icon

Buď pôjdu krabice, alebo ja

lienka2425
21. jún 2014

Ahojte.
S priatelom byvame u svokrovcov na byte (je to docasny stav, pretoze staviame domcek)
Ako kazdy kto uz staval, stavia alebo uz postavil vie, ze nieje to ta najlacnejsia zalezitost a treba setrit kazde peniazky ktore sa naozaj zidu.
Tak priatela napadlo ze mozme byvat u jeho rodicov, kedze oni su cele leto aj jesen na chalupe a v byte su len v zime a zaciatkom jari.
Vsetko bolo OK, ale ako to byva tam, ked byvaju dve rodiny v jednom byte, kazdy z nich ma kopec veci a je dost tazke sa vobec nejak "pomestit".
Isla som do skrine zobrat oblecenie, spadla mi na hlavu krabica z vrchnej policky. Isla som zehlit, trvalo mi 10 minut kym som vobec vyhrabala zehliacu dosku.
Isla som umyvat dlazky, musela som prelozit 300 krabic aby som to mohla zmyt. Idem na toaletu, min.2 x sa zakopnem o nejaku bednicku nalozenu vecami ala sprostostami....A proste je je milion prikladov ako to u nas chodi, raz mi nieco spadne na hlavu prip.na nohu, nieco stale len hladam, stale len prekladam...
2000X SOM HO PROSILA NECH SI TO VYTRIEDI A CO NEPOTREBUJE TAK NECH VYHODI.
Nic sa nedialo.Tak som sa nahnevala a povedala som si a dost!!!
Kym bol priatel v praci, tak som zacala studovat co to vlastne "skryva" a skreckuje.
Na moje pocudovanie mame natlacenu plnu roldor skrinu, perinace, vsetky ostatne skrine a aj zahadzanu jednu izbu prazdnymi krabicami od vselicoho mozneho od najmensej po najvacsiu...
V niektorej je par kablikov ktore v zivote ani nepouzije a rozne 200 rocne suciastky ( Priatel je technicky typ , co sa tyka PC tak sa tym aj zaobera)
snad 30 ks podloziek pod mys s rocnikom 2006....
A x sprostosti ktore som nikdy za tych 8 rokov som na nom ani nevidela a veci ktore ani za tych 8 rokov ani len nepotreboval a nevytiahol.
Tak som sa jednoducho nahnevala a zacala som mu triedit veci s tym ze "hluposti" jednoducho vyhodim do kosa.
Priatel prisiel ale skor domov a uvidel vrecia naplnene jeho vecami podotykam ze prazdnymi krabickami a roznymi obalmi zo starych krytov a pod.
Zacal po mne vrieskat ze preco mu to vyhadzujem, ze to su jeho veci, ze on by mi nic nikdy nevyhodil a proste dostal az hysak.
Snazila som sa mu vysvetlit ze tak nemozme byvat, ze ja proste nevladzem prist domov utahana a prehadzovat stale nejake hluposti aby som sa dostala vobec do skrine, ze dost co byvam u svokrovcov ktory ked su doma tiez niesu najmilsi, a ze kazdy sa tesi ze pride domov, ze ma pekne cisto a ja zijem ako taky bezdomovec obklopena bordelom,krabicami a zbytocnostami.
Ze keby som mu povedala ze nech to vyhodi tak by nechcel a ze su to iba krabice a tie nam predsa netreba.
Aby ste boli v obraze : napr.krabicka s cajnika kt.ma asi 5 rokov, obal s kosele, stare potrhane ale na totalku kosele, rozne krabicky od topanok atd....
Znie to asi dost komicky ale mne to uz vtipne vobec nieje. 😒
Zacal vyberat tie veci z tych vriec a zacal mi rozpravat ako take pekne krabicky mu mozem vyhodit a ze kosele este vynosi na chalupe atd... ( ma ich tam uz plne vrece a chodi tam asi raz za pol roka)
To nieje uz nahodov choroba toto??
Moj priatel je strasne dobry, pozorny, dal by mi aj posledne ale tento jeho hlupy zvyk vsetko odkladat ma raz dorazi.
Kupili sme klimatizaciu a bola prelepena takou paskou tak aj tu keby som nevyhodila uz si ju prelepoval ze sa mu zide!! Ja uz len cakam kedy zacne vytahovat z kontajnerov! 😲 😀
Ked som sa ho opytala ze co s tymi vecami bude robit potom ked sa prestahujeme tak mi oznamil ze si da vsetko do garaze a do skladu...cize cele to zahadze sprostostami
Som uplne na nervy.
Ani tie po.... krabice mu nemozem vyhodit, mame teraz kvoli tomu tichu domacnost 😀
Tak mu asi jedine budem musiet povedat ze bud pojde prec ten bordel alebo odidem ja 😔
Mate prosim vas nejakeho podobneho muzicka doma? Je to vobec normalne? Co mam s nim urobit? Ako sa zachovat? Nechcem sa hadat ale ani zit v zapratanom byte. Som zufala ☹
Dakujem

Strana
z5
stellamaris
22. jún 2014

@lienka2425 krabice a milion inych nepotrebnych veci skladoval v pivnici moj byvaly muz.Vsetko,podotykam zbytocnosti,som chcela vyhodit.Ked na to prisiel,isiel veci tahat z kontajnera a mna vyhresil.Tak som vyhadzovala,ked nebol doma a to po kuskoch.Bohuzial po niekolkych tyzdnoch zapratal pivnicu znova.Tak som zacala skreckovat ja,nakupila som zamerne viac ,napr.cistiace prostriedky a dala do pivnice,aby nemal miesto na svoje somariny.Potom vyhlasil,ze som zavisla na nakupovani. 😖
V byte rozlozil moj ex.aj veci,ktore do bytu nepatria.Napr.diely na motorku,ktore smrdeli za olejom.Ked som mu povedala,ze patria do pivnice alebo garaze,vyhlasil,ze diely boli v byte uz predo mnou 😕 Motorkarske casopisy musel samozrejme skladovat v spalni.Asi 200kusov v krabiciach vedla postele..........to musel mat a mne nedovolil dat ani kvietok na okno,lebo by nemal miesto pre casopisy..........

Chcem tym vsetkym povedat,ze chlapa neprerobis,bohuzial...................on mysli,ze tak to ma byt a je iba na tebe,ci a ako dlho mu to budes trpiet. 😖 Ja mam druheho manzela,tiez rad skladuje par zbytocnosti,ktore mu vyhodim hned a hotovo.Ked niekde nechal polozene veci,ktore tam nepatria,schovam ich,nech hlada a naucil sa drzat aspon maly poriadok.Aspon to 😉

monciky
22. jún 2014

ja som bola volakedy tiez neporiadna, az jedna prihoda ma velmi poucila a to, ked som chodila do 4. rocnika na SS, mala som pred stuzkovou, na nu som si zarabala na brigade a potrebovala som 5000 skk, ked som ich uz mala, dala som ich mame do obalky a obalku sme nechali v obyvacke na stole,boli tam aj nejake letaky a tak a rano tam uz ta obalka nebola...., nemala som sa mamy ani otca ako spytat, vtedy este neboli bezne mobily, tak ma ine nenapadlo, len ze tie letaky co tam uz neboli na stole otec vyhodil spolu so smetami- kedze on kazde rano vyhadzoval smeti, tak podho ku kontajneru za bieleho dna, ten nas sacok so smetami som nasla, vybrala zo smietiaka, vysypala a prehrabavala, nic som nenasla, plakala som velmi, ze co teraz, videli ma pri smetiakoch snad vsetci susedia, ale bolo mi to jedno a ked dosiel vecer otec z prace, tak isiel do skrine a ukazal tu obalku, ze on sa bal, aby sa nestratila, tak ju schoval, ale nepovedal nikomu nic...., odvtedy som sa poucila a neznasam bordel na stole, v izbach, krabice, letaky a blbosti🙂 cakam syna, a zastrajam sa, ze maly bude mat v tomto drezuru, aby nebol po tatovi, lebo sa zblaznim🙂

marthuska
22. jún 2014

@cobhan s tym odkladanim za 20 rokov, to som myslela ako priklad, nie moju osobnu skusenost🙂))

cobhan
22. jún 2014

@marthuska pochopila som...moja mama mala syndrom ''to sa este moze hodit'' ale je to vzdy lepsie ako ''skoda vyhodit, ved sa to este moze zist'', pretoze odkladala veci, co by sa eventualne este mohli hodit...ale 100 kelimkov od jogurtov je fakt moc. Ja mam asi 20 tych velkych, z lidlackych kilovych jogurtov a mam s nimi vcelku presne plany, ktore zial do velkej miery zalezia od manzela, takze ich zrejme budem susit na policke este peknych par mesiacov 🙂

h2
23. jún 2014

@fra Tak to Ti teda blahoželám a aj ďakujem za nádej. 🙂 Ja sa nejak k chudnutiu neviem dokopať, odkedy sa syn narodil, hoci predtým som nemala problém, pevná vôľa mi nikdy nechýbala, ale teraz... ☹ Možno je to tým, že ja až toľko schudnúť nepotrebujem, stačilo by mi dať dole takých 6-7 kg a bola by som spokojná. Niekedy si robím sama zo seba srandu, že ja som opačná anorektička: Tie sú chudé, vôbec nejedia a pri pohľade do zrkadla sa vidia tučné. Ja chudá určite nie som, napchávam sa v jednom kuse a pri pohľade do zrkadla si hovorím, že to ešte celkom ujde. 😀

mimibb
23. jún 2014

@mircalla Moj otec je taky...byvaju v dome a uz maju 3 garaze zapratane doslova haraburdami...stale ten bordel len presuva a nie a nie sa rozlucit napr so starym zhorenym autom a dalsimi blbostami...dokonca tam ma aj rozbite akvaria... radsej bude stavat dalsie "budy" aby si ten svoj bordel mal kde nadalej uskladnovat... tazko sa s takymi ludmi musi zit... 😒

sjuzi
23. jún 2014

Nečítam celú diskusiu, len príklad od nás: môj otec je tiež ten technický typ, čo zbiera súčiastky, drôtiky, klávesnice staré, kadejaké plechovečky, poháričky, krabičky, technické a pc časáky, kazety, cdčká... 😝 Moja mama je z toho na prášky celý život, lebo všade to je nastrkané, celé skrine zarárožené. Ja, ako som sa odsťahovala od našich, tak moja izba, v ktorej je stará obývačková stena, tak to je proste ako v sklade, my s deckami si nemáme ani kam veci vyložiť z cestovnej tašky, keď prídeme na viac dní... Hrôza des a vekom sa to zhoršuje. Mama, čo môže "natajnáša" vyhadzuje. Ale i tak. 🙄 🙄 Ja už som otcovi viakrát hovorila, že keď raz budem po nich vypratávať byt s bratom, tak sa kontajner otočí na 6 razy... 😀 😀 😀

mimla
23. jún 2014

Sme potomkami, alebo priamo účastníkmi doby, kedy nebolo možné zohnať prakticky nič. Neboli sáčky do vysávačov, neboli dámske pančuchy, neboli mandarinky. Neboli ani sáčky na desiatu, ani alobal. Takže sa škrečkovalo. Ak sa dalo kúpiť, kupovalo sa v čo najväčších množstvách. Ak nebolo, vymýšľali sa rôzne náhrady, preplachovali sa sáčky od mlieka, odkladali sa motúzky. Odkladal sa staniol z čokolád, lebo bude ešte užitočný v kuchyni. Odkladali sa potrhané pančuchy, lebo ak dáte tri vrstvy na seba, nahradíte ten na trhu nedostateľný sáčok do vysávača. Tiež to boli super gumičky do vlasov, ak sa nastrihali. A iné super gumičky sa robili zo starých duší z bicykla, takže tie tiež treba odložiť. Mala som susedu, ktorá posielala svoje deti pod balkóny zbierať štipce, čo popadali susedom.

Pamätám si, že raz sa dokonca stalo, že nebolo dostať sterilizované uhorky. Takže nastúpila sterilizovaná cuketa. Kto nemal známych s vlastnou úrodou, alebo vlastné zásoby, mohol smutne obhrýzať cuketu.

Nemôžeme sa čudovať, že ľudia vyrastajúci v takýchto podmienkach majú tendenciu hromadiť. Čo keď raz nebude, čo ak sa to raz zíde.

A späť k realite dnešných dní. U nás sa tiež škrečkuje, ale každý škrečkuje niečo iné. Ja dostávam pravidelne záchvaty triedenia (našťastie). Vtedy nabalím veci s ceduľkami 36 a 38 (hahahaha, to som fakt voľakedy nosila) Zopár kusov to síce prežije, ale iba do najbližšieho triedenia. Čo sa týka drahého vecí, tak má veci a VECI. Už som sa ich naučila rozoznávať a VECI nevyhadzujem, ale združujem. Ak je v troch krabiciach niečo naspodku, nasypem to do jednej a zvyšné dve zruším. Nedržím doma žiadnu elektroniku navyše, okrem jedného kusa tyčového mixéru a laptopu do ktorého mláti syn (sa zoznamuje). Neprijímam "dary" typu "toto už nepotrebujem a tebe sa to ešte zíde". Ak sa tomu nedá vyhnúť, posúvam ďalej. Fungujúce spotrebiče nechávam doslúžiť. Nepotrebujem novú telku, tá stará ešte funguje. Ak sa pokazí, kúpim druhú. Ale nebolo to takvždy. Ak by som tomu nechala voľný priebeh, tak by som zaplnila aj Národnú galériu.

Čo s krabicami? Poskladať. Čo sa nedá poskladať treba nastohovať (menšiu do väčšej). Založ si hoci aj tu bazár a v tých skvelých krabičkách môžeš posieľať tovar poštou, aspoň sa nejako využijú. 🙂

V novom dome trvať na vymedzenom priestore pre manželov bordel. Základné pravidlo by malo byť, že ak sa nedajú na jeho bordelárni zavrieť dvere, treba vyhadzovať. Píšeš, že sa tvoj manžel venuje počítačom. Nepoznám žiadneho počítačového maniaka, ktorý nehromadí súčiastky. S tým sa treba zmieriť. Na handry treba zainvestovať do vákuových vakov.

celasapremenim
23. jún 2014

@lienka2425 ahoj, vzhladom na to, co riesi ...stare prazdne skatule (nepoviem kable alebo stare komponenty do compov, to fakt technicky zaujati chlapi dokazu skladovat desatrocia) ...ale tie krabice..... tvoj drahy ma skutocne problem a je potrebne ho riesit takto v zarodku.....
VOBEC netusim, ako by si ho mohla presvedcit, ci je schopny konstruktivnej debaty, mozno ked trochu vychladne, ale jeho hystericky vystup mi napoveda, ze to nebudes mat jednoduche
treba zistit v com to prameni....a na to neviem, ci nie je manzelka...a prave na kluduneprajnej pode prikratka ...podla mna toto vyriesite az v svojom byvani a vyhadzovat sa bude az z tade, teraz nemas velmi sancu to vyriesit
a nechcem strasit, ale toto mozno bude vyzadovat liecbu, inak skoncis so zberacom a to by som ti nepriala

zaver: poradila by som sa na tvojom mieste s nejakou psychologickou, ako postupovat citlivo a ako na neho vplyvat, aby si ho navodila na konstruktivnu debatu a vlastne nejak ho aj objektivne zdiagnostikovat....bude potrebne odbornika a zo zaciatku potichu, ved ho lubis 🙂

celasapremenim
23. jún 2014

inak ja mam muza tiez takeho, ze nerad vyhodi veci, ale nastastie postupne nevie co ma, tak mu to dam do vriec, pockam tri mesiace, ked to nehlada, vyhodim to ked nie je doma a potom ked sa pyta, kde to je, tak poviem ze neviem
konkretne je to starsie satstvo a sem tam nejaka krabica od compov a podobne a ked je to nepouzite viac ako dva roky, tak to u nas proste nema co hladat
som vyhadzovac
mali sme rizikove situacie pocas rekonstrukcie bytu, kazda zmena v byte... a to uz su fakt detajly ako kupa novej skrine a presunutie komody do ineho rohu, vymalovanie :D, oprava niecoho...ho vyvadza z miery, ale mozem povedat, ze tymto pristupom sa to rokmi zlepsuje a skutocne, ked vypracem nase ulozne priestory, aj on uzna, skor skutkami, ze mu to takto vyhovuje
ale pivnicka ..je mala...tak to je jeho, tam mu nechodim :D:D:D nech to tam aj nohy dostane, co tam ma :D:D:D:D su tam z dvoch tretin knihy, ktore nemam kam zatial dat.....aj moje a co tam nastrkal za tie roky teda neviem, ale je znacne limitovany priestorom, lebo je to fakt male :D

celasapremenim
23. jún 2014

@dominika1988 z duse mi hovoris, takto to robim a to je jedina schodna cesta :D:D:D:D

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
rainee
23. jún 2014

@janickacrazy co ty vies, mozno tie veci po babke predsa len raz ponosis. Moda sa stale vracia, nedavno boli in 60 a 40te roky alebo retrovzhlad ala pinupgirls 😉 a co beha po svetovych molach ani nekomentujem, cena 1ks nas rocny plat 😀 moja babka by odpadla ze sa teraz nosi to co u nej zamladi, len trosku zmodernizovane.
Baby to ste ma potesili s tymi handrami, mozno fakt raz schudnem a myslim ze este par rokov budu celkom in minimalne nadcasove kusky 🙂

lienka2425
autor
23. jún 2014

Debata "v klidecku" dopadla tak ako som asi ani neocakavala. Sadli sme si, ja som mu trosku porozpravala o tom ako je to neprakticke mat tolko veci, ze sa neviem skoro v byte hybat, ze ked sa prestahujeme ze budem rada ked si urobi "kolnicku" a bude si tam zhrnat haraburdy 😀 ale ze momentalne nemame na to miesto, ze aj mne je luto tych veci ale ze nieco budeme musiet povyhadzovat...samozrejme boli hned namietky...tak som mu ukazala "ZBERACOV" a povedala ze este niesme sice v tom stadiu ale ze sa tam kazdym dnom pomaliliiicky blizi...vsetko v klude. Zienky, to ste mali vidiet co nastalo . 😒 doslova explozia, takeho na*rato urazeneho som ho snad este ani nevidela, ze ako mu to mozem povedat, ze on taky nieje ze on si vela krat veci vyhadzuje ( tym myslel veci ktore som ho donutila vyhodit typu lepenka z krabice, rozpadnute krabicka a nejake obaly...) zacal az utocit na mna ze ja trpim chorobami ze si neviem vazit veci a ze vsetko vyhadzujem a pod. veci... 😲 ze on by si to nedovolil nutit ma nieco vyhodit, tak som mu spomenula stare krabice od topanok, kosiel, no a odpoved znela asi tak, ze nie ze ich bude potrebovat ale ze sa mu pacia!!! tak kvoli tomu ich nevyhodi... 😖
Som este viac v koncoch ako som bola. Ale vidim to asi tak ze kupim v ikei tie velke kartonove krabice a poprosim ho nech si to natlaci tam... a zatial budem asi radsej zit v krabiciach ( aspon ze vsetkych rovnako velkych a celkom dobre skladnych) a ked pojdeme do domu bez milosti mu "nezmyselne" veci povyhadzujem. 😎 ☹

jerryjanka
23. jún 2014

@lienka2425 toto je presne odpoved toho čo to ma ako diagnozu, vyhadzovanie sa neudeje ani v dome - bohužiaľ, ak vypenil len pri rozhovore tak pri vyhodení by skakal z okna

lienka2425
autor
23. jún 2014

@jerryjankatoho sa prave obavam... 😨 nech si mysli kazdy o mne ze som zla, kto je v takej situacii chape ake to je byvat v bordeli a kazdy den prekracovat krabice... ale naozaj mu budem asi musiet tie veci nakoniec vyhodit ja sama. Nech ma aj zabije za to.. to potom asi sice mna vyhodi z toho okna 😀 ale ked to bude uz neunosne, stoji to za to. ☹ 😕

srnqqa
23. jún 2014

@lienka2425 toto je téma presne pre môjho oca... celý byt len krabice, po zemi, pod stolom, pri posteli... v skrini... zhromažďuje prefotené články, v minimálnom počte 10x / jeden článok a letáky, niektoré ešte z r. 2000... Na stavbe rodinného domu ďalšie krabice a my ako malé (už dááávno) a poslušné detičky sme poslúchli a doniesli si svoje krabice 😉 písanky z celej základky, staré oblečenie... A teraz mám svoj byt a vraj - treba hlavne úložné priestory 😀 na nich trvá, ja trvám na vzdušnom byte, nemienim zakopávať o "nejaké moje" krabice... len povysávať byt bolo fyzicky aj psychicky náročné.. a aké sťahovanie krabíc nastalo, ak mala prísť návšteva... 😠 A ak chcela ísť mama niekam, na výlet, vraj treba pracovať - a celú nedeľu sa hrabal v krabiciach :/
A áno, prečo to vlastne zhromažďuje? Vraj pre nás, jeho deti... 😀
Och, vďaka Bohu, že SOM schopná vyhodiť to, čo už jednoducho nepotrebujem 😉

jerryjanka
23. jún 2014

uplne ťa chapem len si myslim že to budeš mať velmi ťažké, držím palce každopádne

anos18
24. jún 2014

Kočky, v skupine Nove Zamky akurát niekto hlada krabicu a bublinkovu foliu 🙂 🙂 To je nahoda🙂

samasa
24. jún 2014

@anos18 aká náhoda 😀 treba poslat krabicu aj s manželom zakladatelky 😀

moncsi1208
1. júl 2014

@lienka2425 ahoj,isty cas som aj ja pozbierala vsetko,s myslienkou,ze to este bude na nieco dobre.napr.oblecenie,nevyhodila som nic,mala som 3krabice minimalne take odevy,ktore som vobec nenosila,prakticky sa to neda.ked sme kupili byt,zacala som so stahovanim,tak vtedy som si vsimla po prvykrat,ze kolko zbytocnych veci mam,prvykrat som urobila velky poriadok.to sa neda vysvetlit... 😀 este nam ostalo 11krabic v garazi,ktore cakali na triedenie.mesiace behali a ja som nemala energiu na triedenie.az vtady,ked som dostala do ruk knihu o feng suej,v tych casoch som uz isty cas nemala moznost kupit si nove veci.tak som sa rozhodla,2krabice som naplnila pre moju krstnu dceru,2krabice na vyhodenie a za dva dni som dostala peniaze. 😵 potom som sa dostala aj do garaze,neostalo nic z tych veci.ked clovek nehlada veci viac ako pol roka,tak to uz potrebovat nebude.skus nieco najst o tejto tematike,mozno by to pochopil...ale ked to ma vo vychove,tak to bude poriadna bitka.pomalicky,alebo skus mu pripominat,ze z tych veci sa da urobit dokonca aj peniaze,ked mas trochu stastia.vela vela sil a dost pevne nervy ti zelam 😉

staronova
2. júl 2014

@lienka2425 Už teraz máš dôkaz o jeho diagnóze, o ulicu dalej od nás tiež jeden taký býva.....v rodinnom dome....hrôza a des....a deti s manželkou ako trpia.....už dávnejšie je aj agresívny....

mabika
2. júl 2014

Hej, akurat chodi na waw ze "najspinavsie domacnosi". Je to presne o tom. Staci jeden skrecok v rodine a dom sa casom zmeni na nepoznanie. Je to plizive a trva to dlho a zrazu su zapratane vsetky miestnosti a trpi cela rodina. A ten serial "zberaci" to je fakt hardcore, tam uz ide casto o zavazne psychicke poruchy

slniecko2
10. júl 2014

@lienka2425 ja by som mu ich nevyhadzovala na tvojom mieste. Skúsila si plač? výčitky, že ťa nemá rád? trochu citového vydierania by možno neuškodilo. ja viem, že veľa žien ma za to odsúdi, ale ak sa chlap správa nelogicky a svojimi koníčkami zaberá akýkoľvek životný priestror druhým, tak treba na to ísť aj inak. teda, aby si chápala, že vysvetliť, ale aj mu jasne povedať, že každý z vás má právo na svoj priestor a on nemá právo ti ničiť ten tvoj. musíš si na tom trvať, lebo toto môže dokonca pochovať vaše manželstvo. Nie, žeby si ho mala opustiť, ale ak ti to teraz nevyhovuje, bude to jedným z dôvodov pri krízach na rozchod a to by si určite nechcela. držím palce

7karolina77
11. júl 2014

počkaj nejaký čas nech sa na to pozabudne a potom to potichučky povyhadzuj ;) určite nikdy nebude hľadať napr. krabicu od čajníka, podľa mňa ani nevie, že takú má

nikayla
12. júl 2014

Je to choroba a dosť vážna.. Na pluske chodí o tom relácia z USA - http://zberaci.joj.sk/zberaci-archiv/2014-07-06.... Takto v telke, keď to je, sa na tom smejem, ale zažiť by som to nechcela...

henushka
14. júl 2014

@lienka2425 Ahoj, vola sa to messie-syndróm, daj si do googlu a dozvies sa viac. Videla som to viackrat v TV. Treba to riesit s odbornikom. To nie je to iste co pisala @mimla ,to som sa na prispevku pobavila, kedze som sama bola ucastnickou tej doby 😒 a poviem ti, ze dnes si tazko nejaka zena vie predstavit, co to je nezohnat napriklad vlozky, nieto tampony. Takze ano, aj ja mam tento "syndrom" socikovskeho dietata, ze treba mat nejake zasoby, aj ked teraz uz celkom uspesne zvladam ich uskladnovanie na pultoch v blizkych obchodoch 😉

Ale to je fakt nieco ine. Je velky rozdiel, ci mas v spajzi o spagety viac alebo nedokazes vyhodit obaly, stare pokazene veci a pod. Takze RIESTE TO, bud s psychologom alebo psychiatrom. Drzim palce!

marionmarion
14. júl 2014

existuje na to diagnoza, vola sa to hoarding ( z anglictiny). Priatel by mal vyhladat psychiatra, ak nebude chciet asi sa budes musiet zmierit s tym, ze sa to nikdy nezmeni a budete mat doma stale kopu haraburd...
ak vies po anglicky: http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/h...

a tu je nieco po slovensky: http://zena.sme.sk/c/6683151/to-sa-este-zide-ni...

ajka006
15. júl 2014

@miskaska išlo istý čas na Discovery TLC, ale dosť vecí opakujú, tak to možno ešte budú zase dávať, videla som pár dielov a bola to hrôza

Strana
z5