icon

Byť doma s deťmi x rokov verzus kariéra a práca

sensen12
7. aug 2016

Zamyslam sa len,co je lepsie pre zenu,alebo ci by sa mala,resp.ci sa zeny zamyslaju nad tym co chcu ony v zivote pre seba,je lepsie byt 10,15,20 rokov na materskej a potom pracovat,poznam rozne zeny,take co deti nechcu,lebo v tom nevidia zmysel,proste dospele dieta neriesi svojich rodicov,neratam navstevy...potom zeny,co skoncia vysoke skoly,aj dve a okamzite idu na matersku a su aj desat rokov na nej,bez praxe a bez prace,otazku si polozim naco im boli skoly...hmmm...potom zeny,co aj pracu aj dieta prestriedaju,aj zeny,co maju 6,8,12 deti...hmmm....co by mala zena chciet od zivota? aky je zmysel zeny? ked som videla dokumenty z vych europy bolo mi do placu,zeny tam rodia od puberty x deti,x zdravotnych problemov...a nic,ani do troch nevedia naratat,plakali ake maju zdravotne problemy a cele zufale boli,do placu mi bolo nad nimi...mali xxx deti ale ony boli,resp su nuly pre seba pre muza pre deti,tak sa len zamyslam,ze kde je teda miesto zeny v tomto svete? mame stat pri plotni a mat desat deti,alebo mat jedno dve,alebo sest deti,alebo nemat ziadne...ja sa nad tym zamyslam...bo mam okolo seba zeny aj take aj take a niektore ziju tak mechanicky,ze bud deti maju,ani nevedia naco preco beru ich jak na pase alebo deti nemaju,lebo nechcu alebo nemozu a aj take co maju aj karieru aj dieta,co vy na to...hm?

sakura77
11. aug 2016

"Diery"neplánovane mobil napísal, malo byť "sorryyyy" 😂

celasapremenim
11. aug 2016

@sakura77 brutal mega dobra foto :D uzivaj

celasapremenim
11. aug 2016

a ja som sa nedavno taktoooo a to som v ten den neurobila skoro ze nic......

sakura77
11. aug 2016

@celasapremenim diky,dúfam že som nikoho nenaštvala zas,ale trocha srandy musí byť! 😃

celasapremenim
11. aug 2016

@sakura77 ja som za kazdu srandu :D aj za taku na hrane

sakura77
11. aug 2016

No ved, bez srandy to nejde😊
ži a nechaj žiť, to je moje motto 😊

mima4
11. aug 2016

@sensen12
ja zas s tebou nesuhlasim.
preco davat zene na vyber : dieta alebo kariera?

preco na "vyber" nedavame toto aj muzovi otcovi?

ja som tiez dieta z jasliciek od roka a vôbec sa necitim ani nikdy som sa necitila ako odlozena.

3 roky doma je moznost, nie povinnost. Vo svete bezne po par mesiacoch mamky pracuju, niktora neocakava ze teraz bude x rokov doma...

jana_eyre
11. aug 2016

@celasapremenim no, ved ja si ani neviem predstavit ako by som to robila, keby som teraz mala jedno dieta, to v skolke a ja by som chodila do svojej starej prace.. ja aj muz sme zacinali o 8 a koncili o 17tej /muz teraz konci este neskor, lebo ma uz inu poziciu a robi si riadnu karieru 😀/, cesta domov bola hodinu.. ja by som mohla ist do prace maximalne o hodinu skor, takze o hodinu skor by som koncila.. a este pred touto pracou som mala jednu taku, co ma bavila najviac a to bolo proste stanovene pevne, ze o 8mej prist a o 17odist, inak sa nedalo, kedze to bolo viazane na klientov.. neviem si predstavit ako by som to stihala..

jana_eyre
11. aug 2016

@sakura77 aj ja sa takto vyvalujem, dokonca to mam nakazane od doktora 😀 ale vyvalujem sa len poobede..

celasapremenim
11. aug 2016

@jana_eyre no to je fakt, ja mam robotu 9 minut napeso od domu, aj vsetko.....aj to strasne usetri cas

sensen12
autor
11. aug 2016

@mysga tak to ano,mojho taki zvlcili potom tlcu,super ze

sensen12
autor
11. aug 2016

@jana_eyre je ine,ak pracujes a je ine,ak mamina je na materskej a veru necha najstarsie dve do zaverecnej kazdy den,to prave nue je fer,naco ma potom x deti,ked je aj tak doma a najstarsie radsej necha co nadlhsie v skolke,ci skole

sensen12
autor
11. aug 2016

@jana_eyre no tak to mna napada pri matkach,ze naco im je x deti,ked dovolia aby fungovali,ze tam nate a tlcte sa vonku,to je tiez vychova,vychovat dieta co zle robi druhym

charlie1980
11. aug 2016

Mne to tiez pripada tak, akoby autorka zachadzala do totalnych extremov, na zaciatku africke zeny vs.europske a v tomto duchu pokracuje dalej...z extremu do extremu. Pritom urcite existuje mnozstvo zien, ktore nasli zlatu strednu cestu a sklbili karieru s detmi. Jednoznacne sa neda dopatrat k nejakymu zdravemu usudku, prip.do nekonecna, pretoze kazda jedna robi to, Co je jej umoznene, ake ma predpoklady (rozum sa nerozdava, vsakze a ani kupit sa neda), ako spolupracuje okolie, manzel, rodina. U kazdeho to funguje inak a chvalabohu, ze je to tak, inak by zamestnavatelia nemohli profitovat zo zamestnancov, nadriadeni z podriadenych, inak by sme boli vsetci na jednej urovni a svet by nefungoval.

sensen12
autor
11. aug 2016

si precitajte toto,no mne takato vypoved takejto matky necomentujem

ewisam
11. aug 2016

@sensen12 a co sa ti na mamicke nepaci? 🙂 /vid clanok/

celasapremenim
11. aug 2016

@sensen12 akoze a ty vies, co ta zena presne riesi, ked necha tie deti do zaverecnej? ved tam moze byt x dovodov preco to robi, pre ktore by si sklopila usi

to ta napadlo????

natalym
11. aug 2016

@jana_eyre No ja sa snažím, ak je to problém, ktorý neviem vyriešiť, tak neriešim.

jana_eyre
11. aug 2016

@natalym a o com inom su internetove diskusie ak nie o rieseni neriesitelneho? 😉 vlastne vsetky temy ku ktorym sme sa kedy vyjadrili a este sa vyjadrime nie su nasa vec a nevyriesime ich.. takze je vlastne uplne zbytocne si o comkolvek pisat a predsa to robime..

natalym
11. aug 2016

@jana_eyre To je pravda. Aj keď väčšinou sa snažím poradiť, príp. načrieť do vlastných skúseností, toto je taká téma, no veľmi niet čo riešiť.

Ľutujem, že som išla skoro od detí, ale keby som bola doma, tak by som ľutovala, že som nešla skôr do práce.

sensen12
autor
11. aug 2016

@mima4 ja nedavam na vyber,ja polemizujem o tom,co moze ci mohlo by byt lepsie a co ma ci nema vyhody,nikde netvrdim,ze toto alebo tamto je to naj

celasapremenim
11. aug 2016

@jana_eyre inak pri malom sa ti asi bude stavat, ako aj mne pri malej, ze ked pre neho prides na obed do skolky, tak ta otoci domov :D ze sa chce este popoludni hrat haha...kedze ide po stvrtom roku do skolky ...sa urcite nevie dockat

sensen12
autor
11. aug 2016

@celasapremenim no ja ten dovod viem,ma dalsie mensie a s hentym ma len starosti,tsk bech je co najdlhsie v skolke

snapi
11. aug 2016

@sensen12 je take narocne neodsudzovat matky, ktore maju deti a predsa aj karieru? nepochopim, preco sa ludia takto staraju do inych a hlupo ich odsudzuju. co ty vies, preco je to dieta tak dlho v druzine? nepoznas pozadie, nevies ako sa im mohla zmenit zivotna situacia, preco tolko pracuju....Kazdy z nas je uplne iny a na toto sa neda dat jednoznacna odpoved. Poznam rodicov aj takych aj takych. Deti vyzeraju byt spokojne aj v takej aj takej rodine. Moze si clovek naplanovat svoj zivot ako len chce, nikdy nevie ako sa vyvinie.

celasapremenim
11. aug 2016

@sensen12 ja si neodvazim sudit, mam susedu, co ma maleho s psychickymi problemami, ma malicke dievcatko k nemu, necele dva roky, ten jej syn ked chyti amok, tak hadze nabytkom okolo seba, takze urcite davaju pozor aj na neho aj na malu, aby jej nahodou neublizil, im velmi prospelo, ze maly odisiel do kolektivu a verim tomu, ze je to narocne a nie kazdy by to zmakol bez chuti hodit sipku z okna
ale ved moze byt tak, ze sa jej nechce, ja ju nepoznam.....tu to skor riesili pri viacerych detoch v rodine..starostlivost si vymienali
inak moje su vonku a ja zehlim, musim nas pobalit

sensen12
autor
11. aug 2016

@snapi jaaaaj,pisem ked je matka doma s x detmi na materskej,nie ked robi,a pardon,mne je jedno,co si kto urobi s dietatom,ja som vyjadrila svoj nazor,ze ak teda mam x deti,tak patricne si ich treba riesit a nie,ze poodkladat alebo ze tam tlcte sa ja chystam obed,varim perem a na ine uz zial ani cas nie je,ako tu su zodpovedne matky,tak nemusia byt z toho na nervy,a tie,co nechavaju deti jedno na druhe stylom,tam sa tlcte,tak tie na taketo fora ani nechodia,bo nevedia kde je sever,nieto este aby tu cokolvek citali,ci pisali,ony sa vobec nad tymito vecami proste a jednoducho ne za mys la ju

jana_eyre
11. aug 2016

@celasapremenim 😀 😀 presne to ma napadlo, ze mozno ani nebude chciet ist a dcera bude tiez revat, ze ona zas ist chce za nim.. 😀 😀

strasne sa tesil, ked som mu oznamila, ze chodit bude, lebo uz som ho pripravovala kvoli problemom v nasej obci, ze ostava s nami doma.. sice este jeden problem tam mame, ale snad to vyriesime do septembra, inak neviem ako by to dopadlo.. /mame v obci jednu skolku, ta je rozdelena na dve "pobocky" v novej a starej casti.. my byvame v novej casti a jeho zapisali do starej, co znamena, ze by sme ho museli vozit kazde rano autom, alebo autobusom a poobede neviem ako by som ho vyzdvihovala s deckami.. no na hlavu postavene/

charlie1980
11. aug 2016

@sensen12 Aaaaale prosim ta. Priamo nenapises, Co je naj, popritom nepriamo si sa vyjadrila a ked si to clovek pospaja, tak v tvojich prispevkoch vycita kritiku. A teda aliby sice mas (priamo si sa nevyjadrila), no vyjadrujes sa nepriamo.
Vies, neviem Co ta trapi na tom, ze dieta je dlho v skolke....ano, aj matka 4-5 deti ma pravo byt unavena, citliva, vycerpana. No ty si vyssie spomenula, ze ak ma tolko deti, ma sa im venovat. Ty si nikdy nemala slabu chvilu a neplakala si z beznadeje ??? Lebo ja ano. Aj pri jednom dietati. Co ak ma to jej dieta nejake poruchy spravania prip.nejaky zdedeny charakter, ze si s nim nevie dat rady ??? Ty si uz kolko deti vychovala, prosim ta ? Ja viem o rodine, kde si deti "Delia", pretoze spolu su ako pes a macka. Otec so starsim vacsinou, matka s mladsim. Vacsi je rad vonku, mladsia je rada doma. Co sa ma matka nebodaj rozstvrtit ??? Ty si vsetko predstavujes Bud cierne alebo biele.

sensen12
autor
11. aug 2016

@sensen12 to dieta je normalne,proste jej vyhovuje mat ich menej na krku a menej casto,prosto niekto ma deti a potom ma auparku k nim a niekomu nahradzuje skola skolja auparku,a osobne som varovala dlhooooo jednu patrocnu a ked jej mati prisla domov o cca 19:00 tak mala cela natesena ze maminka a ona ze,nechaj ma,som unavena,alebo ked nieco nakreslila mala tak ked dobehla mala za nou jej to ukazat tak normalne ju odpalila ze pozeram tv jej povedala,tak ako takyto pristup mne sa nepaci a dieta a matka mali taky studeny psi odchov....ale ok....