na drzovku arogantne sa tvarit ze to nie je moj problem ze som niekomu nieco rozbila

solange7
30. júl 2020

@veronikastrickova co ti sibe? Co s tym maju spolocne smetne nadoby po nociach? Ja som napisala, se nech si robi co chce na opekacke, naco im nejaka ich teta vytrhava telefon. Este budem decka gezovat pri opekani, nie? Ved tam urcite necumeli pocely cas. Kriste pane, v dnesnej dobe fakt ludia riesia sracky. Z toho, ked poviem, ze nech robia co chcu si vydedukujes, aby po nociach rozhadzovali smetne nadoby. Tak to mas divne deti, ked predpokladas, ze by to robili aj ine. 😀😀😀

miroslavan13
30. júl 2020

Dieta ma telefon za 700€??? Mam dost... Na 15ku dostane auto a na 18 vilu s bazenom? Mozno som cudna ale je to choré.... Telefón za 700e nemam ani ja a ani neviem na co by mi bol. A k tvojej otazke jasne ze si mala hned povedat ako idete riešiť skodu. Mala by ti to zaplatiť.

fokuska
30. júl 2020

A tiez nechapem tie poznamky, ze kupit obal, mala mat na mobile kryt a pod. Preco by mala? Ten mobil je jej a ona sa ho o neho stara - ak kryt a obal nepotrebuje, alebo nechce, tak si ho neda. Je to jej vec a nikto nema pravo brat jej to z ruky.
Ja tiez nemam na iphone obal, len nalepene ochranne sklo na displeji - ja si na neho davam pozor, viem ako s nim zaobchadzam a ak si ho rozbijem, tak je to moja chyba. Ale nebudem si na svoju vec davat obal, ktore podla mna vyzeraju otrasne, len kvoli tomu, ze ak niekto bude drzy a vezme mi z ruky moju vec? To uz su nazory hodne toho, ze ak nechces aby ta znasilnili, tak nenos kratke sukne...

s_a
30. júl 2020

@miroslavan13 veď to dieťa už má 15 rokov, podľa mňa je to dosť na to, aby prebrala zodpovednosť za drahšiu vec a keď na to rodičia maju, tak nech jej ho rodičia kúpia, samozrejme s tým, že keď si na neho nebude dávať pozor, tak ma smolu a nebude dostávať zakaždým drahé dary.. ale keď jej ho rozbije niekto iný, to je niečo iné

fokuska
30. júl 2020

@miroslavan13 A preco chore? Ked na to oni maju? Kto urcuje hranicu za kolko penazi dieta nieco smie dostat aby to este bolo zdrave?
A ked ma na 15tku drahy telefon, tak tiez neexistuje pravidlo, ze dalsie darceky musia byt vacsie a vacsie. Nabuduce mozno dostane kozmetiku, potom knihu a na 18tku zlatu retiazku.

mon2523
30. júl 2020

bol ato nahoda ale bola to jej chyba. neda sa ten display opravit? telefon asi funguje nie? ak je chyba len v display tak by som je to dala opravit a tym by sme boli vyrovnani a hotovo. nebolo to predsa naschval

miroslavan13
30. júl 2020

@fokuska Vsak dobre. Nech ma decko telefon aj za tisic euro. Mne to aj tak pride ze tito mladi sa len pretekaju komu co rodicia kúpia drahsie. Ale aj tak nechápem autorku.... To na toto potrebuje konik a pytat sa? Ja by som to hned riesila v ten den. Keby sa to stalo mne tak hned riešim situaciu. Mobil si neodrthnem zo stromu... Nahrada skoda. Zachvilku sa tu budeme pytat kolko lyžiciek cukru si mame dat do kávy.

veronikastrickova
30. júl 2020

@solange7 krot sa trosku urcite mi nesibe, ked si hostitel nezela aby som pri stole sedela s telefonom tak nesedim. Toto je pohlad jednej nasratej mamicky, ale aka bola uplna pravda sa nedozvieme, urcite jej ten telefon nevzala hned na 1.upozornenie. Ja by som sa hanbila za moje deti keby nerespektovali hostitelov! Este by som im sama vzala mobil, idem s detmi na navstevu, nepocuva ich pravidla dostane po riti. Ked ich budem potrebovat pri niekom nechat tak mu budu skakat po hlave? 15rocne by malo mat rozum a respektovat hostitelku a nieze riesi nieco dolezite. Co chodi do roboty? Robi v nejakom manazmente, aby ten telefon musela mat v ruke pri veceri? Nerobi a veci co musela riesit sa urcite dali poriesit aj neskor

fokuska
30. júl 2020

@miroslavan13 Najprv to odsudzujes a zrazu uz dobre, nech ma. Nie vsetci mladi su rovnaki, ale vela je takych ako pises. Nevieme vsak aka je autorkina dcera, cize je mimo sudit ju.
A suhlasim aj s tym, ze toto sa nepotrebujem pytat na forach. Svagrina mobil poskodila (aj ked nechtiac), tak mala automaticky navrhnut zaplatenie. Ak by to neurobila sama, tak to rovno vtedy ziadam ja.

fokuska
30. júl 2020

@veronikastrickova Pises, ze "aka bola uplna pravda sa uz nedozvieme" a na druhej strane "urcite jej ten telefon nevzala hned na 1. upozornenie" - ako mozes vobec napisat taku hlupost, ze urcite? Sama pises, ze nikto z nas pri tom nebol, nevieme ako presne to bolo a vzapati s urcitostou tvrdis nieco ine.

pribinak
30. júl 2020

Akože toto je dosť off topic, ale 700 eurový mobil pre 15 ročnú? Fuuuu, no však vaša vec. Ale tak mobil slečna určite nepotrebuje, na sociálnych sietiach môže byt aj s mobilom o polovicu lacnejším

Nech si ho švagriná do servisu, potom predá, ale nech kúpi nový

veronikastrickova
30. júl 2020

@fokuska neverim zeby sa niekto tak nasral bez "10" upozornení vopred ten telefon len tak vzal a svojim detom nechal.

miroslavan13
30. júl 2020

@fokuska Tiez sa cudujem tej svagrinej ze sama od seba nenavrhla riešenie. Opravu alebo kupu noveho. A tak ich vec.... Nech si to riesia.

gelifil
30. júl 2020

@vedorka no lenze autorka sama priznava, ze "maju dost penazi"

fokuska
30. júl 2020

@veronikastrickova Verit nemusis 🙂 to nic nemeni na tom, ze taki ludia su a ze nevies ako a to stalo, cize slovo "urcite" nie je namieste. Kebyze povies "pravdepodobne", alebo myslim si, ze... ale nie urcite.

@miroslavan13 Jj, ked nieco poskodim, aj ked nechtiac, tak sa v prvom rade hned ospravedlnim a navrhnem riesenie.

dskjhfdlkdjhl
30. júl 2020

Je uplne jedno, kolko stal mobil, ak raz nieco znicim, tak dospelost by sa mala prejavit aj tak, ze prevezmem zodpovednost a skodu nahradim. Tu nie je o com. Rozoberat tu cenu mobilu a neviem, co este, je uplne zbytocne a doslova az trapne. Nebola otazka, ci by ste kupili dietatu mobil za 700 alebo za 200, otazka bola uplne ina.

janka2501
30. júl 2020

@miroslavan13 moja dcera ma od 13r iphon, dostala vzdy po mojom bratovi, ked si kupil novy, teraz ma 17r a na uplne novy si zarobila sama na brigade, mimochodom moja brigaduje od 14r, prave preto aby vedela, co to je zarobit a potom minat... a doknca si sama setri na vodicak, ja jej prispejem, ale zaplatiti plnu cenu je vela.

amelie2017
30. júl 2020

@miroslavan13 a co je na tom, aj keby dostala auto a vilu s bazenom. Ak na to maju. Moja ma 2 roky, ale ak budem mat na to, na 18 jej auto kupim. A ked dostuduje a budem moct, tak jej pomozem aj s byvanim. Ak z nej vyrastie slucny clovek, ktory peniaze nerozflaka na chlast ci drogy, preco nie. Je to moje dieta a vsetko co robim, robim pre nu. A nie, nerozmaznavam dieta a nema ani polovicu hraciek a kadejakych inych hluposti, ako ine deti.

jablkovastrudla
30. júl 2020

@h_petra presne toto mi napadlo. Ked strazim sestre deti tiez I'm zoberiem ovladac od telky lebo viem ze ani segra I'm ho nedava a vzdy berie.ved je normalne ze deti vychovava cela rodina. Moj maly ked robi nieco zle tiez ho segra upozorni pripadne zoberie vec co nema brat, mam ju tiez zdrbat ze co si dovoluje? 😀

0martina0
30. júl 2020

kupiť novy,na tom by som trvala ja,je jedno koľko stal,aj mojej setry deti pridu z mobilom,ale aby som im ho zobrala z ruky tak to už je cez hranice,

somtu2019
30. júl 2020

Zaplatiť

slimstar
30. júl 2020

Tak nekupuj decku, zbytočne drahé mobily, stačí jej tlacitkovy. Čo tu budeš riešiť, musela si predpokladať, že sa môže aj také stat.. bude to poučenie do budúcna aj pre vás

jablkovastrudla
30. júl 2020

Btw nekupovala ste telefon nahodou na pausal? Vtedy zvukne byt poisteny na prve mesiace, potom sa ty rozhodnes ci chces v poisteni pokracovat a platit zan. Skus sa opytat tam kde ste ho kupovali.
Inak by som to riesila ze by som sa svagrinej opytala ako to chce riesit a povedala cenu za opravu. Ona ho robila a mala zaplatit.