icon

Bývalá priateľka môjho manžela je psycho

25. nov 2022

Ahojte, prišla som sa poradiť, vyrozprávať...
S manželom sme spolu 5 rokov z toho pol roka sme manželia... S bývalou priateľkou má môj muž jedno dieťa - 10 ročnú dcéru...
Od začiatku vzťahu je to masaker nonstop smsky, volania ... O 5 ráno zavolala či by si mohol dcéru zobrať 10. Januára (mesiac pred tým) od rána lebo ona musí ísť preč... Večer sms ako ho miluje. Chodila autom k nášmu paneláku a pozerala nám do okien, dieťa proti mne samozrejme huckala, rozprávala že mam doma bordel a malej nedávame jesť 🙈. Jedného dňa to zašlo tak ďaleko že začala o mne všade rozprávať že keď je mala u nás chodím ju sledovať do kúpeľne ako sa sprchuje a že ju bijem samozrejme sme to riešili ale neúspešne ona si stále šla svoje... Ani po 3 a ani po 4 rokoch žiadna zmena... Potom sme teda všetkým oznámili že sa budeme brať. Bum ďalší problém, začala sa manželovi vyhrážať že ak si ma vezme tak už nikdy neuvidí svoju dcéru
Neskôr že nebudeme mať spoločné priezvisko a že si mam nechať svoje lebo jej dcéra sa nebude volať ako ja... Sudom sme to riešiť nechceli lebo dcéra prosila muža aby to nerobil že mama bude vystrájt ešte viac. Teraz sme iznamili že som tehotná, nedvíha telefón nepúšťa k nám ich spoločnú dcéru manžel je z toho hotový a ja už som zúfalá... Prejde ju to raz? Zmení sa to niekedy?

ahhola
25. nov 2022

Nie je to moje dieťa, je to dieťa môjho muža, ktorého si si nedokazala udržať a ktorý si ma našiel 3 roky po rozchode s tebou a po tebe už ani pes nestekne, tak len do nás intrigujes... Odpoveď v auparku, volume 80 decibelov 👅

anitka25
25. nov 2022

Nezmení sa to. Žijeme v tom viac ako 10 rokov. Dcéry manžela z predchádzajúceho manželstva majú 20 a 18 rokov. Exmanželka sa znovu vydala, s novým manželom má aj dieťa ale ani to nepomohlo. Sleduje nás, hucká deti proti nám, vypytuje sa ich, čo robíme, čo máme, kto chodí k nám atď. Už ju absolútne ignorujeme, za tie roky bolo toho už viac ako dosť ale ju to ešte zrejme baví. Asi má nudný život, preto sa stará do nášho. Myslím si že takéto osoby majú obrovské problémy sami so sebou.

laska86
25. nov 2022

Ta zena je pripad pre psychiatra..cim skor jej dieta odobrat a dat ho otcovi...och toto je sila😳

clarissa96
25. nov 2022

Aj ja sa snažím budovať tzv. patchworkovu rodinu, ale dcéra je moja. Ja si ani neviem predstaviť, že nech sa stalo medzi mnou a dcerinym otcom hocičo, že by sme sa ventilovali cez dcéru. Dovolím si tvrdit, že všetkých svojich vlastných i bonusových rodičov má rada a nikto sa tu nehejtuje. To čo píšeš, že po tebe vykrikuje stetka, kurva, a ohovára, ak je to pravda, tá zena je pravdepodobne veľmi jednoduchá, dala by som neodkladne opatrenie k sebe do starostlivosti. Ide snáď o dieťa, v akom je prostredí, čo z nej má vyrásť, taká istá jednoduchá a vulgárna osoba, čo klame? Riešite to dlho a vlažne, asi vám na tom moc nezáleží. No a v prvom rade ja by som ani s takým chlapom nebola, čo má takýto prívesok v podobe nejakej divnej pani. A z pohladu tvojho muža by mi tiež záležalo viac na dcére, radšej by som bola sama, než aby moje dieťa trpelo, keby to riešim tak nijako/resp vlažne. A možno by bolo lepšie, keby teda mala nechodí k vám pre všetky strany.

chcemradu
25. nov 2022

Aby sa do teba nepustili niektoré super matky, že čo chces, keď si len nová priateľka/manželka ich spoločného dieťaťa a máš si to odtrpiet a chudák aj otec.

autor
25. nov 2022

@clarissa96 aha takže keď má dieťa nemá právo na šťastný život? Alebo ako to mám chápať? Keď má dieťa s bláznom tak nemá právo spoznať niečo krajšie a lepšie?
Opakujem .. to nie je o tom že to neriešime, resp sme k situácií "vlažný" snažíme sa neublížit malej... Ja svojho manžela milujem aj jeho dcéru veľmi ľúbim i keď som si ju neporodila. Je to ťažké no neplánujem sa s ním teraz rozviesť len preto lebo už má nejaký záväzok veď to je absurdné

autor
25. nov 2022

@chcemradu no veď nech 💁🏻‍♀️ kto nezažije nepochopí

lujza123
25. nov 2022

Najhoršie je ze s týmto sa nedá nič moc robiť. Stretávanie riešte súdom, informujte koliznu o správaní matky a dieťaťu veľa vysvetľujte, pripadne s nim navštívte detského psychológa aby mi pomohol matkyne správanie zbladnut. S matkou nepohnete.

Ja toto poznam z druhej strany, mam kamarátku ktorá sa správa veľmi podobne. Jej sa to bohužiaľ nedá vysvetliť ze ubližuje v prvom rade deťom. Takéhoto správania sa dopúšťajú ľudia s poruchami osobnosti (narcisticka, hraničná,...) a u nich je znížená miera empatie, takže svoje deti síce nadovšetko milujú ale necítia k nim žiadny súcit a nemajú pochopenie pre ich pocity
Keby dáš takej osobe na výber ze by si mohli vybrať pre dieťa 1. Macochu ktorá ho nenávidí a robí mu zle alebo 2.macochu ktorá dieťa miluje a ma s nim pekný vzťah tak by si určite vybrali číslo jedna, aj s vedomím ze dieťa trpí. Takýmto ľuďom si skrátka deti úplne ukradnuté, ide im len o masírovanie vlastného ega a pomstu.

hilda08
25. nov 2022

Ale keby to bolo možné, chceli by ste aby vam bola zverená do starostlivosti? To je velmi podstatná otazka

clarissa96
25. nov 2022

Každý má právo na šťastný život. Len si viem predstaviť, že keby otec mojej dcéry je takýto, tak ja by som si nehľadala další vzťah. Pre mna by bol kľud dcéry jednoducho dôležitejší, a ani by som nechcela, aby sa další človek trápil. Ale to je o inom. Kazdy je iný. Vlazne vravím preto, ze mi to príde strašne dlho taká napätá a nepríjemná situácia. Je potrebné sa poradiť s odborníkmi právnik/pedopsycholog/dospelý psycholog a urobiť nejaký plán, nech sa situácia upraví. Pre mna by bolo naozaj neúnosné, keby dcéra žije s takou osobou. Tak sa na to ja pozerám.

chcemradu
25. nov 2022

Zaujímalo by ma, či ona za taký dlhý čas nikoho iného nemala? Je sama?

autor
25. nov 2022

@hilda08 viem si to predstaviť, viem aká je keď sme spolu dlhšie.. vychádzame spolu aj si dá povedať. Aj ju pohladim aj sprdnem keď je treba. Určite to nebude ľahké zo začiatku ani pre mňa a vlastne pre nikoho bola by to nová situácia ale verím že by sme to spolu zvládli

autor
25. nov 2022

@chcemradu ťažko povedať
Dcéra občas povie že príde nejaký kamoš mamin k nim domov, ale za každým je to iné meno takže ťažko povedať

autor
25. nov 2022

A hlavne je potrebné povedať, že my nechceme aby prišla o mamu... Ja mamu nemám a viem aké to je... Ja som sa na jej mamu nikdy nehrala a ani to neplánujem ja si len prajem aby sa stal zázrak a dcéra sa mala spokojne aj u nás aj u mami

chcemradu
25. nov 2022

Pozri, napíšem ti to tak hnusne. Volala by som políciu, či to dieťa prosí či nie. Ver, že raz by to pochopila a bola by vám vďačná za to. Treba dať minimálne na striedavku. Možno tá matka ani nemôže za to, že je taká, ale bez vás, bez nahlasovania jej nikto nepomôže a dieťaťu nepomahate, ale nepriamo ubližujete. Naberte odvahu.

nadazdi
25. nov 2022

@babulkomale presne 😁 moja najobľúbenejšia rodina z môjho najobľúbenejšieho seriálu

lujza123
25. nov 2022

Autorka a ešte jednu vec ti napíšem, to co viete od dcéry je len špička ľadovca. Len zlomok toho co dieťa zažíva doma, také to permanentne každodenné nekonečné ockovanie a manipulácia dieťaťa proti otcovi, jeho novej zene aj jeho rodine.
Psychológovia to nazývajú syndróm zavrhnuteho rodica.

Nesmiete byt vlažný, nesmiete to vzdať, treba aby otec strávil s dcérou co najviac času. Súdom určené stretávanie. Dcére nepomôže tým ze sa vzdá a sebe už vôbec nie. Deti sú krehké a veľmi ovplyvnitelne, psychopatickej matke stačí aj mesiac - dva bez návštev u otca aby dieťa kompletne zmanipulovala, pozor na to

waity888
25. nov 2022

Zažívala som podobné,ale tak že môj ex robil toto môjmu partnerovi. Dokonca trestné oznámenia za týrania atď...došlo to do rôznych extrémov,kde trpel hlavne malý. Vieš kedy to prestalo ? Ako mávnutím čarovného prútika,keď si našiel novú partnerku. Trvalo to ale tri roky. Teraz má novú rodinu a všetko sa dalo do poriadku. Takže nič iné len čas tomu pomôže. Ono ju to prejde keď si nájde nový zmysel života. Teraz ho nemá, ona tvojho manžela ani nemiluje len sa nemôže zmieriť s tou krivdou, s tým že sa on pohol dopredu. Vydržte to,ono to bude mať koniec. Viem,že sú to strašné časy, držím palce aby to čo najskôr prešlo.

katkami123
25. nov 2022

Bohužiaľ, takéto zeny svoje vlastné deti používajú ako zbraň, vôbec ich nezaujíma ako ubližuje vlastnému dieťaťu, základ je, že cez svoje dieťa dokáže ublížiť otcovi dieťaťa. To, že ničí aj to dieťa ju vôbec nezaujíma. Naschval nepíšem matka, ale žena, lebo aj hyeny sa spravaju lepšie k vlastným mláďatám v porovnaní s tým, do akých extrémov sú schopné tieto ženy zájsť. Vezmite jej hlavnú zbraň- dieťa, cez ktoré manipuluje. Dieťaťu povedzte, ze u vás bude mať vždy oporu, vysvetlovat, citlivo, ze takto sa slušná žena nespráva, ale chorý clovek.

Nikto normálny nebude vykrikovat cez nákupné centrum. Ja by som jej práveže urobila inú hanbu- mala si z nej urobiť psychicky labilnu - “ prepáčte, ale my sa poznáme? Ja neviem, kto ste, ako tu môžete vykrikovať na cudziu osobu? Nepotrebujete lekára? Mám zavolať zachranku? Hovoríte úplne z cesty… Ono je naozaj chorá žena a pokým nezačne chodiť k psychiatrovi a brať lieky, tak sa nezmení a nikdy jej nedôjde, aj keď skončí sama ako prst.

Ty sa hlavne hoď do kľudu, rieš iba veci, ktoré dokážeš zmeniť, mysli na to bábätko, zbytočný stres mu nerobí dobre, je veľmi nebezpečný pri vývine dieťaťa, nedaj sa ňou rozhodiť, jej presne o toto ide, keď už nič, bude aspoň vodu mútiť, dajte reč s dobrým právnikom, nech Vam poradí ako postupovať. Ona bude mať nad vami iba takú moc, akú jej dovolíte mať, preto si tú zenu vôbec nepripúšťajte, nepýtajte sa na ňu, ani nech Vam nikto nehovorí, čo chodí rozprávať. Dcére vysvetlit, ze nechápete, prečo jej ležíš v žalúdku a stále ťa potrebuje riešiť, spoznali ste sa až neskôr, sú veci, ktoré by bolo dobre vyvrátiť a uviesť na pravú mieru. A povedať otvorene, že ju ako dieťa by vôbec nemala zatahovat do konfliktov medzi vami, je ešte dieťa, ma mať úplne iné starosti ako tie, ktorymi ju jej matka zaťažuje. A že nabudúce, nech to rieši tam, kde to je potrebné s dospelými ľuďmi a nie cez dieťa. A bez hanby, keď s nou nebude reč, pošli jej kontakt na psychiatra, ze ho potrebuje, lebo žena na urovni sa takto nechová.

katkami123
25. nov 2022

@lujza123
Ono sa to v dospelosti otočí všetko proti tej matke. Dcére raz dôjde, čo všetko dorabala. Ale dobre je jej to povedať teraz - a prečo ti mama vôbec rozpráva take veci? Veď to je medzi nami dospelými, vidím, ze tebe to zbytocne iba ubližuje… kto ti toto povedal? Prečo si to myslíš? Prečo ti vôbec také veci rozpráva? U nás na teba nikto kričať nebude, budeš tu mat vždy svoje miesto. Ty nie si zodpovedná za matkino šťastie, aj ty raz vyletíš z hniezda a máš právo na vlastný život, ako každý iný, Atd… na drzovku nastaviť manipulatorke zrkadlo.

yasmeena
25. nov 2022

ty chces,aby ti sposobila-naschval-taky stres ze potratis??? lebo zjavne by sa jej to hodilo a nezastavi sa pred nicim..uz v pripade,ked na teba kricala v nakupaku,si mala zavolat mestsku policiu,aby bol zaznam-aj keby ta dcera plakala-navyse tu uz bola strapnena aj ona...po policii ist s papierom za pravnikom,poziadajte o zakaz priblizovania pre tu pani a tiez o psychologicky test tej dcery...neviem presne na co cakate-toto bude len horsie a ked sa nieco zle stane,tak uz bude neskoroo plakat,ze ste boli teraz prilis makki....´ta pani nici dceru,teba a aj vase manzelstvo-a stres sa odraza aj na tvojom tehotenstve...tak konajte zodpovedne..dcera raz pochopi,nebojte sa...

lubinkap
25. nov 2022

neprejde, je súca na psychiatra a tým, že ste tehotná, jej sa zrútil svet...
iba muž vie s tým spraviť poriadok on je ten PROSTREDNíK
držím palce!

katkami123
25. nov 2022

@lubinkap
bohužiaľ s psychicky chorým človekom neurobí poriadok nikto. Ešte aj k tomu psychiatrovi misi ísť sama a sama užívať lieky. Neviem, čo je horšie. Či žiadna mama alebo mama, ktorá vlastnej dcére ubližuje, manipuluje, len aby mihla spôsobiť zlo svojmu ex. A ešte stihne veľa zla narobiť. Tu jedine pomôže riešiť veci súdom.

miadi
26. nov 2022

Nezmeni sa nikdy. Ako to opisala
@katkami123 Taketo zeny chcu ublizit ex cez dieta a robia z toho svoju zivotnu mysiu chcu aby trpel na veky aby ho dieta neznasalo. Tak ako ona. Chce ho potrestat a jej je uplne fuk ze najviac tym ublizuje svojmu dietatu. To nie je normalna dobra mama co by bola rada ze otec mà o dieta zaujem ze jeho Nova zena sa k dietatu chova milo, (! Niekto tu pisal ze Keby sa to stalo jej - byt tvoj muz tak je sama nech to nie je horsie nech ale to je uplne jedno ona by taka bola aj Keby tvoj muz zil Sam ako mnich) Taketo chore zle zeny by nemali mat deti lebo im len davaju hrozne detstvo. Ale zmanipuluju to dieta tak ze veri ze za vsetko zle smutne Nie len v ich zivote ale aj vo svete moze otec . Lebo mama trpi ze ho nema. Nie siu rodina len koli nemu bla bla. Pomali moze za globalne oteplovanie. To chudatko aj vie aka je pravda ale ten jed co donho od malicka mater kvapka tam je a nikdy sa ho nezbavi. Ono to moze byt este horsie ked budete mat babo dievcatko bude k tomu vsetkemu este ziarlit ze uz nie je jedine dieta u vas. Este bude aj ona robit problemy sama od seba. Mame take nieco u pribuznych tiez sa roky bal otec riesit to cez sud a nakoniec to bolo to najlepsie co mohol urobit. Teraz ma sudom upravene kolko moze mat svoje dieta nemusi sa bat ex nalad ona nemoze robit drahoty vydieranie ze mu ju neda. Ale moze byt aj tak spokojna Lebo otec sa moze rozkrajat dieta ho nema rado nevazi si nic . Modre z neba nic nie je dobre . Zobral ju k moru prvy x hnet potom aj matka . A vsetko bolo lepsie na dovci s mamou dokonca aj štrk tam bol lepsi ! ( on ju zobral na pieskovu plaz strk tam ani nebol ) len si nerob nadeje ze dieta vyrastie a uvidi ako to naozaj je. Je tak zmanipulovane. Tieto deti maju v sebe nieco zlomeme. Ich srdce. Matkou a je to tak navzdy. Nedovera nelaska k otcovi .. smutne.

miamaria
26. nov 2022

poznam podobny pripad, kde ale dotycna ex sa nedokaze zmierit, ze uz ju jej priatel nechce ani vidiet, kedze odisla ona sama so synom od neho pred 5timi rokmi za inym... vsetkym nahovorila, ze on ich vyhodil z bytu, aby ona nebola ta zla atd., samozrejme jej to s novym chlapom nevyslo, tak sa snazi vratit k ex, ao synom sa nevida, hoci ma snahu, hucka ho proti nemu, vsetky zeny su kurvy, vypisuje mu kazdy den bludy, atd, nic nepomaha sa jej zbavit veru

simca06022011
26. nov 2022

Otec je dospely a zodpovedny, dcera je deita, on musi vidiet ze v takomto prostredi s takou chorou zenou proste zit nemoze a nema sa dat uprosit. Treba ju dat na sud. Na mna keby takto vybehla niekde, volam na nu policiu. A keby sa mi dieta psychicky rucalo, tak ide k psychologovi a riewsim to sudom. 10r je dost dlha doba na to aby sa normalna zena pozbierala z rozchodu.

katka0905
26. nov 2022

Preboha, riešte to cez úrady, čo z tej jeho dcéry vyrastie, nejaký schizofrenik? Keď už teraz, mala desaťročná musí hrať na dve strany, lebo ju mama zabije? Mama sa musí liečiť. To je šialené. Ja viem, máte to ťažké, ale pošlite muža, nech ide za nejakými právnikmi, psychológmi, poradí sa... Tá malá dušička za to nemôže, že má šialenú mamu. S tou mamou sa ani nebavte, kým sa neporadíte s niekým dôveryhodným.

infrax3
26. nov 2022

Dajte si určiť súdom stretávanie, buď cez víkendy alebo striedavku a bývalá si môže trhnut! Inak sa to vyriešiť nedá

1234321
26. nov 2022

Ah autorka, zle mi je z toho a to som len prečítala co sa deje, poradiť neviem ale prajem ti veľa veľa síl aby si všetko zvládala s prehľadom a mala pokojne tehotenstvo. Dôležité je, aby ste s manželom boli zohratí ❤️

mairi1
26. nov 2022

Z vlastnej skusenosti Vam poviem, ze nepomoze nic... Moj manzel bol 8 rokov rozvedeny, ked sme sa dali dokopy, dospele deti, to co matka cez synov dovadzala, to bolo strasne, ale masaker nastal presne po svadbe a tehotenstve. A to nehovorim, ze aj na dospelych.kolko penazi, byt, vysoka skola, auto. Synovia na neprisli ani na svadbu a co je najhorisie, ked manzel zomrel, neprisiel mu jeden ani na pohreb.
Ked dnes nad tym premyslam, snazila som sa aj ja vsemozne... Ale treba to nejak spracovat vnutorne obaja a pustit to z hlavy. Ak dcera k Vam nechce chodit, nezmenite to. Najhorsie z toho vyjde bohuzial dcera, ak si to matka neuvedomuje, nepomozu ani sudcovia, psychologovia, proste nic.