Budúca svokra má na mňa nepekné pripomienky
Ide o to ze moja nastavajuca svokra ma na mna stale blbe pripomienky. Partner vravi aby som si to nevsimala ale zacina ma to akosi skriet. Vzdy ked prideme na navstevu neodpusti si poznamku typu ze ja neviem co s volnym casom a co uz ja mozem doma robit atd. Take podrypovanie proste mi to pride. Alebo zavist? S partnerom obaja normalne pracujeme ja mam fyzicky trosku narocnejsiu pracu natahovanie s tazkymi vecami atd ale vzdy si doma aj okolo domu porobime co treba ja aj navarim upeciem atd taka klasika a mame aj dost zaujmov cez vikend chodievame na tury a tak. Partner mi vravel ze jeho mama si casto aj po robote pospi ako ja nic proti tomu nech si robi co chce ale na mna take narazky ako ze ja som leniva a co doma vlastne robim. Ona nie je este nejak stara a aj skrz toho ako ona funguje nechapem preco sa navaza do mna vobec.
Dakujem vam baby za nazory a postrehy. Asi mi z toho vychadza ze to budem musiet brat jednym uchom dnu druhym von a ze sa ona proste v tomto nezmeni. Asi aj obmedzim navstevy radsej a uvidime. Budem si ale vsimat aj partnera dalej ako reaguje a tak ak sa to zhorsi je stale mozne ze to vezmem z kratsia. Uvidime. Len ze cloveka to zamrzi keby som bola fakt nejaka hnida alebo co robila nieco zle tak by boli pripomienky na mieste ale nie takto
Vobec by som to s nou neriesila, najblizsiu narazku by som odbila vetou "co je vas do toho co ja robim, tiez sa nestaram co cele dni doma robite/nerobite" a koniec :D
Uz sa opakujem, ale toto nie je o tebe, ci si hnida alebo super sikovna. Len bud opatrna a vsimava aj co sa tyka nastavajuceho, aj ked sa ti vsetko zda momentalne ok. Inac on moze byt kludne super, vazne si to myslim, akurat, ze musi prekuknut a pochopit co robi jeho mama a este tam nedosiel. Fakt drzim palce.
Len si daj pozor na povestnú poslednú kvapku v pohári trpezlivosti, lebo keď to budeš len ignorovať, tiež sa to nebude lepšiť. Raz mozes vybuchnut z toho potláčania emocii, aby nebolo potom už príliš neskoro (ak by ste už mali deti a pod.)
Jedným uchom dnu druhým von nie je dobrá cesta, lebo stále bude mať tendenciu pokračovať v rypani.
Partnera pozoruj, aj mu povedz že ti to nie je príjemné a mal by mamu trochu stopnúť, reagovať slušne na jej poznámky keď ste spolu všetci 3 či 4, aby to malo svoju váhu, lebo toto dlho nevydržiš. Aj partner sa ti zhnusí, keď nenastali hranice aké tie si musíš nastaviť aj ty
Áno je ok byť ku starším, rodine alebo všeobecne ku všetkým ľuďom slušný, ale pozor - nedať si srat na hlavu. Hranice !
@simca06022011 asi to bude najlepsie. Ako sa hovori nerob inym co nechces aby oni robili tebe
podla mna riesis trocha banalnosti, ale to zistis az vekom, ze su to fakt kraviny.
Ja som 12 rokov vydata, tiez svokra mava poznamky, co som to za gazdinu, ako vela casu mam.. no mam, aj sa jej pochvalim, jak som do deviatej buvinkala 😀 a potom sme si objednali jedlo zo zasielky 😉
Reagujes takto citlivo preto, ze hladas u svojej buducej svokry svoju hodnotu, ocenenie a sama si si nie ista sebou, nestojis za tym ako fungujes a bojis sa priznat, ze zijes iny zivot, zivot, ktory ti vyhovuje.
Vzdy, cely zivot budu mat ini ludia "v merku" nieco ine, obvykle nieco, co oni samy nemaju, ale su to fakt kraviny. Uvedom si, ze po svadbe uz budete rodina 😉 a pokial priatelova mamka nie je zakerny a zly clovek, nevyrabaj si zbytocne problemy..
moja svokra tie sem tam podrypkala.. ale inak je fajn 😉
Nemusí byť tvoja svokra🙂 este mas cas...
Ahoj, viem ze pisem po dlhsej dobe. Nechcem byt zla ale ja som z takyto vztah mala prilis dlho. Tiez sme boli taky mlady a on sa maminke nikdy nepostavil. Este ako 26 rocnemu mu robila terminy u kadernicky a nedaj Boh, ked dva vikendy po sebe neprisiel za nimi. Ze ci nevie, kde byva 🤦♀️ A to sme uz mali spolu kupeny dom a byvali v nom 😁. Takze z toho co popisujes to bude obdpbne. Uz nikdy viac. Dobra skusenost len to netreba predlzovat zbytocne. Prajem ti nadherny harmonicky zivot 🙂

@sono2 tak sa budú hádať a ona bude mať jasno ako to bude do budúcna, lepšie tieto veci rozseknut pred deťmi, keď je ešte priestor zaradiť spiatočku ako si potom búchať hlavu o stenu, ze mamanek da viac na matku ako ženu.