icon

Budem zlá, keď nepozvem kamarátov na svadbu?

timi1012
24. nov 2014

.Ahojte žienky, mám na Vás takú otázku netradičnú ale skôr o vzťahu udalosti...Zo snúbencom budeme mať svadbu, no a ja som zvedavá na váš názor ako by ste sa zachovali vy. Jeho (2 kamaráti s priateľkami ma nemajú v láske doslova ma neznášajú ... ja som na tom detto voči nim) no a môj problém je ten že si neželám aby boli na našej svadbe, je mi jasné že ma budú duplom neznášať ale to mi je jedno, no predsa len nechcem aby bol môj mužíček smutný (viem že to prežije aj bez nich len mu tým nechcem ublížiť) Dohodli sme sa že ani ja, ani on si nebude pozívať žiadnych kamarátov (chceme mať malú skromnú rýchlu svadbu iba rodina večera a dovidenia) myslíte že budem veľká mrcha ak budem vďačná že tam nebudú? alebo radšej ustúpiť a vydržať... Ďakujem....

babatkoling
24. nov 2014

...ze kamarati? Ja si neprajem vlastnu svokru na svatbe 🙂
Ale nie, seriozne - mate obojstrannu dohodu, ze ani jeden z Vas si nedovedie kamaratov. Vyriesene, nebudu tam Tvoji ani jeho...`
Ale ak Tvoj drahy povazuje za svojich dobrych kamaratov niekoho, kto Ta nedokazal akceptovat, no neviem... Tam to hapruje na viacerych urovniach...

laila22
24. nov 2014

@timi1012 nebudes za mrchu

timi1012
autor
24. nov 2014

@paskolinka už len s toho dôvodu ich lebo sa poznajú od detstva. To je celé, ale to neznamená že spolu chodia na chaty a neviem ešte aké akcie tuto hore písala slečna, reč je o dospelom chlapovi ktorí bude mať rodinu, nie o nedorastenom chlapovi ktorí sa potrebuje blázniť aj v 30.... a Ďakujem za správu 🙂

veriiii
24. nov 2014

@timi1012 ak su tvoji velmi dobri priatelia a ste casto spolu,mozu sa citit dotknuti,ze si ich takto vynechala,ale zas na druhej strane, snad pochopia ,ak vysvetlis,ze ste sa tak dohodli s manzelom,ze pretoze ste chceli co najmensiu svadbu,nebude nik mat tam priatelov, budete pozyvat iba rodinu..aby si zasa nemysleli,ze si nejako selektovala,inych pozvala...
,na druhej strane, mozno prave pozvanie tych jeho by bola dobra prilezitost urovnat veci..bohuzial-s manzelom ziskavas aj jeho priatelov,pochybujem,ze im "da kopacky "po svadbe....

timi1012
autor
24. nov 2014

@laila22 Ďakujem 😀

kassandra25
Autor odpoveď zmazal
timi1012
autor
24. nov 2014

@veriiii Ďakujem 🙂 ja si neprajem aby im dal kopačky, stačí mi ak sa aj nadalej budú správať ako cudzí ľudia pretože tak mi to vyhovuje. Viem znie to možno divne ale viem že je to to najlepšie čo môže byť 🙂

mikema
24. nov 2014

@timi1012 svadba je vas den a obaja by ste mali byt happy. Urcite je to pre tvojho muza smutne, ked kamarati nepridu, ale stale lepsie, ako by si ty na svadbe mala mat ludi, ktori ta neznasaju a celu svadbu trpiet, ze na teba zaheraju, ohovaraju... v tomto by som neustupila. Celkovo by som nezila s takou situaciou a snazila sa zistit, co za tym odporom je. No ale spät k svadbe. My sme sa drzali toho, ze sme pozvali ludi, kotrych mame radi a ktori nam praju.

timi1012
autor
24. nov 2014

@kassandra25 bohužiaľ fungujeme takto, aby každí chápal ja JEHO kamarátov neriešim, my máme krásny 6 roční vzťah, a nejde tu o žiadne chaty, akcie, a ďalšie blbosti. On rešpektuje to že JA sa s nimi nemám o čom baviť a aj keby som sa mala tak UŽ nemám záujem, a ja rešpektujem to ak bude chcieť aby na tej našej svadbe boli, zatiaľ tam nebudú preto som sa pýtala aj na názor čo by bolo keby.... a Ďakujem za komentár 🙂

pukinka11
24. nov 2014

Ale prosím ťa, keď ste sa dohodli tak je to ok, my na svadbu nepozývame snúbencovu sestru.... väčšiu mrchu ste ešte nevideli..... a to máme svadbu veľkú, čiže keď tam nebudú kamaráti, je to normálne 🙂

paskolinka
24. nov 2014

@timi1012 nic v zlom, len cely tento problem a to, ako ho popisujes vyvolava trochu zmatky. lebo na svadbu sa pozyvaju dobri kamarati, aj to nie vsetci, ale len ti najlepsi (aspon u vacisny mladomanzelov, co su obmedzeni rozpoctom to tak je) a nie niekto len preto, ze ho poznam od detstva a kedysi sme si rozumeli...ale teda ak je to tak, ze ani tvoj nastavajuci si s nimi uz viac-menej nema co povedat, ostava radsej s tebou doma a na ich akcie nechodi, tak je vsetko ok. akurat napad, zeby tito ludia mali prist na vasu svadbu je cudny. ale inak nevidim problem. proste ich nepozyvajte, chybat nebudu tebe urcite a tvojmu milemu zrejme tiez nie (podla toho, co pises). vec vyriesena 😉

licona
24. nov 2014

Veľa ľudí má na svadbe iba najbližšiu rodinu, takže to musia kamaráti pochopiť, že žiadnych kamarátov nepozývate. A nemajú sa prečo uraziť. Horšie by bolo, keby im tvoj priateľ poveda, že nepozývate kamarátov kvôli tomu, že ich nemáš rada, to by sa už uraziť mohli. Takže ak budete s budúcim manželom za jedno, nemá sa prečo ktokoľvek uraziť 🙂

timi1012
autor
24. nov 2014

@mikema Presne takto to cítim a Ďakujem za komentár 🙂

mikema
24. nov 2014

@timi1012 tak bud rada, ze tvoj muz s tebou nebojuje a akceptuje to! 😉 A uzivaj si pripravy na svadbu, prejde to prirychlo...

libka1
24. nov 2014

pokial ty nebudes mat kamaratky na svadbe, budete to mat len v uzkom rodinnom kruhu tak nie je co riesit a nema ti to kto zazlievat ze tam jeho kamarati nebudu, hlavne ked on s tym suhlasi... co sa tyka buducnosti, ja to ruzovo nevidim, pokial mu na tych kamaratoch zalezi, este z toho vznikne vela nedorozumeni a hadok podla mna. z tvojich prispevkov nemam pocit ze by si bola lahky pripad a ze sa rada prisposobujes a neverim tomu ze priatelovi kamarati ta nemaju radi len tak z pasie 😅 asi tam bude nieco viac za tym... 😅

timi1012
autor
24. nov 2014

@libka1 určite to budete vedieť posúdiť z môjho písania 🙂 Ďakujem za komentár.

timi1012
autor
24. nov 2014

@mikema Rada som, keby som nebola tak už asi nie sme spolu.... 🙂 Ďakujem za komentár a želám pekný deň.

timi1012
autor
24. nov 2014

@pukinka11 To ma mrzí 🙂 a Ďakujem za komentár.

timi1012
autor
24. nov 2014

@licona Ďakujem veľmi pekne za komentár 🙂

libka1
24. nov 2014

@timi1012 rado sa stalo, niekedy aj pisany prejav vela napovie, napr. komentar z 15:37 napovie o tebe vela, tiez pekny den 😉

mawka
24. nov 2014

@timi1012
hä?
velmi rada by som si vypocula, precitala pohlad tvojho muza a pohlad jeho priatelov. lebo mam pocit, ze ty sa snazis byt tazko nad vecou a neriesit, ale skor mam pocit, ze pred siestimi rokmi tebe nieco sadlo na nos, alebo ste sa pochytili kvoli nejakej kravine v zaciatku a vznikla z toho averzia.
podla stylu, akym komunikujes - pytas sa na nazor, ale zaujimaju ta len tie, ktore ty citat, pocut chces, tak by som ani ja nevedela byt tvoja kamaratka 🙂 a je uplne zvlastne, ze sa tvoj nastavajuci odstrihol od priatelov po tom, co ich pozna cely zivot. dovtedy, kym ta nestretol bolo vsetko ok.
hm hm....
na povazenie.

timi1012
autor
24. nov 2014

@althejka Presne tak, určite to pôjde ľahšie aj bez toho 😉

kiki68
24. nov 2014

sak to mate poriesene vopred, ani jedneho kamosi tam nebudu a basta. Ziadne prekvapenia nechystaj. Lebo nevies ako by sa to mohlo zvrhnut v den D. Budes nervozna beztak, nepotrebujes tam niekoho,co by Ti robil este vacsie stresy uz len tym,ze tam je. Takto ked tam nebudu kamosi nikoho nebudu moct ani pipnut v buducnosti.

digysa
24. nov 2014

@timi1012 PRepac, ale ty si strasne obmedzeny clovek.... Co je na tom, ked sa manzelsky par rozhodne ist na chatu s priatelmi??? A kludne aj s vlastnymi detmi a detmi ich priatelov??

Ty si dobra prizemna truba... Co si myslis, ze zivot sa po svadbe skoncil? No teba sa asi skoncit. Tak si ho teda v pokoji uzivaj v kuchyni...

Nechapem to zitie na Slovensku, nepochopim vase kulturne "chudobne" zivoty....

Ja som napisala CHATU a ty si sa chytila chaty, ako keby som pisala o grupe muzov, ktori sa idu ozrat na chatu. 🙄 🙄
To bol len priklad- ist sa slusne zabavit na chatu sa da aj v 30-ke, 40-ke, 50-ke....
A ist do kina, alebo na veceru vo stvorici, alebo v sestici.......ist do divadla s priatelmi....to su vsetko akcie pre dospelych ludi, ktori si este nestavaju truhlicku.
VIdim, ze mas 25 rokov a Ty asi netusis, ako sa zabava dospely clovek, bez toho, aby bol (ako to ty nazyvas) NEODRASTENY.
😖 😖 😖 😖 😖 Uz mi je to jasne, preco ta neznasaju....

timi1012
autor
24. nov 2014

@mawka Neviem čo som napísala zlé na tom že som opísala celú situáciu, kvôli čomu a prečo, aj som vysvetlila že prečo to nechcem riešiť a naopak prečo nechcem byť za mrchu, presne preto lebo svadba je jeden významní deň (aspoň pre mňa) a určite tam nechcem mať tích dvoch ( z tích 10 dobrých kamarátov) aby ste si nemysleli že ma všetcííííí neznášajú... alebo ja už neviem. A presne tích 2 preto lebo som hore opisovala viacej nemilých útokov od nich na moju osobu, to sa hádam pochopiť dá, a nerozumiem podľa čoho súdite môj pohľad na danú vec? Čítam každí jeden názor, každí jeden komentár a odpisujem na každí jeden, tak ako aj Vám. A to že ste mi vy napísali Vašu skúsenosť s tou slečnou, ak si to dobre pamätám, tak ešte stále neviem čo som si ako radu mala zobrať z Vášho príbehu? Pretože zatiaľ ste mi nič iné okrem toho, že asi to nejakí dôvod má že ma nemajú radi, a že názory priateľov sú dôležité.... nič iné som nepostrehla či sa mýlim? Ak áno ospravedlňujem sa Vám. No prečítať si a zamyslieť sa nad všetkým aj robím môžete si byť istá, ale to či sa podľa toho budem riadiť už nechajte na mňa čo považujem za dobré alebo nie. 🙂

lapalma
24. nov 2014

timi - nie si mrcha...nerieš..všetko v porádku - žiadni kamoši, iba rodina a bodka.
ja som tiež mala dilemy a nakoniec som si pozvala iba koho som naozaj chcela a patrí mi do života, teda u mňa časť rodiny NIE a pár kamošov ÁNO - je to MOJA svadba, chcela som sa cítiť príjemne, bez pretvárky...a také to aj bolo, žiadne ceremónie, krásna záhrada, rozhovory.... dobré jedlo...a nech sa pokojne hnevá na mňa kto chce 😉

timi1012
autor
24. nov 2014

@digysa Ďakujem za komentár 🙂 som rada že ste rýchlo pochopila a usúdila prečo ma neznášajú, a samozrejme že viem ako sa má zabávať človek, a viem aj to čo ma v budúcnosti čaká, ale prepáčte? urážať ma? robíte si sama sebe mienku milá slečna.

dm1
24. nov 2014

@digysa tak ale by som nepausalizovala tie chudobne kulturne zivoty na SK my bezne chodievame na chaty, grilovacky ci ine akcie s priatelmi a teda myslim ze je nas takych na SK dost :p.

timi1012
autor
24. nov 2014

@lapalma Ďakujem za komentár 🙂

mawka
24. nov 2014

@digysa hej, uplny suhlas. tu ked maju ist priatelia spolu von, pripadne na chatu, kazdy za tym vidi ozran party, ruka hore, paža holá, ale ze si sadne 4, 6, 10 ludi a po mesiaci, dvoch troch si daju dobru veceru a dobre vino a preberaju ako ide zivot, co nove doma, vo svete, co deti, tak to je nieco proste NEPOCHOPITELNE.

a ano, bohuzial, na slovensku je este stale NORMALNE sa strasne neznasat, nevediet byt diplomat, dokazovat si kto ma vacsie gule a kto viac krat spomenie slovo NERIEEEESIM a je normalne sa odstrihnut od priatelov, lebo ved som vydata, ty zenaty, sedime na riti, nikam nechodime, doma budeme.

otras. nie, s takymi ludmi by som nevedela byt kamoska, takym ludom sa vyhybam. ako sa poznam, osobne by som sa bez pritomnosti mojho draheho stretla s jeho konkretnymi priatelmi a vysvetlili by sme si, preco ta averzia, z coho prameni. ale iste by som sa nestavala do pozicie, ze som jaka čaja a neriééééšim lebo oni su tí vadní nééééé?
kks