Budúca svokra
Ahojte. Chcem sa spýtať. Môjmu priatelovi chýbali peniaze do zaplatenia nájmu. Konkrétne 100€. Keďže s priateľom platíme nájom na polovicu. A stravu kupujeme raz on a raz ja.
Ja som svoju polovicu na nájom mala aj na stravu takže ostatné peniaze som minula na čo som ja potrebovala.
Svokra sa ale dozvedela že chcem minút na kastráciu mojej mačky, tak mi napísala či mi nieje blbé dávat peniaze na kastraciu mačky keď ona nám musí finančne pomáhať, že prečo radšej neodkladam peniaze, že keď sa dostaneme do situácie že raz nebude mať jeden alebo druhý, aby sme si mohli doplatiť. Neviem čo si o tom myslíte ?
Normálne si viem predstaviť, že chladničku máte rozdelenú na dve časti a ty ješ svoje a on svoje 🤣👍 choré.
Myslim si, ze spolu len zijete a nehospodarite. Nemalo by sa stat, ze vam chyba na najom. Mali by ste aj setrit na nedoplatky a podobne vydavky.
Neviem či som sa zle vyjadrila :D na ziactku sme sa dohodli že budeme platiť všetko napoly. Bývame spolu 1 rok. On povedal že tiež to tak chcel že všetko napoly. Tak keď niečo aj usetrim, tak to miniem na opravu niečoho .. a keby mi povedal že nemá predtým než som peniaze minula tak mu dám samozrejme. Lenže ak chcel peniaze odomna ja som mala už 0€ na sporiacom účte. Ale na svoju polovicu som vždy mala.
A prečo takto zmyslam? Preto že už pár x mi chýbalo do zaplatenia nájmu a tiež mi nemal ako dať peniaze. A vyjadril sa že požičiat. Že aj by mi pozicial ale že nemá. A ja.dom musela.pytat od rodiny. Preto to tak beriem už že všetko.napoly lebo ani on mne nikdy nepomohol
Obaja máme 21 rokov tak sme nestihli ešte veľa nasporiť.
tak naco ste spolu ked si navzajom nepomahate a nechcete si ani v buducnosti pomahat?
nemajte dieťa, a nemajte ani tú mačku. Lebo sodoma gomora váš zvláštny vzťah
No ale toto nie je vzťah. Vy neviete podržať jeden druhého. Dohodnúť sa. Počítať. Ťahať to spolu.
Inak si neviem predstaviť koľko veci máte doma pokazené že furf niečo treba opraviť 🧐😆
@bajka16 vidím že sa bavis nad človekom ktorý sa trápi a hľadá riešenie, ale tvoja vizitka
Ja ti ponúkam aj riešenie, ak si si nevšimla 😀 my s mužom žijeme spolu od 20ky, ale od začiatku sme to ťahali spolu všetko. Neviem si predstaviť takto kalkulovať a platiť všetko na presnú polovicu. Lebo aj to patrí do vzťahu. v opačnom prípade, je to hlúposť a budete sa doťahovať donekonečna, až to nakoniec aj tak ukončíte.
@bajka16 nerozumieš, on sám to tak chcela, aj jeho mama nám povedala že všetko napoly máme platiť. A teraz paradoxne mi jeho mama hovorí že mám setrit aby som mala na zaplatenie nájmu aj za neho ak nebude mať. Že zrazu už jej nevadí spolu ťahať. O to mi ide.
A ja sa preto trápim že takto to je lenže partner to nechce riešiť..
Ja som chcela spoločne financie najprv lenže videla som že jeho to nelaka.
Ale každopádne zistila som aké to je zlé takto žiť a dnes som už aj tak navrhla rozchod lebo už nevládzem.
Ak by to bol zubar a nie macka je to v poriadku?
Ak ste si za rok museli viac x poziciavat od rodiny asi nemate na spolocne byvanie.Chlap mal podmienku platit pol na pol. Pises, ze sa ozval neskoro, ze nema
Mama mu mala dohovorit preco on nema rezervu.
Daj papier a pero a zratajte kde idu peniaze, ked to ma byt takto vrat sa domov
@bajka16 čo z toho že mi ponukas riešenie, ja viem že by bolo oveľa lepšie financie spojiť , mne ide o to že svokra chcela aj s partnerom aby sme platili napoly a teraz zrazu chce aby som zaneho platila keď nemá.. mne išlo o to že čo si o tomto myslieť alebo čo jej na to povedať
. Ja veľmi.dobre viem že tento vzťah nieje ideálny a riešim to, no zbytočne keď druhá strana nechce. Ja chcieť môžem keď on nechce .. takže rozchod... Len ma zarazila jeho mater.
Ok zrejme nie je vôbec pripravený na spoločný život. A jeho mamka tiež. Ja by som ho kopla preč
@janka_266 lenže ja taká niesom, ale partner, preto sa trápim preto a riešim to. Škoda že jeho mamka sa do všetkého montuje a vymazava mu mozog...
Tak ale to si mala od neho utekať už keď jeho mamička riešila ako čo máte platiť. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Celé zle
Ktovie co jej nataral.Nemame, lebo dala kastrovat macku....stale nepises co robi s peniazmi kupi si tricko, prefajci, nemal brigadu, pracu ci preco mu to viac x nevyslo?ano, partneri by si mali pomahat, ale nie, ze jeden si odtrhne od ust a bude 4x rocne platit za druheho.
@bajka16 ja som od začiatku cítila že to je zle ale hovorila som si že to poriesime.. a nemala som kde ísť ani keďže otec žije v nemecku jeho som nevidela 13 rokov a mama má svoje deti už svoju rodinu a ku nej sa nestahovat nemôžem. A sama som bohužiaľ nezvládala život, všetko bolo príliš drahé pre mňa a výplatu som mala malú. Tak som nejak zatváral oči pred tým lebo som nemohla zohnať lepšiu prácu.
No za ten čas mi zvýšili aj plat takže už mám na to aby som mohla žiť sama takze preto premýšľam o rozchode...
Ako spolu chcete takto existovať dalších 10-15 rokov ? Mat spolu deti .. ? Keď ti vypadne napr polovica príjmu, pripadne jeden z vás ostane dlhšie na PN ?
Osobne si toto naozaj nedokážem predstaviť.
Odkedy s manželom žijeme spolu (3 roky pred svadbou sme spolu začali žiť ) mame financie spoločne.
A všetko pomimo co sa platí, resp sa ide kúpiť riešime spolu. Poplatime si účty, sporenia, poistky, tankuje sa do dvoch aut, kúpi sa deťom co treba 🤷♀️ Aké polovicu ty a polovicu ja. 🙈🫣
Baby,ale tak maju 21 rokov nejako sa musia spolu naucit zit aj hospodarit.tiez ste neboli dokonale v tomto veku. A vela z vas isto byvala s rodicmi.podla mna fajn ze sa snazia.
Chod za otcom, ak mate dobry vztah
Svokra ma pravdu. Vo vztahu,ked uz spolu byvate zrejme to myslite natolko vazne,se to smeruje k svadbe a zalozeniu si rodiny,proste ste par,ktory so sebou pocita do buducnosti. V takomto vztahu sa uz nevydeluju poniaze na moje a tvoje a raz potiahne jeden,druhy krat zase druhy. O tom ke vztah,ze sa mozme na seba spolahnut v dobrom aj zlom. A nie aby si jeden z partnerov isiel pytat peniaze od matky. By som sa od hanby pod zem prepadla. Obaja si musite sadnut spolu a nastavit si financie tak,aby vam to vyslo a ak mate necakane vydavky a miniete rezervu,tak isteze macka nepojde tento mesiac na kastraciu,ale az buduci alebo az potom,ked budem mat riadne zaplateny najom. No na druhej strane,svokra ma cistit zaludok synovi a nie tebe. Ja by som jej napisala,ze ja som si svoju cast zaplatila a ze jej syn si nebol schopny svoju cast odlozit,za to uz nemozem. Mala ho zodpovednejsie vychovat a presne takto by som jej to splechla.
Tak to ta chápem..ale keď už máš mozn ani neváhaj prosím ťa. Lebo roky utekajú a budes si hlavu trieskať o stenu uvidíš. Ak sa už vies uživiť sama odíď od neho. On es asi nedospel a do vsetkeho zrejme zasahuje jeho mama. Hlavne do jeho názorov. Lebo keby mu ona nenabila do hlavy že platte všetko na polovicu možno je to inak.
Baby a vy aj citate nez napisete? Kocke sa stalo ze nemala ona a frajer ju poslal do riti, ale ked chyba jemu tak mu ona ma dolozit?
Taketo byvanie je vynikajuce na to aby clovek odfiltroval lakomcov.

Co mate 15 rokov? Neverim, ze niekto dospely takto hospodari