Budúca svokra

30. júl 2022

Ahojte. Chcem sa spýtať. Môjmu priatelovi chýbali peniaze do zaplatenia nájmu. Konkrétne 100€. Keďže s priateľom platíme nájom na polovicu. A stravu kupujeme raz on a raz ja.
Ja som svoju polovicu na nájom mala aj na stravu takže ostatné peniaze som minula na čo som ja potrebovala.
Svokra sa ale dozvedela že chcem minút na kastráciu mojej mačky, tak mi napísala či mi nieje blbé dávat peniaze na kastraciu mačky keď ona nám musí finančne pomáhať, že prečo radšej neodkladam peniaze, že keď sa dostaneme do situácie že raz nebude mať jeden alebo druhý, aby sme si mohli doplatiť. Neviem čo si o tom myslíte ?

1ivanka1
30. júl 2022

Kde priatel minul tie peniaze?ostatne mesiace mu to vychadza?

7lenka11
30. júl 2022

Pokial nemate ziadne uspory a miniete vsetko, urcite by som si hospodarenie nastavila tak, aby aspon nieco islo do sporenia. Nemohla by som zit bez financnej rezervy...

karhu
30. júl 2022

ze ma svokra pravdu

loginexistuje
30. júl 2022

by som “svokrusi” napisala ze place na nespravnom htobe ze ja som svoj diel na najomne a stravu dala nech si to riesi so svojim synom a nestara sa do mojich financii

bajka16
30. júl 2022

Áno je to blbé.

loginexistuje
30. júl 2022

ale scasti ma aj pravdu ze je trapne ze ona musi prispievat dvom dospely ludom ale dolezite je preco priatel nemal na najomna stravu ostal PN alebo ?

nwnw
30. júl 2022

1. Ako sa svokra vobec dozvedela..
2. Ty si svoje zaplatila, cize na tahu je priatel
3. Setrit by ste mali, lebo stavaju sa aj nepredvidatelne udalosti...

ms_green
30. júl 2022

Príde mi trochu zvláštne, že sa do toho stará jeho mama. Ak má takéto pripomienky ja by som jej narovinu povedala, že to jej syn nemal dosť na zaplatenie svojej časti.
Na druhú stranu strašne záleží od okolností. Na čo tvoj partner minul tie peniaze? Pokazilo sa mu auto a musel ho dať neodkladne opraviť alebo iné výnimočné náklady? Alebo kupoval hlúposti a nevyšlo mu.
Na druhú stranu má svorka pravdu v tom, že žiť bez finančnej rezervy je zlé.. Nikdy nevieš, čo sa môže stať, niekto z vás príde náhle o prácu alebo budete mať nejaké extra výdavky, napr. pokazí sa chladnička a čo potom?

1ivanka1
30. júl 2022

@nwnw isto sa bol synacik stazovat,na to by si mala dat autorka tiez pozor

bajka16
30. júl 2022

Vy spolu žijete. Nežije s vami svokra, ste povinní sa pokryť spoločnými silami. A nie že on nemá, tak ona pozícia. Vy spolu žijete a nemáte spoločné financie? Mne to príde strašne hlúpe, že ty máš a radšej ako by si zaplatila nájom, tak ich minieš. Máte to blbo poriesene. Takže chápem svokru. Veď doplat nájom a keď tak tak ti vráti on nie?

zmrzlinka2021
30. júl 2022

Prečo priateľ nemá peniaze?

janinah
30. júl 2022

Ja by som ti napísala to isté a ešte aj horšie.to sa nehanbíš mu nepomôcť.
? Však spolu bývate.spavate.ale pomáhať si neviete.ozaj smutné...a byť ja tá svokra tak synovi nedám ani cent v takom prípade...

melanta
30. júl 2022

No máte skvelé predpoklady do spoločnej budúcnosti. On nemá 100 eur na nájom a ty všetko nad rámec svojej časti minieš. Finančná gramotnosť zrejme nefungovala ani v jednej rodine. Inak by ste vedeli, že treba aj sporiť a mať rezervu, nie po zaplatení "šekov" všetko minúť.

koniarova
30. júl 2022

Svokra má pravdu. Ona so synom v spoločnej domácnosti nežije. Žiješ s ním ty. Tak by sa patrilo,neotravovat svokru s platením vášho spolocneho nájmu. V prvom rade ty si to máš s priateľom riešiť a ty mu máš pomôcť a dohovoriť,ak nešetrne hospodári. Pripadate mi ako pubertaci 16 roční.

bajka16
30. júl 2022

@melanta toto je také hospodarenie ako u pubertiakov. Ty nemáš a ja mám! Ha! To čo je za spolužitie. Tak keď ja mám na ten nájom a ty nie, tak zaplatím. Načo ťahať do takýchto vecí príbuzných keď netreba. Mňa by zaujímalo koľko majú rokov. Tá svokra si tiež musí myslieť svoje.

janetinka27
30. júl 2022

toto je vymyslene, autorka rovnaka

autor
30. júl 2022

Nechápem, čo tu pisete. Tak to je moja chyba že priateľ nemá peniaze ? A pýta mamku ? .. ja som na svoju polovicu nájmu mala aj na stravu aj na všetko. Ja som od svokry nepýtala ani cent. Peniaze pýtal môj priateľ od nej. Jemu chýbala polovica nájmu a bohužiaľ nemám vždy ušetrené keďže niečo nasetrim a musím to minút napr na opravu notebooku a pod

autor
30. júl 2022

Ide o to že ja keď som nemala peniaze tak môj priateľ nikdy mi nemal dat... Ja som vždy pýtala od svojej rodiny, teda dokopy 4 x keď mi chýbalo. Priateľ mi naozaj nikdy peniaze nedal keď mi chýbali lebo nemal. Tak toto je v poriadku a že ja už nemám na to mu dať tak to v poriadku už nieje ?.

melanta
30. júl 2022

@bajka16 reakcia autorky hovorí za všetko. On nemal, tak jeho problém. Hlavne že je na notebook a na mačku. Úplne zle. Za 5 rokov tu bude príspevok, že mám 3 deti, muž nezaplatil nájom, čo máme robiť, na Slovensku sa zle žije, zlý zlý štát nám nepomôže.

bajka16
30. júl 2022

A prečo to máte takto poriesene? Spávate spolu, žijete spolu, tak to ťahajte spolu nie? Financie dať dokopy a bodka. A nie doťahovať sa, čo zaplatí on a čo ty. To budete mať veľké problémy v budúcnosti. Toto je ako keby ste boli iba spolubývajúci. Nechápem

karhu
30. júl 2022

👍dve deti spolu byvaju a hraju sa na vztah😅

koniarova
30. júl 2022

@melanta tiež som mala rozpísanú odpoveď,ale po reakcií autorky som ju zmazala. Škoda prsty drať.

bajka16
30. júl 2022

@melanta no toto bývanie na dlho nevidím 🤣

melanta
30. júl 2022

@koniarova asi tak

januska12323
30. júl 2022

Bud si nájdite lacnejší prenájom alebo si na takéto veci odkladajte- obaja. Teraz si predstav, že mesiac ostaneš na maródke a kto ten nájom zaplatí? Ty nebudeš mať ani svoju polovicu a jemu bude chýbať.

sense
30. júl 2022

Pracujete obaja? Co robí priateľ keď mu chýba 100eur.

Vy dvaja mi ale neprídete ako pár kt chce spolu niečo budovať ale len ako dvaja kamaráti lebo ešte lepšie známi s výhodami.
A po ďalšie ja by som svokre povedala ze pomáha synovi, nie tebe a nie vám, co ale nič nemení na tom co som napísala vyššie, plus teda hospodáriť nevie ani jeden z vas

sasa1310
30. júl 2022

@ms_green zvláštne, že sa svokra do toho stará? Veď ona ich musí dotovať aby vyšli s peniazmi. No bodaj by sa nestarala. To už čo je, že dvom mladým musí ešte svokra posielať prachy aby vyžili.

bajka16
30. júl 2022

Veď ale vy máte v prvom rade fungovať v spoločnom bývaní, ako jedna finančná jednotka. Tebe ked sa nepáčilo, koľko priateľovi ostáva peňazí, tak si sním nemala ísť ani bývať. Toto všetko sa rieši pred spoločným životom, nie teraz. Ale tu zrejme niesi finančne gramotna ty ani on.

elviku11
30. júl 2022

este si neodpovedala - preco mu chybali peniaze na najom? ako hospodari? nevie, ze prvorade je odlozit na byvanie a stravu a az potom hospodarit so zvyskom?

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz