Bývalá partnerka môjho partnera
Dobry den, zijem s partnerom s ktorym mame par mesacne babatko, moj partner ma dceru z byvalou priatelkou, a tu je pes zakopany. My spolu zijeme 4 roky , dceru si brava podla dohody , prispieva na nu, lenze jeho ex mu pise aj 6 krat do tyzdna s kazdou hlupostou , vacsinou sa to tyka dcery , ale su to take veci ze mala rano plakala tak som ju tahala do skoly , proste nic podstatne,lebo ja som nazoru ze nech spolu vychadzaju , nech riesia dceru co sa tyka zdrav. stavu, skolky , skoly , ale nie toto.. po novom uz bolo aj take ze ma travit cas sam s dcerou bez nas , myslim si ze to nieje v poriadku , podotykam byvala nema partnera odkedy ju moj priatel nechal.Takze sa chcem spytat ci to je normalne? Ci to tak funguje u vas co mate partnerov s detmi z byvalych vztahov?
@martajasna ale ty chceš určovať rozsah komunikácie medzi rodičmi, to nie je tvoja vec. Ak majú potrebu komunikovať, partner to nerieši, nech to robia.
@nominativ jasne ze na 5 stran, lebo ako citam niektore nazory ide ma vykotit a neda mi to.. no vztah to neovplyvnuje,ale tak ako ste napisali ale mna.. a z toho vsetkeho mi vyslo nechat to tak.. dakujem vsetkym za nazory .. aj tym ,, velmi prijemnym zenam” , ktore by svojim ex pisali 20 krat do dna.. lebo ich terajsie partnerky su furie😃
@lala123 " je to problém tvojho partnera nie tvoj"
Nesuhlasim, co je problem autorkinho partnera je aj jej problemom...
Partnerove dieta je sucastou aj autorkinho zivota...ex uz nie je a treba si tam nastavit hranice komunikacie (hlavne ak prehnany kontakt jeho ex autorku rozrusuje).
@martajasna Ako som uz pisala, sadni si s partnerom a preber si to s nim. Myslim si, ze jeho dieta je uz vo veku kedy je schopne priamo komunikovat s otcom, ex tam uz az tak intenzivne nemusi figurovat. Navrhni kupu mobilu pre dieta, aby priamo s otcom komunikovalo na dennej baze a nastavit tyzdennu (2x tyzdenne) vymenu informacii s ex.
Ked ti to uz teraz vadi, casom sa to moze stupnovat...partner by mal na teba brat ohlad.
@barboraalexej v tom mate pravdu je to ten typ co vypisuje ci treba ci nie, este aj jeho rodicom, moze byt ze sa obava ze nebude o dceru zaujem, ale taky moj partner nieje a mne by sa to tiez nepacilo, lebo ako som spomenula som z rozvedenej rodiny a otec o mna nejavi zaujem od mojich 3 rokov .
Az sa divím kolko žien to považuje za normálne. Nie nieje to normálne podla mňa. Maju dieťa a je samozrejme ze maju komunikovať, to ale podľa mňa neznamená ze budem vypisovať ex s každým plačom ked nechcelo ísť dieťa do školy a podobne nepodstatné hlúposti z dňa. Tiež si nemyslím ze písať takmer každý deň je normálne a ja osobne by som to netolerovala, aj keď tu ma napadá otázka : na toto si mala dosť priestoru ked ste spolu dieťa nemali nie? To ti počas vzťahu a pred tehotenstvom nikdy nevadilo? Lebo ja osobne by som z takého vzťahu vycuvala... Co sa týka travenia času s malou osamote tak myslím ze ak majú spolu vyvinuty pekný vzťah co isto majú, tak by mali mať priestor aj nato byť samí, proste nech si užívajú spolu aj bez novej otcovej vas-novej otcovej rodiny, ale nepáčilo by sa mi keby to bolo stále a ja s jeho dieťaťom som úplne vyčlenená, lebo nevidím dôvod aby dieťa s nevlastným súrodencom a tiež tebou nebudovalo vzťah. Akási zlatá stredná cesta by mala byť ktorá bude vyhovovať všetkým, aby dieťa cítilo že má u vás dvere otvorené, ale zase aby nebola ukratena o trávenie času iba otcom osamote.
@leskovael povazuju to za normalne a mam si davat pozor, aby sa mi nevratilo to ze mi pride divne co stvara byvala mojho partnera.. v tom ja nemam akykolvek problem aby s nou siel aj sam.. ale urcite nie stale, takto sme fungovali prvy rok, ja som bola doma a partner s dcerou sa stretaval sam , lebo to chcela jeho ex a este mi tu moze niejaka ,, super” zena napisat ako som furia, alebo netolerantna🙈😂
@martajasna ani polovica z nich by to za normálne nepovažovala keby tak mali žiť a tolerovať to, lebo to by zas bola furia ex.... ale preto píšem to že ja by som taky vzťah ukončila už po pár mesiacoch, aby som predišla tomuto... A to napr ja zase prvý rok chápem, ja ako matka dieťaťa by som tiež nechcela aby chlap hneď bral dieťa aj s frajerkou.. Necitala som všetky komenty tak ma zaujíma postoj muža, jemu to príde tiež bežné táto komunikácia? Čo hovorí nato, keď mu povieš že koli každému plaču a podobným veciam písať nemusí a nepáči sa ti to?
@martajasna tak je všetko OK, až na to, že niekedy chceš povedať veci ako rodič. A o ich význame a priorite rozhoduje opäť rodič. Keďže otec dieťaťa, matku počúva, tak mu to asi až tak nevadí, rovnako, keď si ju berie na ako chce a kedy chce,tak majú dobrý, rodičovský vztah
@leskovael nie nepride mu to v pohode, ma svoju dceru rad a chce vediet o jej uspechoch alebo ked sa deje nieco dolezite, ale nie ze mu posle fotku zaby na ceste sfotenu , ze na nu natrafili.. a to nemyslim ironicky ale ozaj taku to spravu dostal
@leskovael hm zda sa mi , ze pred tym ako zistila ze som tehotna, bola komunikacia vramci normy, potom to zacalo: posielanie fotiek ked bola mala babatko, asi 50 naraz , co beriem ved nech ma moj partner fotky ale ze prave vtedy , ked sa vedelo ze som tehotna a nenapadne otazky ako sa mu dari v praci od nej.. ale ako tu poniektore tvrdia mna do toho nic nieje, ved som len ,, jeho partnerka” 😃
@martajasna riesis zbytočne p..y je na ňom kam pôjde s dcérou ci už bez teba alebo s tebou, vedela si do čoho ideš... Ja osobne by som do takého vzťahu nešla...
@martajasna úplne bežné to posielame nášmu otcovi. Akurát teraz odišla fotka somara🤣🤣🤣a to sme pri nich skoro stále. Ale syn chcel, poslala som a ďalším našim srdcu blízkym a? Nikto sa nepozastavuje
@martajasna pozri keby zili spolu ako rodina tak keď by sa z tej prechádzky vrátili tak by mu o tej zabe rozprávala a fotku ukázala ...ale keďže spolu nie sú tak mu posle fotku. Mne to príde normálne, tebe nie. A stojím si za tým, že ex sa obava , že narodením vášho dietata partner postupne stratí záujem o ich dveru tak to hroti a pripomína mu ju viac. Naozaj za tým nič iné nevidim.
@maciatkolulu ano a pocitam ze otec je vas byvaly partner.. nic zeny , dakujem za nazory uz som to raz pisala ale tuto diskusiu opustam s bolestami hlavy a zaludka.. vdaka za vsetky nazory , zle aj dobre.
@lala123 sak spolu neziju co je natom normalne ? Pre bohaaa coo?? Ze mu dospela zena , byvala partnerka posle fotku zaby na ceste.. ak by nemal nikoho , beriem to .. ale fajn kazdy ma na danu vec iny nazor , vy taky, ja iny.
@martajasna to je jedno, že spolu nežijú....nežijú spolu oni ako partneri ale dieťa je stále jeho súčasťou ci už spolu s ním žije alebo nežije v jednej domácnosti... a o tom to je o vzťahu dieťaťa a otca ....čo mu má povedať vieš čo moja teraz ockovi fotku neposleme povieš mu o tom o týždeň lebo tetu s ktorou žije môže byt z toho rozrušená????🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@martajasna ale ona mu tú fotku neposiela ako expartnerka, ale ako matka ich spoločného dieťaťa...je presne na tej istej úrovni ako ty z tohto pohľadu...len teda s tebou zatiaľ on žije....ale matky jeho detí ste na rovnakej úrovni, nemôžeš chcieť byť niečo viac a dupkať stále nohami...otehotnela si a žiješ s mužom,ktorý už otec bol a príchodom teba sa nič nemení...buď sa s tým zmieriš, alebo pôjdeš ďalej
@martajasna a čo na tom nie je normálne? Ak má dcéra rada zvieratá a napr. žije dakde v meste, tak takú žabu asi nestretne často. Pre mňa v tom veku by to tiež bola udalosť dňa. Otec mojej dcéry tiež nebýva s nami a pravidelne je informovaný o našich psoch, mačkách, hydine, včelách, motýľoch na záhrade atď. Teraz máme rodinu ježkov na dvore a jasné že dcéra je celá bez seba a to má 11. A taktisto môžu byť pre ňu zaujímavé aj iné témy, na ktorých Ty nemusíš nič vidieť. Ale to neznamená, že máš právo zhadzovať hodnotový rebríček dieťaťa, za to, že Tebe sa to nezdá podstatné.
@zuzanaam tak ako dost, neviete ani 20 percent z toho co pise kedy a ako ! A nepise to dcera ani si nic take dcera nevyzaduje , to uz vieme aj my doma.. a sak vy posielajte co chcete aj 30 krat do dna ked je s tym otec dietata v pohode aj jeho partnerka ked niejaku ma.
@lala123 opakujem dcera taketo veci neriesi.
@martajasna ja ta plne chapem, aj mne by toto liezlo na nervy. Ex asi nepochopila, ze uz je ex a nemusi posielat chlapovi kazdu sprepacenim debilinu. To ze ty posles partnerovi 50 fotiek je ok, lebo si JEHO PARTNERKA.
Ale naco to robi ona??? Bud sa nudi alebo stale neprekusla ich rozchod... nechapem naco ma potrebu na dennej baze mu referovat co a ako... a uz vobec xy hodin. ako ti tu poradili, navrhla by som partnerovi, aby dcerke kupil mobil a mohla mu telefonovat priamo ona. Ano, aj o tom ze cestou zo skolky videli na ceste zabu.
A priatel by mal ex normalne povedat ze nech to "informovanie" obmedzi napr.na tyzdennu bazu.
Drzim ti palce 👌
@martajasna nie, bývalý je môj manžel už 10rokov...aj moja mama už zopár rokov, aj kamarátka a tak. Sekla si sa😉
@maciatkolulu to bola ironia pani zlata z mojej strany🤦♀️
@martajasna ja som sa vyjadrila ku konkrétnemu príkladu o ostatných veciach pochopiteľne nemám odkiaľ vedieť. Otázka bola, či je to normálne posielať fotky žaby. Prečo by nebolo? Jasné, že je s tým v pohode, pretože ho zaujíma, čo prežíva jeho dieťa. Tak sa buduje vzťah, nielen oznámiť prestup na inú školu, alebo chorobu...
Podľa toho čo čítam v tejto diskusii, vy máte iný problém. Žiarlivosť na jeho ex. Čo keby ste skúsili manželskú poradňu, alebo sa poradiť so psychológom? Prospelo by to všetkým stranám. Pretože, keby ste si boli istá svojim vzťahom s manželom, mohla by mu ex posielať hoci aj nahé fotky, ani by to s vami nehlo.
@zuzanaam oni ale ani manželia nie sú, je to len frajerka s dieťaťom
@zuzanockamt a co ze som len frajerka?? Sice hej zabudla som ,som furia😃😃pana niektore zeny dosiahli u mna strop vsetkeho😃
@zuzanaam jasne najlepsie by bolo rovno ku psychiatrovi, ze si dovolim riesit ze sa mi nepaci ze matka jeho dcery ho kontaktuje ci treba a ci nie.. je to o principe nie ziarlivosti,ale kazda sme ina ako citam a kazda by robila nieco ine..
@martajasna áno, si fúria, veď si to po sebe prečítaj ako tu vyvádzaš.
@zuzanockamt jasne som rada za vas nazor, vy ste podla mna super zena akej niet pary

Akože ženy, niektoré sa to tu snažíte vykresliť, že jemu to nevadí a naznačiť, že sa z toho dokonca teší.... Akože čo má ten chlap robiť? Povedať svojej ex, že nevypisuj mi zbytočnosti?! Autorka píše, že jej píše iba o dcére. Veď ona by to mohla otočiť proti nemu, že ho dcéra nezaujíma, aj keď tá informácia je nepodstatná. Ja ho chápem, dokonca mi je ho ľúto, je medzi 2 mlynskymi kameňmi. Ex vypisuje síce hlúposti ale o dcére a súčasnej to vadí.
Autorka ja síce súhlasím, že sú to nepodstatné veci, ktoré mu môže povedať aj dcéra sama... Ale na druhej strane to podľa mňa príliš riešiš. Ako sa teba dotýka, že ona mu píše? Podľa mňa tu nie je na mieste ešte niečo vyčítať partnerovi, lebo ja chápem, že on s tým nič nevie urobiť, preto čo som písala vyššie. A čo sa týka jeho ex, tiež nevieš aké má pohnútky.... Možno je skrátka taka povaha a hovorila mu už počas vzťahu o každom pretočení, zaplakaní. Ja mam tiež kamošky, ktoré referuju manželom presný minútový pobyt vonku. Ja tiež taka nie som, ale každý sme nejaký. Možno si to ani neuvedomuje, že by mu to mohlo vadiť a proste jej to príde normálne. Môže to byť však aj preto ako tu už bolo spomenuté, že sa bojí, keď ma tvoj priateľ už druhé dieťa s tebou aby nebola jej dcéra na druhej koľaji. Je dosť chlapov, ktorý berú dieťa a ženu ako balenie 2v1 a keď sa rozíde so ženou postupne stratí záujem aj o dieťa resp je už veľmi obmedzení. Možno sa aj ona toho boji a pokiaľ mala ocka ľúbi, tak jasne, že sa nikto nechce pozerať nato ako jeho dieťa trpí nezaujmom otca. Možno sa to časom utrasie a keď uvidí, že je všetko ako bolo (co sa týka záujmu o dcéru) poprípade si niekoho nájde, tak už nebude mať čas ani chuť mu písať, tak často. Ale teda ja by som nepodcenovaľa ani to, že nevieš čo mala povie jej o tebe, otcovi. Aj keď ty píšeš, že je s tebou mala úplne ok. Deti sú naozaj veľmi dobrí heci. Ja na tvojom mieste pokiaľ ste naozaj s partnerom úplne ok ako píšeš, by som to vôbec neriešila. Povznes sa nad to, teba to neovplyvňuje